Pere II d'Arborea

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaPere II d'Arborea
Dades biogràfiques
Mort 1241
Dades familiars
Fills
Pare Hug I d'Arborea
Modifica dades a Wikidata

Pere II d'Arborea, també anomenat Pere II de Bas-Lacon o Bas-Serra o vescomte Pere IV de Bas fou el fill d'Hug I d'Arborea, nominal vescomte de Bas que mai va visitar el vescomtat però que en mantingué el títol, i jutge únic d'Arborea proclamar en vida del pare el 1217. El 1228, al ser considerat aliat dels Visconti de Gallura, favorables a Pisa, fou atacat per Guillem Salusi V de Càller amb ajut de Marià II de Torres, al que va haver de reconèixer un condomini a Arborea, però en els següents anys, aprofitant les lluites internes, va quedar altre cop jutge únic.

El 1231 Eldiarda, regent de Bas, va traspassar la regència del vescomtat del Bas al seu fill Simó I de Palau quan aquest es va casar amb Güeraua d'Anglesola. Pocs anys després, el 1241, Pere IV, va vendre el vescomtat al regent que així va esdevenir vescomte i fou reconegut pel rei.

Va morir el 1241. Es va casar el 1222 amb Diana Visconti, germana del jutge de Gallura, sota pressió d'Ubald Visconti, i més tard, en segon noces, amb una dama anomenada Sardínia. Foren els pares de Marià II d'Arborea.