Personatges secundaris de Friends

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Personatges secundaris de Friends es tracta d'una llista de personatges que apareixen a la sèrie de la cadena estatunidenca NBC.

Personatges secundaris de Rachel Green[modifica]

  • La família: Rachel va néixer en una família molt adinerada, que li concedia tots els seus capritxos. Té dues germanes, la gran de nom Amy, interpretada per Christina Applegate, i la petita de nom Jill, interpretada per Reese Witherspoon. Els pares de Rachel es divorcien durant la segona temporada, ja que la mare desitjava tenir una vida lliure com la de la seva filla.
  • Gunther Gunther: gerent de Central Perk, el del pèl era groguenc, motiu de burles dins del grup, enamorat de Rachel, motiu pel qual la va deixar treballar a Central Perk tot i fer un pèssim treball. En l'última temporada, Gunther li confessa el seu amor a Rachel, però ella rebutja d'una forma amable. El personatge és interpretat per James Michael Tyler.
  • Barry Finkel / Farber: conegut en l'episodi pilot com a Barry Finkel Mitchell Whitfield, i més endavant com Farber, Barry era el promès de Rachel, plantat per aquesta a l'altar. Més endavant, Barry es casa amb Mindy, la dama d'honor de Rachel, però a la sisena temporada es divorcien. Més tard afirma que estava més sexualment excitada per una salsera que per Barry, i s'havia adonat que extraordinàriament s'assemblava Míster Potato. Posteriorment té un petit afer amb Rachel a l'Estació 1, mentre encara compromès a Mindy (Rachel dama d'honor). Barry finalment es casa amb Mindy en l'episodi final de la Temporada 2. Mentre que mai no va reaparèixer a la temporada 6 es revela que es divorcia de Mindy perquè tenia un altre afer. Barry també s'esmenta en una temporada posterior, quan la germana de Rachel diu, "Oh! Ell? Sí, el recordo, ens enteníem després que t'adormissis."
  • Joshua Bergin: client de Bloomingdale's, la botiga on treballava Rachel. Va ser el seu nuvi durant diversos episodis, però es va espantar quan veu a Rachel li va proposar matrimoni, per a igualar a Ross, que estava compromès amb Emily Waltham. Quan miren de reconciliar-se, Joshua va a casa de Rachel i se la troba vestida de núvia, precisament per a llevar-se les ganes de casar-se, el que provoca la ruptura definitiva. El personatge és interpretat per Tate Donovan.
  • Tag Jones: home de 24 anys que Rachel va contractar com a secretari mentre treballava a Ralph Lauren, (7a temporada) pel seu atractiu, tot i no tenir experiència més que pintant i al restaurant T.G.I. Friday's. Rachel i Tag van tenir una relació, però van tallar quan Rachel es va adonar que no era suficientment madur per a un afer una mica més seriós. Tag mira de recuperar-la però surt corrents quan la veu embarassada. El personatge és interpretat per Eddie Cahill.
  • Paolo: Italià que va tenir un romanç durant uns 5 capítols amb Rachel la primera temporada, es van conèixer quan es va tallar la llum i buscaven un gat, sent-ne Paolo l'amo. En aquest temps Ross estava molt enamorat de Rachel, i aquesta relació li provocà molta gelosia. La relació s'acaba quan descobreix que ha intentat tocar a Phoebe mentre aquesta li feia un massatge a l'esquena. Rachel diria aleshores que la relació era merament sexual, ja que era una bèstia al llit. El personatge és interpretat per Cosimo Fusco.
  • Josh: estudiant universitari amb una actitud típica dels "surfistes" les tres noies es veuen atretes per ell, però veuen que per Rachel és un estratagema per fer gelós Ross. Josh és interpretat pel rollerblader professional i fotògraf Brian Bowen Smith.
  • Russ: el xicot de Rachel a l'episodi "The One With Russ". Era periodontòleg, empra aquest fet per replicar Ross en un desacord ("Està gelós perquè sóc un doctor de veritat"), jugant amb l'acudit quan Ross obté el doctorat en paleontologia, però no està autoritzat a practicar medicina. S'assembla exactament a Ross i té gairebé la mateixa personalitat. Rachel i Ross ni pensen que Russ s'assembla a Ross, però tots els altres amics ho veuen de seguida. A cert punt Phoebe intenta convèncer Rachel, dient que està sortint amb Ross, però resulta estèril. Finalment Rachel veu la similitud, s'espanta fora, i trenca. Al final de l'episodi, sembla que Russ s'ajunti amb l'antiga xicota de Ross, Julie, però no es veu més que la seva trobada. Russ és interpretat pel mateix David Schwimmer, encara que els crèdits el citen com "Snaro".
  • Paul Stevens: interpretat per Bruce Willis, és el pare d'Elizabeth, un estudiant amb qui Ross sortia al final de la temporada 6. Quan Paul no es complau amb la diferència d'edat entre la seva filla i Ross, Rachel intervé per parlar per Ross, però el resultat és que comença a sortir amb ell. Infeliç que Paul es tanqui emocionalment, Rachel el convenç de parlar del seu passat, però després de parlar de la seva infantesa, Paul no pot parar de plorar i un Rachel aclaparada el treu de casa. Paul deia de si mateix que era un "xicot polit" i una "màquina d'amor", sentint-ho el mateix Ross, i és per aquest motiu que en el mateix capítol li diu a Rachel "També sóc un xicot polit." Curiosament, una de les pel·lícules favorites de Ross, Joey i Chandler és Die Hard - protagonitzada per Bruce Willis. Bruce Willis segons hom diu, va actuar en el seu primer episodi de franc, després de perdre una aposta amb Matthew Perry mentre filmaven The Whole Nine Yards.
  • Gavin Mitchell: interpretat per Dermot Mulroney, substituïa a Rachel a la feina mentre estava de baixa per maternitat a la Temporada 9, el que duu Rachel a tornar a treballar abans d'hora, per tal que a no perdre la seva feina. Mentre inicialment considera Gavin un idiota, Rachel aviat canvia d'opinió i el besa, però acaba la relació l'endemà quan decideix que faria massa complicades coses entre ella i Ross.

Personatges secundaris de Monica Geller[modifica]

Monica (Courteney Cox)
  • Dr. Richard Burke: oftalmòleg molt més gran que Mònica amb qui va tenir una relació i de qui es va separar quan va descobrir que ell no volia tenir més fills dels que ja tenia. Posteriorment tornen a ser nuvis, però Mònica va decidir que no podia tornar a separar-se d'ell, de manera que no van fer gens que fos més enllà del sexe. El Dr. Burke va fer la seva última aparició en la sisena temporada, quan va tractar d'evitar que es comprometés amb Chandler Bing, però no ho va aconseguir.
  • Companys de feina: Mònica és un xef molt obsessionada i perfeccionista en el seu treball. En un dels seus treballs, en un restaurant local, Mònica rebia constants abusos dels seus subordinats (cuiners i cambrers). Per a poder superar el seu problema, Mònica demana ajuda al seu amic Joey Tribbiani, qui va ser contractat i acomiadat a propòsit perquè els seus subordinats veiessin que ella podia ser una cap estricta, qual cosa va fer que el problema fos superat.
  • Pete Becker: nuvi de Mònica la tercera temporada, és un milionari que es va dedicar a la lluita lliure.

Personatges secundaris de Phoebe Buffay[modifica]

  • Ursula Pamela Buffay: Úrsula (interpretada per Lisa Kudrow igual que Phoebe) és un personatge de les sèries Mad About You i Friends. En la primera, Úrsula era una cambrera, en la segona, la germana bessona de Phoebe. Úrsula era molt dolenta amb la seva germana, inclús li va llençar un termo al carrer perquè ho aixafés un autobús, així com li va robar al seu primer nuvi. Úrsula, a més, sabia més que la seva germana sobre el seu passat, ja que tenia en el seu poder una nota de suïcidi de la seva mare, sabent fins i tot la seva data de naixement veritable. Ursula actuava com a actriu de pel·lícules pornogràfiques, usant el nom de la seva germana.
  • Frank Buffay Sr.: Pare de Phoebe, l'abandonà de nena.
  • Phoebe: mare biològica de Phoebe i Ursula; Frank, Lily i elles van tenir una relació els tres, Phoebe és la filla d'ells tres, Phoebe va ser nomenada per la seva mare.
  • Lily Buffay: mare adoptiva de Phoebe, es va suïcidar quan Phoebe era nena.
  • Frank Buffay Jr.: interpretat per Giovanni Ribisi, és un mig germà de Phoebe, fill del seu pare Frank Buffay. Phoebe ho va descobrir en la segona temporada quan tractava de retrobar-se amb el seu pare, qui l'havia abandonat durant la infància. Frank va resultar ser un personatge molt estrany, amb passatemps poc comuns com fondre coses. Més endavant, Frank es va enamorar de la seva professora d'economia, Alice. Després de casar-se, van desitjar tenir fills, però com que Alice no podia a causa de la seva avançada edat, Phoebe es va oferir com mare de lloguer. Com dada curiosa, Giovanni Ribisi interpreta en les primeres temporades a un jove que li llança un preservatiu a Phoebe mentre tocava la guitarra.

Enllaços externs[modifica]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Personatges secundaris de Friends