Piedras Blancas (Montevideo)

Plantilla:Infotaula geografia políticaPiedras Blancas
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 34° 49′ 25″ S, 56° 08′ 25″ O / 34.8236°S,56.1403°O / -34.8236; -56.1403
EstatUruguai
Departamentdepartament de Montevideo
Entitat territorial administrativaMontevideo Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Piedras Blancas és un barri (barrio) del nord-est de Montevideo, Uruguai, ubicat sobre els camins Domingo Arena i Mendoza, i el bulevard Aparicio Saravia.

Informació[modifica]

Rep el seu nom de les grans pedres blanques de quars que es podien trobar originalment en aquest paratge i que es van utilitzar en la construcció i la fabricació de rodes trituradores de molins de grans. Els terrenys van pertànyer a Santiago Serra, col·laborador de José Gervasio Artigas i diputat de l'Assemblea de la Florida.

La zona va adquirir notorietat el 1904 quan José Batlle y Ordóñez va comprar el terreny on instal·laria la seva granja, la qual seria el centre de la vida política nacional durant el primer terç del segle xx. A la rodalia va funcionar el 1914 el Centre Nacional d'Aviació.[1]

Característica és la presència del santuari de Nuestra Señora del Rosario de Pompeya, on s'adora la imatge rèplica de l'existent a la ciutat de Pompeia, Itàlia.[2]

És molt popular el mercat de Piedras Blancas, sobre General Flores i José Belloni, el qual té lloc els dijous i els diumenges.

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]