Pilot Corporation

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPilot Corporation
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci
empresa
empresa cotitzada Modifica el valor a Wikidata
Indústriamaterial d'oficina Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicakabushiki gaisha Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1918
Activitat
Produeixinstrument d'escriptura Modifica el valor a Wikidata
Borsa de cotització(TYO 7846) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webpilotpen.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: PILOT.Corporation Twitter (X): pilotpen Instagram: pilot_corporation Youtube: UCBny_hDSMAJqxKIJQqnY0Mw Youtube: PILOTCORP1 Modifica el valor a Wikidata
Pilot ball pens

Pilot Corporation (株式会社パイロットコーポレーション , Kabushiki Kaisha Pairotto Kōporēshon?, TYO 7846) és una empresa productora de bolígrafs amb seu a Tòquio (Japó). Produeix articles de papereria i d'escriptura, i joieria, però és coneguda sobretot pels seus bolígrafs. És el tercer fabricant de bolígrafs més important dels Estats Units i el primer al Japó. Té un bon nombre de filials a molts països del món, com el Regne Unit, Malàisia, el Brasil, l'Àfrica del Sud, Alemanya i França. Ryosuke Namiki fundà l'empresa l'any 1918 i des de llavors ha estat capdavantera a la indústria dels bolígrafs.

Inicis[modifica]

El projecte va ser iniciat per Ryosuke, el qual va desenvolupar un primer prototip d'estilogràfica, impulsat pel desig de millorar les de l'època. Després, amb el suport de Masao Wada, company de treball d'aquest, van començar a elaborar i vendre plomes estilogràfiques en 1918. La companyia va comptabilitzar 200.000 iens de capital i va rebre el nom de The Namiki Manufacturing Company. En 1938, canvià The Pilot Pen Co., Ltd. i en 1989, finalment canvià a Pilot Corporation com a nom definitiu.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pilot Corporation