Pipas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaPipas
Fitxa
DireccióManuela Burló Moreno Modifica el valor a Wikidata
GuióManuela Burló Moreno Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Estrena2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada4 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcortopipas.blogspot.com Modifica el valor a Wikidata
Filmaffinity: 598700 Modifica el valor a Wikidata

Pipas és un curtmetratge escrit i dirigit per Manuela Burló Moreno. Va ser estrenat l'any 2013.

Trama[modifica]

Existeix més complicitat entre dues amigues que una bossa de pipes? Dues amigues mantenen una conversa sobre la suposada infidelitat de la parella d'una d'elles mentre comparteixen una bossa de pipes, assegudes en unes escales.

Palmarés [1][modifica]

Premis[modifica]

XXVIII Premis Goya
Categoria Resultat
Millor curt de ficció Nominat

Des de la seva estrena, el curtmetratge ha obtingut diversos premis a festivals nacionals. D'altra banda, també ha aconseguit formar part de la selecció oficial de festivals nacionals així com també de dos festivals internacionals: el Film Festival Sidney SIFF (Austràlia) i el Festival International de Cortometrajes Maipu (Argentina). També cal destacar la nominació de Pipas als Premis Goya.

Sèrie derivada[modifica]

Al maig de 2019, es va anunciar que s'havia començat el rodatge de la sèrie Por H o por B, escrita i dirigida per Manuela Burló Moreno.[2] Aquesta està basada en el curtmetratge Pipas i les actrius Marta Martín i Sauda Benzal repeteixen els seus papers.[3] També apareixen a la sèrie com a personatges fixos els actors Brays Efe, Itziar Castro, Javier Bódalo i Fernando Albizu.[4] El 5 de juny de 2020 es va estrenar el tràiler de la sèrie i es va anunciar que s'estrenaria a HBO España el 22 de juliol de 2020.[5]

Referències[modifica]

  1. «CORTO PIPAS: PALMARÉS». [Consulta: 15 desembre 2020].
  2. España, H. B. O. «HBO EUROPE presenta POR H O POR B, una comedia original escrita y dirigida por Manuela Burló Moreno» (en anglès). Arxivat de l'original el 2021-01-22. [Consulta: 15 desembre 2020].
  3. Such, Marina. «La comedia ‘Por H o por B’ será la cuarta serie propia de HBO España» (en anglès), 21-07-2020. [Consulta: 15 desembre 2020].
  4. Pastor, Por Pablo S. «Tráiler de ‘Por H o por B’ la nueva comedia española de HBO basada en el corto 'Pipas'» (en espanyol europeu), 05-06-2020. [Consulta: 15 desembre 2020].
  5. vertele.eldiario.es. «VÍDEO - 'Por H o por B' ya tiene fecha de estreno en HBO para presentar a sus 'chonis' de Malasaña» (en espanyol europeu), 05-06-2020. [Consulta: 15 desembre 2020].