Pirates!

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaPirates!
The Pirates! In an Adventure with Scientists! Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióPeter Lord Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
cap valor Modifica el valor a Wikidata
ProduccióDavid Sproxton, Peter Lord i Julie Lockhart (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióNorman Garwood Modifica el valor a Wikidata
GuióGideon Defoe Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTheodore Shapiro Modifica el valor a Wikidata
ProductoraAardman Animations i Sony Pictures Animation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures, InterCom i Vudu Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena28 de març de 2012 (Regne Unit)
17 d'agost de 2012 (Catalunya)
Durada88 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost55 milions de dòlars[1]
Recaptació114,462,477 dòlars[1]
Descripció
Basat enThe Pirates! in an Adventure with Scientists Modifica el valor a Wikidata
Gènerecomèdia, cinema d'aventures, pel·lícula basada en una novel·la, cinema de pirates i cinema de capa i espasa Modifica el valor a Wikidata
Temapirateria marítima Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientacióèpoca victoriana Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1430626 Filmaffinity: 709942 Allocine: 43118 Rottentomatoes: m/the_pirates_band_of_misfits Letterboxd: the-pirates-in-an-adventure-with-scientists Mojo: pirates12 Allmovie: v538915 TCM: 864525 Metacritic: movie/the-pirates!-band-of-misfits TV.com: movies/the-pirates-band-of-misfits TMDB.org: 72197 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Llista de produccions de Sony Pictures Animations Modifica el valor a Wikidata

Pirates![2] (títol original en anglès, The Pirates! In an Adventure with Scientists! i també The Pirates! Band of Misfits) és una pel·lícula animada d'aventures de 2012 estrenada en 3D i coproduïda pels estudis britànics Aardman Animations i la Sony Pictures Animation. Any 1837: El Capità Pirata, inexpert en les maneres dels pirates, lidera un grup de pirates amateurs en l'intent de fer-se un nom a alta mar.[2]

Argument[modifica]

Charles Darwin, el naturalista anglès, interpreta un rol important en la pel·lícula; amb una història alterna d'un fragment de la seva vida.

La història comença en el Londres de 1800 amb la Reina Victòria i l'Almirall Cuthbert Collingwood que mostren el seu odi als pirates i el seu desig d'exterminar-los.

El Capità Pirata és un home barbut inexpert en l'ideal dels pirates, que lidera una tripulació d'homes similars a ell, que mai havien robat tresors reals, ja que eren aficionats. Per demostrar ser el millor, el Capità s'inscriu en els Premis al Pirata de l'Any, només per descobrir que els seus rivals Black Bellamy i Cutlass Liz ho  tenien tot a favor. Tot i deprimit per la posició dels seus rivals, s'inscriu. El capità decideix demostrar el seu valor robant or, només per deprimir-se més: en vuit vaixells que va prendre per assalt, cap tenia or. No obstant això, veuen un navili, el Beagle, on només capturen a Charles Darwin (interpretat per David Tennant). En entrar aquest en el vaixell, descobreix que el pirata tenia a l'últim exemplar de l'extint dodo, que el pirata va confondre amb un lloro i havia anomenat Polly. Darwin prega que li lliuri el dodo per poder presentar-lo en la reunió en la qual es decidirà el «Científic de l'Any» en la Reial Societat a Anglaterra. Malgrat que número 2, un dels mariners, li prega no confiar en ell decideix partir cap a Londres, a pesar que la Reina Victòria del Regne Unit amenaça als pirates de mort.

Darwin volia el dodo per guanyar-se l'amor de la Reina Victòria. A casa del científic, són rebuts per un ximpanzé entrenat de nom Senyor Babau, que entrena per robar a Polly. Després d'un intent frustrat, el Capità decideix amagar-lo i presentar-lo ell mateix disfressant-se de científic. En la cerimònia, el pirata mostra el dodo davant els científics, però només obté un petit trofeu, una col·lecció de llibres i l'oportunitat de conèixer a la Reina Victòria. La reina els rep, però en el diàleg d'agraïment revela per error la seva identitat, per la qual cosa decideixen tallar-li el cap. Darwin convenç a la reina de perdonar la seva vida a canvi de capturar l'au. La reina perdona al pirata i es retiren.

Una vegada fora, Darwin convenç al Capità de brindar per la seva salvació, deixant a la seva tropa abandonada. Després de la celebració, el Capità revela que va amagar el dodo en la seva espessa barba. Darwin i el Senyor Babau aconsegueixen treure-li l'au, la qual cosa provoca una segona persecució que els porta a la Torre de Londres, on la reina els esperava. Després d'expulsar a Darwin i al seu ximpanzé, la Reina Victòria li proposa un tracte: tot l'or del seu amagatall secret a canvi de l'au. Després, el Capità torna al vaixell, i amaga l'intercanvi de Polly i la seva no presencia amb l'excusa del cansament de l'au. Tota la tripulació decideix anar als Premis del Pirata de l'Any.

El seu gran botí li atorga el premi sobre els seus rivals, però Black Bellamy revela el perdó atorgat per la reina, per la qual cosa anul·len la seva victòria, li treuen el premi i li confisquen els seus accessoris de pirata. En sortir del recinte, els tripulants es consolen per tenir encara a Polly, però el Capità els revela que va canviar al dodo pels diners. Tota la tripulació l'abandona. Capità decideix tornar a Londres solament per vendre roba de nadó (un pla alternatiu de vida), tanmateix decideix anar després a visitar a Polly, suposadament en el zoològic reial. No obstant això, es troba a un deprimit Darwin, qui li revela que la Reina Victòria no volia a l'animal per conservar-lo, sinó que forma part d'un club on líders mundials degusten animals exòtics i rars. Capità allista Darwin i roben un dirigible per anar a rescatar a Polly. El Senyor Babau es queda enrere i procedeix a robar un bot amb el qual parteix darrere d'ells.

A bord del QV1, el Capità i Darwin aconsegueixen entrar fins a la cuina, i el  Capità és confós amb un xef. El  Capità salva al dodo, però la Reina els descobreix i intenta matar-los, encara que són salvats a temps per la tripulació, que havien estat avisats pel senyor Babau. En un intent d'un cop final de la reina, aquesta cau en un magatzem de pols de fornejat per un impacte d'un barril de vinagre, la qual cosa provoca una reacció violenta que enfonsa al vaixell. La reina escapa en el dirigible, però condemna al Capità i l'amenaça d'anar amb ell. Això alegra a la tripulació.

Amb la seva reputació com a pirata restaurada i pels núvols, el Capità descobreix que demanen per ell cent mil doblers. Aconsegueix guanyar el Premi del Pirata de l'Any, la qual cosa eleva la seva autoestima i com a favor, deixen a Darwin a les Illes Galápagos, on troba a l'amor de la seva vida. El senyor Babau acaba unint-se a la tripulació com a membre de ple dret.[3]

Repartiment[modifica]

Personatge Veu en anglès Veu en català
Capità Pirata Hugh Grant Pep Anton Muñoz
Charles Darwin David Tennant Albert Trifol Segarra
Reina Victòria Imelda Staunton Desconegut
Pirata amb bufanda Martin Freemann Desconegut
Bellamy Negre Jeremy Piven Luis Posada
Liz cop de sabre Salma Hayek Alicia Laorden
Pota de Pal Hastings Lenny Henry Desconegut
Pirata amb gota Brendan Gleeson Desconegut
Pirata albí Russell Tovey Miquel Bonet
Pirata que li agraden els gats Ben Whitehead Alfonso Vallés
Pirata de corbes sorprenents Ashley Jensen Desconegut
Rei Pirata Brian Blessed Gerard Piqué

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «The Pirates! Band of Misfits (2012)». Box Office Mojo. [Consulta: 15 maig 2012].
  2. 2,0 2,1 «Pirates!». Ésadir.cat. [Consulta: 31 maig 2022].
  3. «Pirates!» (en anglès). NYTimes.com. [Consulta: 31 maig 2022].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pirates!