Plantilla:Còmics 29 juny

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
anterior · 29 de juny · següent
Rovira, en el Saló de 2016
Jaume Rovira i Freixa és un dibuixant i animador sentmenatenc nascut el 1951. Rovira estudià dibuix clàssic i pintura al centre Manolo Hugué de Caldes de Montbui i rebé classes de còmic i caricatura de Josep Escobar i d'escriptura de guions amb Jordi Bayona i Armando Matías Guiu. El seu dibuix també té influència de Manuel Vázquez, ja que va ser entintador seu. En 1969 va debutar en la revista d'Editorial Bruguera El DDT amb el personatge Pepe. Va publicar els seus treballs en les revistes juvenils: Din-Dan (Hotel mediaestrella i Vicente el dependiente), Pulgarcito, Tio Vivo, Mortadelo (Segis y Olivio o Los dibujantes también lloran), Garibolo, Zipi y Zape (Los cinco amiguetes o Ángel), TBO (Obseso Pisafondo) i Guai!. Per al mercat danès va dibuixar per a empreses en l'òrbita de The Walt Disney Company: així va signar pàgines de personatges com l'ànec Donald, Muzzy, Opi i Ipo i l'ànec Kwak. També ha treballat per lliure, i fruit d'això ha dibuixat molts pòsters, il·lustracions i historietes.
Leslie Sternbergh (1960-2019) fon una autora estatunidenca de còmic underground que treballà en publicacions com Cherry, DC's Big Book of Urban Legends, History of the Marvel Universe, Juxtapoz, The Comics Journal, Twisted Sisters, Mad Magazine, Vogue o Weirdo o Wonder Woman. Sternbergh estudià dibuix en la New York Academy of Art; també participà com a artista en la pel·lícula Alien Space Avenger i, com a entrevistada, en el documental Crumb.
Altres efemèrides
Frank Bellew (m. 1888) · Deathmate (1993) · Steve Ditko (m. 2018) · Bobby London (n. 1950) · Deathmate (1993) · Don Rosa (n. 1951)