Plantilla:Còmics 8 agost

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
anterior · 8 d'agost · següent
José Domingo és un autor saragossà nascut el 1982: quan va acabar els seus estudis universitaris va anar a viure a la Corunya, on va contactar amb el nou còmic gallec i va passar a formar part del col·lectiu Polagia. En esta època, mentre treballava com a dibuixant a Dygra, va coordinar la revista Barsowia en la que hi va publicar la seva sèria Euclides Mortem i Dolmen Editorial va publicar la seva primera obra llarga, Cuimhne: el fuego distante, guionitzada per Kike Benlloch. Domingo abans havia publicat historietes curtes en diferents fanzines i revistes locals i nacionals com Dr. Panceta, Haima, Carne Líquida, Cthulhu i Petranca. A finals de 2011 va publicar Aventuras de un oficinista japonés a Bang Ediciones, millor obra d'autor espanyol (Saló del Còmic de Barcelona) i el 2014 va ser nominat a la categoria internacional dels Premis Eisner. El 2013 Astiberri Ediciones li va editar l'obra de caràcter humorístic protagonitzada pel professor Domenikus, Conspiraciones.
König
Ralf König és un dibuixant alemany nascut el 1960 i creador, entre altres personatges, de Conrad i Paul, una parella «lliure» de gais que viuen a Colònia (Alemanya). Ha creat els primers còmics de temàtica homosexual llegits de forma massiva també per heterosexuals. Nascut en una família obrera de l'àmbit rural alemany, va estudiar a un centre de formació professional i va començar a treballar com a aprenent de soldador. Ralf König va començar a publicar els seus dibuixos el 1979 a la revista underground Zomix i a la revista gai Rosa Flieder, les dues basades a Munic. El 1981 va sortir el primer volum de Schwulcomics. De 1981 a 1986, va estudiar a la KunstAkademie de Düsseldorf.  El 1987, va publicar Der bewegte Mann, L'home desitjat en l'edició en català, que el va consagrar com a dibuixant. Algunes de les obres han estat adaptades al cinema, com Der bewegte Mann (1994), Kondom des Grauens (1996) dirigida per Martin Walz, i que incloïa l'argument de El condó ataca i la continuació Bis auf die Knochen i que a diferència de Der bewegte Mann, que el va decebre, el guió el va fer el mateix König per controlar-ne la producció, Wie die Karnickel i Lysistrata el 2002.
Altres efemèrides
Derib (n. 1944) · Rory Hayes (n. 1949) · Mohiro Kitoh (n. 1966) · J. P. McEvoy (m. 1958) · Alex Robinson (n. 1969) · Yolanda Vargas Dulché (m. 1999)