Plantilla:D.

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

D

Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla

Sense un paràmetre, la plantilla insereix un enllaç a l'article Catàleg Deutsch (també conegut com Schubert Thematic Catalog, elaborat per Otto Erich Deutsch), recull de les composicions de Franz Schubert numerades segons aquest catàleg.

El primer paràmetre ("1") sense nom, omet l'enllaç el valor que es dóna al paràmetre (només es treu el període/punt final).

El paràmetre "número", quan es defineix, fa que el resultat retornat de la plantilla s'utilitzi a la drecera redireccionada a l'article sobre el treball (p. ex., D. 157), mentre es mostra el vincle sense el període.

Per a les dreceres: eviteu crear dreceres sense el període, ja que alguns dels números d'aquest format són ambigus, p. Ex. D 506 necessita desambiguar-se.

Exemples

Així és com funciona:

 Lorem {{D.}} 506 ipsum 
→ Lorem D 506 ipsum
 Lorem {{D.|u}} 506 ipsum 
→ Lorem D 506 ipsum
 Lorem {{D.|number=506}} ipsum 
→ Lorem D 506 ipsum (nbsp entre D i 506)
 Lorem {{D.|u|number=506}} ipsum 
→ Lorem D 506 ipsum (nbsp entre D i 506)

Avantatges de la plantilla no enllaçada

Per què utilitzar la plantilla desenllaçada, quan es pot aconseguir el mateix efecte amb una sola pulsació de tecles? L'avantatge és que el disseny de tots els números D que utilitzen la plantilla es pot actualitzar simultàniament sigui quina sigui la preferència actual en la seva visualització. S’aconsegueix més consistència a tota la Viquipèdia.

Un altre avantatge és que la plantilla insereix un espai que no es trenca entre la D i el valor del número, fins i tot en la versió no enllaçada.