Plantilla:Infotaula esdeveniment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentInfotaula esdeveniment
Tipusplantilla d'infotaula Modifica el valor a Wikidata
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]


Infotaules fusionades

La Plantilla:Infotaula esdeveniment està pensada per donar cobertura a un nombre molt gran d'articles que, no tinguin una altra infotaula molt més específica, i es caracteritzin per ser:

  • fets que han succeït de forma singular o que succeïxen de forma periòdica
  • poden succeir a una data i hora concreta, durant un interval de temps o en un dia/mes de forma periòdica
  • pot succeir en un indret concret, o una àrea geogràfica o en múltiples indrets
  • l'esdeveniment pot tenir darrera una organització, o uns autors o d'altres perfils professionals implicats en la seva execució, com ara, presentador, director, etc. (també compta amb una propietat comodí per afegir altres perfils específics a cada article)
  • el fet té unes causes i comporta unes conseqüències
  • l'esdeveniment pot estar format per altres esdeveniment, candidats també a tenir aquesta infotaula
  • s'aplica a actes de signatura/aprovació d'un acord, un tractat, una llei, armistici, etc. quan l'acte és qui recull les característiques del document.
  • hi compta amb dades i mesures pròpies de la seva tipologia:
    • dades derivades d'un accident amb víctimes: morts, ferits, destruccions, costos dels danys, dades dels vol per accidents aeris, etc.
    • dades derivades de incidents naturals: terratrèmols, huracans, fenòmens astronòmics, etc.
    • dades pròpies d'una causa judicial: acusats, condemna, jutge, tribunal, advocats, etc.
    • compta amb una propietat comodí per afegir altres indicadors especials per a cada article (veure paràmetre elements)
  • NO s'hauria d'utilitzar en eleccions de caire polític, que compten amb {{infotaula eleccions}}.

La infotaula serveix també per documentar els conceptes que provoquen els esdeveniments, com ara, els premis o les condecoracions, Per exemple:

Als exemples trobareu una col·lecció de situacions on es pot fer servir, però no les úniques.
Utilitzeu sempre, en primera opció, la plantilla sense paràmetres {{Infotaula esdeveniment}} i carregau la informació a Wikidata.

Paràmetres

Aquesta infotaula està adaptada per a ser utilitzada a d'altres Wikipedies.

Per això aquesta infotaula, que treballa amb el nom de {{Infobox event}}, manega uns noms de paràmetres manuals desvinculats de cap llengua i que estan basats en el codi de la propietat WD vinculada.

Per facilitar l'adaptació dels noms de paràmetres i la del nom de la mateixa plantilla a la llengua local, a {{Infotaula esdeveniment}} es realitza un reanomenament dels noms locals dels paràmetres al nom que entén la {{Infobox event}}. Aquesta operació és transparent pels editors. En tot cas, com s'ha dit més amunt, recomanem minimitzar l'ús de paràmetres manuals i introduir els continguts a Wikidata.

Per facilitar el seu manteniment a la taula de documentació dels paràmetres, s'indica el nom intern que manega la infobox event i el nom local que es pot fer servir (per compatibilitat amb els articles ja existents) a la Infotaula esdeveniment.

Paràmetre

(nom intern)

Paràmetre

(nom local)

Explicació Wikidata
Paràmetres de configuració (ja establerts a nivell plataforma, però alterables a nivell d'article)
v_cllps_«llista» Indica la llargada en caràcters a partir de la qual haurà de fer que una llista aparegui plegada. Els possibles noms són:

v_cllps_judiciary per , v_cllps_award per premis, v_cllps_participant per participants, v_cllps_signatory per signataris, v_cllps_ratified per ratificat_per, v_cllps_haspart per elements

Encapçalament
v_name nom títol, si no és el nom de la pàgina
v_p154 logo Imatge del logo de l'esdeveniment o organització. Aquesta imatge comparteix espai (alternativament) amb la imatge del guardó en el cas de les condecoracions Imatge del logotip (P154) o Imatge de condecoració (P2425)
v_p18 imatge multi-imatge del fet, el document, la condecoració, etc. Fotomuntatge (P2716) o Imatge (P18) o Imatge relacionada (P6802) o Vista nocturna (P3451)
v_p18_caption peu peu de la imatge Llegenda (P2096) o Data (P585) de Imatge (P18)

Denominacions

v_p1705 nom_original Nom en la llengua original Nom en la llengua original (P1705) o Nom original (P1559)
v_original_lang nom_original_lleng Llengua del nom original. Només funciona si la llengua original s'ha informat manualment
v_p1813 nom_curt Abreviatura/Sigles Nom curt (P1813)
v_p1449 altre_nom Sinònims o àlies de l'esdeveniment Sobrenom (P1449)
v_p31 tipus Tipologia de l'esdeveniment. En el cas de tempestes tropicals, indica la seva categoria, tal com es descriu a l'apartat de Tempestes tropical, més avall. Instància de (P31) + De (P642)
v_p138 anomenat Anomenat en referència a Epònim (P138)
v_p6208 descripcio Descripció del premi o raó de l'atorgament d'un guardó Motius del premi (P6208)
Paràmetres del mapa de localització
*El mapa de localització pot ser, per aquest ordre:
  1. una imatge aportada (paràmetre imatge_mapa) amb la posició marcada. NO ES FAN SERVIR les coordenades.
  2. un mapa generat amb un codi de la plantilla:map draw i aportat en el paràmetre "draw_mapa".
  3. un mapa dinàmic calculat a partir de les coordenades de Wikidata. En aquest cas se li pot afegir el |v_draw_layer=, una capa amb continguts com els que genera el {{map_draw}} però obtinguts de fitxers Commons tipus Map Data.
Si no hi ha coordenades, no es mostrarà res.
v_image_map imatge_mapa Nom del fitxer que conté una imatge amb el mapa / plànol
v_caption_map peu_mapa Text que apareix al peu del mapa quan es fa servir imatge_mapa.
v_draw_map draw_mapa Codi tipus {{map draw | 18.45, -66.066667; 25.775278, -80.208889; 32.333333, -64.75; 18.45, -66.066667 |zoom=4 |height=300 |width= 300 |fill=#1E90FF }}, que permet generar un mapa dinàmic afegint-li una capa amb una línia o un polígon que ressalta una àrea definida per un conjunt de coordenades.
v_draw_layer draw_layer Quan el contingut que se li hauria de passar a la plantilla:map draw és molt voluminós, és estable i comú (traçat d'un riu, límits dels barris d'una ciutat, etc.), es pot emmagatzemar en format JSON dins un fitxer de Commons tipus Map Data. Exemple:Segre. Quan aquests continguts són "formals" i/o comuns i compartibles es poden guardar a WD. Forma geogràfica (P3896)
v_blacklist_layer Quan algun layer dels guardats a WD no sigui adient de mostrar, se li podrà indicar la Qid que hi hagi al qualif. P518 del layer a ignorar. Si hi ha més d'un, es poden indicar totes les Qid separades per un espai. Per defecte, ja ignora les que tenen P518=Polígon acolorit (Q94979808), ja que és una funció coberta amb la funció geoshape.
v_zoom_map zoom Escala a la que es mostrarà el mapa entre 1-17. 1=globus terraqüi; 17=carrer
v_marker marcador Tipus de marcador que assenyala al mapa les coordenades. Nom d'una de les icones disponibles: Maki Icons
v_marker_name nom_marcador Text que apareixerà vinculat al marcador (únic o inicial) quan es cliqui sobre.
v_marker_size marcador_mida Mida del marcador. Valors: small, medium, large; per defecte és small.
v_marker_color marcador_color Color del marcador. Per defecte és "#FF0000". Vegeu la llista de colors
v_p242 mapa_localitzador Indica el nom de la imatge amb un mapa de situació dins el context geogràfic que es mostra al costat el mapa dinàmic. Imatge del mapa localitzador (P242)

Temps

v_p571 data_creacio data fundacional d'un esdeveniment recurrent (medalles, premis literaris,cinema,etc.). Per la data de celebració de les edicions, fer servir dia, data o inici-fi Creació (P571)
v_p576 data_dissolucio data en que va deixar d'existir un esdeveniment recurrent (medalles, premis literaris,cinema,etc.) Data de dissolució o abolició (P576)
v_p2894 dia dia de la setmana Dia de la setmana (P2894)
v_p837 data (esdeveniments periòdics) Dia de l'any d'un esdeveniment periòdic, habitualment aplicable a les festes anuals.

Acompanyat del qualif. P518 es pot indicar l'àmbit (lloc, ritu,..) o el motiu de cel·lebració (dia de la independència...),

Amb el qualificador P2868 es pot indicar el concepte que ha de mostrar el label, per ex.: Data de màxima activitat (Q107940934)


Quan es fa servir aplicat a les pluges de meteors, es pot indicar indicar el dia d'inici i final del període en que resulta visible amb els qualificadors P3027-P3028.

Dia de l'any de l'esdeveniment periòdic (P837)

+ Període d'obertura des de (P3027)

+ Període d'obertura fins a (P3028)

+ té el rol (P2868)

+S'aplica a (P518)

v_p585 data (esdeveniments NO periòdics) data (un dia) de l'esdeveniment, amb l'hora i el fus horari com a qualificador. NO si és un període històric o un interval Data (P585) + Data més precisa (P4241) + Fus horari (P421)
hora hora de l'esdeveniment. Especialment útil en cas de sinistres. No hi ha opció manual, només com a qualificador de la data.
v_p580 inici data d'inici de l'interval. Aplica als dies en que ha ocorregut un fet concret o una sessió d'un esdeveniment recurrent Data d'inici (P580)
v_p582 fi data final de l'interval Data de finalització (P582)
v_open_time Indica l'horari d'activitat. Es va incorporar per mostrar informació d'articles sobre "toc de campanes", però és vàlid en altra mena de casos com esdeveniments recurrents amb franjes temporals de dies/hores.

Vàlid en el període (P1264) pot servir per substituir Període d'obertura des de (P3027), Període d'obertura fins a (P3028) o bé per complementar-ho, indicant la condició què fa vàlid l'horari.

Dies oberts (P3025) i els qualificadors: Tancat (P3026), Període d'obertura des de (P3027), Període d'obertura fins a (P3028), Hora d'obertura (P8626), Hora de tancament (P8627), Vàlid en el període (P1264), Causat per (P828).
Ex.: Repic d'Altsasu (Q119720896)
v_p577 publicacio Data de publicació Data de publicació (P577)
v_p2047 durada Temps de durada quan això és el valor principal. No cal fer-lo servir com a diferència entre inici-final Durada (P2047)
v_p2257 frequencia cada setmana, mes, any, etc.. Freqüència (P2257)
v_p2348 periode període històric Període (P2348)
v_p144 basat_en Obres utilitzades com a base. Pot incloure com qualif. el nom de l'autor, si és rellevant aquesta informació Basat en (P144) + Autor (P50)
v_p393 edicio número d'edició en esdeveniments recurrents Número d'edició (P393) o Ordre dins la sèrie (P1545) de Sèrie (P179)
v_p112 instaurador persona que va instaurar (no fundador de la institució) un guardó o fet transcendent Fundador (P112)
v_antecedent antecedents descripció del context previ. És recomanable fer servir "causa", que existeix a WD
v_p155 precedit cas anterior d'una sèrie Anterior (P155) o Reemplaça (P1365) o Anterior (P155) de Sèrie (P179)
v_p156 succeit cas següent d'una sèrie Següent (P156) o Reemplaçat per (P1366) o Següent (P156) de Sèrie (P179)
v_p2596 cultura període o zona cultural Cultura (P2596)

Lloc

v_p6375 lloc Lloc, edifici o indret on es realitza l'esdeveniment. Si l'item està referit a diversos indrets segons l'edició, permet indicar la data (P585) que correspon a cadascú.

En el cas de les tempestes tropicals, s'indica la conca oceànica.

Localitzat a l'adreça (P6375) o

Localització (P276) + Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) + Localitzat a l'entitat geogràfica (P706) + Data (P585)

municipi municipi o localitat
v_P625_lat_dec

v_P625_lon_dec

lat_dec
lon_dec
coordenades en decimal. Coordenades (P625)
v_coord_display coord_display Indica on han d'aparèixer les coordenades: inline (al peu del mapa), title (al començament de l'article), o ambdós.

Per defecte és inline, title

v_p17 estat Estat(s) on ha succeït l'esdeveniment Estat (P17) / País d'origen (P495)
v_p4777 frontera Frontera entre dos estats. Aplica a items de relacions internacionals i similars. Delimitat per (P4777) + Longitud (P2043) (de l'item de P4777)
v_p30 continent Continent. Només fer-ho servir per esdeveniments transfronterers Continent (P30)
v_p2046 superficie Mida de l'àrea afectada pel fet Superfície (P2046)

Diversos

v_p1451 lema útil en guardons o fets importants Text del lema (P1451)
v_p3730

v_p3729

rang_sup

rang_inf

En el cas de condecoracions que estan incloses dins un rang, als items que les descriuen (no les dels seus posseïdors) s'inclou la precedència superior i inferior. Aquesta informació permet mostrar la seva imatge. Rang immediatament superior (P3730) +
Imatge de condecoració (P2425) de l'item indicat a P3730
Rang immediatament inferior (P3729) +
Imatge de condecoració (P2425) de l'item indicat a P3729
v_p361 partde agrupació dins un altre conjunt Part de (P361)
v_p2121 premi import del premi Guanys en premis (P2121)
v_p822 mascota animal o personatge Mascota (P822)
v_p921 tema temàtica del fet. Útil en premis, conflictes, tractats, etc. Tema (P921) + De (P642)
v_p533 objectiu objectiu perseguit pel fet, esdeveniment, projecte, etc. Objectiu (P533), per conflictes armats o atemptats
Objectius (P3712), per projectes, esdeveniments, etc.
v_p1478 causa elements que han portat a l'esdeveniment Causat directament per (P1478) / Causat per (P828) + Data (P585) + De (P642)
v_p1542 consequencia efectes de l'esdeveniment Efectes (P1542) / Causa immediata de (P1536) + Data (P585) + De (P642)
v_p2895 vent Vents màxims d'un huracà o tifó,.. Vents màxims sostinguts (P2895) + Durada (P2047)
v_p2532 pressio Pressió mínima en un huracà o tifó,.. Pressió atmosfèrica més baixa (P2532)
v_action accions accions/activitats que no hi caben en cap de les propietats WD
v_conditions condicions Condicions que s'han de complir per a que es produeixi l'esdeveniment. S'aplica principalment als tractats
v_results resultat Resultat
v_p607 conflicte Quan un incident, atemptat, crim, etc. es pot vincular dins el marc d'un conflicte Conflicte (P607) +
Data (P585) + Inclòs (P1012)
v_p407 llengua Només té sentit per obres, documents, tractats, etc. Llengua del terme, de l'obra o del nom (P407)

Concerts

v_p136 genere Gènere musical, per a esdeveniments musicals i concerts Gènere (P136)
v_p175 interpret Intèrpret musical, per a esdeveniments musicals i concerts Intèrpret (P175)
v_p5027 representacions Nombre de representacions (P5027)
+ Localització (P276) + Data (P585)

Festes

v_p547 commemora Esdeveniment o fet que es commemora amb aquesta festa Commemora (P547)
v_p2541 opera_celebra Lloc on es commemora o celebra Àmbit (P2541)
v_p140 religio Religió (P140)

Economia

v_p2769 pressupost pressupost dedicat a l'execució de l'esdeveniment Pressupost (P2769)
v_p2142 recaptacio Import ingressat per l'esdeveniment; aplica en casos de micromecenatge, subhasta, etc. Recaptació (P2142)+
Data (P585)

Desastres

v_p1120 morts Morts (P1120) + qualificadors: S'aplica a (P518) + Data (P585) + Localització (P276)/Matriculació de l'aeronau (P426)/Estat (P17)
v_p1339 ferits Ferits (P1339) + qualificadors: S'aplica a (P518) + Data (P585) + Localització (P276)/Matriculació de l'aeronau (P426)
v_p1446 desapareguts Desapareguts (P1446) + qualificadors: S'aplica a (P518) + Data (P585) + Localització (P276)/Matriculació de l'aeronau (P426)
v_p1561 supervivents Nombre de supervivents (P1561) + qualificadors: S'aplica a (P518) + Data (P585) + Localització (P276)/Matriculació de l'aeronau (P426)
v_p3081 danys danys materials que s'han produït durant l'esdeveniment. És típic en desastres naturals, però no exclusivament Danyat (P3081) + qualificadors: De (P642) + Quantitat (P1114) + Data (P585) + Proporció (P1107)
v_p2630 danys_economics mesurament econòmic dels danys causats Cost dels danys (P2630) + qualificadors: S'aplica a (P518) o De (P642) + Mètode de determinació (P459) + Data (P585)
v_p3082 destruccio elements que han quedat totalment destruïts: edificis, ponts, infraestructures, etc. Ha destruït (P3082) + qualificadors: De (P642) + Quantitat (P1114) + Proporció (P1107) + Data (P585)

Terratrèmol

v_p2320 repliques Vinculat a terratrèmols Rèpliques (P2320) + qualificadors: Data (P585) + Localització (P276)
v_p2528 richter Magnitud del terratrèmol (escala de Richter) Magnitud a l'escala de Richter (P2528) + Data (P585)
v_p2527 magnitud Magnitud del moment sísmic. Magnitud de moment sísmic (P2527) + Data (P585)
v_p2784 mercalli Intensitat del terratrèmol (escala de Mercalli) Escala d'intensitat de Mercalli (P2784) + Data (P585)
v_p4511 profunditat Indica la fondària de l'hipocentre de terratrèmols, el punt d'un accident en una mina, una erupció subaquàtica, etc.. Profunditat (P4511)

Tempestes tropicals

v_p31 Les tempestes tropical (huracans, tifons, ciclons, etc. s'identifiquen mitjançant la P31 quan té algun dels valors següents:
{{MyValue|IBevent|hurricane_et_al}} on s'indica la categoria de la tempesta.

En aquest cas, a més ha de contenir el qualif. P459, on s'indica amb quina escala s'ha assignat la categoria. Addicionalment, pot portar el qualif. P518 indicant a quina conca (Atlàntic, Pacífic, etc.) s'està referint, una informació tan sols necessària per aquelles tempestes que en el seu recorregut canvien de conca i, per tant, tenen una doble categorització.

Instància de (P31) +Mètode de determinació (P459) + S'aplica a (P518)

Pandèmies

v_p8204 taula_casos Llista en format data.map (Commons) amb la llista completa de casos per a la seva explotació estadística Taula de casos (P8204)
v_p1660 cas_index Primer cas identificat Té el cas índex (P1660)
v_p8011 examen_medic Nombre acumulat de tests clínics Exàmens mèdics (P8011) + Data (P585) + Vàlid a (P3005)
v_p1603 nombre_casos Nombre de casos acumulats Nombre de casos (P1603) + Data (P585) + Vàlid a (P3005)
v_p8049 casos_hospital Nombre de casos hospitalitzats Casos hospitalitzats (P8049) + Data (P585)
v_p8010 nombre_recuperacions Nombre de casos recuperats Nombre de recuperacions (P8010) + Data (P585) + Vàlid a (P3005)
v_p9107 nombre_vacunacions Nombre de vacunacions Nombre de vacunacions (P9107) + Data (P585)
v_p8045 resposta_brot Resposta organitzada relacionada amb un brot Resposta davant un brot (P8045)

Parts implicades

v_p641 esport Quan l'esdeveniment està vinculat a algun esport.

Recordem que per tractar esdeveniments esportius existeix {{infotaula competició esportiva}}

Esport (P641)
v_p1027 concedit_per organització que concedeix un premi o guardó. No té perquè coincidir amb l'organitzador de l'esdeveniment de lliurament (que és el següent paràmetre) Conferit per (P1027)
v_p664 organitzacio Organitzador de l'esdeveniment Organitzador (P664)
v_p1875 representat_per Relació entre un subjecte i el seu agent Representat per (P1875)
v_p710 participants persones o organitzacions implicats directament, sempre que no hi hagi un qualificatiu més específic (impulsor, director, acusat,...) Participant (P710) + qualificadors: L'objecte té el rol (P3831) + Data (P585) + Representa (P1268) + Representat per (P1875)
v_p1132 num_participants Nombre de participants de l'esdeveniment, quan no sigui nominal, que cal fer servir l'anterior. Aplicable a manifestacions, curses, etc. NO confondre amb assistents, que està referit al públic / espectadors, etc. Nombre de participants (P1132) + qualificadors: Data (P585) + S'aplica a (P518)
v_p5436 espectadors Nombre d'espectadors / oients que han seguit l'esdeveniment per mitjans de comunicació. Aplicable a programes de ràdio/TV, xarxes socials, etc. Oients o espectadors (P5436) + qualificadors: Data (P585)
v_p1128 empleats Nombre d'empleats que participen a l'esdeveniment. Aplicable a festivals, lliurament de premis, telemaratons, etc. Empleats (P1128) + qualificadors: Data (P585)
v_p6125 voluntaris Nombre de voluntaris que col·laboren amb l'esdeveniment. Aplicable a manifestacions, curses, etc. Nombre de voluntaris (P6125) + qualificadors: Data (P585)
v_p1001 jurisdiccio denominació política de l'àrea on aplica l'esdeveniment. Ex.: abast geogràfic dels receptors d'un premi, àrea on jurídicament aplica un decret o llei Jurisdicció (P1001)
v_p4791 comandament Militar o comandament al front Comandat per (P4791)
v_p371 presentador presentador d'un acte Presentador (P371) + qualificadors: Localització (P276), per indicar els diferents presentadors quan és multi ubicació
v_p57 director director d'un acte Direcció (P57)
v_p162 productor productor d'un acte Productor (P162)
v_p61 descobridor Aplicat a descobriments de territoris, cossos astronòmics i elements en general Descobridor o inventor (P61)
v_p823 locutor narrador de l'acte Locutor (P823)
v_p50 autor autor (redactor) d'una legislació, tractat o arbitratge. NO signataris ni participants (implicats de part) Autor (P50)
v_p859 impulsors Referit al promotor o patrocinador d'un esdeveniment, i també, als que han donat suport en fets legals, com un acord de pau o un canvi legislatiu, un tractat, etc. Patrocinador (P859) + Data (P585) + Representa (P1268) + Representat per (P1875)
v_p3342 coordinador concepte comodí de WD per casos no inclosos abans Persona rellevant (P3342) + qualificadors: L'objecte té el rol (P3831) + Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582) + Causa de finalització (P1534) + Reemplaça (P1365) + Grup parlamentari (P4100) o Partit (P102) + Ordre dins la sèrie (P1545), aquest darrer no es mostrarà, però permet ordenar els diferents valor introduits en aquesta propietat comodí.
v_p2284 preu Preu d'assistència a l'esdeveniment Preu (P2284)
v_recording filmat_per
v_p1110 assistents Referit als assistents/públic/espectadors, etc de l'esdeveniment. No confondre amb participants. Assistència (P1110) + qualificadors: Data (P585)
v_p1346 guanyador receptor del premi / guanyador d'una competició o elecció Guanyador (P1346) + qualificadors: Data (P585) + Per l'obra (P1686) + Representa (P1268)

Eleccions. Limitar el seu ús a situacions excepcionals d'eleccions no polítiques, que han de fer servir {{Infotaula eleccions}}.

És útil per aprovacions on es desconeix el sentit i nombre de vots dels assistents, com ara un conclave, un decret, etc.

Si, en similars esdeveniments es coneix el resultat, com en el cas de les Resolucions del Consell de Seguretat e l'ONU, s'indicarà dins Votat per (P9681)

v_p541 carrec en disputa en unes eleccions Càrrec a elegir (P541) + Quantitat (P1114)
v_p726 candidats candidats que opten al càrrec Candidat (P726)
v_p991 elegit elegit pel càrrec Elegit (P991)

Legals

v_p8550 identificador_llei Identificador de llei o regulació (P8550)
v_p467 promulgada_per Redacció i promulgació d'un instrument legal Legislat per (P467)
v_p7589 data_promulgada Data de promulgació Data de promulgació (P7589)
v_p9681 votat_per Òrgan que ha votat un instrument legislatiu o legal: llei, resolució, edicte,..

permet incorporar qualificadors amb el resultat de la votació i el número d'edició (reunió, sessió,..) de l'òrgan en que es va votar.

Quan la votació ha estat per consens, unanimitat, etc. s'indicarà mitjançant la P5102.

Votat per (P9681) + Data (P585) + Nombre de vots a favor (P8683) + Nombre de vots en contra (P8682) + Nombre d'abstencions (P5043) + Número d'edició (P393) + Naturalesa de la declaració (P5102)
v_p6193 ratificacio Òrgan o estament que ratifica un instrument legislatiu o legal Ratificat per (P6193) + Data (P585)
v_p7588 efectivitat Data d'efectivitat o entrada en vigor d'un instrument legislatiu Data efectiva (P7588)
v_p3148 revoca Aquest document o llei revoca aquest altre document o llei Revoca (P3148)
v_p2568 revocat_per Document que ha reemplaçat i deixat sense aplicació l'objecte de l'item Revocat per (P2568)
v_p4032 revisat_per òrgan que revisa el document Revisat per (P4032)
v_p1891 signataris d'un acord, tractat, pau, etc.

Amb la data_signatura com a qualif. P585

Signatari (P1891) + Data (P585) + Representa (P1268) + Representat per (P1875)
v_p2058 depositari del document del tractat, contracte, etc. Dipositari (P2058)
v_p9376 resum_llei Descripció del seu contingut Resum de la llei (P9376)

Relacions bilaterals

Els items amb Instància de (P31) = Relació bilateral (Q15221623) tenen un tractament de format especial, mostrant una estructura en dues columnes amb les dades relatives a cadascun dels dos participants. Aquest tractament fa servir només algun paràmetre manual extern.

Hi ha 3 blocs d'informació específica just per sota de la Imatge (P18) i la Imatge del mapa localitzador (P242) on estan acolorides les superfícies dels dos participants. Darrere aquests blocs apareixeran altres dades comunes (dates, lloc, signataris, objecte, etc.) a la relació. Mitjançant la propietat Format per (P527), es pot construir un índex d'acord, tractats, conflictes, etc. que estan "aixoplugats" per aquesta relació bilateral.

A continuació descrivim les propietats WD implicades i el resultat obtingut.

v_color_map_part_1

v_color_map_part_2

Bloc de participants: Mostra les banderes dels dos participants, encapçalats per una barra amb el color que tenen al mapa cadascun d'ells. En aquest cas, el codi de color es pot informar manualment. Participant (P710) + qualif. Color (hexadecimal sRGB) (P465) + Imatge de la bandera (P41) o la P41 que tingui l'item de P710
Bloc diplomàtic: Mostra els organismes, per cada participant, que mantenen/segueixen les relacions i el contacte permanent. Acostumen a ser ambaixades, però no és obligatori. El qualificador Gestor/operador (P137) vinculats a cadascun dels valors de Participant (P710)
Bloc de representants: Mostra el càrrec i el nom de les persones responsables del manteniment de la relació bilateral al màxim nivell. El qualificador Representat per (P1875) vinculats a cadascun dels valors de Participant (P710)

Judicial

v_p1840 investigacions Persona o organització encarregada de la investigació del ítem Investigat per (P1840)
v_judicial_investigation investigacio_judicial
v_p1592 instructor investigador, instructor o jutge d'instrucció Procurador (P1592)
v_suspect sospitosos
v_p8031 perpetrador Persona o organització que comés un delicte, crim, atemptat, etc. Perpetrador (P8031) + L'objecte té el rol (P3831)
v_p520 armes Armament utilitzat a l'incident Armament (P520) + Quantitat (P1114)
v_p5582 detinguts Nombre de persones detingudes a conseqüència de l'inicident Nombre de detinguts (P5582) + qualificadors: S'aplica a (P518) + Data (P585) + Localització (P276)/Matriculació de l'aeronau (P426) + Circumstàncies de la font (P1480), per indicar Major de (Q47035128), Menys que (Q52834024), etc.
v_trial litigi Litigi o plet
v_p1620 demandant Demandant (P1620)
v_p1591 acusats Persones o entitats acusades d'un delicte Acusat (P1591)
v_p1595 carrecs Acusació que es fa contra l'acusat Inculpació (P1595)
v_p1593 defensor Advocat defensor que representa l'acusat en un judici Defensor (P1593)
v_p4884 tribunal Tribunal que jutja Tribunal (P4884) + qualif. Jutge (P1594) o President (P488)
v_p1594 jutge Jutge o cap del tribunal que Jutge (P1594)
v_verdict veredicte Culpabilitat, innocència, absolució, etc.
v_convict condemnats Persones o entitats que han estat condemnades d'un delicte
v_p1596 condemna Pena dictada contra els condemnats. Pot recullir la pena de diversos condemnats. Condemna (P1596) + qualificadors:

+ Acusat (P1591), només indicar-lo si hi ha més d'un condemnat

+ Data (P585) data de la condemna

+ Durada (P2047) , per indicar

+ Preu (P2284), per indicar penes econòmiques (multa indemnització,..)

cronologia
no param. manual
Desplega els continguts de la propietat Condemna en situacions de casos judicials amb diverses sentències després d'un recorregut per més d'un tribunal. En aquest cas, cal tenir cura de no produir duplicitats amb els paràmetres específics: acusats, condemnats, càrrecs, tribunal, condemna, etc. Esdeveniment significatiu (P793) = <sentència del tribunal xxxx> + qualificadors:

+ Acusat (P1591)

+ Condemnat per (P1399)

+ Condemna (P1596)

+ Causat per (P828)

+ Data (P585)

+ Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582)

+ Durada (P2047) + Quantitat (P1114)

+ Preu (P2284)

+ Tribunal (P4884)

Vehicles de transport

v_p81 linia Línia de transport públic (ferrocarril, bus, metro,..) on s'ha produït l'esdeveniment Línia (P81)
v_p1427 origen Punt de partida del transport de l'esdeveniment Punt de sortida (P1427) + qualif.

+ Matriculació de l'aeronau (P426), indica a qui correspon el punt de sortida

+ Via (P2825), si hi ha una escala intermèdia.

v_p1444 destinacio Punt de destí del transport de l'esdeveniment (on s'adreçava), NO on ha passat. Punt d'arribada (P1444) + qualif.

+ Matriculació de l'aeronau (P426), indica a qui correspon el punt de sortida

+ Via (P2825), si hi ha una escala intermèdia.

v_last_layover ultima_escala En incidents amb vehicles de transport, indica el nom de la darrera escala efectuada abans de l'incident.
v_p121 tipus_aeronau

tipus_vehicle

Per incidents amb vehicles.


En el cas d'incidents amb més d'un vehicle la informació de cadascun dels vehicles s'informarà com a qualificadors.

Element explotat (P121) o Nau (P1876) o Vehicle utilitzat (P3438) +

qualif. si hi ha diversos vehicles:

+ Quantitat (P1114)

+ Punt de sortida (P1427)

+ Punt d'arribada (P1444)

+ Via (P2825)

+ Gestor/operador (P137)

+ Matriculació de l'aeronau (P426)

+ Número de vol (P3090)

+ Número IMO (P458)

v_p137 operador Companyia aèria, de ferrocarril, etc. del vehicle de l'incident Gestor/operador (P137)
v_p426 matricula Matricula del vehicle Matriculació de l'aeronau (P426)
v_p3090 vol Número de vol de l'avió de l'incident Número de vol (P3090)
v_passenger passatgers Nombre de passatger implicats
v_crew tripulacio Nombre de membres de la tripulació

Fenomen astronòmic

v_p59 constellacio Constel·lació on s'ubica el fenòmen Constel·lació (P59)
v_p575 data_descobriment Data de descobriment o invenció (P575)
v_p65 lloc_descobriment Habitualment s'indica l'observatori des del que es va fer la primera observació Lloc de descoberta astronòmica (P65)
v_p215 tipus_espectral Tipus espectral d'un objecte astronòmic Tipus espectral (P215)
v_p528 codi_cataleg Altres denominacions amb que ha estat catalogat Codi de catàleg (P528)
v_p397 pare Cos astronòmic pare Cos astronòmic pare (P397)
v_p2583 distance Distància a la Terra Distància de la terra (P2583) + qualif.

+ Criteri utilitzat (P1013)

+ S'aplica a (P518)

v_p1090 redshift Desplaçament cap al roig Desplaçament cap al roig (P1090)
v_p6257 ra Ascensió recta Ascensió recta (P6257)
v_p6258 dec Declinació Declinació (P6258)
v_p6259 epoch Època astronòmica Època (P6259)
v_p1458 b-v Rang de color Índex de color (P1458)
v_p1215 mag_v Magnitud aparent Magnitud aparent (P1215)
v_p2052 velocitat Velocitat Velocitat (P2052)
v_p837 dia_punta Data d'activitat de les pluges de meteors (P837), amb indicació opcional del dia d'inici i final del període en que resulta visible (P3027-P3028).

Amb el qualificador P2868 es pot indicar el concepte que ha de mostrar el label, per ex.: Data de màxima activitat (Q107940934)

Dia de l'any de l'esdeveniment periòdic (P837)

+ Període d'obertura des de (P3027)

+ Període d'obertura fins a (P3028)

+ té el rol (P2868)

Mèdia

v_p449 canal canal de televisió on es va emetre l'esdeveniment originalment Emissora original (P449)
v_p10 video vídeo o url que el contingui Vídeo (P10)
v_p3301 transmes_per canal que transmet/é l'esdeveniment Transmès per (P3301)
v_p51 audio Àudio (P51)
v_p527 formatper Llista variable amb continguts subordinats tractats en aquesta infotaula. Exemple:
  • Orde/rangs i els seus diferents guardons
  • Cerimònia premis i els seus premis
  • Atemptats i els seus episodis, etc.

Es mostra en dos formats:

  • 1 sola columna (data) quan no té cap qualificador, llevat les dates i l'emblema que es mostren junt amb el nom
  • 2 cols. (label+data) quan té altres qualificadors:
label=emblema P2425 + valor de P527
data= els qualificadors que tingui

El qualificador P1545 (ordre dins sèrie) no es mostra, només serveix per ordenar els continguts de P527 quan no són cronològics.

Format per (P527) + qualifs: Data (P585), Data d'inici (P580), Data de finalització (P582), Imatge de condecoració (P2425), Ordre dins la sèrie (P1545), Guanyador (P1346), Per l'obra (P1686), S'aplica a (P518)

Addicional

v_p2670 elements permet afegir altres indicadors quantitatius, com ara, nombre d'actes de promoció, de reunions, etc. Conté parts del tipus (P2670) + qualificador Quantitat (P1114) + S'aplica a (P518)
patrimoni immaterial De forma automàtica -exclusivament- es recuperen les proteccions al patrimoni immaterial que hi hagi a la P3259 o a la P1435. Estatus d'un element de patrimoni immaterial (P3259) o Estatus patrimonial (P1435)+ qualificadors

+ Data d'inici (P580) + Data de finalització (P582)

+ Descrit a l'URL (P973)

+ Número d'inventari (P217)

v_below_image

v_below_image_caption

vista + peu_vista permet afegir una imatge extra i la seva llegenda, al peu de la infotaula. És un requeriment heretat d'infotaules integrades i no s'ha d'abusar per evitar que ens quedi un resultat molt llarg o recarregat. Només manual
v_notes notes notes al peu Només manual

Xarxes

v_p856 lloc_web {{URL|exemple.com}} enllaç a la pàgina web de l'esdeveniment Lloc web (P856)
v_hashtag etiqueta etiqueta de Twitter Etiqueta (P2572)

Exemples

Infobox event: Mostra
Desastre: Atemptat, Terratrèmol, Meteorologia extrema, Epidèmia, ... Esdeveniment recurrent: Convenció, Procés cíclic, ....
Guardó, Festival:, .... Singular / Repetició Relació: Tractat, Acord, Relació bilateral, ....
Vot: Constitució de la cambra, Resolució, Conclave, .... Data: Dia festiu, Fenomen astronòmic, ....
Social / Poder judicial: Moviment social, Manifestació, Judici, .... Altres: Medalla, Fet, ....


Plantilla:Infotaula esdevenimentAtemptats de Catalunya de 2017 (Q37001445)
Fotomuntatge
Imatge
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 41° 22′ 52″ N, 2° 10′ 24″ E / 41.381187°N,2.173251°E / 41.381187; 2.173251
Tipusvehicle-ariet
assassinat massiu Modifica el valor a Wikidata
Part deterrorisme islamista a Europa i terrorisme a Espanya Modifica el valor a Wikidata
Data17 agost 2017 Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata, Catalunya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Participant
Objectiuvianant Modifica el valor a Wikidata
Causaextremisme islàmic Modifica el valor a Wikidata
EfectesReaccions a l'atropellament a la Rambla de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
MortsAlcanar: 2 terrorista
Cambrils: 5 terrorista
Cambrils: 1 vianant
La Rambla: 14 vianant
Subirats: 1 terrorista
Zona Universitària: 1 víctima Modifica el valor a Wikidata
Ferits151 Modifica el valor a Wikidata
ArmaFiat Talento Modifica el valor a Wikidata
Hashtag#OrgullBarcelona, #Notincpor, #TotsSomBarcelona, #TodosSomosCataluña i #TodosSomosBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Plantilla:Infotaula esdevenimentTerratrèmol i tsunami del Japó del 2011 (Q36204)
Imatge
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 38° 19′ 19″ N, 142° 22′ 08″ E / 38.322°N,142.369°E / 38.322; 142.369
Tipusmegaterratrèmol
tsunami
sismicitat de la costa de Sanriku
terratrèmol multisegment Modifica el valor a Wikidata
Data11 març 2011 (14:46:18. fus horari estàndard del Japó) Modifica el valor a Wikidata
Durada160 s Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióOceà Pacífic Nord Modifica el valor a Wikidata
EstatJapó Modifica el valor a Wikidata
Causamecanisme del terratrèmol i tsunami del Japó del 2011 Modifica el valor a Wikidata
Efectesconseqüències del terratrèmol i tsunami de Tōhoku de 2011
accident nuclear de Fukushima Modifica el valor a Wikidata
Magnitud de moment sísmic9,1 Modifica el valor a Wikidata
Magnitud a l'escala de Richter9 Modifica el valor a Wikidata
Escala d'intensitat de MercalliIX en l'escala de Mercalli Modifica el valor a Wikidata
Profunditat32 km
24 km (hipocentre) Modifica el valor a Wikidata
Rèpliques13.386 (6 març 2018) Modifica el valor a Wikidata
Morts19.759 (8 gener 2016) Modifica el valor a Wikidata
Ferits6.242 Modifica el valor a Wikidata
Desapareguts2.553 Modifica el valor a Wikidata
Danyat280.926 edifici (9 març 2018) Modifica el valor a Wikidata
Cost dels danysaccident nuclear de Fukushima: 21.500.000 M¥
conseqüències del terratrèmol i tsunami de Tōhoku de 2011: 16.900.000 M¥ Modifica el valor a Wikidata
Ha destruït121.778 edifici (9 març 2018) Modifica el valor a Wikidata



Plantilla:Infotaula esdevenimentDesastre de Tenerife (Q223288)
Imatge
Map
 28° 28′ 54″ N, 16° 20′ 18″ O / 28.48165°N,16.3384°O / 28.48165; -16.3384
Tipusaccident aeri
ground collision (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Data27 març 1977 (17:06) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAeroport de Tenerife Nord (Santa Cruz de Tenerife) Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Nombre de participantsBoeing 747-100: 248
passatger, Boeing 747-100: 234
membre de la tripulació, Boeing 747-100: 14
Boeing 747-200: 396
passatger, Boeing 747-200: 380
membre de la tripulació, Boeing 747-200: 16 Modifica el valor a Wikidata
Element explotatBoeing 747-100 de Pan American World Airways (N736PA)Vol PA1736
Element explotatBoeing 747-200 de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (PH-BUF)Vol KL4805
Punt de sortidaAeroport Internacional de Los Angeles (Califòrnia) (N736PA)
Aeroport d'Amsterdam-Schiphol (Països Baixos) (PH-BUF) Modifica el valor a Wikidata
Punt d'arribadaAeroport de Gran Canària (Las Palmas) (N736PA, PH-BUF) Modifica el valor a Wikidata
Causaerror del pilot
boira
control del trànsit aeri Modifica el valor a Wikidata
Morts583 Modifica el valor a Wikidata
Ferits61 Modifica el valor a Wikidata
Nombre de supervivents61 Modifica el valor a Wikidata
Plantilla:Infotaula esdevenimentHuracà Anita (Q3241883)
Huracà de categoria 5, oceà Atlàntic (SSHS)
Tempesta tropical, Oceà Pacífic Nord-est (SSHS) Modifica el valor a Wikidata
Imatge
lang=ca Modifica el valor a Wikidata
Conca oceànicaoceà Atlàntic i Oceà Pacífic Nord-est Modifica el valor a Wikidata
Part detemporada d'huracans de l'Atlàntic de 1977 i Temporada d'huracans del Pacífic de 1977 Modifica el valor a Wikidata
Interval de temps29 agost - 4 setembre 1977 Modifica el valor a Wikidata
Huracà atlàntic
Huracà del Pacífic
EstatMèxic Modifica el valor a Wikidata
Vents màxims sostinguts280 km/h (150 kn) , 10 minuts Modifica el valor a Wikidata
Pressió atmosfèrica més baixa926 hPa Modifica el valor a Wikidata
Morts10 Modifica el valor a Wikidata

Plantilla:Infotaula esdevenimentOnada de fred a Amèrica del Nord de 2014 (Q15581374)
Imatge
Map
 60° N, 110° O / 60°N,110°O / 60; -110
Tipusmeteorologia extrema
fredorada Modifica el valor a Wikidata
Interval de temps2 gener - 10 abril 2014 Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCanadà (Canadà)
Estats Units Centrals (EUA)
Estats Units Orientals (EUA)
Nord de Mèxic Modifica el valor a Wikidata
ContinentAmèrica del Nord Modifica el valor a Wikidata
Morts21 Modifica el valor a Wikidata
Cost dels danysEstats Units d'Amèrica: 5.000 M$ Modifica el valor a Wikidata
Plantilla:Infotaula esdevenimentPandèmia de la COVID-19 a Dinamarca (Q86597685)
Imatge
Carpa per fer test de COVID-19 al Rigshospitalet, Dinamarca.
Map
 56° N, 10° E / 56°N,10°E / 56; 10
Tipusbrot epidèmic de COVID-19 Modifica el valor a Wikidata
Part depandèmia de la COVID-19 per país i territori i pandèmia de la COVID-19 a Europa Modifica el valor a Wikidata
Interval de temps27 febrer 2020 Modifica el valor a Wikidata - 
LocalitzacióDinamarca Modifica el valor a Wikidata
EstatDinamarca Modifica el valor a Wikidata
CausaCOVID-19 Modifica el valor a Wikidata
Taula de casosLlista Modifica el valor a Wikidata
Primer cas conegutJakob Tage Ramlyng Modifica el valor a Wikidata
Exàmens mèdics294.083 (7 maig 2020) Modifica el valor a Wikidata
Nombre de casos3.404.407 (9 març 2023) Modifica el valor a Wikidata
Casos hospitalitzats535 (1r abril 2020) Modifica el valor a Wikidata
Nombre de recuperacions33.191 (27 octubre 2020) Modifica el valor a Wikidata
Resposta davant un brotToc de queda a Dinamarca per la COVID-19, tancament d'institucions educatives de Dinamarca de 2020, distanciació social de Dinamarca de 2020 i restriccions de viatge de Dinamarca per la COVID-19 Modifica el valor a Wikidata
Morts8.296 (9 març 2023) Modifica el valor a Wikidata
Format per



Més exemples