Plantilla:Portada600k

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
657.875 articles
1.118 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Cimbori almoina abril 1.jpg
Article del dia
La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica. El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle I, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436. - Vegeu informació sobre la imatge

Catedral de València

Cimbori almoina abril 1.jpg

La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica.

El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle I, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436.Lepista nuda LC0372.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Lepista nuda LC0372.jpg

Bolet comestible pimpinella morada

Baby Mother Grandmother and Great Grandmother.jpg
Projecte destacat
Reduïm el biaix de gènere tot editant biografies de dones.

Projecte destacat: 30.000 dones

Baby Mother Grandmother and Great Grandmother.jpg

Reduïm el biaix de gènere tot editant biografies de dones.


23 de setembre

L'Ajuntament de Barcelona acorda iniciar la retirada de la Medalla d'Or de la Ciutat a Heribert Barrera.


23 de setembre

Moren 380 balenes en el pitjor encallament de cetacis de la història d'Austràlia.


21 de setembre

64 estats "rics" han firmat formalment la iniciativa COVAX que permetrà una distribució equitativa i justa de vacunes contra la COVID-19. Més països autofinançats ho faran els propers dies i se'n preveuen 92 com a beneficiaris de suport.


21 de setembre

Una investigació de l'ICIJ anomenada "Arxius de la FinCEN" ha descobert que grans entitats financeres haurien permès la circulació de fins a dos bilions de dòlars en diner negre.


King river at macquarie harbour.jpg

Platges de la zona de Tasmània on han encallat centenars de balenes.    Arbcom ru editing.svg

Tendències


Avui fa 30 anys
Avui fa 75 anys
Neixen Bryan Ferry, cantant, músic, compositor i actor anglès, membre de Roxy Music, i Gal Costa, cantant brasilera de música popular, el mateix dia que mor Béla Bartók, compositor hongarès (n. 1881).
Avui fa 80 anys
Mor a Portbou Walter Benjamin, assagista, crític literari, traductor i filòsof alemany, d'origen jueu, col·laborador de l'Escola de Frankfurt (n. 1892).
Avui fa 400 anys
Mor l'Emperador Taichang, 14è emperador de la Dinastia Ming (n. 1582).

Memorial Walter Benjamin Portbou 006.JPG

Memorial a Walter Benjamin, prop del cementiri de Portbou.