Plantilla:Portada600k

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
678.900 articles
1.456 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Torre de la Creu o Torre dels Ous.jpg
Article del dia
Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 1879Barcelona, 1949) fou un arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista català. Es va dedicar a la docència tant a l'Escola d'Arquitectura com a l'Escola del Treball, a Barcelona. Fou arquitecte municipal de Sant Joan Despí, on hi ha bona part dels habitatges que va construir. Va ser un excel·lent aquarel·lista i dibuixant que captava i creava tot tipus d'objectes i elements complementaris com mobles, llums, ascensors. Aquest vessant, juntament amb el seu domini de l'ús dels colors, fa singular la seva obra, que sovint es troba complementant d'altres arquitectes. Les col·laboracions més conegudes, les va realitzar a les obres de Gaudí, les quals permetien recollir la llibertat en l'ús de les formes i els colors que Jujol imprimia a la seva creació. - Vegeu informació sobre la imatge

Josep Maria Jujol i Gibert

Torre de la Creu o Torre dels Ous.jpg

Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 1879Barcelona, 1949) fou un arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista català. Es va dedicar a la docència tant a l'Escola d'Arquitectura com a l'Escola del Treball, a Barcelona. Fou arquitecte municipal de Sant Joan Despí, on hi ha bona part dels habitatges que va construir.

Va ser un excel·lent aquarel·lista i dibuixant que captava i creava tot tipus d'objectes i elements complementaris com mobles, llums, ascensors. Aquest vessant, juntament amb el seu domini de l'ús dels colors, fa singular la seva obra, que sovint es troba complementant d'altres arquitectes. Les col·laboracions més conegudes, les va realitzar a les obres de Gaudí, les quals permetien recollir la llibertat en l'ús de les formes i els colors que Jujol imprimia a la seva creació.John Webber - Poedooa, the Daughter of Oree.jpg
Imatge del dia
Retrat de Poedooa (1777), filla d'un dels cap de Raiatea, una de les primeres representacions de l'estereotip de dona polinèsia - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

John Webber - Poedooa, the Daughter of Oree.jpg

Retrat de Poedooa (1777), filla d'un dels cap de Raiatea, una de les primeres representacions de l'estereotip de dona polinèsia

Cartell concurs viquiPAU 2020.jpg
Projecte destacat
El mes de maig millorem els continguts avaluables a les proves PAU d'arreu del territori catalanoparlant al Viquiprojecte:ViquiPAU 2021. Convertim la Viquipèdia en recurs docent públic, participatiu, de qualitat i en català! Posa-hi el teu gra de sorra!

Projecte destacat: Les #viquiPAU 2021

Cartell concurs viquiPAU 2020.jpg

El mes de maig millorem els continguts avaluables a les proves PAU d'arreu del territori catalanoparlant al Viquiprojecte:ViquiPAU 2021. Convertim la Viquipèdia en recurs docent públic, participatiu, de qualitat i en català! Posa-hi el teu gra de sorra!


15 de maig

La Xina arriba a Mart amb l'aterratge del mòdul de la nau Tianwen-1 que transporta l'astromòbil explorador Zhurong.


15 de maig

L'actual fase del conflicte palestinoisraelià ja ha causat, des del dia 10, la mort d'almenys 140 palestins, 40 d'ells menors, i 8 víctimes mortals per part d'Israel, inclosos dos menors i 1 soldat.


9 de maig

El coet Llarga Marxa 5 fora de control es precipita a l'oceà Índic després de passar per sobre de Catalunya en la fase inicial de la seva reentrada.


1 de maig

Quatre dies d'escaramusses a la frontera entre el Kirguizistan i el Tadjikistan deixen almenys 46 morts i entre 10.000 i 33.000 civils han estat evacuats.

Al-Aqsa Mosque, old sity, Jerusalem.JPG

Mesquita d'Al-Aqsa, a Jerusalem, punt d'origen dels actuals enfrontaments    Arbcom ru editing.svg


 • AdditiveColorMixingII.png
  La descripció RGB (de l'anglès Red, Green, Blue, vermell, verd i blau) d'un color fa referència a la composició del color en termes de les intensitats dels colors primaris amb què es forma: del vermell (red), del verd (green) i del blau (blue). És un model de color basat en la síntesi additiva, amb el que és possible representar un color mitjançant la barreja per addició dels tres colors llum primaris. Cal indicar que el model de color RGB, no defineix per si mateix que significa exactament "vermell", "verd" o "blau", pel que els mateixos valors RGB poden mostrar colors notablement diferents en diversos dispositius que emprin aquest model de color. Encara que utilitzin un mateix model de color, els seus espais de color poden variar considerablement.
 • TV3 logo.svg
  Cristina Riba i Roig (Manresa, 1980) és una periodista catalana.
 • Prague-golem-reproduction.jpg
  El gòlem, plural gòlems o guelamim (hebreu: גֹּלֶם; plural:גְּלָמִים), és una estàtua de pedra, d'uns dos metres d'alçada, plena de màgia. Té la propietat de transformar-se en la forma física de qui vulgui. Només els grans mags saben com fabricar-ne, perquè neixen de la pedra, que és el seu element. També poden néixer a partir del fang però els feerics, que són qui millor dominen la terra, els troben desagradables.
 • Argo poster.gif
  Argo és una pel·lícula estatunidenca de 2012 dirigida i protagonitzada per Ben Affleck.
Tendències


Avui fa 10 anys
S'inicia el Moviment del 15-M o Moviment dels indignats, protestes ciutadanes pacífiques que reivindicaven un canvi radical en la política espanyola i la seva societat.
Avui fa 25 anys
Avui fa 30 anys
Mor Vicenç Riera-Llorca, escriptor català. (n. 1903).
Avui fa 135 anys
Mor Emily Dickinson, poetessa americana, figura important en la poesia estatunidenca del segle xix (n. 1830).