Plantilla Discussió:Infobox election

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Comentaris sobre nova versió infotaula eleccions[modifica]

@KajenCAT, Davidpar, F3RaN:Pregunta pels entesos: Les eleccions federals alemanyes són mixtes, una part dels escons s'ocupen amb candidats elegits per votació uninominal directa i una altra part per sistema proporcional de llista de partits, si bé el nombre d'escons es determina pels vots de la llista de partit. Tal com tenim ara a cawiki i a frwiki només mostren el resultat agregat de nombre d'escons i vots aconseguits a la votació proporcional. A dewiki només tenen una gràfica de barres d'evolució del vot, és a dir, no tenen infotaula. En tots 3 casos, a les graelles detallades dins l'article es mostren totes les dades detallades. La primera idea és tractar-la com una votació proporcional, és a dir, tal com està ara ? o, aprofitant que tenim l'opció de tractar eleccions dobles, poder mostrar separadament quants escons han estat ocupats per electes directes i quants per candidats de la llista?. El resultat final no canvia, però podria indicar quina és la penetració local que tenen els candidats al territori. Si mireu els resultats del 2017, la CDU va obtenir 200 escons dels quals 185 els van ocupar diputats directes, mentre que l'Alternativa per Alemanya (AfD) va obtenir 91 i només 3 corresponen a candidats directes. Em complicaria alguna cosa, però si penseu que aquesta distinció és rellevant, miraria de fer-ho. Gràcies. amador (disc.) 08:00, 8 ago 2020 (CEST)

@Amadalvarez: Hi ha alternatives bastant diferents i tot raurà a la prioritat que li dona cada persona. Si es prefereix la simplicitat, és millor tractar-lo com una votació proporcional. En canvi, si es prefereix com més dades s'informi millor, doncs l'altre alternativa. Jo sincerament optaria per mostrar un resultat agregat (i potser a sota dividir-ho en les dues parts) i tal com fa la Viquipèdia anglesa, mostrar una imatge que ho reflexi per no sobrecarregar en excessiu i relegar-lo al text de l'article (i no a la infotaula) de manera gràfica. I, a més a més, explicar-ho ja al article. No obstant això, si hi ha una manera factible de fer-ho a infotaula sense que guanyi complexitat i que mostri almenys els escons i vots obtinguts amb el primer i el segon vot, endavant! De fet, si es pot fer això, hauriem de considerar també la possibilitat d'adaptar-lo a les eleccions irlandeses i australianes que es rauen pel sistema majoritari de vot alternatiu o vot preferencial. Aquest, es podria mostrar els partits amb més preferència entre els ciutadans que ens serviria per entendre més els resultats agregats i el comportament electoral d'aquestes dues societats.--KajenCAT (disc.) 13:34, 8 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez:: la veritat és que a Alemanya els resultats de les eleccions generals es presenten sempre amb el gràfic del vot proportional ("segon vot") obtingut per cada partit. És el vot determinant. El vot directe ("primer vot") no l'he vist mai representat en un gràfic, sinó que sempre es sol mostrar en un mapa del país (vegeu: resultats primer vot ("vot directe"). El més interessant potser no és veure tant quants mandats directes ha obtingut cada partit sinó on els ha tret. I al mapa sempre es veu com els 2 grans partits es reparteixen el gran pastís, amb l'exepció que l'irreductible Berlín de l'est acostuma a ser de color lila (Die Linke). Històricament, ni Verds ni Lliberals no hi ha sigut mai representats. I últimament, AfD s'ha colat per primer cop al mapa. Però igualment és un mapa que romàn bastant aburrit i bicolor, tipus sistema americà. F3RaN (disc.) 14:38, 8 ago 2020 (CEST)
Gràcies @KajenCAT, F3RaN: Si no hi ha costum, no seré jo qui ho posi de moda, que prou feina tenim. Tal com comentàvem, a les taules del cos de l'article es detalla abastament. Merci per l'interès i l'argumentació. amador (disc.) 18:27, 8 ago 2020 (CEST)

Instruccions per carregar WD[modifica]

Les instruccions sobre com carregar WD, ja estan disponibles a Plantilla:Infotaula eleccions/ús. També hi ha una llista dels usos de l'antiga plantilla sense dades a WD. Les eleccions al Parlament de Catalunya, ja estan totes carregades. Salut ! amador (disc.) 18:27, 8 ago 2020 (CEST)

Sistemes de segona volta[modifica]

@Amadalvarez: Hola! Ara estava provant la teva nova versió de la infotaula d'eleccions amb les actuals eleccions bielorusses, m'he trobat que Bielorússia es regeix pel sistema de segona volta, però només si un dels candidats no obtenen almenys el 50% del suport, al igual que molts països que tenen aquest sistema. Ho dic perquè a l'explicació es dona per suposat que hi hauran dues voltes i suposo que no hi haurà cap problema si només utilizo la primera volta? Gràcies per la teva gran feina al respecte!--KajenCAT (disc.) 17:06, 11 ago 2020 (CEST)

@KajenCAT: Sí, ho sé. En algun lloc de les instruccions (que encara estic afinant) ja diu que pot ser a una sola elecció. Amb tot, la definició ha de ser, com has fet, dient que és a dues voltes, ja que això es decideix a priori i, la realitat de la primera volta farà que no es produeixi la segona. Penso que tal com està el codi, funcionarà bé (de fet ho mostra bé sense queixar-se) tot i que em penso que esperarà que arribi la segona volta, però sense conseqüències. Ara ho miraré, però tu no pateixis, si casca, avises. Merci, amador (disc.) 17:38, 11 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: Ja funciona correctament. Dues coses: A) els Nombre de vots vàlids (P1697) són obligatoris, ja que fan de divisor per obtenir el rati de cada candidat. Davant la manca d'informació (no ho he sabut trobar enlloc), he assumit que és = a vots emesos. B) No té en consideració el valor de Sistema de votació (P8196) quan és doble volta a efectes de funcionament, per evitar que esperi tenir dues voltes i només hi hagi una. En aquest cas, deduirà com ha d'actuar en funció de com s'hagin introduït les dades: Si només hi ha un item amb tota la informació, vol dir que és "directe", i si hi ha 3 items (global + dues rondes) actuarà com dues rondes. Així el valor de la P8196 respon a "de quin tipus són les eleccions" però la infotaula actua segons a "com han estat les eleccions". Salut ! amador (disc.) 05:47, 12 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Moltes gràcies! Tot i que encara segueixo confús en el Wikidata ja que hi ha coses que surten i altres que no. Per exemple, tenint el mateix wikidata, a la Viquipèdia catalana només surten dos candidats (quan ahir ho vaig mirar estaven tots) mentre que en altres com l'espanyola surten tots. I a més, per exemple, les eleccions franceses de 2017 no entenc com pot sortir el nombre de vots si al wikidata no en surten pas.
P.D: Perdoneu-me però vaig molt perdut en wikidata hahaha.--KajenCAT (disc.) 12:06, 12 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: Ni ets el primer, ni seràs l'últim, però t'asseguro que se supera i WD t'agradarà. Anem als dubtes.
 • perquè només surten dos candidats?. Abans de tenir resultats, es mostren tots els candidats que hi hagi a la Candidat (P726). Un cop tenen els Vots rebuts (P1111) anotats a la P726, només es mostren tots els que hagin superat un llindar mínim de % per evitar llistes llargues de gent que ha quedat molt, molt avall. Aquest llindar és el 2% (que acostuma a ser inferior als llindars de tall que tenen algunes eleccions). Ara bé, si vols veure tots o algun més, només cal posar-li el paràmetre manual threshold_list= n.n, ex.: 0 o 1 o 1.5...és a dir, el rati que vols com a mínim. Està descrit a les instruccions.
 • D'on surten els vots si no hi ha res?: A la resposta anterior dono pistes. Els vots els obtenen els candidats, no els elegits. A la Elegit (P991) només se li posa com a qualificador la Escons (P1410) quan el que guanyen els elegits són escons, que no és aquest cas.
En el cas de les eleccions a dues voltes (veure la seva doc), l'item de les eleccions, no té dades numèriques de les voltes, només té el cens què és únic i invariable. Les dades de resultats estan en cadascun dels items de cada volta que, els trobaràs perquè apareixen a la Format per (P527) de l'item de les eleccions. És una mica complicat, ho sé, però a WD hi ha un item per cada instància i, en aquest cas, s'estan produint dues votacions diferents. Ja sé que a les bieloruses no és igual, però, coses del destí o de la tupinada, només s'ha produït una votació. Per tant, la considera un sufragi directe a efectes de com tractar-la.
Salut ! amador (disc.) 12:46, 12 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Avui ja domino una mica més al Wikidata. Aquest matí i tarda he anat actualitzat totes les eleccions presidencials que hi ha hagut a Bielorússia des de la seva independència de la URSS i he anat entenent el funcionament de la infotaula en les eleccions de doble volta! Especialment pel que fa els items i tot això que al principi no ho entenia. Curiosament (o no), totes excepte les primeres eleccions no hi hagut pas una segona volta ja que l'actual president sempre superava el 50%. Respecte el paràmetre manual m'ha sigut molt útil i l'he volgut baixar-lo una mica perquè no doni el missatge de que a Bielorússia hi ha eleccions de partit únic al estil xinés i que realment hi ha altres candidats encara que els resultats siguin molt baixos. Ah i també m'han sorgit tres qüestions;
 1. M'he donat compte que com a mínim en les eleccions bielorusses i ucraïneses, usen un tipus de vot anomenat "Contra tots" que significa que no estas a favor de cap candidat ja que els rebutges (lo qual es diferencia del vot en blanc que significa que et dona igual) i, a més, és vot vàlid. De quina manera es podria incloure a la Wikidata perque es quedi reflejada a la infotaula? Com si fos un candidat més?
 2. Hi ha alguna forma d'exportar propietats d'alguna WD a una altre?
 3. Existeix algun bot que pugui actualitzar les plantilles infotaula eleccions/pre2020 cap a infotaula eleccions sempre quan hi hagi dades suficients en la WD enllaçada? (sino seria contraproduent si es fa ja que desapareixerien les dades electorals mostrades)
Moltes gràcies per la teva ajuda! Salut, --KajenCAT (disc.) 21:37, 12 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: Vigila que WD genera addicció. Especialment quan comencis a fer servir algunes eines per explotar la informació "per se" i no només per incorporar-la a la VP. Però això ja vindrà. Respostes:
 1. A efectes de tractament, el vot "contra tots" s'hauria de representar com els blancs i nuls, oi?, és a dir al resum de participació. Si és així, no tenim cap propietat per representar-ho i s'hauria de demanar (tràmit burocràtic feixuc). Però el més difícil és poder referenciar la font. No em va semblar -mirant per sobre- que siguin molt exhaustius publicant escrutinis. Per exemple, no vaig saber trobar on publiquen els vots vàlids. Però es pot intentar si no és una cosa molt singular.
 2. Veig que ja has descobert que quan entres sèries, moltes coses són iguals. Tinc la solució per tu. A) ves a la pàgina d:User:Amadalvarez/common.js, l'edites, copies tot el contingut i ho pegues a una pàgina nova amb el teu nom d:User:KajenCAT/common.js. B)Aquesta és una pàgina personal amb paràmetres de personalització de la teva interface d'edició a WD. Has de fer un purge de la caché per a què funcioni. C) amb això tindràs instal·lat uns ginys que et permeten fer 3 coses: 1) copiar o moure una declaració/statement complert (propietat + qualificadors + referències) a un altre item; veuràs que, a les caixes que emmarquen cada statement, apareix una fletxa verda a la dreta, la cliques i et dona les instruccions. Si la propietat és multivalor (com a la P726) surt una fletxa per cada valor. 2) Si estàs creant una sèrie on la major part dels statements són iguals (obres d'un artista, patrimoni catalogat d'un municipi,... eleccions, etc.) et convé el segon giny copiat: "duplicate this item", t'haurà aparegut al final del menú de l'esquerra. Vigila perquè és una eina poderosa, però pots deixar WD ple de brossa. Recorda que aquí no es poden esborrar items. L'eina et fa un duplicat sencer de l'item on estàs i, per evitar que estigui repetit, et deixa el label i la descripció en blanc. No convé fer-la servir amb items on no vulguis aprofitar el 70/80%, ja que has d'eliminar del duplicat tot allò que no sigui vàlid, per exemple, la llista de candidats. Jo faig el primer item de la sèrie amb el patró de tot allò que em caldrà, que sempre surt a tots igual o que potser només canvia una mica, per exemple, en aquest cas, les dades de participació, ja que paga la pena tenir els statements creats i només haver de canviar la xifra. Llavors faig un duplicat pel segon de la sèrie, canvio, amplio o corregeixo i ho guardo. Repeteixo per tercer, quart, etc. i quan acabo, amplio el primer -que m'ha fet de model- amb les seves dades pròpies. 3) El tercer giny que has copiat ajuda a posar labels en català en aquells items que falten i que no requereixen traducció o només algun retoc. És típic en indrets, noms propis (sense transliteració) o noms d'organització, etc. no cal invocar res, quan arribes a un item que no té label en català, ell sol et mostra -a sobre de la caixa de labels- quins són els més freqüents que ha trobat en totes les altres llengües que ja hi són. Si hi ha algú que és vàlid pel català, el cliques i automàticament t'ho posa com a ca-label.
 3. Lamento dir que no. L'opció de migració té sentit currar-la quan tens milers d'articles i saps que la informació és bona. Llavors has de buscar un botaire que ho pugui fer, però per 200-300 articles de dubtosa completitud i, a més a més, havent de crear dobles items i coses estranyes, és millor fer_ho a mà. Totes les que vaig convertir les vaig fer amb el QuickStatements una eina que et permet preparar-te els continguts en un format especial i carregar-los de cop, sense haver d'estar entrant-los un per un, amb els seus qualificadors i referències. És útil quan tens sèries llargues i tens les Qs de tot allò que vols carregar, altrament, no paga la pena. Com que a les eleccions al Parlament de Catalunya sempre són els mateixos partits i, quasi, els mateixos candidats, doncs era fàcil, però ara com ara, no te la recomanaria.
Per últim, és imprescindible posar les referències amb la font de dades. Hi ha WPs que comencen a no agafar de WD allò que no està referenciat i s'han plantejat esborrar continguts sensibles sense referenciar. En el cas de les eleccions, la millor font són les webs oficials o el BOEs de cadascú o les dades obertes, com ja comencen a tenir alguns.
Apa, ja tens tema. Salut !--amador (disc.) 06:37, 13 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Ja m'imagino si la Viquipèdia en si és adictiva;
 1. La qüestió és que, si no m'equivoco, no hi ha cap propietat que englobi tant vots nuls com en blanc. Llavors, no es pot incloure en els vots nuls ja que es consideren vots invàlids ni vots en blanc ja que el motiu és diferent. No obstant això, ara m'he donat compte que, segons la Viquipèdia anglesa, "Contra tots" equivaldria a "vot en blanc". Per tant, aquesta qüestió queda resolta. En el cas de les eleccions bielorusses, les fonts oficials són aqui (i de fet de totes les eleccions que hi ha hagut des de la independència).
 2. Vec que no és tan senzill com sembla. Puc veure tot això que m'has dit respecte el primer giny (tot i que em falta ara provar-ho), no obstant això, no vec res dels altres dos ginys que et refereixes.
 3. D'acord, vec que encara tinc més feina :D
Moltísimes gràcies, m'estas sent de molta ajuda. Salut, --KajenCAT (disc.) 12:11, 13 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: No et desanimis que d'aquí a no res hem fet net. Entre ahir a la tarda i aquest matí, he fet totes les eleccions autonòmiques basques, gallegues i valencianes. Només en resten 300 !. amador (disc.) 18:31, 15 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez: No pas! De fet, si vols i tens temps, podriem organitzar-nos (i si algú més s'anima, molt millor) i anar fent dades i actualitzant. Jo per ara no he seguit cap criteri a l'hora de fer països i aquests dies he acabat totes les presidencials de Bielorússia, Senegal i Guinea Bissau, amb l'ajuda del primer giny que m'has explicat, lo qual se m'ha fet menys monòtom.
 1. P.D: El segon giny que m'has explicat l'altre dia, de lo "duplicate this item" no he sigut capaç de trobar-ho.
 2. (Edicció) P.D.2: I una altre cosa, en les dobles eleccions, m'imagino que no hi pot haver unes eleccions proporcionals i unes amb segona volta, oi?--KajenCAT (disc.) 12:22, 16 ago 2020 (CEST)
(Edicció2) P.D.3: I una altre qüestió. Estava fent per primer cop eleccions parlamentàries, no seria millor utilitzar un altre propietat que s'aproximi més a la idea d'"escons" ja que com "diputat" o "parlamentari" no crec que sigui gaire adient en aquesta infotaula. Salut--KajenCAT (disc.) 15:04, 16 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: El nom del càrrec que es mostra no és un text decidit per la infotaula, sinó que és la Subclasse de (P279) del Càrrec a elegir (P541), d'aquesta forma hi ha una correlació. Si hi poso "escó", ens podem trobar algun cas que no encaixi massa. Ara no sé trobar un exemple, però segur que en trobarem algun cas; pensa que no només serveix per eleccions polítiques, sinó qualsevol mena d'elecció. Merci, amador (disc.) 21:45, 17 ago 2020 (CEST)

coalicions[modifica]

La infotaula mostra la informació dels partits que es presenten en coalició amb d'altres partits. Podeu veure exemples a diverses edicions d'eleccions al Parlament de les Illes Balears, com per exemple, Eleccions al Parlament de les Illes Balears de 2011. Ja em direu que us sembla. amador (disc.) 20:42, 17 ago 2020 (CEST)

Es veu força clar amb el menú d'amplia --barcelona (disc.) 20:43, 17 ago 2020 (CEST)

Referèndums[modifica]

Bones @Amadalvarez:, em preguntava si actualment es pot utilitzar aquesta plantilla pels referèndums. Salut, KajenCAT (disc.) 14:18, 24 ago 2020 (CEST)

@KajenCAT: Sí, però encara no. Tenim una infotaula amb una imatge moderna i un WD buit de continguts. A més falten coses que requereixen feina administrativa, com demanar una propietat per "vots en contra" i, probablement "vots a favor". Ara hi ha vots emesos i vàlids, podríem assumir que tots els vots vàlids són "de facto" a favor, però això només és cert en eleccions tradicionals, però en referèndums i en votacions a president per part dels diputats (que voten si, no, abst) ens manquen propietats. amador (disc.) 23:49, 25 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT, KRLS, Davidpar: Ja funcionen els referèndums; us he deixat 3 casos reals: multi-resposta directa i a dues voltes, i tradicional Sí/No. Tot i no tenir encara aprovades les noves propietats (podeu passar a votar [1] i [2], si voleu), l'he implementat seguint l'estructura que, de forma espontània, s'ha vingut fent servir fins ara. En concret: P726=opció votada + qualificador P1111 amb els vots obtinguts. Quan tinguem les propietats ja l'adaptaré perquè les consideri. Apa, ja fareu comentaris. amador (disc.) 06:20, 3 oct 2020 (CEST)
@Amadalvarez: No ho he provat encara, però t'estic enormement agraït per tota la gran feina que has fet al respecte a les eleccions. Salut! --KajenCAT (disc.) 13:07, 4 oct 2020 (CEST)
@KajenCAT: Gràcies a tu. Saber que hi havia algú a qui consultar el funcionament de tot plegat, em va animar a fer un tema que tenia pendent feia uns quants anys. Ja veus !. amador (disc.) 17:07, 4 oct 2020 (CEST)

Multi-vot[modifica]

@KajenCAT, Davidpar, KRLS: et al.. Tinc un problema amb les votacions al senat espanyol perquè es pot emetre de 1 a 4 vots vots per votant. Això significa que el nombre de paperetes/votants finals és la xifra publicada com a "Vots vàlids" que tenim a la Nombre de vots vàlids (P1697), però els Vots rebuts (P1111) hauria de ser a la persona (que no s'acostumen a tenir ni publicar, ni esmentar socialment) i no al partit perquè sumen més que el votants i els ratis es tornen bojos. Havia pensat en fer servir, a efectes dels ratis, el nombre d'escons obtinguts / totals, però el problema és què no sé com identificar quan es dona aquesta situació, per aplicar aquesta fórmula. He explorat si la Sistema de votació (P8196) contemplava aquesta situació, però no he trobat cap cas. Es podria crear, però necessitaria posar-li un nom que correspongués al cas electoralment parlant, conegut per a tothom. A més, no s'haurien de posar els Vots rebuts (P1111) als candidats, si aquests són partits com és el cas del senat espanyol, ja que sempre es parla en termes d'escons aconseguit. Algun suggeriment, millor proposta, .... amador (disc.) 09:16, 28 ago 2020 (CEST)

En aquest cas, és important tenir items per al segon nivell (provincial) on s'hauria de posar els vots rebuts a cadascun dels candidats (els partits no hi juguen res; pots votar a diversos candidats de diversos partits). En el item pare, no ho tinc clar però hi hauria dos opcions: 1) [opció fidel] afegir tots els candidats escollits amb els seus vots rebuts i el partit al que estan associats 2) [opció funcional però inexacta] afegir cadascun dels partits amb el nombre de candidats escollits. El percentatge de vot no s'haurien de donar en el cas del Senat, perquè no tenen sentit. Per exemple, La Vanguardia no mostra percentatges en el quadre resum per partits (només nombre de candidats escollits). KRLS, (disc.) 11:37, 28 ago 2020 (CEST)
@KRLS: Els nivells inferiors (quan els tinguem) no pensava explotar-los amb aquesta infotaula que és d'informació agregada. Són més propis d'una taula tradicional de cos d'article que es podria construir des de WD, òbviament. DE les dues propostes em quedo amb la segona, per sintètica i perquè és com habitualment es coneix aquesta informació. Ara bé, això m'ha fet pensar que en realitat és una votació directa amb múltiples electes i no una votació proporcional a llista, què és com l'estic tractant. Això ens complica el tractament, ja que si és elecció directa han d'haver persones no partits, és a dir, apuntaria a la solució 1, però aquesta solució no és la que s'utilitza -comunicativament- a la vida real. En tot cas, podem fer el tractament que vulguem, però ens falta la fórmula per identificar la situació; no voldria haver de posar un "If senat espanyol....". A veure si el politòleg de capçalera (@KajenCAT:) té algun suggeriment. Salut ! amador (disc.) 17:36, 28 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT, KRLS: Ho tinc: vot limitat o en:Multiple_non-transferable_vote#Partial_block_voting on específicament s'esmenta que així és com es fa al senat espanyol. amador (disc.) 07:24, 29 ago 2020 (CEST)
@Amadalvarez, KRLS: Bon dia a tothom! Disculpeu-me per la meva absència. Realment no sé si puc contribuir en alguna cosa en aquest debat degut el meu nul coneixement sobre la wikidata més tècnica tot i que sí que és ben cert que ara entenc moltes coses que abans no respecte el seu funcionament (en gran part, gràcies a amador). Les eleccions al Senat espanyol són bastant complexos com per destacar o ficar tot en una infotaula. Primer, perquè tal com heu dit, cada persona (en el cas espanyol) pot votar fins a 3 senadors dels 4 senadors que estan en joc en el cas de les circumscripcions electorals peninsulars. Això es deu a la naturalesa del sistema "vot limitat" que ha enllaçat amador. Per tant, això ens portaria aquest segon punt. La composició total del Senat, a diferència del Congrés de Diputats, no rau només en l'elecció directa dels seus ciutadans sinó també en l'elecció indirecta dels parlaments autonòmics (designen 58 dels 266 senadors) en un intent de millorar la representativitat dels partits minoritaris. És a dir, només es veuria reflectida la composició dels 208 de 266 senadors i podria portar a confusions en percentatges i majories que potser no corresponen a la realitat si no hi ha previ avís als lectors en alguna manera. Tercer, amador, si una de les coses que fa que la Viquipèdia una de les principals fonts per informar-se de les eleccions ja sigui per treball o interès propi és que es distingeix clarament dels mitjans de comunicació en molts aspectes com la senzilla i la facilitat d'interpretar les dades que proporcionem. Per tant, jo crec que en aquest sentit, no cal tenir por si ens allunyem de l'estil mediàtic. Dit tot això, tampoc entenc que canviaria canviant el nom de la plantilla que tracta les eleccions al Senat de votació proporcional a llista a vot limitat.
P.D: @Amadalvarez: Et vull preguntar una cosa que se'm va oblidar dir-te. Fa unes setmanes em vaig adonar que quan es refereix la variació d'escons respecte les anteriors eleccions, quan n'ha augmentat, té el mateix color que els diputats que n'ha tret d'aquelles eleccions. Seria possible canviar el color a verd tal com succeix si en perds, és de color vermell? Salut, KajenCAT (disc.) 10:11, 29 ago 2020 (CEST)
@KajenCAT: Començo pel final: ja està canviat la icona de +escons. Sobre l'altre tema, pots veure la proposta complerta (ja operativa) a Plantilla:Infotaula eleccions/series examples1. Observa que el nivell circumscripció, el més baix que aporta escons, surt amb les persones electes i els ratis aplicats sobre els seus vots que representen el suport aconseguit, però no el rati sobre el total perquè és multivot; el nivell "Senat" és el resum de l'elecció per la cambra i suma escons per partit, ja que si sumés vots, els ratis poden passar del 100% perquè és multivot i he optat per calcular-los en base als escons aconseguits; a l'esquerra de tot hi ha la visió de les dues cambres on el contingut del senat és igual a la versió del mig, però surt en cremallera amb el congrés. amador (disc.) 07:42, 9 set 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Hola! Respecte la icona +escons, seria possible també acolorir el número d'escons tal com passa amb el vermell? O sigui, no només la icona, sinó també el número, saps? Respecte l'altre tema, tot ok! --KajenCAT (disc.) 15:41, 12 set 2020 (CEST)
@KajenCAT: Tradicionalment, només els negatius s'acoloreixen a vermell (quan es fa!); els positius sempre són en negre. amador (disc.) 16:08, 12 set 2020 (CEST)

Eleccions dobles[modifica]

Aquests dies tenia intenció de fer les eleccions generals de Tanzània en català amb la plantilla de doble eleccions. No obstant això, sembla que només funciona per les eleccions bicamerals o semblant o simplement m'he equivocat en algun lloc? Salut, KajenCAT (disc.) 17:27, 1 set 2020 (CEST)

@KajenCAT: De moment funciona quan són eleccions que es presenten per partit, perquè la intenció inicial era combinar els resultats de les dues, partit a partit. Si mires el missatge/proposta que he fet a la d:template:Infobox election veuràs que proposo que funcioni en la combinació 1 persona electe + grup d'electes, com seria el cas.amador (disc.) 07:30, 9 set 2020 (CEST)
@Amadalvarez: D'acord, ja que així podriem evitar la creació de dos articles de manera innecesària. Dedueixo que és en l'apartat "After version 1.0". Quan disposi de suficient temps i tingui algun bon suggeriment, hi participaré en el debat! Moltes gràcies per la teva feina, Amador.

Relleu presidencial al peu de la infotaula[modifica]

@KajenCAT, Davidpar, KRLS: et al.. Hi ha una tradició a les infotaules d'eleccions manuals de posar el relleu del càrrec elegit al peu de la infotaula (surt Pepet, entra Joanet). Això no sortia a la nostra versió WD, perquè l'item de les eleccions només parla de les eleccions i els resultats, no dels actes subsegüents, com ara la investidura o la formació de govern, o la constitució de la legislatura, que serien objecte d'altre item. Per poder vincular/enllaçar l'item electoral amb l'item del següent esdeveniment, he fet servir la Causa immediata de (P1536). En aquesta mostra veiem dues situacions diferents:

 • Presidencials franceses: eleccions directes amb una única persona electa, on només cal un acte formal d'investidura o traspàs presidencial del qual no tindrem (i, potser, no cal que tinguem mai) un item. En aquesta situació la infotaula genera el peu amb les dades que li hi posem com a qualificadors a la P1536.
 • Eleccions president de la Generalitat: No és ben bé una elecció, sinó una votació d'investidura, però fàcil de tenir, opcionalment, un item -és un acte formal, hi ha resultats de la votació, a vegades provoca noves eleccions, etc..- del qual la infotaula agafa la informació.

Com ho veieu? Que sobra, que manca?. Com s'hauria de dir l'item de la votació del president "eleccions presidencials ...." o "votació d'investidura a president de ..." / "investidura de president de ..." ?. Agrairé els vostres comentaris.amador (disc.) 08:12, 16 oct 2020 (CEST)

@Amadalvarez: Em sembla molt bona idea com un paràmetre complementari ja que no introdueix més dificultat en la lectura de la infotaula sinó més informació útil per aquells que no volen llegir tot l'article per saber si resultarà escollit. Òbviament, considero que és molt útil en les eleccions legislatives on no sempre el guanyador de les eleccions serà el president (ehem Ciutadans ehem) si bé en les eleccions presidencials on el guanyador és qui guanya les eleccions, també ens pot ser útil per saber qui fou el president anterior.
Respecte el seu nom, podria ser "President investit" (amb alternativa femenina, si pot ser) o si vols fer referència l'acte d'investir un president, en la meva opinió, podria ser "Investidura", "Votació d'investidura", "Ple d'investidura",...
Però, clar, pot ser també s'hauria d'incloure quins partits voten al president investit en els sistemes parlamentaris tal com ho has fet a Q97659738 i que es pugui amagar (ergo, has d'ampliar-lo per veure quins partits l'han votat) o tenir una infotaula a part d'alguna manera.
--KajenCAT (disc.) 12:19, 16 oct 2020 (CEST)
@KajenCAT: Sobre el nom, m'agrada més que parli de l'esdeveniment que del participant, perquè si mires el contingut no parla del president, sinó de com ha estat la darrera etapa per a ser-ho. L'opció de tenir les dades dins la P1536 de l'item de les eleccions permet estalviar-se de tenir un item d'un acte que, potser, no tindrà article mai ni tenim gaire cosa a dir d'ell, com passa en el cas de les presidencials. Ara bé, en el cas de les legislatives, es pot optar per la mateixa solució, o bé aplicar la solució que has vista a Q97659738. Sobre la votació dels partits, la vaig posar en aquest cas, per a fer proves de com representar-ho. Serà el proper pas. Merci, amador (disc.) 13:56, 16 oct 2020 (CEST)
@Amadalvarez: No t'acabo d'entendre lo que et refereixes respecte la primera part, lo d'esdeviment i l'etapa ja que si fas referència la primera i segona mostra jo només vec que es fa referència al president escollit i el seu predecessor. En canvi, la segona opció, o sigui la tercera mostra, m'agrada més però m'imagino que s'hauria de crear l'article específicament per això, la qual cosa no vec pas factible. --KajenCAT (disc.) 14:07, 16 oct 2020 (CEST)
@KajenCAT: Sí. No m'he explicat bé. Visualment, la mostra de les presidencials (1) i les parlamentaries (2) mostren el mateix. Però a nivell de WD, el (1) només treballa amb l'item de les eleccions que conté internament la informació de la investidura per poder construir el que veus, una solució pensada pels casos on no tindrà sentit fer un item específic per la investidura. A diferència, el (2) aprofita l'existència de l'item específic de la votació d'investidura per agafar d'allà la informació. El que veus a (3) és l'aplicació de la infotaula en el cas de la segona part d'un sufragi indirecte, és a dir, quan els electes voten per una candidatura a president. Aquest esdeveniment no acostuma a tenir article propi, és més, acostuma a estar inclòs dins l'article de les eleccions legilatives, però la infotaula ha d'estar prevista per tractar-ho. Merci, amador (disc.) 14:27, 16 oct 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Ara t'entenc , ja sé el que vols dir! Només una cosa, en el cas de les legislatives, proposes dues coses, la mostra 2 o la Q97659738. Per tant, serien dues infotaules d'eleccions en el mateix article? --KajenCAT (disc.) 18:56, 16 oct 2020 (CEST)
@KajenCAT: La mostra 2, per descomptat. La 3 seria per utilitzar en un hipotètic article que parli de la investidura. Actualment no s'estila, ja que aquesta informació s'acostuma a incorporar com a secció a l'article de les eleccions o de la legislatura. Des del punt de vista enciclopèdic és correcte, però a WD l'estructura correcta és un item per cada fet. Són moments diferents, per obtenir coses diferents, que funcionen amb regles diferents. Per cert, quin format et sembla més gràficament adient per explicar la distribució del vot els partits ?. Havia pensat a fer una mena de piràmide d'edat amb els sies a un costat i els noes a l'altra, però tenim les abstencions i no quedaria bé. A més, cal preveure que hi hagi dues rondes. Com veus els formats que apareixen als articles que he esmentat?. amador (disc.) 20:05, 16 oct 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Sí, té bastant de sentit el que dius haha. Però crec que et serà un repte poder representar les votacions de la investidura a infotaula. A nivell gràfic, les distribucions de vot es poden variar de moltíssimes maneres i no crec que sigui bona idea mostrar-les a infotaula (a l'article sí) i a més les diferències varien per cada societat i tipus d'eleccions. En la meva opinió, la clivella o eix més important en la majoria de societats democràtiques és la d'esquerra-dreta però també es pot distribuir per situació socioeconòmica (però clar també hi ha diferents maneres de classificar-la), per edat, per sentiment nacional (Catalunya, País Basc, Galícia, Bèlgica, Anglaterra,...), per religió, ciutat vs camp, per sexe, per orientació sexual, per lloc de naixement, etc etc fins arribar a llocs com preferència de canal TV. Per tant, en aquest sentit, seria millor mostrar-ho a l'article per no sobrecarregar la infotaula i sobretot per donar un punt de vista més neutra. En tot cas, una de les millors gràfics en aquest tema seria el diagrama de barres.
Respecte el format, estan bastant bé. Però hi ha una cosa mig important en les eleccions legislatives que la infotaula no té i, pot ser, amb això ens serviria d'utilitat; la majoria absoluta. Quants diputats hi ha en total? 135, vale. Però, quants en fan falta per tenir majoria absoluta i investir un president? Doncs, per això, pot ser una oportunitat per mostrar-ho.
--KajenCAT (disc.) 21:47, 16 oct 2020 (CEST)
@KajenCAT: No parlava de la distribució del vot popular. Preguntava per la forma de presentar els vots de suport dels partits en una investidura, que és el tema que tinc pendent. Tenim: volta, partit (o grup parlamentari), sentit (S/N/Abs,) i nombre de vots. És a dir, 3 vectors i un valor. amador (disc.) 22:27, 16 oct 2020 (CEST)
@Amadalvarez: Ah d'acord, llavors una manera seria la barrera horitzontal i, que d'alguna forma, surti la línia vertical que indicaria la majoria absoluta. L'altra alternativa, més fàcil m'imagino, és simplement una llista puntejada agrupat en 2-4 categories (sí, no, abstenció, no vota). Una altra podria ser una llista de tots els partits amb el número, una barra o qualque altre element que creguis apropiat en que es mostra tots els vots de cada partit. Per exemple, si la CUP té 4 diputats i 3 voten en contra i 1 a favor de la investidura del president, sortiria CUP: 1/4 o 25% o una barra en que el 25% és verd. En tot cas, faci el que es faci, una cosa que estic segur és que si hagués una ruptura de disciplina de vot d'un partit, els discrepants no s'haurien de mostrar el seu nom a la infotaula, si no el nom del partit i el número de vots discrepants.--KajenCAT (disc.) 11:04, 17 oct 2020 (CEST)