Plantilla Discussió:Infotaula persona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Contingut

Empleador[modifica]

empleador és incorrecte, algú pot proposar una paraula adient per substituir-ho? --Arnaugir 16:41, 6 maig 2011 (CEST)

Segons Optimot és ocupador. Vegeu-ho aquí: Mot ocupador a Optimot--Peprovira (disc.) 16:46, 6 maig 2011 (CEST)
Segons diccionari.cat també (no sé si són els mateixos). Ja he fet els canvis pertinents. Merci --Arnaugir 23:10, 6 maig 2011 (CEST)

Falta una foto!!![modifica]

A aquesta infotaula sempre hi surt la plantilla de {{Falta foto persona}} si no s'hi afegeix una foto de la persona. De veritat cal que aparegui sempre? Quan es tingui la foto de la persona en qüestió ja se li posarà en el seu article corresponent, no hi veig el problema. D'altra banda, tot el temps que la infotaula s'estigui sense foto, amb aquesta plantilla de "Falta una foto!!!", només fa que embrutar l'article. Proposo suprimir-ho de manera que no aparegui quan no hi hagi foto. Què me'n dieu? --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 22:00, 28 des 2011 (CET)

Personalment estic en contra de treure-ho, potser un lector no habitual en veure-ho pot aportar la foto. O potser un lector es pensa que som descuidats o puc cuidadosos perquè no posem fotos, però si surt l'avís almenys sabran que és perquè no existeix foto. I, en la meva opinió, no embrut l'article, ans el contrari--Arnaugir 22:12, 28 des 2011 (CET)

Viquidites[modifica]

Què us sembla afegir un paràmetre que permeti mostrar un petit text si existeix l'article amb cites de la persona a Viquidites?--Arnaugir 19:41, 20 feb 2012 (CET)

Spouse no és esposa[modifica]

Si aquesta plantilla és una adaptació de l'anglesa infobox person, cosa que sembla, llavors està mal adaptada. La traducció de spouse és cònjuge i no esposa, o muller, com sembla que algú s'ha pensat. I tampoc la traducció de partner no seria marit sinó una altra cosa. Em sembla mala idea la distinció del sexe del cònjuge, ja que actualment i si agafem la informació d'altres wikipèdies pot ser que no sapiguem del cert el sexe de la persona esmentada. --Txebixev (disc.) 12:24, 25 set 2012 (CEST)

Corregeix-ho!--Arnaugir 19:18, 25 set 2012 (CEST)
Gràcies per la confiança però probablement espatllaria alguna cosa. No entenc bé la correspondència entre la plantilla anglesa i la catalana. A la catalana (és suposició) hi ha camps diferents marit i muller, i m'imagino que hi ha gent usant-los, i sembla que no hi ha cònjuge, que hauria de ser el corresponent a spouse. --Txebixev (disc.) 13:48, 26 set 2012 (CEST)
Fet Fet! La diferència a la plantilla anglesa que estem copiant no és de gènere sinó de tipus de relació. Spouse = casats. Partner = arrejuntats. Amb aquest canvi hi haurà inotaules de biografies potentialment incorrectes, però penso que aquest és un mal menor comparat amb l'error original.--QuimGil (disc.) 10:09, 29 jul 2013 (CEST)

Canvis en camps[modifica]

@Pere prlpz:, crec que hi ha algún error en el camp de foto. Em surt malament a Francesc Viadiu i Vendrell que no en té cap. Gràcies! --Jey (disc.) 18:31, 27 des 2013 (CET)

@Jey: Fet Fet!, però el problema era a l'article, no a la plantilla.[1] --Pere prlpz (disc.) 18:39, 27 des 2013 (CET)
Buf, no em puc creure que fos tan estúpid. Gràcies! --Jey (disc.) 18:40, 27 des 2013 (CET)
Va per quan remeno la plantilla que no toca i desquadro de veritat mitja Viquipèdia. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 18:58, 27 des 2013 (CET)

Un espai[modifica]

@Arnaugir:, @Amadalvarez: Des que heu tocat la plantilla (molt bona feina, per cert), he notat que els articles que la fan servir comencen amb una línia en blanc. No sé si és fet volent o no, però a mi personalment no m'agrada. He estat mirant la plantilla, però no sé veure què és el que genera aquesta línia en blanc al principi dels articles.--Carles (enraonem) 18:22, 13 des 2014 (CET)

@Amadalvarez: Com a exemple serviria qualsevol biografia de les que hi ha a Usuari:CarlesMartin/Biografies, que són biografies que he fet jo i que fan servir directament la plantilla infotaula persona. Per exemplificar en concret el que vull dir: Aleksandr Ipàtov, per exemple. El text de l'article no comença a la mateixa alçada de la línia superior de la infotaula, com sí que passa a la versió anglesa en:Alexander Ipatov, i com sí passava fins ara a la versió en català.--Carles (enraonem) 19:32, 13 des 2014 (CET)
@CarlesMartin:, @Arnaugir:. Fet Fet!. Era la darrera modificació del David que ha posat un innocent salt de línia al final del codi. --amador (disc.) 19:37, 13 des 2014 (CET)
Gràcies!. No ho havia sabut trobar.--Carles (enraonem) 19:39, 13 des 2014 (CET)

@Arnaugir:: He vist i arreglat el salt extra a "infotaula persona", però continua havent-hi un salt extra quan s'invoca des de una altra com {{infotaula d'artista}}, {{Infotaula filòsof}} o {{arquitecte}}, però no he sabut trobar si és un error en la crida o en un altre lloc. Pots mirar-ho tu?. Merci,--amador (disc.) 21:20, 13 des 2014 (CET) Amplio: @Arnaugir:, potser aquesta info de la taverna et dóna alguna pista. No ho sé trobar.--amador (disc.) 23:13, 14 des 2014 (CET)

@Amadalvarez: diria que Plantilla:Agrupació d'elements no hi té pas a veure. Segueixo indagant. Potser Vriullop té alguna idea (m'agrada donar-li feina de tant en tant :-) ).--Arnaugir (discussió) 22:21, 15 des 2014 (CET)
Em sembla que ja està arreglat: Montserrat Caballé i Folch, Nicolau Maquiavel.--Arnaugir (discussió) 22:22, 15 des 2014 (CET)
SI. Bona vista !!--amador (disc.) 22:49, 15 des 2014 (CET)

Etiquetes[modifica]

@Arnaugir, Vriullop, Pere prlpz: et al. Suggereixo canviar l'etiqueta que es mostra (no el nom del paràmetre, què seria més laboriós) "Anys en actiu" per "Període en actiu", ja que no sempre està expressat en anys, sinó que diu el(s) segle(s). Algun problema ? --amador (disc.) 08:46, 21 des 2014 (CET)

Endavant!--Arnaugir (discussió) 20:44, 22 des 2014 (CET)

Camps conegut per / coneguda per[modifica]

@Amadalvarez:. Els camps "conegut per" i "coneguda per" no mostren el contingut. Per exemple, a Josep de Miró i Argenter. No sé veure perquè.--Carles (enraonem) 13:46, 31 des 2014 (CET)

@CarlesMartin: Fet Fet!. Els noms de paràmetres amb espai entre paraules els interpreta de forma diferent a si porten guió baix. Se m'havia passat. Una tocada de c... Bon any !amador (disc.) 16:30, 31 des 2014 (CET)

Elevar protecció[modifica]

Trobo que només administradors haurien de poder moure la plantilla. No crec que faci falta moure-la mai i si algú la mogués per equivocació la tenim liada fins que no ens n'adonem. --gerardduenasparlem-ne 21:54, 5 gen 2015 (CET)

Estic d'acord però, com que no sóc administrador, demanaria un període de gràcia fins que no acabem la tasca d'homogeneïtzació que estem fent ara i evitar una dependència massa feixuga.--amador (disc.) 07:29, 6 gen 2015 (CET)
@Amadalvarez: Jo dic de protegir el reanomenament, no l'edició --gerardduenasparlem-ne 11:41, 7 gen 2015 (CET)

canvis paràmetres[modifica]

Estic fent una repassada de tots els paràmetres abans no comencem a estendre el seu ús a altres infotaules. Amb l'actualització que va fer l'arnaugir a començament de desembre-14 es van endreçar alguns aspectes de compatibilitat amb l'anglesa i millorar formats. Tenim alguns paràmetres que són de dubtosa utilitat (alguns per raons culturals) i els trauré, si no hi ha oposició formal. Veiam:

 • Directives (boards): pertinença a consells. Les instruccions ja deien (no utilitzar). Ho eliminaré perquè es pot cobrir perfectament amb els paràmetres «títol» o «ocupació», tal com és descriu a la documentació. Tenim 10 casos que els reubicaré.
 • Estat de desaparició: Són anecdòtics els casos que tenim de desaparicions, i culturalment no s'acostuma a fer seguiment de l'estat del tema (en cerca, oficialment desaparegut, considerat mort,...). Desorienta i no és imprescindible. No tenim cap article que ho faci servir.
 • Senyal de crida: nom de radioafeccionat. Més propi de cultures anglosaxones i d'èpoques pre-internet. No tenim cap article que ho faci servir.
 • Població natal: Lloc on el personatge s'ha criat, quan és diferent al lloc de naixement. Em sembla un detall excessiu per posar a la infotaula quan sovint no surt ni a la biografia. En tenim un cas.
 • Coneguda per: per a evitar els problemes de gènere, proposo eliminar-ho (deixaríem només "conegut per"), i que l'etiqueta que aparegui digui "Es coneix per:" o "Es coneix com:". En altres infotaules que tenen "Influenciat/influenciada per", ho estic canviant per "Influències de:". Ja em direu.
 • Televisió: Ve de l'anglesa i permet indicar els programes de TV que presenta el personatge. Si obrim aquest meló aquí, haurem de fer la taula tant universal que reculli altres professions per les quals ja tenim les infotaules especialitzades. Abans que això optaria per afegir un paràmetre tipus "obres destacades" que serveix igual per un escriptor, per un arquitecte o per un benefactor, tot i que es pot confondre amb el que permet fer el "conegut per".

De moment aquí ho deixo. Quan continuí documentant-la, igual us faig alguna altra proposta. --amador (disc.) 07:27, 7 gen 2015 (CET)

A favor Aprovació Completament d'acord amb tots els punts --gerardduenasparlem-ne 11:43, 7 gen 2015 (CET)
OK!--Arnaugir (discussió) 19:31, 7 gen 2015 (CET)

Afegeixo altres a eliminar (bé, quan dic eliminar vull dir que no apareguin a les ajudes ni a la TemplateData ni existeixi versió catalana, tot i que la infotaula pugui mantenir la compatibilitat amb la versió anglesa, per si de cas):

 • Denominació: és una descripció més detallada de la religió (?).
 • Crèdits: Ni tant sols surt a les ajudes de l'anglesa. És un paràmetre alternatiu a "obres notables" (que jo proposava més amunt i resulta que ja existia, tot i no estar documentat).
 • Família: No existeix a l'anglesa i se solapa amb "Parents". Si es volgués es podria anomenar "nissaga" per deixar clar que és "la casa de ..." i no persones de la família, tot i que això és més propi de les cases aristocràtiques que es tracten a {{infotaula de polític}}.

Merci,--amador (disc.) 21:31, 7 gen 2015 (CET)

Amadalvarez, em sembla que has fet desaparèixer el camp títol. Totes les infotaules dels meus escaquistes el fan servir, i ara no es visualitza. Per exemple, Òscar de la Riva Aguado. No ho toco perquè no sé si és que l'has tret transitòriament mentre hi treballes, o bé si és un error.--Carles (enraonem) 17:32, 15 gen 2015 (CET)
CarlesMartin. Cert, ho sento. Com que estava junt amb "mandat" "predecessor" i "successor" vaig interpretar que era "càrrec", que és com es diu el paràmetre per a càrrecs polítics o successoris. Tenim quatre opcions: 1)Recuperar el "títol" com a paràmetre independent, en aquest cas hauria de mirar quins dels 576 articles que l'utilitzen, ho fan en el sentit que t'he explicat i canviar-los, 2) canviar els articles teus i posar el contingut al paràmetre "conegut per" que és un lloc per exposar les fites o fets aconseguits, no la professió, 3) posar-los com "guardons" que, de fet, ho són, 4) fer que "títol" i "càrrec" siguin sinònims, solució que ja he aplicat per que si no la informació no sortia enlloc. Que opines ?. Mira-ho com queda ara en aquesta darrera opció. Gràcies per l'avís.--amador (disc.) 21:20, 15 gen 2015 (CET)
Ah, gràcies amador per l'explicació. Bé, és que resulta que a mi i als meus escaquistes el camp "títol" ens va de conya, perquè és justament així, "títol" com es diuen els títols de la FIDE. De fet, l'existència d'aquest camp clau és la que va fer que em decidís per fer servir la infotaula persona a les biografies d'escaquistes en lloc de crear una taula específica. A mi qualsevol opció que, a la fi, mostri el camp "títol" ja em va bé, tot i que si pogués triar, preferiria la opció 1) que dius, tenint els dos camps com a paràmetres independents. Estic segur que d'aquests 576 articles que dius que utilitzen el «títol», la immensa majoria són els «meus» escaquistes. No sé quina eina fas servir per saber que són 576; si em dius com trobar aquests articles, m'ofereixo a mirar-me tots els que no siguin escaquistes i canviar "títol" per "càrrec" quan calgui.--Carles (enraonem) 22:56, 15 gen 2015 (CET)
CarlesMartin. He fet una llista amb els que tenen "títol + predecessor" (només 48), comptant que aquests es podrien canviar per "càrrec" i els que tenen només "títol" els deixaríem així. Per sorpresa, m'ha sortit un dels teus: Emanuel Lasker. Si et sembla bé com surt, els que tinguis d'aquest també s'hauria de canviar per "càrrec" per a mantenir-ho així quan afegeixi "títol" com a camp independent. Que et sembla ?. M'ajudes a canviar-los, mentre jo m'hi poso a preparar el canvi de codi ?. Merci,--amador (disc.) 00:00, 16 gen 2015 (CET)
Fet Fet! Amadalvarez Ara a la pàgina que m'enllaçaves només hi queden quatre articles (d'escaquistes), però ja estan també arreglats, el que passa és que aquests han de tenir els dos camps, títol i càrrec, i per això encara surten a la llista.--Carles (enraonem) 00:45, 16 gen 2015 (CET)
Fet Fet! ja estan els dos camps. Mira Max Euwe que ja surt bé. Merci !!.--amador (disc.) 01:01, 16 gen 2015 (CET)
Perfecte!. Ara queda molt bé, gràcies amador.--Carles (enraonem) 14:45, 16 gen 2015 (CET)

Paràmetres científics[modifica]

@Amadalvarez: Hola, podries afegir els paràmetres científics de tesi, any de la tesi, url de la tesi, etc.? És que la {{infotaula científic}} queda curta en casos d'articles en què la persona tingui algun càrrec rellevant d'una altra vessant (política, per exemple). Veig que domines la plantilla i jo he provat a fer-ho però sense bons resultats. Gràcies! --Xavi Dengra <ssmall> (MISSATGES) 15:49, 1 març 2015 (CET)

@Xavier Dengra: Vaig descartar incorporar-los com a dades bàsiques comuns a tothom, perquè acabaríem per incorporar tots els paràmetres específics "per si de cas". He mirat el que has fet i hauria de funcionar. Com que és impossible preveure totes les combinacions de dues professions, però que algú hagi tingut un càrrec successori (com el de polític) si que és habitual, està previst que es pugui incorporar a qualsevol infotaula 1 càrrec polític. Des de que {{infotaula científic}} està vinculada a {{infotaula persona}} permet tots els seus paràmetres, també aquests. Mira aquest exemple que t'he preparat a veure si et valdria. Si el cas que et calia era el Carles Solà, mira com queda simplement canviant "infotaula persona" per "infotaula científic". Ja em diràs.--amador (disc.) 22:49, 1 març 2015 (CET)
@Amadalvarez: Moltíssimes gràcies! Va perfecte, quina celeritat! --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:02, 1 març 2015 (CET)
@Xavier Dengra: No és celeritat, és que ja estava fet !!. Com que esteu/estem acostumats al funcionament individual de cadascuna, no recordem que es poden fer servir TOTS els paràmetres de Infotaula persona, que són molts. L'altra avantatge és que ara es pot saltar d'una professió a una altra amb més facilitat. És a dir, abans si no hi havia una infotaula específica i el situaves com "persona", després feia mandra passar-lo a "científic", per exemple, quan descobries que existia, perquè els noms del paràmetres eren diferents. Ara només cal canviar el nom d'infotaula i afegir els paràmetres específics i, ja està. Merci per avisar. Que fem amb l'afegit que has posat a infotaula persona ? Ho trèiem ?. --amador (disc.) 23:36, 1 març 2015 (CET)
No estava del tot al corrent del seu funcionament, gràcies per l'explicació. Si ho creus convenient, treu els paràmetres que havia afegit, que potser faran nosa i tot. --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:41, 1 març 2015 (CET)

Categoria per any de defunció[modifica]

Si estic entenent bé el codi, {{Categoria per any de defunció}} ja surt a la plantilla:infotaula persona i per tant s'inclou a tots els articles que la incloguin, o que incloguin una altra de les infotaules que la fa servir. Aleshores, {{Categoria per any de defunció}} es podria eliminar d'aquestes infotaules (a les que he mirat, com la de polític i la de científic, encara hi és).--Pere prlpz (disc.) 12:18, 23 març 2015 (CET)

@Pere prlpz:, Doncs si. Aquesta era la intenció del muntatge que estic fent que totes les infotaules biogràfiques acabin petant en {{infotaula persona}}, és a dir, concentrar el manteniment de coses comunes. El que passa és que no domino massa el tema de les herències i, davant el dubte, ho he mantingut. A) No et preocupis que ja els aniré traient quan faci el repàs final; B) En la mateixa línia, no sé com s'ha d'implementar el templatedata i si té capacitat d'herència sobre infotaules invocades. A Topic:S8h1yv4n7yfm4fmi el QuimGil va fer una proposta, però el tema va quedar inconclús i jo he seguit tirant milles sense generar cap Templatedata (he mantingut "AS IS" els que m'he trobat) a l'espera de que algú més savi m'ajudés amb la solució. Tens alguna idea de com s'hauria de fer ?. Si et sembla, dóna la resposta en aquell fil (que tu ja hi vas participar) i així mirem de tancar-ho. Merci,--amador (disc.) 12:46, 23 març 2015 (CET)

Foto de Wikidata automàtica[modifica]

Tot i que ja ho he comentat a la Taverna, proposo implementar aquesta edició a la {{infotaula persona}} perquè xucli la imatge de Wikidata quan no n'hi hagi en local.

He estat provant el canvi, tot i que en ser una plantilla molt usada hagués preferit que la provés algú més, i no he trobat que es produeixin efectes secundaris als articles ni canvis que no toquin, i posa imatges a gran part dels articles que fan servir (directa o indirectament) la infotaula persona.

De moment no fa cap efecte als articles que fan servir plantilles especialitzades que posen una categoria específica de persones sense foto (actors, músics i polítics), perquè aquests li passen a la infotaula persona un paràmetre imatge que no està buit sinó que conté la categoria. Això ho podem deixar per més endavant, però si volem fer fàcil que es facin categories d'aquestes, hauríem de canviar la manera com les infotaules especialitzades passen la categoria d'articles sense foto a la infotaula persona, amb un paràmetre semblant al "categoria" que fan servir les plantilles com la Plantilla:Cal coor val per passar la categoria a la Plantilla:Cal coor. No és l'única solució però em sembla la més senzilla, escalable i que no complica el manteniment.--Pere prlpz (disc.) 00:35, 8 nov 2015 (CET)

Fet Fet!
Com a referència, situació actual:
 • Articles d'actors que necessiten una foto‎ (868 p.)
 • Articles de ciclistes que necessiten una foto‎ (2452 p.)
 • Articles de músics que necessiten una foto‎ (1105 p.)
 • Articles de polítics que necessiten una foto‎ (3686 p.)
 • Articles de persones que necessiten una foto 5.233.
--Pere prlpz (disc.) 22:53, 10 nov 2015 (CET)

Més dades automàtiques de Wikidata[modifica]

Les dades que crec que es podrien importar més o menys fàcilment de Wikidata són:

 • Data i lloc de naixement.
 • Data i lloc de la mort.
 • Signatura.
 • Causa de la mort.
 • Lloc d'enterrament.

Em queda el dubte de si la causa de la mort i el lloc d'enterrament haurien de sortir sempre que hi siguin o si com a mínim hi hauria d'haver un paràmetre per activar-los i desactivar-los.

@Amadalvarez: Haurem de regular l'aparició d'aquests paràmetres a les plantilles child. Pregunto:

 • Pot ser que hi hagi alguna plantilla child amb aquests paràmetres? Si és que sí, caldrà preveure el cas que siguin en local.
 • Hi ha alguna mesura ara per evitar que surtin a les infotaules child? Si no hi és, caldrà evitar que hi surtin per defecte.--Pere prlpz (disc.) 00:55, 16 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz: D'acord amb la proposta d'ítems. El tema del caràcter opcional de la recuperació de WD va sortir a Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata, si bé amb poques conclusions. Crec que no podem basar la solució en un paràmetre genèric, ja que la condició de "no recuperar de WD" haurà de ser elegible per cada paràmetre.
Respostes a preguntes directes:
 • Aquests, en concret, no haurien d'estar en una plantilla incrustada (child), ja que són dades "molt personals" i a les incrustades -avui per avui- són de caràcter professional (influències, estil, agent,..) o derivades de l'exercici professional (premis, càrrecs, obres,...), però a mida que avancis en la inclusió de WD, acabarem topant amb algú que si. Ho pensem.
 • No hi ha cap conveni establert per a impedir-ho, per tant, queda dins del "ho pensem" del punt anterior.
Merci,--amador (disc.) 06:18, 16 nov 2015 (CET)
@Amadalvarez: D'acord que l'opció de no agafar per defecte certs paràmetres hauria de ser paràmetre a paràmetre.
Hauríem de definir:
 • Quina ha de ser el comportament per defecte de les dades de la sepultura. Tinc clar que per algunes plantilles especialitzades (sants i potser monarques) haurien de sortir per defecte, però potser per la resta el comportament per defecte hauria de ser el de no mostrar-les. És probable que l'anònim que fa unes setmanes estava posant dades de les sepultures de tothom opinés diferent.
 • Amb quina sintaxi li indiquem que mostri o no mostri un paràmetre? A priori se m'ocorre fer-ho posant sí o no al paràmetre si no hi s'hi posa un valor local. Això només pot resultar ambigu si algun dia hem de fer el mateix amb un paràmetre que pugui agafar els valors sí o no (n'hi ha algun d'aquests?).
 • Als paràmetres més universals (foto i lloc i data de naixement i mort) entenc que no els cal cap paràmetre per ocultar-los, perquè els mostrarem sempre.
--Pere prlpz (disc.) 10:23, 16 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz:Començo per la:
 • Segona: No tenim paràmetres Si/No, per tant podria ser una fórmula, tot i que jo posaria algun valor més "estrany", tipus &noWD o simplement &nbsp que provoca una resposta d'existència de contingut no visible. En tot cas, no ens estalviem en haver de posar un IF per a ignorar el tractament del paràmetre quan tingui aquest valor.
 • Primera: Si creus que el comportament estàndard de sepultura (o algun altre paràmetre) ha de ser diferent en funció del tipus de professió, podríem fer que sigui la seva infotaula temàtica la que posi el &noWD quan l'article no hagi posat res. D'aquesta forma el comportament de "Infotaula persona" seria homogeni, els articles podrien: posar un contingut real, posar el &noWD o deixar-ho en blanc. En aquest darrer cas, seria la Infotaula temàtica la que decidiria si cal deixar que s'agafi de WD o que s'eviti fer-ho.
 • Tercera: No em sembla malament, tot i que si deixem que tots els paràmetres siguin elegibles, homogeneïtzem el funcionament i s'ha de ser molt cafre per a que algú forci que "no vol" data naixement o foto.
--amador (disc.) 17:30, 16 nov 2015 (CET)
 • Segona: M'agrada més noWD (i síWD) o &noWD. &nbsp i coses així pot ser útil però només pels paràmetres que no portin etiqueta perquè aquests poden funcionar sense if.
 • Primera: Sí, ja és el que pensava, que les infotaules especialitzades posin el síWD quan convingui.
 • Tercera: Els estranys casos en que algú no vulgui mostrar un paràmetre dels "normals", crec que val més dir-li que faci servir &noWD i que mostri un espai en blanc. Posar un if a tots els paràmetres pot deixar-nos un codi il·legible (de fet, només introduir Wikidata ja és un carro). Si ho volguéssim fer tan flexible, potser hauríem de tocar la plantilla infotaula per no repetir contínuament el mateix codi esotèric.
O sigui, per simplicitat jo faria elegibles només els paràmetres que ens sembli útil amagar i deixaria fixos els altres.--Pere prlpz (disc.) 18:43, 16 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz: No crec que calgui siWD. Jo diria que el "sí" es decideix segons qualitat de WD i aplica a tothom, llevat que es vulgui evitar amb un noWD. Així és més fàcil i manté tota la versatilitat. D'acord amb el que dius a "tercera".--amador (disc.) 22:16, 16 nov 2015 (CET)
@Amadalvarez: En la majoria de casos l'opció per defecte serà mostrar les dades de Wikidata si no n'hi ha en local, i es podrà desactivar amb noWD. En altres casos estarà desactivada per defecte, i en aquests s'hauria de poder activar amb siWD.
Per exemple, el lloc d'enterrament pot estar desactivat per defecte per tothom (a la infotaula persona), activat a la infotaula sant amb síWD, i activat amb síWD a l'article de Rafael de Casanova perquè la seva tomba a Sant Boi és centre d'actes rellevants.
A més, amb les cadenes d'inclusions que ja tenim, crec que amb les opcions sí i no ens assegurem d'estar preparats si mai ens trobem amb una propietat activada per tothom, que la volem desactivar a la infotaula de polític però la volem activar a la infotaula de monarca (o a l'inrevés).
O sigui, jo crec que calen les opcions síWD i noWD pels paràmetres que hagin de ser opcionals.
El que m'agradaria llegir és alguna opinió més sobre quins paràmetres han de ser opcionals, si és que n'hi ha d'haver algun.--Pere prlpz (disc.) 22:45, 16 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz: Com que els paràmetres de "infotaula persona" són el conjunt unió dels paràmetres més comuns, hi ha alguns d'ells que rarament es faran servir en certes circumstàncies o professions. Per exemple: agent u organització hi ha gent que no els tindrà mai. Clar que agafar-ho de WD potser no és un perill de fals positiu, ja que un sant probablement mai tindrà aquest atribut carregat a WD. Però altres com pes i alçada, tenen sentit en esportistes, models o actors, però seria estrany que aparegués en una infotaula d'un diputat, per exemple, i si que podria ser que existís el contingut a WD. La meva proposta seria aplicar-ho en aquells que no tinguem cap dubte i deixaria que els més temàtics es demanessin des de la infotaula temàtica o des de l'article. Per exemple: estil, moviment i gènere els activaria en la infotaula d'artísta; fills i pares només ho faria en els monarques i similars, ja que en la resta em sona a marujeo (i si té molt interès en un cas concret, que ho posi l'article), etc. Si vols agafem la llista que apareix a {{Infotaula persona/descparàmetres}} i li afegim una columna indicant com actuarà Infotaula persona respecte a recuperar de WD i demanem opinió a la taverna quan ho tinguem.amador (disc.) 23:26, 16 nov 2015 (CET)
@Amadalvarez: Una de les poques coses que hi ha més friqui que uns paios que es dediquen a escriure gratis una enciclopèdia són uns paios que es dediquen a omplir gratis una base de dades. Per això jo no comptaria gaire en que a Wikidata no hi haguessin dades irrellevants i poc adients al personatge, perquè a la llarga segur que algú haurà trobat el pes d'uns quants bisbes, l'orientació sexual d'uns polítics, o l'estil amb el que pinta un esportista que és notable com a esportista però no com a pintor. Aleshores, jo crec que els camps que no vulguem que surtin encara que a Wikidata hi hagi dades han d'estar desactivats.
Sobre el lloc on hi hagi el codi de xuclar dades, crec que ha de ser a la plantilla més general possible, encara que estigui desactivat per defecte. Per exemple, la infotaula de persona hauria de xuclar el lloc de la tomba si rep síWD, i les infotaules especialitzades (i els articles) haurien de dur síWD si s'escau.--Pere prlpz (disc.) 23:39, 16 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz: D'acord. Si et sembla, per anar concretant fem lo d'afegir una columna amb la proposta de comportament que tindrà cada paràmetre i que opinin. Ja t'ho he deixat preparat per a facis la primera proposta. --amador (disc.) 00:24, 17 nov 2015 (CET)

Proposta de llista[modifica]

A la WP-ES incorporen:

 • alma màter, p69
 • ocupació, p106
 • data de naixement, p569
 • lloc de naixement, p19
 • data de mort, p570
 • lloc de mort, p20
 • pares, p22+p25
 • signatura, p109
 • lloc web, p856
 • IMDB, p345
 • imatge, p18
 • nom de naixement, p1477 o p513
 • nom original, p1559
 • causa de mort, p509 o p1169
 • residència, p551
 • nacionalitat, p27
 • ètnia, p172
 • religió, p140
 • organització, p108
 • ocupació, p101
 • àlies, p742
 • moviment, p135
 • arma (militar), p241
 • rang (militar), p410
 • batalles (militar), p607
 • partit polític, p102
 • càrrecs (llista ?), p39
 • membre de (no ho tenim), p463
 • nissaga, p53
 • cònjuge, p26
 • parella, p451
 • fills, p40
 • guardons, p166 (p585 ?)
 • facebook i twitter són qualificacions de p553-p554

@Pere prlpz: això sembla una llista de màxims, però ja tenim materia per discutir.--amador (disc.) 07:05, 17 nov 2015 (CET)

D'aquestes dades:
 • Algunes no les posaria enlloc de l'article (facebook i twitter, per exemple).
 • D'altres no les posaria en una infotaula (causa de la mort, fills, parella, etc.) excepte en casos molt particulars.
 • D'altres crec que la tria que facin a Wikidata pot ser molt exhaustiva (en el millor dels casos) però poc representativa. La llista de batalles i càrrecs de la infotaula hauria de ser una selecció, i la llista d'ocupacions pot ser molt poc rellevant.
 • El valor del paràmetre pot ser una decisió editorial que valgui més no actualitzar, tot i que afortudandament "ideologia" no és a la llista.
 • Alguns són entre obvis i irrellevants. És comprensible que a Wikidata els posin religió als papes però em semblaria ridícul posar "catòlic" a la infotaula de papa. Pels que no siguin religiosos ni la seva notabilitat estigui especialment lligada a la religió, segurament serà fora de lloc posar-hi la religió.
O sigui, d'aquests jo agafaria:
 • Imatge, que ja està.
 • Lloc i data de naixement i mort.
 • Signatura.
 • Sepultura opcional, activada per defecte als sants i reis i desactivada per defecte als altres.
 • Del nom original i el nom de naixement tinc dubtes.
 • Arma i rang (i potser batalles) opcionals, activats per defecte només als militars i desactivats per defecte als altres.
En general, quan es posi la infotaula l'editor podrà desactivar els paràmetres que apareguin i no vulgui (si sap com va la infotaula), però el que em preocupa són els paràmetres que no apareguin quan es creï l'article sinó al cap d'uns mesos quan algú ompli la propietat a Wikidata i ens els trobem a la infotaula sense avisar.--Pere prlpz (disc.) 17:00, 17 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz: Disculpa que no havia contestat aquest fil. Estic d'acord al 90% o més. Afegiria en automàtic la professió (ocupació) P106 i si no hi és, la p101. Les dades militars es tracten a la infotaula militar, per tant si la posem en aquesta, ja estaria filtrat com comentes, i a la Infotaula persona no s'hauria de posar. No condicionaria "sepultura". Els que la tenen vol dir que interessa per mitomania. Per la gent normal, probablement ningú ho posarà mai a WD.--amador (disc.) 19:13, 20 nov 2015 (CET)
@Amadalvarez: Hauria de buscar exemples (i potser veig que vaig equivocat) però sobre les condicions, em temo que a Wikidata molta gent tindrà qualsevol dada poc rellevant, i que els polítics coneguts acabaran tenint el color dels ulls i pes, grau militar i sepultura.
Només cal veure que les ocupacions tendeixen a ser llistes exhaustives poc triades. Per exemple, es pot veure a d:Q352 (Hitler) o d:Q76 (Barack Obama) les ocupacions rellevants al mateix nivell que les anecdòtiques, i el grau militar dels dos tampoc acaba de ser coherent. Tot i això pot ser que els menys notables (que són els que agafarem de Wikidata) estiguin millor.--Pere prlpz (disc.) 19:25, 20 nov 2015 (CET)

Bateig[modifica]

Entenc que el paràmetre bateig és un paràmetre alternatiu a la data de naixement, per aquells personatges dels quals s'ignora el naixement però se sap la data de bateig, que no deuen ser gaires. El comportament actual, fins on he vist, és que si hi ha les dues dates, la de bateig no es mostra. El més senzill seria que si hi ha data de naixement a Wikidata tampoc féssim servir la data de bateig que hi hagi a la plantilla. És correcte això o hem de fer una combinació diferent?

@Amadalvarez:.--Pere prlpz (disc.) 20:47, 19 nov 2015 (CET)

@Pere prlpz:. Correcte. No és considera una dada bàsica "per se", sinó el "pla B" per quan no hi ha naixement. --amador (disc.) 20:54, 19 nov 2015 (CET)
@Amadalvarez: El conflicte pot venir si en un article nosaltres posem bateig i no naixement i a Wikidata hi ha la mateixa data (o una altra) posada com a naixement, que aleshores manaria la de Wikidata i sortiria com a naixement. S'arreglaria si a Wikidata hi hagués una propietat bateig, però si no hi és o ens oblidem una mica del bateig o hi haurem de posar més condicions.--Pere prlpz (disc.) 21:01, 19 nov 2015 (CET)
@Pere prlpz:. El paràmetre està per compatibilitat amb l'anglesa. Curiosament, ells no tenen cap article que ho faci servir. Nosaltres només tenim 1 bateig, l'Adam Smith, però a WD aquesta data consta com data de naixement (i com a tal es fa servir a l'anglesa). És a dir, o estem equivocats nosaltres o tothom ha passat de tot. En fi, sembla que si ho eliminem no passa res. --amador (disc.) 22:51, 19 nov 2015 (CET)

Fet Fet! Ja posa automaticament data i lloc de naixement i mort i signatura. Com que la foto ja la posava i el nom ja sortia automàticament abans, si ara posem {{infotaula persona}} sense res més a un article que no en tingui, és probable que aconseguim una infotaula mínima però presentable.

Veient Adam Smith el bateig ens l'hem carregat a la pràctica, perquè només sortirà si no hi ha naixement a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 00:37, 20 nov 2015 (CET)

@Pere prlpz:. Jua, jua !!. Cert. La veritat és que no sé d'on ha sortit lo del Smith, perquè no ho he trobat enlloc. Proposo carregar-me directament el paràmetre.--amador (disc.) 19:15, 20 nov 2015 (CET)

Edat utilitzant wikidata[modifica]

Veig que quan la plantilla agafa els paràmetres de wikidata no es mostra l'edat com si que es faria amb la plantilla {{data naixement i edat}}, us sembla que ho afegim? Igual amb {{data defunció i edat}}. Salut! --Jey (disc.) 21:08, 21 nov 2015 (CET)

D'acord amb que estaria bé i que és possible. Ara bé, es complica la casuística perquè per cada una de les dues plantilles cal tenir en compte els casos que hi hagi o no hi hagi data de naixement i data de mort, que cada una d'elles estigui en local o no, i que si no hi ha data de mort sigui versemblant o no que el personatge sigui viu. O sigui, si algú s'hi vol posar, endavant, però quan penso en fer-ho jo m'agafa una mandra només d'imaginar-me totes les funcions #if que hi entraran i el temps que trigaré en aconseguir que els claudàtors tanquin tots com toca, que sempre ho deixo per un altre mes.--Pere prlpz (disc.) 23:54, 24 des 2015 (CET)

@Jey, Pere prlpz: Fet de forma parcial:

 • Només s'aplica a data defunció.
 • Només s'aplica amb les dates de WD, no manuals.
 • Cal ajustar els casos excepcionals (que tampoc sap arreglar la plantilla defunció i edat), com ara, dates aC, dates sense dia i/o mes, etc. De moment, funciona pel 90% de la població.

Seguirem informant. --amador (disc.) 16:56, 23 ago 2016 (CEST)

@Amadalvarez: Genial! Alguns dels casos excepcionals que menciones veig que també estan coberts com en Francesco Bartolomeo Rastrelli. Per als "segles" no té sentit fer el càlcul per tant per mi és perfecte tal com està ara...! Només faltarien els personatges vius! No sé ni com t'ho fas! :) --Jey (disc.) 19:47, 23 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Com cal arreglar l'error a Guillem de Masdovelles o a Manuel Lassala i Sangerman? --Jey (disc.) 19:51, 23 ago 2016 (CEST)
@Jey, Pere prlpz, Paputx, Paucabot: Bé, penso que ja està. Fins i tot s'ha millorat el càlcul de les dates anterior a l'any 1 (dates aC) que abans no funcionava. Potser us sorprèn veure que no calcula la diferència en casos com Manuel Lassala i Sangerman que té només any, en naixement i defunció. Ja sé que sembla fàcil, però tampoc ho feia la plantilla de dades manuals en la que es basa aquesta. Ho miraré d'arreglar, però serà més delicat per no espatllar res. Si hom detecta algun cas que no va, que deixi avís en aquesta pàgina. Gràcies, --amador (disc.) 14:52, 24 ago 2016 (CEST)
No apareix la data que té a Michel Serres. Jmarchn (disc.) 19:18, 5 gen 2017 (CET)
@Jmarchn: Ni a aquest, ni a cap persona viva. Em vaig posar amb la de defunció, però la de naixement se'm va oblidar. Ara m'hi poso. Merci, --amador (disc.) 07:25, 6 gen 2017 (CET) Fet Fet!
@Jmarchn: Ja està i, a més, evita posar l'edat junt amb data_naixement, si ja està mort segons wd. Això evita un error habitual quan es mor algú que tenim amb {{data naixement i edat}}. Merci,--amador (disc.) 19:09, 6 gen 2017 (CET)
Si no tenim data de mort, dóna problemes: Martín de Andújar Cantos. Pau Cabot · Discussió 07:22, 7 gen 2017 (CET)
La data de naixement d'en Ramon Borrell té un error. Surt com 0972.@Amadalvarez:--Paputx (disc.) 08:41, 14 feb 2017 (CET)
Mestre @Vriullop:. Saps com s'ha d'escriure {{#invoke:Wikidata | claim | property=p569| list=false |formatting= [[j xg]] "de" [[Y]] |item=Q953213}} per a que no posi zeros a l'esquerra de l'any ?. Merci,--amador (disc.) 21:56, 14 feb 2017 (CET)
@Amadalvarez, Paputx: Solucionat. El {{#time:Y}} treu sempre l'any amb 4 dígits, els zeros inicials només es poden treure per programa i no estava previst que pogués estar enllaçat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:57, 18 feb 2017 (CET)

Llargada de la imatge[modifica]

Ara la plantilla regula per defecte l'amplada de la imatge. Això fa que les imatges molt verticals surtin molt més grans. Proposo regular també l'alçada màxima, per exemple amb 225x400px o fins i tot menys (225x350px).--Pere prlpz (disc.) 23:57, 24 des 2015 (CET)

Fet Fet!

Professió[modifica]

Hi ha alguna manera d'adaptar la professió en les dones? Ara mateix surt l'adjectiu en masculí. Vegeu Irma Wyman o Susan Gottesman. Gràcies!--Jey (disc.) 19:35, 6 feb 2016 (CET)

@Jey: justament abans-d'ahir li vaig dir a l'Amador a la seva discussió. Crec que esperant una mica, serà possible fer-ho fàcilment des de wikidata mateix (o això espero).--Arnaugir (discussió) 15:51, 7 feb 2016 (CET)
@Arnaugir: potser sí però no acabo de veure exactament com. En anglès aquest problema no existeix així que no sembla que pugui ser una prioritat... --Jey (disc.) 15:52, 7 feb 2016 (CET)
Es podria fer una funció que fes l'invoke de la professió i del gènere, i segons el gènere, llavors fes el canvi en base a una llista d'equivalències (actor-actriu, etc.). No crec que fos complicat, però caldria fer la llista d'equivalències.--Arnaugir (discussió) 15:56, 7 feb 2016 (CET)
@Arnaugir, Jey:Wikidata ho té resolt, amb un mal disseny, però ho té: D:Property:P2521. Per a que ens funcioni cal modificar el mòdul:wikidata per a que ho recuperi quan se li demani (per exemple, mitjançant el paràmetre "formatting"). M'ho vaig estar mirant com ho havien fet els CS (no sé si són serbis o croates?) i és una mica barroc, vull dir que penso que algú que a més de saber LUA conegui el mòdul Wikidata ho podria fer més fàcil. No és el meu cas. No obstant això, també cal que a Wikidata hi hagi la informació, of course. Actualment només tenim això. Salut !.--amador (disc.) 07:02, 8 feb 2016 (CET)
Si cal generar el femení o el plural ho fa wikt:Mòdul:ca-lema per la majoria de casos. Es pot provar a wikt:Mòdul:ca-general. --V.Riullop (parlem-ne) 11:05, 25 març 2016 (CET)

@Arnaugir, Jey: Tema resolt. Ja ho recupera fent servir el paràmetre forma femenina de l'etiqueta (P2521). Apa,--amador (disc.) 22:21, 26 maig 2016 (CEST)

Visca! Vegeu Susan Gottesman o Dorothy L. Sayers --Jey (disc.) 22:13, 27 maig 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Vriullop: L'error actual a l'ocupació de Núria Marín Martínez pot estar relacionat amb aquest canvi? Gràcies! --Jey (disc.) 11:47, 28 maig 2016 (CEST) El mateix amb Mary Santpere, definitivament sembla un error en el mòdul.--Jey (disc.) 13:50, 28 maig 2016 (CEST)
@Jey: Està parcialment arreglat. Ja no surten "a" isolades que embrutaven l'article. Encara queden unes "a" darrera certes lletres que s'ho ha de mirar el @Vriullop:. Merci per avisar,--amador (disc.) 14:56, 28 maig 2016 (CEST)
Corregides les -aa. Encara hi poden haver més casos estranys. Informeu per anar polint. --V.Riullop (parlem-ne) 21:54, 28 maig 2016 (CEST)
Bona feina, Vicenç. El que tenim ara és un diferent comportament per a mascles i femelles quan l'article de la professió no existeix. En el cas dels mascles, l'enllaç envia a Wikidata. En el de les femelles, és un enllaç vermell. Vegeu Cabo Loco i Catalina Pocoví Mayol. Potser una solució senzilla seria llevar els enllaços, tal com es fa amb les dates de naixement i defunció. Pau Cabot · Discussió 22:10, 28 maig 2016 (CEST)
En aquest cas penso que és millor que tots els enllaços siguin locals, tal com haurien d'estar en la introducció. És diferent al cas de les dates. En principi, totes les professions se suposen rellevants i haurien de tenir algun article de referència. En els exemples, "glosador" i "glosadora" haurien de redireccionar a glosa. Hi ha algun problema al mòdul que amb formatting=sitelink no acaba de funcionar bé. Ja m'ho miraré. --V.Riullop (parlem-ne) 23:54, 28 maig 2016 (CEST)
Fet, amb nou paràmetre formatting=internallink. He preferit deixar el formatting=sitelink tal com està perquè té algun ús en el que no hi vull entrar. --V.Riullop (parlem-ne) 11:45, 29 maig 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Vriullop: No sé si és ben bé això, imagino que sí: Sky López diu que és una playmata quan hauria de ser una playmate.--Carles (enraonem) 23:02, 6 gen 2017 (CET)
@CarlesMartin: gràcies per avisar! s'arregla amb aquesta edició, el que no sé és com cal resoldre el problema amb majúscules i minúscules, l'excepció ja existia, però crec que no l'agafava per aquest motiu. A veure que en pensen els experts! --Jey (disc.) 23:29, 6 gen 2017 (CET)
Gràcies, Jey, ets un crack!.--Carles (enraonem) 23:37, 6 gen 2017 (CET)
Nota per actualitzar al crack Jey i altres infotaules friends com @CarlesMartin, Davidpar:. El que has fet i explicat era correcte fins avui, ja que la feminització ja no es fa amb la plantilla que coneixieu, sinó que ho calcula directament el mòdul:wikidata al recuperar-ho quan li indiques amb |case=gender. Les excepcions ara estan a mòdul:ca-flexió/femení. Salut !. --amador (disc.) 06:47, 7 gen 2017 (CET)

Xarxes socials[modifica]

He fet que la infotaula importi l'ID de Facebook (identificador Facebook (P2013)) i de Twitter (nom d'usuari de Twitter (P2002)) de Wikidata. Si he fet qualque desastre, corregiu-me. Pau Cabot · Discussió 09:32, 21 maig 2016 (CEST)

Autoritat[modifica]

No estic segur d'afegir els camps d'autoritat [2]. Molts articles ja porten {{autoritat}} i aquests camps son a wikidata a només un clic. Gràcies! --Jey (disc.) 23:38, 23 maig 2016 (CEST)

O a un lloc o a un altre. No s'haurien de duplicar. Si l'hem de posar a l'infotaula, hauríem d'adaptar-ne al format, que ara és una mica forçat: està pensat per al peu i no per anar dins l'infotaula. Pau Cabot · Discussió 17:09, 24 maig 2016 (CEST)
D'acord que només a un lloc, personalment prefereixo al peu com fins ara, i en tot cas si anés a la infotaula (Espero que no, ja estan prou carregades) s'hauria d'adaptar el format.--Arnaugir (discussió) 21:37, 24 maig 2016 (CEST)
@Jey, Paucabot, Arnaugir:Hola amics. Disculpeu el canvi sense avís. Respon a una petició del @Kippelboy: que, com ja sospitava just aquestes coses que comenteu, havia obert un fil aquí i, què millor per discutir que tenir la mostra de com queda. Tots coincidim en la no duplicitat i el canvi de format. Les raons d'en Kippel venien del fet que sovint la del peu s'oblida de posar i d'aquesta forma ho teníem més integrat. Si no agrada, l'esforç intel·lectual per posar-ho ha estat equivalent al que caldrà per treure-ho, o sigui que no em sentiré com a qui li arranquen un queixal. Si s'acaba decidint un canvi de format, això afecta a un mòdul LUA que jo no sé modificar i haurem d'avisar algú altre.--amador (disc.) 06:39, 25 maig 2016 (CEST)
Hola! D'acord amb que el disseny és millorable. La meva argumentació és que totes les dades referents a una persona o element haurien d'estar centralitzades en una infotaula (que pot mostrar-les en format expandit o no). Les raons són que els usuaris s'hi acostumin a cercar la informació en un mateix lloc i no algunes al peu i altres a infotaula. A més, la plantilla d'autoritat no és òbvia. Quan sabem si l'hem de posar o no?. Penso que caldria fer una reflexió i incorporar-les a la taula infotaula persona.--Kippelboy (disc.) 12:18, 25 maig 2016 (CEST)
@Kippelboy: no entenc per què dades [relativament] irrellevants com el VIAF (o d'altres identificadors encara menys coneguts) han de sortir a la infotaula, si no interessen al lector mitjà. La plantilla autoritat es posa sempre que es tingui com a mínim un identificador (i a més la posa un bot). Jo segueixo pensant que s'hauria de deixar com estava.--Arnaugir (discussió) 19:37, 25 maig 2016 (CEST)
Hola: Jo també estic d'acord en no duplicar. Que es posi al peu o a la infotaula, tant se m'en fa. L'avantatge de la infotaula és que és automàtica i així no cal recordar que sempre que es fa un article nou sobre alguna persona cal posar-li la plantilla autoritat. De fet al WD ja he vist que han agrupat els registres d'autoritat separats de la resta de declaracions. Això de que el registre d'autoritat sigui irrellevant (relativament) és discutible. Però, en fi, ja us dic m'és igual un lloc que l'altre,,, però només un.--Ferran Mir (disc.) 20:45, 25 maig 2016 (CEST)
La plantilla autoritat es pot posar sempre, si no hi ha res a Wikidata no farà res. Entenc que com a mínim totes les persones l'haurien de tenir, per si algun dia hi ha algun identificador a Wikidata. Ho pot fer un bot o ho pot fer la infotaula. Ara bé, una cosa és la facilitat d'introduir-la, més fàcil via infotaula, i una altra cosa és el tipus d'informació i on hauria d'estar. Els enllaços a bases de dades no són dades bàsiques per a una infotaula que hauria de ser un resum bàsic i no una agrupació de tot. Són més aviat enllaços externs presentats d'una altra forma. Per això penso que és millor a peu de pàgina i que és millor mantenir-ho via bot. --V.Riullop (parlem-ne) 21:57, 25 maig 2016 (CEST)
Estic d'acord amb en Vriullop. --Davidpar (disc.) 06:57, 26 maig 2016 (CEST)
El Vriullop m'ha convençut! Dit això, llavors demano que la plantilla Autoritat s'adapti a dispositius mòbils. Tenim un problema de millorar amb moltes plantilles i infotaules que no es mostren bé en dispositius mòbils. Seguim i gràcies a tots pel debat!--Kippelboy (disc.) 07:28, 26 maig 2016 (CEST)

(torno aquí) Cert, tenim un problema: la majoria d'editors usen format escriptori i sembla que la majoria de lectors ja usen mòbils. Caldria un projecte de revisió i adaptació a mòbils. En aquest cas, el problema l'anoto a Plantilla Discussió:Autoritat#No surt amb mòbils. --V.Riullop (parlem-ne) 09:39, 26 maig 2016 (CEST)

Idò eliminam, per començar, l'apartat autoritat d'aquesta infotaula? Pau Cabot · Discussió 16:57, 26 maig 2016 (CEST)
Fet Fet! per Arnaugir. Pau Cabot · Discussió 10:38, 28 maig 2016 (CEST)

Majúscula inicial[modifica]

Ara tenim les professions que agafa de Wikidata en minúscules i les manuals en majúscules. Vegeu Antoni Roig Muntaner i Jesús Serra i Santamans. S'hauria d'unificar. Supòs que el més fàcil seria dir-li a la plantilla (o al mòdul, no ho sé) que la primera lletra de la professió estàs en majúscula. És així? Pau Cabot · Discussió 10:37, 28 maig 2016 (CEST)

En procés En procés... --amador (disc.) 06:11, 7 jul 2017 (CEST) Fet Fet! --amador (disc.) 09:03, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Respecte de Special:diff/18756283, hauríem d'anar una mica alerta: totes les dades provenen de WD en minúscula. Jo les deixaria a la infotaula així. Ara, els valors locals estan en majúscules i els de WD en minúscules. Si hem d'estandarditzar a qualque cosa, jo ho faria a les minúscules, que és el que hi haurà més en el futur. Pau Cabot · Discussió 08:43, 26 ago 2017 (CEST)
@Paucabot: No es canvia WD. La petició d'en jey era sobre "com es mostrava" i només ho va demanar per ocupacio i per carrec. En tots dos casos ja ho he aplicat, però és reversible fàcilment. Si de cas, que en @Jey: digui la seva sobre la petició. A mi, en el seu moment, no em va semblar malament.--amador (disc.) 09:03, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Ja ho havia vist que el canvi era a la plantilla i no a WD, per això ho comentava aquí. El que jo deia és que no té sentit posar ocupació (i càrrecs) en majúscules i deixar tots els altres camps d'aquesta plantilla i les altres en minúscules. Entenc que ho devia fer per estandarditzar-ho amb els valors locals, però in the greater picture, estam desestandarditzant més que estandarditzant. Pau Cabot · Discussió 09:17, 26 ago 2017 (CEST)
Primer: disculpa Jey que m'he embolicat i la recordava com una petició teva i resulta que és del mateix @Paucabot:. Doncs no ho havia entès així. Què vols que fem ?. Posem els càrrecs en majúscules -que li és propi- i deixem la resta com estigui a WD ?. --amador (disc.) 09:29, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Sí, efectivament he canviat d'opinió. Si ho volem posar tot en majúscules, és una feinada de canviar moltíssims de paràmetres a totes les plantilles. És per això que ara pens que millor deixar-ho com a WD i anar migrant els paràmetres locals. Pels motius esgrimits, jo deixaria l'ocupació en minúscules.
Respecte del càrrec, si de veres li és propi (jo no ho sé), crec que hauria d'anar en majúscules a WD i importar-ho aquí tal qual. Pau Cabot · Discussió 09:35, 26 ago 2017 (CEST)
@Paucabot: Els lingüistes diran, però quan el càrrec és específic (President de Finlàndia, Rei de Dinamarca) "acostuma" a estar així. Quan és genèric (rei, president) estan en minúscula.--amador (disc.) 10:55, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Si és així com dius, formatting=ucfirst no hauria de ser necessari. Les majúscules haurien d'anar a WD. El que potser s'hauria de mirar com s'ha de fer és la combinació del paràmetre càrrec amb el qualificador (exemple: Sebastià Corominas i Ribas). Pau Cabot · Discussió 11:00, 26 ago 2017 (CEST)
@Paucabot: Doncs, si. Haurem perdut tota el crèdit d'en Vriullop. La propera vegada que li demanem alguna cosa ens exigirà un certificat de consens previ. --amador (disc.) 11:16, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez:. No estiguis tan segur que no necessitarem formatting=ucfirst per un altre cas més endavant ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 11:33, 26 ago 2017 (CEST)
És un tema general de totes les infotaules, però ho comento aquí. En demanar l'opció ucfirst ho vaig trobar raonable i no em vaig plantejar si tenia consens. El que ja s'ha fet habitualment de forma manual sol tenir més sentit que les necessitats d'automatització. Estèticament i per coherència és millor que tots els valors tinguin majúcula inicial absoluta. És diferent al format "Ocupació: director de cinema, guionista, productor de cinema, actor, muntador i poeta", tot en un sol paràgraf. En un format de taula separant etiquetes i valors és més coherent seguir el mateix criteri per les dues columnes. --V.Riullop (parlem-ne) 13:06, 26 ago 2017 (CEST)

@Paucabot, Vriullop: Doncs, si havíem decidit minúscules per mandra però pensem que seria millor majúscules, per algun lloc s'ha de començar. No m'importa aplicar-ho en aquest i ja anirem fent. Què us sembla ? --amador (disc.) 13:59, 26 ago 2017 (CEST)

Endavant, idò. La feina serà ara revisar una per una les plantilles wikidatificades. El més pràctic per dur el compte seria afegir una columna a Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules. Pau Cabot · Discussió 14:09, 26 ago 2017 (CEST)
@CarlesMartin: per Usuari Discussió:CarlesMartin/2016#Majúscules a la infotaula. Pau Cabot · Discussió 11:40, 28 ago 2017 (CEST)

Edat de mort (via wikidata)[modifica]

Existeix un equivalent a la generació de l'edat de mort (manualment es fa mitjançant Plantilla:Data naixement i edat) per a infotaules on tots els paràmetres de naixement i mort són obtinguts directament des de Wikidata? —Houjou (en parlem?) 22:50, 29 maig 2016 (CEST)

@Houjou: Vaig fer la mateixa pregunta fa uns mesos una mica més amunt.-> [3] Entenc que és possible, només cal programar bé tots els casos, però de moment ningú s'hi anima. :) --Jey (disc.) 00:11, 7 juny 2016 (CEST)
@Jey, Houjou: Anotat Anotat, deixeu-me uns dies. --amador (disc.) 13:13, 29 jul 2016 (CEST) Fet Fet!
@Jey, Houjou: Revisant temes m'he trobat aquest que ja està solucionat per la data defunció des de l'agost'16. M'hi posaré a fer també el de data naixement en breu. La plantilla es diu {{Data de defunció i edat/wd}}, però no l'heu de posar a l'article, ja que la crida directament la infotaula persona quan no s'ha informat res manualment. Salut !--amador (disc.) 07:23, 6 gen 2017 (CET)

Professió "Heroia"[modifica]

A l'article de Llúcia Jonama la infotaula ha fet malament el femení de Heroi. Com es pot solucionar?--Paputx (disc.) 08:44, 2 juny 2016 (CEST)

Fet Fet! Ho he afegit a Plantilla:Ocupacio wd/taulaprofessions, així com la forma femenina de l'etiqueta (P2521) a heroi. Pots fer això mateix per a futurs problemes. Consulta l'apartat de descripció de Plantilla:Ocupacio_wd si no ho veus clar. —Houjou (disc.) 10:47, 2 juny 2016 (CEST)

Valor desconegut[modifica]

Hola. Quan a wikidata es marca una propietat amb "valor desonegut" a Viquipèdia s'hauria de deixar en blanc o posar simplenent "desconegut". Vegeu Joan de Flandes. Gràcies!--Jey (disc.) 00:12, 7 juny 2016 (CEST)

@Jey: Tinc una opinió dividida al 50%. Per què no ho portes a la taverna a veure si hi ha més criteri ?. gràcies --amador (disc.) 13:16, 29 jul 2016 (CEST)
Penso que a la taula no hi haurien de sortir les propietats de les quals el valor és desconegut. De tothom es desconeixen més coses que les que es coneixen.--Medol (disc.) 11:54, 7 feb 2018 (CET)

Alma mater[modifica]

Al món anglosaxó, el camp formació a (P69) s'usa molt. Encara que aquí no l'usam tant, crec que potser també el podríem posar a la infotaula, segurament amb un altre nom. Hi he pensat en veure que no l'incorporava Gabriel Bibiloni i Canyelles. Què en pensau? Pau Cabot · Discussió 13:06, 10 jul 2016 (CEST)

@Paucabot: Hi estic d'acord! I el nom podria ser el mateix. --Jey (disc.) 00:09, 29 jul 2016 (CEST)
@Jey, Paucabot: Dins els meus plans futurs està refer aquesta infotaula amb la solució tècnica que he fet servir a Organitzacions que facilita molt la incorporació de canvis i és més intuïtiu afegir WD. Seria un bon moment per a ser més exhaustius amb el diccionari que incorporem des de WD, ja que els atributs que ara agafa els varem posar el Pere i Jo quan WD estava a les beceroles i no ens atrevíem amb incorporar dades poc estables. Faig aquest comentari, perquè estic totalment d'acord amb afegir el formació a (P69).... i molts més. Salut !--amador (disc.) 09:50, 29 jul 2016 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 12:17, 31 oct 2016 (CET)

tancat tancat

Ciutadania[modifica]

Sé que és un tema controvertit, però crec que faria que la infotaula importàs ciutadania (P27). En els personatges internacionals, dóna molta informació que crec que estam perdent a causa de la nacionalitat dels personatges d'aquí a prop. Si no, sempre podríem fer una {{infotaula de persona guiri}} o similar. Què en pensau? Pau Cabot · Discussió 14:33, 10 jul 2016 (CEST)

Vegeu, per exemple, Kirsten van de Ven. Pau Cabot · Discussió 14:34, 10 jul 2016 (CEST)

tancat tancat

futbolista[modifica]

Tinc un dubte. He trobat que alguns articles com Andrí Voronin utilitzen la "Infobox Football biography 2". Quina és la millor opció per casos com aquest?--Medol (disc.) 16:45, 27 jul 2016 (CEST)

Aquesta plantilla redirecciona a {{Futbolista}}. Està pendent d'homogeneïtzar com pots veure a Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules biogràfiques. Pau Cabot · Discussió 16:21, 28 jul 2016 (CEST)
Buah quina feinada, no coneixia l'enllaç. Ànims als que ho esteu fent que valdrà la pena. Gràcies.--Medol (disc.) 16:43, 28 jul 2016 (CEST)

tancat tancat

Peu de foto[modifica]

El canvi [4] no funciona quan el valor del peu de foto està en més d'un idioma. Vegeu Renaud. Salut!--Jey (disc.) 00:05, 29 jul 2016 (CEST)

@Jey:. Reportat com a bug de Mòdul:Wikidata. Merci,--amador (disc.) 13:06, 29 jul 2016 (CEST) solucionat solucionat, gràcies al gran Vriullop. --amador (disc.) 21:01, 29 jul 2016 (CEST)

@Amadalvarez, Paucabot:. A l'article Johann Michael Vogl el peu de foto de la infotaula recupera els peu de foto de les dues imatges a wikidata. La veritat és que mai havia pujat a wikidata dues imatges amb els seus corresponents peus de foto.

Special:diff/18234250 Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 16:15, 14 març 2017 (CET)

tancat tancat

Segles en dates[modifica]

Quan la data de naixement o defunció és un segle, caldria mostrar el valor en nombres romans, com és habitual. Vegeu Nuno Gonçalves. Moltes gràcies!--Jey (disc.) 23:25, 7 ago 2016 (CEST)

@Jey:Això està fora de les meves (actuals) possibilitats. El mòdul:wikidata ho aporta com ho troba. Aviso @Vriullop:, màster del WD, per si té alguna inspiració, però em temo que no és obvi.--amador (disc.) 00:31, 8 ago 2016 (CEST)
Fet, al mòdul:Wikidata per les dates amb precisió de segle i de mil·lenni. No n'he trobat cap de mil·lenni per provar, potser hauria de ser d'arqueologia. La conversió no és òbvia, però hi ha alguns trucs, per exemple {{#time:"Annus" xrY|today}} -> Annus MMXIX. --V.Riullop (parlem-ne) 15:18, 8 ago 2016 (CEST)
Gràcies @Amadalvarez, Vriullop:! --Jey (disc.) 19:23, 8 ago 2016 (CEST)

tancat tancat

Obres notables[modifica]

Obres notables hauria de recuperar obra notable (P800), vegeu Eudora Welty. Gràcies!--Jey (disc.) 00:20, 10 ago 2016 (CEST)

Diria que Fet Fet! però reviseu-ho perquè sembla que hi ha molts articles afectats. Salut!--Jey (disc.) 01:15, 15 ago 2016 (CEST)
Tot i que en casos com Richard Wagner caldria fer quelcom més elaborat... --Jey (disc.) 01:21, 15 ago 2016 (CEST)
Errors en Maurits Cornelis Escher o Diego Velázquez--Jey (disc.) 01:33, 15 ago 2016 (CEST)
@Jey: Arreglat!. Hauràs d'anar al taller de la Viquitrobada, sens falta !. --amador (disc.) 21:01, 15 ago 2016 (CEST)

Les obres haurien d'anar en cursiva.--Arnaugir (discussió) 11:46, 15 ago 2016 (CEST)

@Arnaugir: Sembla que hagi trigat un any a respondre, però és perquè no teníem infotaula nova. Ara ja sí. A obra notable (P800) hi ha una barreja de llibres, edificis, films o descobriments, segons la professió de l'individu. No domino el tema, però penso que no tot va en cursiva. Que vols que fem ?.--amador (disc.) 06:08, 7 jul 2017 (CEST)

tancat tancat

Més camps[modifica]

Tema:T8tb8zwsobf2ls18. Pau Cabot · Discussió 20:32, 23 ago 2016 (CEST)

O sigui:anterior (P155), següent (P156), fill/a (P40), cònjuge (P26), pare (P22) i mare (P25). Merci pel recordatori. --amador (disc.) 15:15, 24 ago 2016 (CEST)
Més idees: nom de naixement (P1477)/ (P513), nom en l'idioma natiu (P1559), causa de mort (P509), residència (P551), ciutadania (P27), grup ètnic (P172), religió (P140), camp de treball (P101), pseudònim (P742), branca militar (P241), rang militar (P410), conflicte (P607), càrrec (P39), membre de (P463), família (P53), parella (P451). Pau Cabot · Discussió 12:26, 31 oct 2016 (CET)
orde religiós (P611). Pau Cabot · Discussió 19:53, 9 des 2016 (CET)
residència oficial (P263), color de cabell (P1884). Pau Cabot · Discussió 20:44, 30 des 2016 (CET)

Més paràmetres: condemnat per (P1399) Pau Cabot · Discussió 08:01, 7 feb 2017 (CET)

assassinat/da per (P157) Pau Cabot · Discussió 08:02, 7 feb 2017 (CET)
títol nobiliari (P97) Pau Cabot · Discussió 08:03, 28 maig 2017 (CEST)
estat de canonització (P411) Pau Cabot · Discussió 20:02, 3 juny 2017 (CEST)
blog oficial (P1581) Pau Cabot · Discussió 10:48, 4 juny 2017 (CEST)
participà en (P1344) Pau Cabot · Discussió 18:53, 8 juny 2017 (CEST)
(P585) de imatge (P18). Exemple: Josep Antoni López i Àlvarez. Pau Cabot · Discussió 13:04, 10 juny 2017 (CEST)

@Paucabot: Estic incorporant aquestes propostes a la nova infotaula i tinc alguns dubtes o contrast d'opinió:

 • camp de treball (P101): On ho posaries ? "ocupació" ?. no sembla reflectir àrees categoritzades subordinades d'altres com professió o estil. Tampoc el podem posar com a "art", ja que hi ha de tot, física, matemàtiques,.... Correm el risc que es dupliqui amb professió i no crec que sigui "conegut per", ja que aquest és útil per dir coses com "va inventar tal..." o "va ser el primer en arribar a.. ".
 • participà en (P1344): on ho posaries ?. En aquest cas, no tenim res similar. Podria ser una dada nova.

De moment, això és tot per avui.--amador (disc.) 07:12, 14 juny 2017 (CEST)

camp de treball (P101): ho posaria com a nova i miraria de canviar els camps locals que hi interferissin. Pensant a llarg plaç, hauríem de prioritzari l'estàndard de WD per sobre dels nostres paràmetres locals.
participà en (P1344): nova. Pau Cabot · Discussió 07:46, 14 juny 2017 (CEST)

tancat tancat

Error càlcul edat[modifica]

A la infotaula apareix una errada a l'hora de recuperar la data de la mort a l'article Ramon Blasi i Rabassa i en d'altres que només tenen l'any de defunció--Paputx (disc.) 21:22, 23 ago 2016 (CEST)

Un altre error: Josep Maria Monravà i López. Pau Cabot · Discussió 15:52, 26 ago 2016 (CEST)
@Paucabot: Fet Fet!. Merci,--amador (disc.) 18:31, 27 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Hi ha un error estrany a Chus Gutiérrez pel que fa a la data de naixement. No acabo de veure quin és el problema. A wikidata només hi ha l'any de naixement, i la infotaula mostra tot de codi vermell com si esperés el mes de naixement.--Carles (enraonem) 20:31, 6 gen 2017 (CET)
@CarlesMartin: arreglat arreglat. "Quan mous els mobles vells, sempre es trenca alguna pota". Merci per avisar.--amador (disc.) 23:32, 6 gen 2017 (CET)
Ja ho veus, Amadalvarez m'encanta donar-te noves oportunitats per afegir més codi d'aquest que tant t'agrada!.hahaha--Carles (enraonem) 23:40, 6 gen 2017 (CET)
@CarlesMartin: Quan els reptes són per a que les coses funcionin sense l'esforç humà, sempre m'interessen. Gràcies, --amador (disc.) 07:57, 7 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: error quan la precisió és en mesos a Miquel Àngel Llauger i Rosselló. Gràcies per la paciència! --Jey (disc.) 00:15, 7 gen 2017 (CET)
@Jey: Paciència, la vostra amb un mal programador. Fet Fet!. --amador (disc.) 07:57, 7 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez:A la biografia de Juan Bautista Augurio Perera marca com any no vàlid. Però a wikidata només hi ha any de naixement.--Paputx (disc.) 07:52, 12 gen 2017 (CET)
@Paputx: Encara està viu ?. A Categoria:Pàgines que usen plantilla d'edat amb data no vàlida tens un grapat més. --amador (disc.) 09:46, 12 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Ai, mira que m'ho vaig mirar i remirar avans de fer la consulta. Ja ho he arreglat.--Paputx (disc.) 11:40, 13 gen 2017 (CET)

tancat tancat

Data de defunció[modifica]

A Alfons el Cast la infotaula diu que no reconeix "mar". A viquidata hi diu "març". Com s'arregla això? @Amadalvarez:--Carles (enraonem) 10:15, 10 gen 2017 (CET)

I a Adam hi diu que l'any de defunció no és vàlid. És perquè no tenim article sobre aquest any?--Carles (enraonem) 10:43, 10 gen 2017 (CET)
@CarlesMartin: Sort que us tinc tot el dia vigilant poltergeist !. Arreglats. El "Cast" queda un mica estrany perquè diu "38-39 anys" quan visualment es veu que va néixer al març i va morir l'abril, per tant, serien 39. Però només afina a aquest nivell si les dues dates són complertes. L'Adam era per un missatge d'alarma preexistent per prevenir possibles errors de tecleig, perquè no es coneix ningú (que no sigui mitològic o sobrehumà) que visqui més de 150 anys. He tret la verificació i confio que el risc es redueix a mida que escrivim menys dates. Merci,--amador (disc.) 14:39, 10 gen 2017 (CET)
Sembla que tenim un error en la data de defunció a Eduard Balliol. Pau Cabot · Discussió 18:33, 1 feb 2017 (CET)
No se arreglar l'erro de la data de defunció a la biografia Cecil Reddie. He esborrat l'element de wikidata i l'he tornat a entrar per si de cas i res de res. --Paputx (disc.) 08:36, 3 feb 2017 (CET)
@Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 14:37, 3 feb 2017 (CET)
@Paucabot, Paputx: És molt trist, però la precisió mes-any, no funciona (no vull posar excuses, però ho diuen les instruccions). He pogut arreglar el Cecil, perquè he trobat el dia a la WP-EN. Opcions: entrar el paràmetre a mà només amb l'any, o bé posar-li dia 1, que és un error estadístic de 15 dies. Ho he mirat d'arreglar molts cops i és molt més difícil del que aparenta. Ho sento,--amador (disc.) 17:46, 3 feb 2017 (CET)

A la biografia de Nikolai Danilevski dona error. Semblaria que la infotaula no reconeixi la data de defunció tot i que la recupera de wikidata. Quan edites la pàgina també et surt l'avís de Persona viva.@Paucabot, Amadalvarez:--Paputx (disc.) 09:02, 23 març 2017 (CET)

@Paputx, Paucabot: Error "para nota". La data de defunció (P570) estava amb "rang obsolet" de forma que no ho detectava l'IF #property quan tractava naixement i si que ho veia quan tractava defunció. Aplicada solució de l'informàtic: he esborrat la data de defunció de WD i l'he tornat a escriure. Ara funciona bé.--amador (disc.) 09:53, 23 març 2017 (CET)

tancat tancat

Partit polític[modifica]

Acabo d'incorporar un canvi per agafar "partit polític" de membre del partit polític (P102) com veig que ja es va demanar fa un temps. Per fer-ho bé potser caldria utilitzar les extensions "sigles" com en {{Junts_pel_Sí/meta/sigles}}? Salut! --Jey (disc.) 00:16, 11 oct 2016 (CEST)

@Jey:Les sigles dels partits, i de les organitzacions en general, estan a nom curt (P1813), fent innecessària la tècnica de tenir unes plantilles que són contenidores d'aquesta informació, una bona pràctica pre-wikidata. És cert que no tots els partits ho tenen informat com tampoc tots els partits tenen una {{nom_partit/meta/sigles}}.--amador (disc.) 06:06, 11 oct 2016 (CEST)
@Amadalvarez: millor encara. Com es faria això? --Jey (disc.) 00:15, 12 oct 2016 (CEST)
@Jey: No entenc pregunta. Si et sembla bé posar sigles en lloc de nom, hauries de canviar la crida que havies afegit. Pel que fa als contingut de Wikidata, doncs com sempre, el que no ho tingui, se li afegeix. Era això o et referies a una altra cosa?. --amador (disc.) 11:15, 12 oct 2016 (CEST)
@Amadalvarez: doncs si ho he entès bé cal utilitzar la P1813 de la P102 d'una persona donada. Escrit ràpid i malament "P102 de Q21081426" = "Candidatura d'unitat popular" però "P183 de P102 de Q21081426" = "CUP". No sé si alguna plantilla aplica aquestes consultes recursives, jo no ho sabria fer. --Jey (disc.) 13:27, 12 oct 2016 (CEST)
@Jey:. Ara t'entenc. Disculpa, no m'havia adonat que estem en "persones" i aquí només tenim el nom del partit. L'accés recursiu només permet accedir a un element. Ara llista tots els partits on ha militat i s'hauria de sacrificar a un de sol si optem per aquesta fórmula. Te la deixo aquí i tu decideixes.
{{#ifeq:{{{party|{{{partit|{{{partit polític|{{{partit_politic|}}}}}}}}}}}}|noWD|<!--no es vol recuperar WD, saltar
-->|{{#if:{{{party|{{{partit|{{{partit polític|{{{partit_politic|}}}}}}}}}}}}
      | {{{party|{{{partit|{{{partit polític|{{{partit_politic|}}}}}}}}}}}}
      | {{#invoke:Wikidata | claim | property=P1813 | list=false
           |item={{#invoke:Wikidata | claim | property=P102 | list=false |formatting=raw }} }}
  }}
}}

Salut !--amador (disc.) 14:50, 12 oct 2016 (CEST)

@Amadalvarez: si no es poden recuperar llistes crec que de moment és millor deixar-ho així. Moltes gràcies! --Jey (disc.) 16:29, 12 oct 2016 (CEST)
OK. En tot cas, ja tenim el codi per si de cas. Salut ! --amador (disc.) 05:50, 13 oct 2016 (CEST)

Pendent nova infotaula Pendent nova infotaula

Nom infotaula[modifica]

No sé com es podria fer però en el cas que l'article de Wikidata tingui títol en català, aquest hauria de prevaldre sobre {{PAGENAME}}. Vegeu Pere Navarro (militar). Salut!--Jey (disc.) 23:55, 16 oct 2016 (CEST)

@Jey: Prefereixo que el nostre nom d'article prevalgui sobre el de WD. Per arreglar el problema he aplicat:
{{#invoke:string|sub|{{PAGENAME}}|1|{{#invoke:string|find|{{PAGENAME}}| (}} }} i elimina el complement entre ().--amador (disc.) 15:53, 17 oct 2016 (CEST)
Bona aquesta, Amadalvarez. Te pareix que ho podries aplicar a {{Infotaula pel·lícula}} tal com es demanava a Plantilla Discussió:Infotaula pel·lícula#Rating? Gràcies! Pau Cabot · Discussió 19:21, 17 oct 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Paucabot: OK si els dos esteu d'acord en fer-ho així, però no veig perquè el PAGANEME ha de prevaldre sobre el títol. --Jey (disc.) 00:14, 18 oct 2016 (CEST)
@Jey, Paucabot:. Penso que el nom de l'article és el més proper a com volem que s'anomeni l'article, mentre que a WD es pot canviar amb menys control. En tot cas, pensem que el paràmetre manual sempre passa per davant d'aquest automatisme i de WD. --amador (disc.) 00:22, 18 oct 2016 (CEST)

tancat tancat

Instagram[modifica]

@Amadalvarez: Crec que per segons quins perfils afegir Instagram a les xarxes socials podria estar bé. Què en penses? --Xavier Dengra (MISSATGES) 16:04, 22 oct 2016 (CEST)

@Xavier Dengra: A mi tant me fa, però quan vaig remodelar aquesta infotaula, algú va considerar excessiu el tema xarxes socials, especialment per la seva proliferació. També s'esmentava què ningú assegura la seva perdurabilitat i, el que avui està on fire, demà pot ser rònec; per últim, s'esmentava el desviament de tràfic de VP a xarxes i fins a quin punt no era una promoció indirecta. No recordo on es va parlar, si bé a #Proposta_de_llista s'esmenta una opinió en aquesta línia. Potser un criteri de filtratge seria la seva existència a WD. Si algú més vol opinar, .....--amador (disc.) 22:30, 22 oct 2016 (CEST)
Encara que tens raó amb algunes de les objeccions, jo crec que l'hi afegiria. En el cas de l'Instagram, hi ha certs perfils d'usuaris que l'utilitzen com a xarxa principal.
Respecte de la perdurabilitat, si qualque xarxa veim que d'aquí un temps no és gaire significativa, sempre la podem eliminar de l'infotaula. I sí, no totes les xarxes socials tenen una propietat a WD, cosa que, en certa manera, ens pot servir de filtre. Pau Cabot · Discussió 08:51, 23 oct 2016 (CEST)
No he trobat quantes propietats hi ha sobre xarxes però sospito que no son només 3. Si voleu ho provem però pot quedar excessiu. --Jey (disc.) 23:32, 23 oct 2016 (CEST)
Fet Fet! Hi he afegit nom d'usuari d'Instagram (P2003), identificador MySpace (P3265) i nom d'usuari de Google+ (P2847). No crec que sigui excessiu perquè moltes vegades només tenen una xarxa o dues i no totes ... Pau Cabot · Discussió 11:58, 31 oct 2016 (CET)

tancat tancat

Icona[modifica]

Arran de la wikidatització de les infotaules, s'ha aprofitat per anar-les estandarditzant una mica en l'àmbit de codi i d'estètica. Per tal de fer-les fàcilment identificables a primer cop d'ull, hi he anat afegint unes icones característiques a cada una. En el cas de la {{Infotaula persona}}, al lloc on l'he posada, però, competeix amb el lloc on va la Creu de Sant Jordi d'alguns biografiats com Lluís Llach. Propòs baixar la creu de Sant Jordi al nivell dels altres premis i posar-la a dins la infotaula i així deixar la capçalera per a l'identificador de la infotaula. Si això no és possible, com a mínim s'hauria de fer més petita. Pau Cabot · Discussió 13:13, 29 oct 2016 (CEST)

Crec que seria més interessant baixar la creu. el comentari anterior sense signar és fet per Paputx (disc.contr.)
A més de la Creu de Sant Jordi també poden tenir la icona que representa el Premi Nobel. Si de cas es pot canviar el paràmetre «icona esquerra» per «icona dreta».--Kette~cawiki (disc.) 22:47, 1 nov 2016 (CET)
a) No només hi ha la Creu de Sant Jordi, també hi ha molts (no tots, perquè ningú s'hi ha posat) Premi príncep d'Astúries i algun Nobel. No ho vaig inventar jo, però interpreto que no és una substitució de l'apartat premis, sinó una emfatització del guardó més representatiu del personatge.
b) Disculpeu, però no veig perquè s'ha de despatxar en una opinió espontània si la feina feta per un(s) editor(s) que afecta centenars d'articles d'un col·lectiu s'ha d'eliminar perquè fa nosa a una proposta de posar una nova icona. Primer exposem, després debatem i només al final decidim.
c) Pel que fa al comentari d'en Paucabot d'identificar a primer cop d'ull, aquesta va ser la intenció dels colors de les capçaleres -primer- i de les icones antigues -després- (aquí hi ha un grapat de les que teníem fa un o dos anys). Certament tot plegat requereix una reformulació, en la línia que apunta el Pau o en una altra, com la que va anunciar el Kippelboy per racionalitzar els colors en base a criteris d'accessibilitat multiplataforma i per persones amb dificultats visuals. Una reformulació que podem començar aquí mateix, però escoltant totes les opcions abans d'actuar.
d) Particularment opino que el primer que cal preocupar-se no és quines són les icones ni els colors, ni quines sobren, ni on van. El més important és determinar quin és el criteri de tall entre un grup o un altre (ho fem per infotaules: persones / entitats / indrets,... o ho fem per professions / tipus empresa / tipus indrets..... per tipus d'activitat independentment del contingut, cinema, art, militar-guerra, ciència, ..... etc.). Ho dic perquè els anteriors intents han començat amb la sobrietat que proposa en Pau a la pàgina de wikidatització i a la que apareixen situacions excepcionals (Ex.: músics que no són persones, sinó grups) la solució fàcil és reaccionar assumint que "els músics requereixen icona pròpia". Bona pensada, fins que aparegui algú dient que cal diferenciar músics de cinema, clàssics i de rock, etc. etc. Si a cadascuna de les situacions funcionem per acció-reacció, sense haver acordat prèviament un criteri, em qüestiono quina avantatge aportaran (a mig termini) les icones d'en Pau (més enllà de raons estètiques) respecte a les que hi havia o a les que proporcionen els colors ?.
e) Tal com estic deixant les infotaules, la idea és governar els colors, i potencialment les icones, a partir del paràmetre "tipus_infotaula" que ja incorporen totes les infotaules principals. La qüestió és "en base a què volem que canvien el seu comportament", en lloc de discutir sobre tots els possibles comportaments. Gràcies, --amador (disc.) 00:08, 2 nov 2016 (CET)
a) Repetesc els arguments de la meva discussió: Ja tenim un camp per als premis. Perquè la Creu de Sant Jordi i no el premi Nobel [no sabia que n'hi havia que el tenien], la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o la medalla Fields? Quin criteri seguim per posar uns premis sí i uns altres no? En el cas de la creu de Sant Jordi, a més, distorsiona bastant la infotaula perquè és molt grossa i té molts de colors.
b) No és una opinió espontània. És una mesura estandarditzadora. Fins ara, es destaca la creu de Sant Jordi per damunt dels altres premis, fins i tot per sobre d'altres de més prestigi. Dit això, no em sembla malament col·locar sempre el premi de més prestigi que hagi guanyat el biografiat. Però això té dos problemes: 1. Que hi apareixeran premis que potser no seran gaire significatius (i dels quals ningú identificarà la icona) i 2. Que haurem de fer un rànquing d'importància de premis, amb la dificultat que això suposa.
c) Les icones permeten visualitzar si estàs parlant d'articles de geografia o de biografies. Els colors també poden ajudar però no et permeten saber quina cosa estàs descrivint a primer cop d'ull si no saps el codi. I crec que la majoria de la majoria d'editors no saben el codi de colors (n'hi ha moltíssims: només pels discos, per exemple, hi ha 9 colors diferents). Jo mateix, que veig bastantes d'infotaules, no record gairebé cap codi de colors.
d) La meva proposta és fer les icones per infotaules. Si qualcuna sub-infotaula com {{infotaula de músics}} es creu que ha de tenir una icona pròpia, s'estudia. En el cas d'aquesta infotaula, ja vaig comentar que la usaria exclusivament per a biografies de músics i utilitzaria {{infotaula d'organització}} (o una sub-plantilla adaptada) per als grups.
e) Els colors, ja te dic, que són complicadíssims. Si volem que siguin un codi, potser haurem de començar a pensar en disminuir-ne el seu número. Pau Cabot · Discussió 07:42, 2 nov 2016 (CET)
Faig ping a Walden69 que crec que era el que posava les icones de la Creu de Sant Jordi perquè ens ajudi en la presa de decisió. Pau Cabot · Discussió 07:48, 2 nov 2016 (CET)
PS. Ara veig que molts la tenen a la dreta com Carme Riera Guilera. Pau Cabot · Discussió 07:49, 2 nov 2016 (CET)

@Paucabot: Ni et dono ni et trec raó. Defenso debatre sobre "què volem tenir i per a què" i després veiem que sobra i que manca.

Les preguntes, per començar, podrien ser:

Proposta de preguntes
 1. Volem tenir un element indicatiu del tipus d'article que estem veient? S/N
  1. En cas afirmatiu, quantes tipologies t'imagines que hauria d'haver per a que sigui útil aquesta classificació temàtica (ordre de magnitud entre xx-zz,...)
 2. Volem tenir un element indicatiu de la infotaula representada sense necessitat d'editar l'article ? S/N
  1. En cas afirmatiu, amb quina finalitat ?
 3. Creus que les infotaules haurien de portar algun element gràfic que identifiqui una característica important de l'article ? (Ex.:un premi o reconeixement rebut -Patrimoni humanitat, premi Nobel, Oscar, etc..-; una fita assolida -disc de platí, recordman de la seva especialitat,..; tractament o rang eclesiàstic, militar.. etc.) S/N
  1. En cas afirmatiu, en quins casos ? (els dels exemples o qualsevol altre que creguis interessant)

Com ho veus ?. --amador (disc.) 22:43, 2 nov 2016 (CET)

A veure si et puc respondre, encara que algunes respostes (i també preguntes) no les tenc clares del tot:
 • Primera pregunta: m'imagín de l'ordre de desenes o d'un centenar d'icones. En realitat, les que entre tots considerem adients. De ben segur que 100 000 serien massa, però per exemple, no veig quin seria el problema si n'hi hagués més de 100 ...
 • Segona pregunta: entenc que se solapa amb la primera. L'element indicatiu de la infotaula està molt relacionat amb l'element indicatiu de l'article. La finalitat seria copsar a primer cop d'ull la temàtica de l'article.
 • @Paucabot:, Faig la distinció perquè una cosa és crear un sistema classificatori temàtic (que ens tocarà discutir molt com passa amb els blocs de les llistes dels 1000 articles, i una altra és conèixer la infotaula per raons pràctiques. Si que soc conscient que si tenim que abordar el punt 1) el més lògic serà ajudar-se del codi de les infotaules, però he preferit tenir-ho separat per si hom veu pràctic "codificar" les infotaules, però no tenir un classificació temàtica. --amador (disc.) 19:16, 3 nov 2016 (CET)
Saber quina infotaula estam usant no és la intenció. Als lectors, això els hi és igual. Una altra cosa diferent és aprofitar que cada infotaula tracta d'un tema per posar la icona. Per tant, podria ser que cada infotaula tengués una icona, però la finalitat no seria identificar la infotaula sinó el tema de l'article. Pau Cabot · Discussió 19:22, 3 nov 2016 (CET)
 • Tercera pregunta: No ho tenc clar, però ho veig complicat. Pau Cabot · Discussió 23:03, 2 nov 2016 (CET)
Per prendre una decisió s'ha de tenir en compte que inicialment la Creu de Sant Jordi es col·locava a la dreta del nom: Nom [[fitxer:Creu de ...|40px]] i això no només passa amb persones i derivats, també hi ha guardonats Organitzacions, colles castelleres... Crec que qui prengui o participi en la decisió ha de comptar amb estandarditzar el tema a totes aquestes infotaules.--Kette~cawiki (disc.) 13:55, 3 nov 2016 (CET)
Això és el que jo deia que passa a Carme Riera Guilera. Pau Cabot · Discussió 14:15, 3 nov 2016 (CET)
I a Castellers de Barcelona i a molts altres.--Kette~cawiki (disc.) 16:47, 3 nov 2016 (CET)

Jo a la pregunta principal respondria que no. Jo treuria totes les icones, sobretot les dels premis, però també les identificatives de les taules. Si és una persona es veu perquè hi ha un nom, i si té un premi ha d'aparèixer al corresponent lloc de la infotaula, i no en una imatge que no es pot clicar i el significat de la qual difícilment és conegut pels visitants no assidus de la viquipèdia. Em sembla.--Medol (disc.) 16:59, 3 nov 2016 (CET) Per altra banda, si a cada infotaula utilitzem un color diferent, no cal també introduïr-hi una icona diferent, amb el color ja s'indica què és, estem duplicant la indicació.--Medol (disc.) 17:04, 3 nov 2016 (CET)

Si és una persona, no sempre es veu tan fàcilment amb el nom. Depenent de quins països és el biografiat, no és tan fàcil distingir entre un nom i una altra cosa. La icona pot ajudar amb això.
El tema dels colors no sempre és tan clar. Ara mateix el groc (amb diverses tonalitats) el devem utilitzar pels ciclistes, els papes, els senzills, els sants, els mamífers i mitja dotzena de casos més. Els colors que pot diferenciar l'ull humà fàcilment no deuen ser més d'una trentena i és per això que ara en tenim tants de repetits.
A part, una icona no fa la mateixa funció que un color. Una icona com Simpleicons Places placeholder-tool.svg indica clarament que estam parlant d'un lloc. Amb cap color (sigui quin sigui) podem indicar-ho. Si no saps el codi de colors (cas que hem d'assumir que serà majoritari), els colors no ajuden en res. Pau Cabot · Discussió 17:54, 3 nov 2016 (CET)
@Paucabot, Medol, Kette~cawiki: Les preguntes estan fetes especialment per a no embolicar-nos en si els colors són millors que les icones o si han d'anar a la dreta o l'esquerra. Si finalment no volem tenir, tant se val on vagin, si?. Si us sembla, vaig posant sota les preguntes, les vostres aportacions, si les he entès bé. Gràcies per les aportacions. Si us sembla podríem posar un avís a la taverna per aconseguir més participació. --amador (disc.) 19:16, 3 nov 2016 (CET)
Si s'ha de reformular el codi de colors o si ha de coexistir (i solapar-se) amb el codi de les icones sí que és pertinent, crec, en aquesta dicussió. Em sembla bé demanar més punts de vista. Pau Cabot · Discussió 19:26, 3 nov 2016 (CET)
Per descomptat que hi parlarem dels colors, només demano que no caiguem al parany de discutir dels detalls abans dels conceptes. Observa que tampoc he parlat d'"icona", sinó d'"element indicatiu" i "element gràfic" i ja decidirem més tard quin triem. És una qüestió de tempo, ja arribarem.--amador (disc.) 07:28, 4 nov 2016 (CET)

He intentat resumir molt el meu vot a la secció de sota, intentaré explicar-me aquí per si no he estat prou clar. La meva proposta és un codi d'icones per marcar què és el subjecte del que es parla (una persona, una entitat, un guardó, un llibre, un edifici...) i un color per indicar el sobre què, és a dir l'àmbit temàtic (ciència, religió, esport, art...). Així doncs, Pilota d'or porta l'icona "guardó" i el color "esport", L'origen de les espècies l'icona "llibre" i el color "ciència" i Catedral de Sant Feliu de Llobregat l'icona "edifici" i el color "religió".

Què en penseu? --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:41, 4 nov 2016 (CET)

@Pau Colominas: Sóc molt partidari d'aquesta idea, perquè pot ser molt potent a base de combinacions. He fet una proposta seguint aquesta línia aquí. – Townie (Discussió) 16:56, 6 nov 2016 (CET)
Potser no m'he explicat bé, però no és la idea que tenia. A la teva proposta estàs marcant en colors el que jo marcaria amb icones (icona edifici, icona biografia, icona organització...). El que jo marcaria fent servir colors és la temàtica. --Pau Colominas (t'ajudo?) 22:26, 6 nov 2016 (CET)

No acabo d'entendre les 3 preguntes, caldria posar exemples. Comento sobre els exemples citats:

 • Lluís Llach i Grande: una icona de biografia em sembla innecessària, pel títol de l'article sempre queda clar que es tracta d'un biografia. Una icona de Creu de Sant Jordi és destacar excessivament un aspecte que no és el més important. En tot cas es podria distingir per grans grups: artistes, científics, militars... Tema col·lateral: fa anys vaig proposar liquidar la polèmica sobre la nacionalitat catalana i les banderetes substituint-les per una icona.
 • Castellers de Barcelona: una icona de grup, ni fred ni calent, no em diu res.
 • L'origen de les espècies: una icona de llibre em sembla interessant, no sempre pot quedar clar de quin tipus d'obra es tracta.
 • Catedral de Sant Feliu de Llobregat: icona de patrimoni, la veig bé per distingir diferents edificis.

En general, crec que caldria limitar les icones a les necessàries i seguir el principi de neutralitat: quin és l'aspecte més destacable? Potser és més fàcil discutir cada grup d'infotaules per separat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:28, 4 nov 2016 (CET)

Casos en que pel títol no queda clar en primera instància si és una biografia o una altra cosa: Puttita Supajirakul, Gangnihessou, Kye Sun-Hui, Take Asai, Wiilwaal, Festus Agu, Esigie, Chukwuemeka Odumegwu Ojukwu, Obafemi Awolowo, Eyo Ita, Amos Tutuola, Kitahimbwa, The Crane, Yellow Thunder, Deganawida, Skenandoa, Oren Lyons ... Reconec que no és el cas majoritari, però existeix. Pau Cabot · Discussió 16:11, 4 nov 2016 (CET)

Més que icones, a mi m'agrada l'estil de la viquipèdia en francès. Mireu fr:Sergi López, fr:Lionel Messi, fr:Lluís Llach, fr:Pablo Picasso. I les condecoracions, a dins de la infotaula, si de cas. Hi ha el perill que una persona molt condecorada ens trenqui l'estètica. Imagineu el Messi amb les pilotes d'or...--Joutbis (disc.) 13:21, 5 nov 2016 (CET)

M'agrada l'estil francès. No deixen de ser icones, més estilitzades, i està en línia amb el que deia, millor que una icona genèrica de biografia unes que identifiquin el tipus de biografia, el camp on han destacat. --V.Riullop (parlem-ne) 20:36, 5 nov 2016 (CET)
Si hom vol conèixer la col·lecció d'icones que fan servir a la WP-FR esmentades pel Joutbis i Vriullop, les pot veure aquí.--amador (disc.) 07:15, 6 nov 2016 (CET)
Les infotaules són les mateixes que les de la wikipedia en castellà. --Yuanga (disc.) 08:03, 6 nov 2016 (CET)

Icona. Síntesi de respostes[modifica]

Resum de les aportacions fetes al punt principal. NO hi afegiu aquí comentaris, només la votació. Gràcies.

Vots

Les preguntes, per començar, podrien ser:

 1. Volem tenir un element indicatiu del tipus d'article que estem veient? S/N
  1. En cas afirmatiu, quantes tipologies t'imagines que hauria d'haver per a que sigui útil aquesta classificació temàtica (ordre de magnitud entre xx-zz,...)
   Paucabot: , les que facin falta.
   Pau Colominas: A favorA favor Suport les que facin falta sempre que l'element sigui "universalment indicatiu".
   ESM: A favorA favor Suport pot ser tremendament complex, però tirar de la instància de (P31) de Wikidata?
   Medol: NO icones, en tot cas colors
   Yuanga: A favorA favor Suport ja decidirem quines.
   FranSisPac : A favorA favor Suport: a manera d'etiquetes; possible ús múltiple (màx. 3?); de l'ordre d'un centenar.
   Joutbis: A favorA favor Suport
   Townie: A favorA favor Suport i ja veurem el què, però sóc de més icones i menys colors.
 2. Volem tenir un element indicatiu de la infotaula representada sense necessitat d'editar l'article ? S/N
  1. En cas afirmatiu, amb quina finalitat?
   Pau Colominas: A favorA favor Suport Distingir entre "què" i "sobre què". Per exemple, una icona que ens digui "persona", un color que ens digui "ciència".
   Medol: No icones. Els colors pel què.
   FranSisPac : A favorA favor Suport (com diu la pregunta: identificar infotaula; algunes, com "edifici" per a "patrimoni", han esdevingut molt genériques).
   Joutbis: A favorA favor Suport però les icones carreguen massa.
   Townie: A favorA favor Suport Opino el mateix que en Pau Colominas.
 3. Creus que les infotaules haurien de portar algun element gràfic que identifiqui una característica important de l'article? (Ex.:un premi o reconeixement rebut -Patrimoni humanitat, premi Nobel, Oscar, etc..-; una fita assolida -disc de platí, recordman de la seva especialitat,..; tractament o rang eclesiàstic, militar.. etc.) S/N
  1. En cas afirmatiu, en quins casos ? (els dels exemples o qualsevol altre que creguis interessant)
   Paucabot: NS/NC
   Medol: NO
   Paputx:NO
   Davidpar:NO
   Pau Colominas: Neutral NS/NC
   ESM: Neutral NS/NC No ho veuria malament, a primer cop d'ull ajuda a veure que la persona destaca especialment per quelcom i que ha rebut un premi per aquest motiu
   Yuanga: NO, en tot cas a dins de la infotaula com a un paràmetre més.
   Joutbis: NO a la capçalera; sí a dins.
   Townie: NO, a la capçalera hi acabarà faltant espai.

Infotaula premi Nobel[modifica]

He comprovat que tots els premiats amb un premi Nobel tant persones com organitzacions tenen la informació a wikidata, categoria del premi i any. Com que les infotaules persona i organització ja xuclen aquesta informació proposo eliminar totes les infotaules premi nobel dels articles i passar aquesta infotuala a plantilla obsoleta. Així és com queda ara en un article Louis Renault (jurista).--Paputx (disc.) 07:50, 17 març 2017 (CET)

D'acord. Estaria bé afegir-hi l'any del guardó. @Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 19:30, 17 març 2017 (CET)
@Paucabot, Paputx: Sou incansables !. Que no vull dedicar energies a aquesta versió !!. Al final us farà pena que la canviem. Fet Fet!.--amador (disc.) 19:57, 17 març 2017 (CET)
Jo diria que totes aquestes millores seran aprofitables quan facem l'altra i, a més, mentrestant, ja ho tenim arreglat. Pau Cabot · Discussió 17:19, 18 març 2017 (CET)

tancat tancat

Nous paràmetres recuperats des de WD[modifica]

Estic molt content de l'afecció que han agafat alguns amics com en @Paucabot, Jey: i altres per afegir tota mena de paràmetres que descobreixen a Wikidata. A voltes, però, la cosa té efectes secundaris, ja que certs paràmetres es resolen en plantilles complementàries que criden a enviant com un bloc tota una colla de paràmetres temàtics. En aquests casos la incorporació d'un crida a WD provoca una duplicitat quan el paràmetre s'ha informat manualment, ja que arriba a {{infotaula persona}} dins un bloc i, com aquí ja no es veu el valor manual introduït, la crida a WD el torna a recuperar. Veure com exemple Claudi Arimany, produït per la darrera modificació d'en Pau que ha afegit instrument (P1303). Aquest problema ja ens ha donat mals de cap anteriorment el paràmetre d'obres en escriptors, per exemple. Solucions: a) afegir la crida a WD en la infotaula especialitzada, b) no recuperar aquests paràmetres, c) esperar-se a que "pentini" aquesta infotaula i li doni l'estructura que té {{infotaula d'organització}} en que desapareixen les infotaules especialitzades i totes les recuperacions de WD es faran en un únic lloc.--amador (disc.) 13:24, 12 nov 2016 (CET)

Disculpes si he fet cap desastre. D'acord en què el problema es resol amb una infotaula única, perquè de vegades hi ha músics escriptors, esportistes dramaturgs, etc i per la facilitat d'invocar sempre una sola infotaula. Per tant, me qued amb la opció c). De moment, desfaig el canvi? L'havia afegit perquè a Javier Mas no recuperava els instruments amb {{Infotaula de músic}} ... Pau Cabot · Discussió 13:33, 12 nov 2016 (CET)
Les infotaules especialitzades ara no recuperen res de WD. No penso que calgui revertir-ho. No diu cap mentida, només que ho diu dos cops. Si hom es queixa, aquí trobarà l'explicació. Si de cas, no ampliïs més, tot i que si trobes alguna dada interessant podem fer llista per quan la canviem, com has fet en altres. Merci,--amador (disc.) 20:30, 13 nov 2016 (CET)

tancat tancat

Alma mater[modifica]

Crec que formació a (P69) hauria de ser multivalor, com en el cas d'Albert Espinosa i Puig. Gràcies!--Jey (disc.) 02:10, 8 des 2016 (CET)

Fet Fet!, encara que diria que precisament aquest cas, un dels dos és redundant ... Pau Cabot · Discussió 07:01, 8 des 2016 (CET)
Gràcies! Les redundàncies ja estan eliminades :) --Jey (disc.) 13:41, 8 des 2016 (CET)

tancat tancat

Infotaula medaller[modifica]

Que s'hauria de fer amb les biografies que tenen la infotaula de medaller? Tenim en compte que s'estan integrant les infotaules d'esport. Si hi col·loques la infotaula persona queda així Daniel Ballart i Sans. N'hi ha un total de 156 biografies catalanes que utilitzen aquesta infotaula i unes 90 que encara no tenen la infotaula persona.--Paputx (disc.) 14:29, 13 des 2016 (CET)

Jo els hi he anat afegint {{Infotaula de persona}} tot deixant l'altra. Si hi havia foto al medaller, l'he llevada i l'he posada a l'infotaula. A la llarga, diria que el primer pas seria afegir {{Infotaula de persona}}, el segon, transferir el medaller a Wikidata i el tecer, eliminar la plantilla medaller. Pau Cabot · Discussió 15:00, 13 des 2016 (CET)
@Paputx, Paucabot: La solució que pensava aplicar a la nova versió de "infotaula persona" que estic fent fusiona el contingut de les dues i, per evitar taules llargues, aquest contingut -i algun altre que pot ser extens- el pensava "plegar" com ara es fa amb les "dades de la seu" de les organitzacions a {{infotaula d'organització}}, de forma que sigui explícit que hi ha informació, però que aparegui a petició del lector. Quan estigui acabada, ja farem una tasca de migració per integrar-les o eliminar-les. Com comenta el Pau, el que és molt important és que el contingut del medaller estigui a WD per aconseguir que es construeixin automàticament. Amb això ens cal l'ajuda de tothom !. Gràcies.--amador (disc.) 07:22, 14 des 2016 (CET)
@Paucabot, Amadalvarez: Així aniré col·locant la infotaula persona. Salut
@Paputx: Ja està preparat això. Si vas a la documentació d'aquesta infotaula i mires "dades_medaller", veuràs com s'ha de fer servir. Salut !--amador (disc.) 05:22, 15 nov 2017 (CET)

Fet Fet!

Personatge de ficció[modifica]

Estava pensant en fer una {{Infotaula de personatge de ficció}}. La faig de bell nou, adaptam aquesta o feim una nova plantilla que es basi en aquesta? Jo crec que la tercera opció seria la més recomanable: tendria tots els paràmetres de persona i n'hi podríem afegir de nous. El que no tenc clar del tot és si valdria per coses com Humpty Dumpty o Jabba el Hutt però supòs que sí perquè no deixen de ser éssers personificats ... Pau Cabot · Discussió 10:15, 28 des 2016 (CET)

@Paucabot: Perfecte! Em sembla bé la 3a opció i imagino que podria incloure tots els articles de categoria:Personatges de ficció. Suposo que fins i tot en els "humans" es podran afegir camps propis. --Jey (disc.) 13:12, 29 des 2016 (CET)

Crec que cal pensar abans què fem amb aquests personatges: alguns són "persones" o antropomòrfics però no sé si tots els personatges s'adapten a la infotaula. Aquesta inclou bàsicament activitats i professions, que són alguns dels trets dels personatges, però hi ha moltes maneres de classificar-los (mireu per exemple categories angleses): rol narratiu, obra on apareixen, espècie (i indicar si són reals o no)... Potser es poden afegir els camps però veig una infotaula massa diferent--barcelona (disc.) 18:55, 1 gen 2017 (CET)

Mira tots els camps que s'haurien d'afegir: Plantilla Discussió:Infotaula de personatge de ficció. Jo crec que sí que dóna per fer una infotaula nova. Si no la feim, hauríem d'afegir tots aquests camp a la de persona, cosa que crec que no és gaire recomanable a hores d'ara. Pau Cabot · Discussió 20:01, 1 gen 2017 (CET)

tancat tancat. Tenen {{infotaula personatge}} pròpia.

Premis i anys[modifica]

Caldria fer que els premis agafessin els anys (vegeu Magnus Carlsen) igual que es fa actualment amb {{infotaula organització}} (vegeu BBC)--Jey (disc.) 13:05, 29 des 2016 (CET)

@Jey: Estic treballant (amb un break per la QQ) en la nova infotaula de persona que integrarà totes les especialitzades i recuperarà de WD tot el que pugui. Només li faig manteniment correctiu a l'actual. Merci per la proposta. S'aprofita tot !. Bon any, amic.--amador (disc.) 21:12, 30 des 2016 (CET)

tancat tancat

Període[modifica]

Propòs importar període (P2348). Vegeu Marc Fabi Ambust (Pontífex Màxim) i d:Q3656040. Pau Cabot · Discussió 09:58, 20 gen 2017 (CET)

@Paucabot: Això aniria a "període en actiu" ?. No coneixia aquesta propietat, però pot ser útil. Jo tenia previst contemplar floruit (P1317), com a substitut de la data naixement/mort, si no hi ha res, o com a "període en actiu" si tenim data naixement/mort i floruit.--amador (disc.) 21:10, 7 feb 2017 (CET)
@Amadalvarez: Jo havia agafat aquesta propietat com una mica més àmplia que floruit. Si d'algú només en sabem l'època aproximada que va viure, podem usar aquesta propietat. Pau Cabot · Discussió 21:33, 7 feb 2017 (CET)
@Paucabot: Si, ja estic d'acord. Només deia que caldrà determinar un criteri de prioritat en l'aplicació. He fet un cop d'ull a "que hi enllaça" i són principalment romans o papes. Segur que no tenen floruit. Apuntat !.--amador (disc.) 21:38, 7 feb 2017 (CET)

@Paucabot: L'ordre de prelació que he posat és: període (P2348), que apareixerà com Època, seguit, i compatible, amb inici del període d'activitat (P2031) + fi del període d'activitat (P2032) o, si no existeixen, floruit (P1317), que apareixerà com a Període en actiu. D'acord ? --amador (disc.) 21:30, 19 juny 2017 (CEST)

@Amadalvarez: D'acord. Pau Cabot · Discussió 21:33, 19 juny 2017 (CEST)

tancat tancat

Placa[modifica]

Per a Caterina Segurana, per exemple, aniria bé posar imatge de la placa commemorativa (P1801) quan no hi ha imatge (P18). Pau Cabot · Discussió 08:09, 21 gen 2017 (CET)

 • Incorporat a la nova versió Incorporat a la nova versió.--amador (disc.) 22:38, 30 maig 2017 (CEST)

tancat tancat

web[modifica]

Penso que per evitar problemes a la infotaula convindria substituir a la infotaula la direcció web completa per un genèric "Pàgina oficial", "Pàgina personal" o similar. Exemple del que passa ara: Raymond Smullyan.--Medol (disc.) 21:26, 9 feb 2017 (CET)

@Medol:. Apuntat per la nova versió. Gràcies.--amador (disc.) 07:02, 10 feb 2017 (CET)

tancat tancat

Peu d'imatge[modifica]

En el cas de dues imatges a Wikidata, mostra els dos peus de foto. Vegeu, per exemple, Jack Halberstam. Com es podria corregir? Gràcies! --Davidpar (disc.) 10:37, 20 feb 2017 (CET)

Fet Fet! Special:diff/18234250. Pau Cabot · Discussió 17:21, 18 març 2017 (CET)

Floruit[modifica]

He afegit floruit (P1317) que en ocasions és molt necessari, però veig que no sempre s'utilitza correctament a Wikidata. Imagino que la millor manera d'incorporar-lo seria mostrar-lo únicament quan no hi ha data de naixement (P569) ó data de defunció (P570). Què en penseu? Salut! --Jey (disc.) 00:05, 22 feb 2017 (CET)

@Jey: El concepte està previst tractar-lo a la nova versió d'infotaula, però amb una visió més amplia. A Plantilla_Discussió:Infotaula_persona#Per.C3.ADode hi ha algun comentari. En principi és per determinar el període actiu. Si a més, no sabem el naixement/defunció ho faríem servir també per a aquestes dades com a Terminus ante quem / post quem.--amador (disc.) 11:30, 22 feb 2017 (CET)

tancat tancat

Icona perduda[modifica]

En alguns articles com Atimet (llibert), Atili (llibert) o Cecilià (senador), no sé perquè no es veu la icona. Pau Cabot · Discussió 10:34, 25 feb 2017 (CET)

@Paucabot: Perquè no té |nom=. Subtil error.--amador (disc.) 18:58, 26 feb 2017 (CET)
És fàcil de solucionar? Pau Cabot · Discussió 07:51, 27 feb 2017 (CET)
@Paucabot:. Fet Fet!, he endreçat un embrollo històric. Aprofito el |icona_esquerra= per posar el valor que indiquin manualment o la teva icona per defecte. No crec que quedin gaires articles amb icona_esquerra, perquè ja havia anat fent neteja. --amador (disc.) 23:32, 28 feb 2017 (CET)

tancat tancat

Bloc Equips[modifica]

Hola @Paucabot, Amadalvarez:. Ahir editant Yasuyuki Kuwahara vaig veure que seria molt convenient recuperar la informació dels equips, anys i gols de Wikidata, molt completa en aquest cas (Yasuyuki Kuwahara (Q2360077)). Creieu que podríem imaginar quelcom com un "Bloc equip" per recuperar aquesta informació en forma de llista en aquesta secció de la Infotaula persona? Està previst en el roadmap? Gràcies! --Jey (disc.) 23:55, 15 març 2017 (CET)

@Jey: Està, està. --amador (disc.) 00:06, 16 març 2017 (CET)
@Jey:. Suposo que ja has vist que està fet. Dins la documentació, a equips trobaràs tota la informació que pot gestionar. Salut !--amador (disc.) 05:26, 15 nov 2017 (CET)

Fet Fet!

Cònjugue[modifica]

Només per deixar-ho escrit, el cònjuge hauria d'agafar dates d'inici i final, si existeixen. Exemple a Kathleen Cleaver. --Jey (disc.) 23:17, 23 març 2017 (CET)

tancat tancat

Naixement[modifica]

@Amadalvarez: A causa dels darrers canvis, sempre apareix l'etiqueta naixement, encara que no hi hagi res informat. Pots pegar-hi una ullada? Exemple: Joan Rua Fernández. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:33, 12 maig 2017 (CEST) @Paucabot: arreglat arreglat. Gràcies.--amador (disc.) 21:22, 12 maig 2017 (CEST)

Edat a defunció[modifica]

Quan la data de defunció és desconeguda no s'hauria de mostrar l'edat. Exemple a Joaquima Andreu Espinosa. Moltes gràcies! --Jey (disc.) 13:54, 14 maig 2017 (CEST)

@Jey: corregit, gràcies per avisar. Vols distreure't una estona?, mira {{proves persona}} i fes comentaris. Tingues en compte que està en obres encara. --amador (disc.) 07:28, 19 juny 2017 (CEST)

Tancat Tancat

bisbe[modifica]

Aviam. A l'article Juan José Omella i Omella, he posat totes les dades a wikidata, però si esborro la infotaula no em surten cap dels càrrecs ni res. És normal?--Medol (disc.) 10:55, 22 maig 2017 (CEST)

@Medol: Lamentablement, encara si. La infotaula persona no està tan automatitzada com les altres més noves. En concret no surten els càrrecs successoris de polítics i religiosos. "Pròximament a les seves pantalles", però de moment, els hem de seguir posant a mà. S'agraeix que hagis estat bon minyó i ho hagis carregat a WD. La humanitat està en deute amb tu.--amador (disc.) 18:14, 22 maig 2017 (CEST)
@Medol: Encara estic treballant, però a {{proves persona}} pots fer-te una idea de com quedaran les infotaules quan s'entrin sense paràmetres (Omella inclòs). Salut --amador (disc.) 07:10, 19 juny 2017 (CEST)

Fet Fet!

Molt bo! Ets molt gran. Trobo que està molt avançat, només hi veig que potser s'hauria de treure els títols obra, premis... sense informació. Bona feina!--Medol (disc.) 09:37, 19 juny 2017 (CEST)

càlcul data mort[modifica]

Com li dic a wikidata que una persona va morir però que no sé quan, perquè no em calculi edats absurdes? Exemple: Letitia Mumford Geer. Gràcies.--Medol (disc.) 17:54, 22 maig 2017 (CEST)

@Medol: Posant-li el segle o, si pots afinar, la dècada. D'aquesta forma, no calcula edat, però no diu bestieses. En l'exemple que has posat, he fet una cerca pels llocs d'obituaries que tant els hi agraden als americans i he trobat que havia mort just un any abans del començament de la guerra civil espanyola, ves per on !. Afegit a WD amb referència inclosa. Salut company !--amador (disc.) 18:40, 22 maig 2017 (CEST)

tancat tancat

"Veu de"[modifica]

El paràmetre "nom" es podria substituir pel no de la pàgina? No s'agafa bé per exemple en el cas d'Ellen MacArthur. Gràcies! --Jey (disc.) 23:52, 29 maig 2017 (CEST)

Fet Fet!. Gràcies per avisar.--amador (disc.) 21:54, 30 maig 2017 (CEST)

Imatge desconeguda[modifica]

Quan la imatge apareix a WD com a valor desconegut, dóna un error: Bosó l'Antic i Biví de Viena. Com ho podem gestionar perquè aparegui de manera una mica més elegant? Pau Cabot · Discussió 12:36, 8 juny 2017 (CEST)

@Paucabot: No veig correcte que a Wikidata tingui valor "desconegut" encara que sigui per indicar que no se'n té cap imatge (sempre podria crear-se'n una de nova a partir de fons documentals). Jo ho modificaria allà.--Jey (disc.) 21:52, 8 juny 2017 (CEST)
@Jey, Paucabot: He obert una consulta a WD a veure que opinen abans de canviar-ho. Segur que és un tema controvertit.--amador (disc.) 22:58, 8 juny 2017 (CEST)
@Paucabot: Vistes les respostes, ja he liquidat aquests casos. Tu sabries fer una query que identifiqui quins items tenen "no valor" o "valor desconegut" en P18 ?--amador (disc.) 06:53, 9 juny 2017 (CEST)
@Amadalvarez:N'hi ha 201 més. Pau Cabot · Discussió 07:07, 9 juny 2017 (CEST)
@Paucabot: Merci. Miro el primer de la llista i si que té foto a l'article (EN i CA). send eggs !!. Arreglat, un menys. Xino-xano anirem netejant. --amador (disc.) 21:40, 9 juny 2017 (CEST)
Acab de trobar-me'n un: Ermenberga. Pau Cabot · Discussió 21:12, 21 jul 2017 (CEST)

Successors i predecessors en un càrrec públic[modifica]

L'article de la política Gisèle Halimi carrega la plantilla persona amb informacions de wikidata. Però en l'apartat "Diputat" feminitza i modifica els noms del seus predecessor i successor: "Jacques-Antoina Gava" - "Maurica Rival" en comptes de "Jacques-Antoine Gau" - "Maurice Rival", que és com consten a wikidata. S'ha de canviar alguna cosa de la plantilla ? Jordi Roqué (Discussió) 15:59, 6 jul 2017 (CEST)

Gràcies, @Jordi Roqué:, De moment, arreglat. Resta pendent trobar la via per feminitzar el nom del càrrec.--amador (disc.) 23:00, 6 jul 2017 (CEST)
Gràcies a tu, @Amadalvarez: (Jordi Roqué (Discussió) 23:13, 6 jul 2017 (CEST))

Dades biogràfiques[modifica]

Aquest encapçalament apareix encara que no hi hagi cap informació. Exemple: Iain MacLean o Helè (veterinari). Pau Cabot · Discussió 15:35, 7 jul 2017 (CEST)

A incorporar en propera release. --amador (disc.) 07:22, 8 jul 2017 (CEST)
@Paucabot: Fet Fet!--amador (disc.) 20:53, 9 jul 2017 (CEST)

Correcció "Estudi d'aquitectes"[modifica]

Podeu afegir la "r" que falta a la plantilla en el punt que us indico. Gràcies.--ASTOROT~cawiki (disc.) 13:04, 8 jul 2017 (CEST)

Fet Fet!: Special:diff/18626169. Pau Cabot · Discussió 13:26, 8 jul 2017 (CEST)

Obra[modifica]

Apareix l'apartat obra encara que a wikidata no n'hi ha. De moment només ho he vist a l'article Henry Du Mont--Paputx (disc.) 11:12, 10 jul 2017 (CEST)

També Diogo Dias Melgás
@Paputx: Fet Fet!--amador (disc.) 09:26, 11 jul 2017 (CEST)

Error de Lua[modifica]

Hi ha un error de Lua (ni idea del que és) a l'article Viviano Codazzi :

Error de Lua a mw.wikibase.entity.lua a la línia 34: The entity data must be a table obtained via mw.wikibase.getEntityObject. --Paputx (disc.) 13:39, 10 jul 2017 (CEST)

@Paputx: A mi ja no em surt. Mira de tornar-ho a provar. Potser era circumstancial i ja li ha passat. Merci,--amador (disc.) 09:16, 11 jul 2017 (CEST)
Ara també em funciona. Gràcies@Amadalvarez:

Dates aproximades[modifica]

En el cas de la data de naixement de Adamnà (Q120132) es podria afegir la llegenda "circa" o similar igual que apareix a WD? Gràcies! --Jey (disc.) 23:28, 12 jul 2017 (CEST) --amador (disc.) 00:23, 15 jul 2017 (CEST)

@Jey: Fet Fet!. S'ha fet esperar, però ha quedat bé. Si t'interessa, mira {{circa}}. Salut ! --amador (disc.) 22:01, 18 ago 2017 (CEST)

Càrrecs i tractaments[modifica]

Hola, estic passant a Wikidata tot el tema de consellers, i me n'he adonat que el format dels càrrecs és diferent segons si la dada s'agafa de WD (com a Clara Ponsatí i Obiols) o és manual (com a Meritxell Ruiz i Isern). Es podria unificar els formats? D'altra banda, es podria importar automàticament també el tractament honorífic del càrrec (o sigui, que a Clara Ponsatí detectés que és l'actual consellera d'Ensenyament, i d'aquí en tragués el tractament "Honorable")? @Townie:. Ja ho unificaré; de moment em resulta útil per diferenciar si són manuals o automàtics sense editar l'article. El tractament honorífic (P511) se li ha d'afegir al personatge a WD. Calcular-ho cada cop seria una sobrecàrrega considerable i aquesta infotaula ja va carregadeta. Té més de 100 accessos a WD + els multivalors. Salut i encantat de retrobar-te ! --amador (disc.) 00:23, 15 jul 2017 (CEST)

Redirecció Wikidata[modifica]

@Vriullop, Amadalvarez: A Mahàmmad aix-Xaykh un dels càrrecs no es mostra bé i entenc que és culpa de la redirecció. Imagino que l'error no és la infotaula sinó el invoke. Com cal arreglar-ho? Salut!--Jey (disc.) 12:17, 16 jul 2017 (CEST)

Via Lua no és possible, per ara, notificat a phab:T157868. Utilitza les dades tal com surten a Mahàmmad (I) aix-Xaykh (Q1951892). Per resoldre la redirecció hauria de recarregar els ítems de cada valor de cada propietat. Em temo que té mala solució. Actualitza el valor a Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 12:56, 16 jul 2017 (CEST)

@Vriullop, Jey: Això vol dir que a tots els items fusionats de WD ens passarà igual ?. Quina mala passada. --amador (disc.) 14:30, 16 jul 2017 (CEST)

header367[modifica]

He vist que hi ha un encapçalament que es diu Altres dades personals. Ara no record on, però era l'únic que hi havia i quedava estrany. En aquest cas, només hi havia informació dels familiars. Potser es podria crear un header per als familiars i així ens trobaríem molts menys casos de Altres dades personals com a únic encapçalament? Pau Cabot · Discussió 19:16, 3 ago 2017 (CEST)

@Paucabot: Ja deu ser trist un tio/a que només tingui aquest encapçalament a la seva biografia, però de tot n'hi ha. Sovint he estat temptat de pujar els familiars al primer bloc de dades personals, però si això sona bé per la reialesa i assimilats, queda molt estrany amb esportistes o artistes que, sabem els familiars, però no és el tema més transcendent. El mateix li passa al partit polític, quan és destacable voldríem que fos dalt i, en un atleta ens és ben igual. Si el que dius és que, en el mateix lloc, alternéssim el text "familiars/altres dades" segons el que vingués darrera, em sembla raonable, però crear-ne un header nou no em sedueix perquè hi ha gent que tindrà una línia per cada header i queda molt lleig. Ja em dius,--amador (disc.) 09:18, 5 ago 2017 (CEST)
D'acord amb què no hi ha d'haver massa headers. Supòs que el vaig trobar a Categoria:Personatges de ficció, on hi tenim personatges bíblics i reis que no se sap si són mitològics o històrics. Pau Cabot · Discussió 09:23, 5 ago 2017 (CEST)
Bona pensada: Special:diff/18710822. Pau Cabot · Discussió 10:15, 7 ago 2017 (CEST)

lloc de naixement[modifica]

@Paucabot, Jey, Paputx, Jordi Roqué, Medol:@Pau Colominas, Davidpar, ESM, Kippelboy:, i qui més estigui interessat a respondre: El company Peprovira, insigne autor de les plantilles de motociclisme i automobilisme, m'ha fet un requeriment que vull compartir a veure que n'opineu. Demana que, a continuació de la localitat de naixement s'hi posi la comarca (bé, el següent nivell administratiu, que en el nostre cas serà la comarca, però pels francesos serà el departament, etc.). No tinc cap problema tècnic, només que penso que -com ens va passar amb la ciutadania- en uns casos el voldrem i en altres ens fa nosa. Si ho posem ho fem per tothom i si decidiu que no, no ho tindrà ningú. S'entén que estic parlant quan la info es recupera de WD, perquè manualment, cadascú pot posar el que vulgui. Com ho veieu ?.--amador (disc.) 14:36, 16 ago 2017 (CEST)

Jo no la posaria. De ben segur que començaran a aparèixer redundàncies com Barcelona, Barcelonès que ajuden a fer menys visible la informació important. Si qualcú té qualque dubte sobre on és una població, només ha de clicar sobre l'enllaç, cosa que supòs que passarà molt poques vegades. Pau Cabot · Discussió 15:23, 16 ago 2017 (CEST)
Jo tampoc ho posaria. Com a molt, (ojut, carta als reis) utilitzaria una cosa similar a les hovercards per a que em posés el lloc de naixement sobre un mapa, per exemple. ESM (disc.) 17:57, 16 ago 2017 (CEST)
Tampoc no ho faria. Com diu en Paucabot,en tinc prou clicant l'enllaç. Ara que jo m'ho miro amb ulls més experimentats: no sé si els usuaris molt ocasionals troben a faltar aquest segon nivell administratiu o no. Jordi Roqué (Discussió) 02:01, 17 ago 2017 (CEST)
Jo tampoc ho posaria. A l'aplicació mòbil, clicant a l'enllaç apareix el resum de l'article. No cal ni entrar a llegir-lo. Al navegador web també em passa el mateix però no sé si és un giny gaire utilitzat.--Paputx (disc.) 08:08, 17 ago 2017 (CEST)
D'acord amb les opinions en contra de posar el següent nivell administratiu. L'enllaç blau aportarà la informació quan el lector la vulgui. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:19, 20 ago 2017 (CEST)

Ocupador[modifica]

Segons sembla l'ocupador (P108) també té data de finalització (P582). L'afegim? Vegeu Anna Walentynowicz.--Jey (disc.) 13:34, 20 ago 2017 (CEST)

@Jey: Ja ho teníem, però està condicionat a P580. Sense inici, no hi ha fi. Llevat que canviem d'idea.--amador (disc.) 09:01, 21 ago 2017 (CEST)
@Jey: Corregit Corregit No tenia sentit perdre's aquesta informació pel fet de desconèixer quan va començar. Aplicat a aquesta i a la resta de dades que tenen data inici-fi com a qualificador. Merci,--amador (disc.) 09:03, 22 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Gràcies! --Jey (disc.) 21:41, 22 ago 2017 (CEST)

Gènere en càrrec[modifica]

Potser m'equivoco però tenia la impressió que en algun moment el càrrec havia incorporat el gènere. Seria útil en casos com Ruth Pfau. --Jey (disc.) 13:59, 26 ago 2017 (CEST)

Ho he mirat per damunt i em sembla que el codi està comentat. @Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 15:00, 26 ago 2017 (CEST)
@Paucabot: Està pendent d'un canvi al mòdul que s'ha de pensar el Vriullop. Els comentaris són d'unes proves que van fer aflorar la mancança que s'ha d'arreglar. Paciència, --amador (disc.) 20:14, 26 ago 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Quin canvi, concretament? Tinc algunes coses pendents que he anat deixant tot l'agost a l'espera de tenir un cert temps per coses que cal pensar. --V.Riullop (parlem-ne) 20:24, 26 ago 2017 (CEST)
@Vriullop: Mòdul_Discussió:Wikidata#Obtenir_la_Q_com_a_una_variable_utilitzable.--amador (disc.) 21:36, 26 ago 2017 (CEST)

En procés En procés...

Parella[modifica]

La parella, crec que no funciona, mireu Lucienne Bréval.--Lohen11 (disc.) 22:37, 31 ago 2017 (CEST)

@Lohen11: Ho dius perquè obliga a desplegar el "mostra" per veure 1 línia, o pel contingut ?. Ho dic, perquè el contingut és el que veig a WD.--amador (disc.) 12:17, 1 set 2017 (CEST)
Ai, és veritat, no havia vist el desplegable. Però cal?--Lohen11 (disc.) 12:19, 1 set 2017 (CEST)
@Lohen11: Fet Fet!. Aquí potser no. No hi ha tanta gent amb alta promiscuïtat extra-matrimonial publicable. --amador (disc.) 08:06, 2 set 2017 (CEST)

Espai[modifica]

Sembla que hi ha un espai excessiu entre l'ocupació i el headers posteriors (exemples: Joaquim Forn i Chiariello, Maria Bàrbara Bach). No he trobat on era la causa d'això, algú ho sap veure? Gràcies, --Townie · discussió 19:03, 1 set 2017 (CEST)

@Townie: Penso que ja està. Gens fàcil de trobar. Quan es fa servir un {{align}} o un div style= sobre un paràmetre sense contingut, genera una "microlínia". Cal posar-ho condicionat. Merci, --amador (disc.) 10:16, 2 set 2017 (CEST)

Sobre el Premi Creu de Sant Jordi i situacions similars[modifica]

Acabo de canviar la plantilla a Joan Colom i Altemir, mort avui, i veig dues coses sobre el premi en qüestió que voldria comentar:

 1. Encara que sigui l'única distinció, la corresponent llista desplegable queda amagada, i en no tenir ara la imatge del Premi a la capçalera, no destaca si no es desplega intencionadament.
 2. Surt com a "Premi Creu de Sant Jordi" quan, tal com s'ha fet generalment i en el mateix WikiData, especialment quedant dins el bloc de "Premis i reconeixements", sembla que el literal hauria de ser "Creu de Sant Jordi".

S'hi pot fer alguna cosa? --FranSisPac (disc.) 17:23, 3 set 2017 (CEST)

1. GOTO #Icona
2. Això es pot fer a Mòdul:Wikidata/labels. Pau Cabot · Discussió 18:20, 3 set 2017 (CEST)

Càrrecs criminals[modifica]

Es podria millorar la secció on apareix aquest paràmetre? Exemple: Edward Snowden. Pau Cabot · Discussió 12:09, 10 set 2017 (CEST)

Podem pensar que més li posem, però pensa que hi ha només 40 items amb aquesta propietat i només 4 d'ells tenen qualificadors. Actualment ja es tracten els qualificadors: condemnat per (P1399), condemna (P1596) i data d'inici (P580). M'esperaria a veure si creixen ? --amador (disc.) 13:26, 10 set 2017 (CEST)
Perdona, crec que m'he expressat molt malament. El paràmetre càrrecs criminals apareix a la secció Altres dades personals. O es posa aquest paràmetre a una altra secció o miraria de reanomenar-la. Pau Cabot · Discussió 13:30, 10 set 2017 (CEST)
Aquesta secció és un poti-poti: partit polític, condemnes, família (que a tombs és una condemna) i títol personal. Si vols podem fer un encapçalament nou i confiem que ningú s'emprenyi quan surtin molts. També el podriem posar sota l'encapçalament "Obra", just a sobre d'on és ara. En alguns casos de polítics, de ben segur que haurà estat la seva principal obra fa l'ullet.--amador (disc.) 13:52, 10 set 2017 (CEST)
Una opció seria reanomenar Altres dades personals a Altres dades. Una altra seria crear una nova secció. I una tercera seria moure'l a una altra secció (no tenc clar quina de les que hi ha ara). Deixar-ho com està ara és l'opció que menys m'agrada de les quatre. Pau Cabot · Discussió 14:12, 10 set 2017 (CEST)
Doncs deixem "altres dades" que és més neutre. Ara ho faig--amador (disc.) 08:00, 11 set 2017 (CEST)

Dos colors[modifica]

A Ray Cillien, l'encapçalament Activitat té un color diferent a l'estàndard. És a propòsit? Pau Cabot · Discussió 17:35, 10 set 2017 (CEST)

@Paucabot: SÍ. És una petita variant del temàtic per identificar els continguts dels esportistes, Com que és una subsecció de "Activitat professional" vaig pensar que, si més no fins que acabem amb aquest grup tant complicat (per la varietat i pels continguts artesanals que s'havien fet al llarg de la història). Si ho volem canviar està molt localitzat i serà fàcil.--amador (disc.) 10:54, 11 set 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Simplement per notificar-ho, no sé si ho teníeu controlat, però també afecta a altres continguts, com els polítics. Vegeu Rebecca Harms. Salut :) --Davidpar (disc.) 12:04, 19 nov 2017 (CET)
Merci @Davidpar:. No m'havia trobat mai amb que hom tingués les eleccions com a participà en (P1344). Sembla que homogeneïtzaré els colors i fora interpretacions. Per cert, has vist les proves de "junt a" i la feminització ?. --amador (disc.) 12:18, 19 nov 2017 (CET)

Abreviatura[modifica]

Veig que el paràmetre abreviació d'autor en botànica (P428) duu incorporada tota una explicació que no posam a cap altre paràmetre de cap altra infotaula. Si qualcú necessita més informació ja té l'enllaç a l'etiqueta. Exemple: Ferdinand Theissen. Es podria deixar el paràmetre net? Pau Cabot · Discussió 12:35, 16 set 2017 (CEST)

@Paucabot:Deixa-ho com vulguis. Em vaig limitar a heretar el que tenia, per respecte i falta de criteri per part meva, si bé cal dir que era una infotaula molt antiga i específica i potser no és tant necessari. --amador (disc.) 13:43, 16 set 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Ok. Ja m'ho semblava que era una herència. Va bé, idò, si ho estandarditz? Pau Cabot · Discussió 13:46, 16 set 2017 (CEST)
@Paucabot: Faltaria més !!. endavant i gràcies, --amador (disc.) 18:55, 16 set 2017 (CEST)
Fet Fet!: Special:diff/18828406. Pau Cabot · Discussió 19:04, 16 set 2017 (CEST)

Càrrec: juntament amb[modifica]

Proposo incorporar (amb el mateix estil en petit que circumscripció electoral (P768) o electe a (P2715)) el paràmetre juntament amb (P1706). Vegeu l'exemple de Marta Ribas Frías (Q17036459). Crec que és rellevant en càrrec col·legiats mostrar els que també ocupen el càrrec. Veig que implica un "rowsubformat" i no m'atreveixo a tocar el codi. Gràcies! --Davidpar (disc.) 01:43, 16 nov 2017 (CET)

@Davidpar: El problema és que ja no hi cap. El formatting=table que recopila qualificadors i munta un format de sortida, només permet 9 qualificadors i ja estan ocupats. Si et fixes, la circumscripció (per polítics) i la diòcesi (per religiosos) estan compartint el mateix espai, assumint el risc de trobar-nos algú que tingui les dues i només es mostrarà una. Podríem demanar al mestre Vriullop que ampliés la llista, però em fa l'efecte que penalitzaria -encara més- el rendiment perquè recuperar tantes dades per tots els càrrecs pot no ser recomanable i ens acabaran demanant que traguem altres dades que em semblen més importants. Ja em sap greu. Si creus que hi ha alguna altra dada que es pugui traure, ho parlem.--amador (disc.) 09:12, 16 nov 2017 (CET)
Pel mòdul no seria cap problema tractar un nombre infinit de qualificadors, parant-se en el primer que estigui buit. Ho vaig limitar a una xifra per comoditat i pensant que no s'omplirien mai. Pel rendiment no crec que sigui problema sempre que no sortim de l'ítem associat usant accessos arbitraris. Una discussió diferent és si una infotaula ha de recopilar tot el que pugui o bé s'ha de limitar a les dades bàsiques. --V.Riullop (parlem-ne) 11:24, 16 nov 2017 (CET)
@Vriullop: Cert que hem (o haurem) de limitar la info a mostrar en una infotaula. En aquest cas concret, no crec que en cap cas apareguin tots els qualificadors previstos, el que passa és que càrrec (P39) és molt versàtil i cal preveure diferents situacions que, difícilment coincidiran. El que demana davidpar ja fa molt temps que existia com a paràmetre manual, perquè, tot i que és poc freqüent, en el cas de coregències, per exemple, resulta quasi fonamental. Quan vaig fer les taules d'esportistes, m'haurien vingut bé alguns més, perquè l'especificitat dels qualificadors que fan servir era més gran. Si vols podrim arribar a una dotzena -per no dir que és infinit- i veure quan triga en aparèixer una altra crisi. --amador (disc.) 19:03, 16 nov 2017 (CET)
@Amadalvarez: Està en proves, nombre il·limitat de qualificadors sempre que tinguin numeració consecutiva. Comprova que funcioni correctament amb wikidata/proves. La resta del comentari el separo en nou fil. --V.Riullop (parlem-ne) 11:04, 17 nov 2017 (CET)
@Amadalvarez: Si el problema és que no hi cap, proposo substituir l'espai de electe a (P2715) pel de juntament amb (P1706) perquè sovint es donen situacions d'informació reiterativa (data d'inici del càrrec: 2012 - electe en: eleccions del 2012), en canvi crec que és més important dir si aquell "poder" ha estat compartit amb algú altre més respecte a l'altra persona. És el que veig, potser hi ha qui pot opinar diferent. --Davidpar (disc.) 13:31, 17 nov 2017 (CET)
@Davidpar: Amb l'ampliació que el Vriullop ha comentat, no caldrà. He començat a fer les proves. Hi ha una coseta que no va i estem treballant, però la bona notícia és que dins el mateix pack està inclosa la feminització del càrrec, un tema pendent des de feia mesos. Mira -el càrrec- de Marta Ribas a {{Proves persona/ús}}.--amador (disc.) 07:03, 18 nov 2017 (CET)

Penso que la informació màxima d'una infotaula mereix un debat a fons, ha de ser un resum de l'article?--barcelona (disc.) 12:05, 19 nov 2017 (CET)

@Barcelona: Podem obrir un espai a la Viquitrobada: presento les novetats i com va anar a WikidataCon i fem debat sobre els límits.--amador (disc.) 12:22, 19 nov 2017 (CET)

Feminitzar[modifica]

Separo del fil anterior

Per cert, aprofito el tema per recordar-te que tenim obert el tema de feminitzar el càrrec (P39) quan es cridat amb colformat0=raw. Pensava l'altre dia si hi hauria forma d'invocar la funció de feminitzar que ara hi ha dins el mòdul passant-li un text, assumint que quan el crides ja has discriminat que "cal feminitzar". Seria una funció genèrica i ens podria servir en situacions que no partim de WD. --amador (disc.) 19:03, 16 nov 2017 (CET)

El tema obert suposo que és l'anomenat "tema $Q". Està pendent de decidir com enfocar-lo, encara no ho tinc clar i en qualsevol cas no és senzill de tractar. L'he anat postposant a l'espera de tenir el temps lliure que requereix per pensar-ho. Per feminitzar qualsevol cosa directament pots usar {{#invoke:ca-flexió|fem|masculí}}. --V.Riullop (parlem-ne) 11:04, 17 nov 2017 (CET)
@Vriullop:Efectivament. Responc allà i així tanquem aquest fil.--amador (disc.) 06:54, 18 nov 2017 (CET)
@Amadalvarez: Pot ser que aquest canvi així provocat l'error a Teodora (esposa de Justinià I)? --Jey (disc.) 12:08, 26 nov 2017 (CET)
@Jey: Parles del zero que apareix ?. Si. Era una prova per veure si estàveu atents. S'arreglarà quan el Vriullop pugi el mòdul.--amador (disc.) 12:59, 26 nov 2017 (CET)
Hola! Una petita cosa sobre la feminització. "Alcalde" ho canvia per "alcalda" (vegeu Montserrat Tura i Camafreita). És fàcil de corregir-ho? Mil gràcies --Davidpar (disc.) 00:11, 28 nov 2017 (CET)
Fet Fet!. gràcies, --amador (disc.) 12:41, 28 nov 2017 (CET)

Detalls en ús per a Papa (Anastasi I de Roma)[modifica]

En aplicar l'infotaula (previament "Infotaula líder religiós") al papa Anastasi I de Roma observo tres "peculiaritats" que comento per si suggereixen alguna millora o, donat el cas, requereixen que hi faci alguna modificació a WikiData:

 1. A la dreta de la línia predecessor-successor apareixen, de manera peculiar, les dates.
 2. Surt un sub-bloc "Bisbe", amb la xifra "0" que potser no hauria d'aparèixer.
 3. La propietat "festivitat (P841)" admet un qualificador "comentari (DEPRECAT) (P2315)" que no queda recollit.

Cordialment, --FranSisPac (disc.) 12:20, 27 nov 2017 (CET)

@FranSisPac: Els dos primers problemes ja estan solventats perquè es tractava d'un error genèric que va passar diumenge tarda.
 • El comentari no surt perquè no estava previst. En principi, qualsevol propietat pot fer de qualificador de qualsevol propietat. Per tant, la short list amb les lògiques hauria de formar part de l'ontologia que -tal com varem debatre diumenge- no està massa ben definida ni documentada. En el cas de festivitat (P841), no vaig preveure cap perquè dels 1.221 ítems que la tenen, només 12 fan servir qualificador (comptant el teu que és l'únic comentari (DEPRECAT) (P2315). Ara bé, veient el contingut, em fa pensar que més que un comentari, potser caldria qualificar-lo per estat/regió i data, ja que potser la data celebració és diferent segons l'indret i, com el cas que documentes, hi ha hagut canvis que es podrien conservar. Ho pensem una estona més ?. Merci.--amador (disc.) 13:19, 28 nov 2017 (CET)

Grau academic (P512) i possible classisme[modifica]

A l'infotaula persona no hi és la propietat «grau acadèmic» (Property512), que poc tenir els valors «estudis primaris, batxillerat, grau universitari, doctor», etc. En canvi, sí que hi és el valor «Alma mater» que només s'aplica a les persones amb estudis universitaris. Sembla que només considerem formada a una persona (o que només ens interessa la seva formació) si ha acabat estudis universitaris, la qual cosa és francament classista. Incloure aquesta informació pot ser molt aclaridor respecte a, per exemple, la personalitat d'un polític com a Jesús Gil y Gil, o pot servir per assenyalar —en contra del menyspreu habitual pels que practiquen professionalment aquest esport— que un jugador i entrenador de futbol (Miguel Pardeza) és doctor. I també per assenyalar que els expresidents José Montilla i Carles Puigdemont (per ordre temporal, no d'importància) tenen estudis secundaris, la qual cosa demostra la seva capacitat de superació. Què us assembla? --Pompilos (disc.) 01:16, 4 des 2017 (CET)

Per cert, com passa amb totes les altres propietats, no és obligatori escriure sempre aquesta dada; només s'ha de posar on la informació sigui d'interès. --Pompilos (disc.) 01:20, 4 des 2017 (CET)

Un parell de coses:
 • grau acadèmic (P512): la podríem importar, però tenint en compte el que comentam a Tema:U32wqzmq60jwbd2b.
 • El classisme es pot entendre de dues maneres: si es posa, discrimina i si no es posa, discrimina. En aquesta viquipèdia sembla que hi ha una majoria que opinen més aviat el primer: Viquiprojecte:Categorització/Dones. Sembla que tu opines més aviat el segon.
 • I no acab d'estar d'acord amb el comentari sobre els expresidents. Jutjar una persona pel seu grau d'estudis (o per la manca d'aquests) no em sembla gaire interessant, a més d'estar bastant desfasat en un món en que els coneixements es poden adquirir fora del circuit acadèmic tradicional. I t'ho diu una persona que treballa dins d'aquest circuit.
 • El teu darrer comentari té el problema que el que entén la gent per informació d'interès varia. És per aquest motiu que crec que, d'aquí un cert temps, molts d'aquests camps estaran informats a Wikidata siguin d'interès o no. Sempre es podria usar un paràmetre tipus noWD com usam en d'altres camps. Pau Cabot · Discussió 08:32, 4 des 2017 (CET)
Per parts:
 • He tingut en compte el que comentes.
 • Descriure la realitat no és discriminatiu; ho serà la reacció dels lectors, que dependrà dels seus prejudicis individuals.
 • No proposo jutjar les persones pel seu grau d'estudis; proposo informar del seu grau d'estudis, com s'informa del seu lloc de naixement, sexe, edat, etc. Trobo que la dada és interesant en uns casos i no pas en altres, com pasa amb totes les dades.
 • No trobo cap problema d'excés d'informació que no es pugui solucionar. --Pompilos (disc.) 23:32, 4 des 2017 (CET)
També per parts:
 • Ok.
 • Totalment d'acord. Jo només t'informava del que aquí qualcuns consideren discriminació.
 • D'acord. El que no m'agradava era el comentari que sí que ho feia.
 • Sí. Certament. Tot es pot solucionar, però de moment, jo crec que ja tenim problemes com els descrits a Tema:U32wqzmq60jwbd2b.
 • No crec que la no importació d'un paràmetre es degui a cap tipus de classisme. Crec que més aviat ningú ho havia proposat fins ara. Pau Cabot · Discussió 06:51, 5 des 2017 (CET)

Alma mater no vol us penseu que vol dir.[modifica]

Mireu l'article alma mater, si us plau:

«En anglès l'expressió s'usa especialment per referir-se al lloc on un mateix cursa o va cursar els seus estudis universitaris, utilització que no té correspondència en català.»

Caldria canviar-ho per "Universitat", "Universitat on estudià", o alguna cosa similar.

--37.223.95.4 (discussió) 13:26, 6 des 2017 (CET)

Nomenat per...[modifica]

Bon dia, hi hauria cap opció per incloure el paràmetre Nomenat per... (P748)? Quan trasllado les dades a Wikidata no es veu aquest camp a la infotaula de persona Special:Diff/19326493 i és una llàstima. En principi, ha de servir per càrrecs nomenats per una altre persona/institució, en aquest cas, els alcaldes franquistes nomenats/designat pel Governador Civil de Barcelona. Gràcies!--Docosong (disc.) 15:38, 14 des 2017 (CET)

@Docosong: Fet Fet!. De fet ja existia però estava previst amb concedit per (P1027). Ara els he fet sinònims. --amador (disc.) 22:09, 18 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez: Gràcies!--Docosong (disc.) 23:22, 18 gen 2018 (CET)
@Docosong, Amadalvarez: Primer de tot, i perdoneu la reiteració, gràcies per tota la feina. Crec que "Nominació" no és el terme més acurat, ja que la definició de "nominar" del DIEC diu: "Incloure en una nòmina amb vista a un nomenament". En aquest cas, crec que nomenat per (P748) fa referència directa a un "Nomenament". Ho he vist arran del cas de Jordi Vilajoana i Rovira. Arran de la importància de la plantilla i l'estructura complexa de codi, prefereixo comentar-ho aquí. Merci --Davidpar (disc.) 22:04, 16 març 2018 (CET)
@Davidpar: No m'ha quedat clar que proposes fer. --amador (disc.) 22:26, 16 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: Disculpa, no sé si m'he explicat bé. Seria canviar la paraula "Nominació" per "Nomenament". --Davidpar (disc.) 22:31, 16 març 2018 (CET)
@Davidpar: Fet Fet!. Gràcies per ajudar a millorar. --amador (disc.) 05:59, 17 març 2018 (CET)

Competicions de Putin[modifica]

A Vladímir Putin es baixen un munt d'esdeveniments de WD, que es marquen com a "competicions". Caldria com a mínim canviar el títol. Salut! --Jey (disc.) 17:45, 27 des 2017 (CET)

@Jey: Em sembla que no hi podem fer res :/ És una cosa molt curiosa, però com que en Putin (a més de muntar óssos) practica el judo, la infotaula el tracta com si fos un esportista. Passa mateix amb en Niels Bohr, que va participar en un esdeveniment que va ser la bomba. --Townie (discussió) 17:51, 27 des 2017 (CET)
En aquest cas, es podrien eliminar manualment? Queda força malament... --Jey (disc.) 15:25, 3 gen 2018 (CET)
@Jey, Townie:. Si voleu podem posar una capçalera comuna que digui "Esdeveniment i competicions".--amador (disc.) 22:22, 18 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez, Townie: Podiem posar "Participà en" o "Esdeveniments destacats"? --Jey (disc.) 01:20, 21 gen 2018 (CET)
@Jey, Townie:. "Participà en" m'agrada més, però l'altra proposta és prou eclèctica també. Alguna opinió més ? --amador (disc.) 06:32, 21 gen 2018 (CET)
A mi totes dues propostes m'agraden, però potser em quedaria amb "Participà en". --Townie (discussió) 09:29, 21 gen 2018 (CET)
@Jey, Townie: Estava canviant-lo i m'he trobat que, a banda del títol de la secció que havíem comentat, hi ha una línia de capçalera que té "data + Esdeveniment o Competicions" i no està clar quina és la millor expressió. Provo a posar "Data + Activitat" a veure que us sembla. Per cert, mirant Vladímir Putin m'adono que els russos han posat tots els esdeveniments on ha anat el presi. Ha perdut la seva utilitat en una infotaula. Caldrà (mal que em pesi) seleccionar-ho manualment. --amador (disc.) 18:23, 29 gen 2018 (CET)

Causa mort[modifica]

Proposo eliminar causa de mort (P509) com a paràmetre automàtic com es proposava més amunt. No crec que aporti gaire en la majoria dels casos. --Jey (disc.) 15:28, 3 gen 2018 (CET)

Alguna valoració més ?. Personalment, no m'he trobat cap cas conflictiu, però no tinc motius rotunds per a defensar-la. Per tant, tant me fa.--amador (disc.) 21:46, 18 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez: Faig el canvi! --Jey (disc.) 20:04, 22 feb 2018 (CET)

Edat enganxada[modifica]

L'edat de la mort surt enganxat a la data de la mort. Exemple:Serguei Prokófiev.--Lohen11 (disc.) 08:42, 17 gen 2018 (CET)

@Amadalvarez:--Lohen11 (disc.) 15:32, 18 gen 2018 (CET)
@Lohen11: Fet Fet! --amador (disc.) 22:00, 18 gen 2018 (CET)

Peus foto[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot: què caldria fer amb aquesta reversió? Gràcies! --Jey (disc.) 23:02, 20 gen 2018 (CET)

@Jey, Paucabot: això. Merci,--amador (disc.) 06:27, 21 gen 2018 (CET)
@Jey, Paucabot: Wow. Ha tingut llargues seqüeles: [5] i [6]. Ara sembla que ja ho entenen. La seva declaració " Bigger WPs are usually a bit neophobic, deWP definitely is ;) " és tot un reconeixement. --amador (disc.) 11:08, 22 gen 2018 (CET)
Quina discussió! Gràcies per dedicar-t'hi! --Jey (disc.) 00:03, 24 gen 2018 (CET)

Tesi[modifica]

@Amadalvarez: Arran de Tema:U64uyg023ayk16mm, he posat les dades de la tesi de Carl Friedrich Gauß a WD, però he vist que allà ho solen posar com a qualificador de la universitat. Com a qualificador de la universitat, però, té dos problemes: primer, que no estic segur de quina era la univeristat on va fer la tesi i segon i més important, que no hi ha manera humana de posar la data de la tesi. Si pos tesi doctoral (P1026) com a propietat principal i no com a qualificador, sí que puc fer-ho (pots veure-ho a d:Q6722). Què hem de fer? Pau Cabot · Discussió 20:59, 21 gen 2018 (CET)

d:Property talk:P1026#Generalizing to other types of theses? Pau Cabot · Discussió 07:18, 24 gen 2018 (CET)
@Paucabot:. Si que podem posar data de publicació (P577) de la tesi, de fet ja funciona. Ara estic ampliant-lo perquè hi ha gent que ha posat la info com a qualificador de formació a (P69), al mateix nivell que la tesi (una opció que no m'agrada ontològicament) i altres només posen el nom de la tesi com a qualificador i posen "les seves dades" i les posen com a statement a l'ítem de la tesi. Quan acabi sabrà tractar les dues situacions.--amador (disc.) 23:25, 25 gen 2018 (CET)
Sí, d'acord amb tu. La data de la tesi (així com la URL) hauria d'anar a l'ítem de la tesi, però també, per exemple, el director de la tesi. Això sí, a WD hi ha de tot i la infotaula haurà de tractar amb aquest caos. Pau Cabot · Discussió 07:28, 26 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez: Vegent Carl Friedrich Gauß, on la cosa no queda gaire estètica i no és fàcil discernir entre el que es refereix a la tesi i el que no, jo optaria per moure la tesi a un altre lloc de la infotaula i fer-ho independent de l'alma mater. Què tal a Activitat professional? Pau Cabot · Discussió 09:10, 27 gen 2018 (CET)
@Paucabot: Ho podem posar on vulguem i fins i tot podem no posar-ho. Ho dic perquè: A) ho tenen relativament poca gent B) la immensa majoria tenen 1 tesi, però a la infotaula 1.0 que només tractava una manualment, algú em varen marejar per contemplar fins a 3 tesis; C) a WD estan passant el mateix xarampió d'immaduresa i ens trobem que la tesi doctoral (P1026) ha de ser un qualificador i, per contra, la director de tesi (P184) ha de ser un statement, com si els directors de tesi fossin una propietat de la persona i no de la tesi. També has vist que alguns diuen que els grau acadèmic (P512) són un qualificador de la tesi doctoral (P1026) i altres diuen que els grau acadèmic (P512) és una propietat de la persona i la tesi doctoral (P1026) un qualificador seu. Per tant, la meva línia de treball és fer-lo de la forma que em sembla ontològicament correcta i crear un standard de facto, com també m'ha passat amb les dates. La gent que diu que les dades es poden estructurar de formes diverses, ja es veu que no fan gaires accessos. Haver de preveure "n" formes d'expressar la informació és car en accessos. En síntesi pretenc dir no voldria anar variant en funció de com va evolucionant WD. O ens esperem, o ho fem evolucionar nosaltres. Disculpa el rotllo perquè sé que només et referies a aspectes de format, però una cosa acaba anant aparellada a l'altra. Salut ! --amador (disc.) 11:48, 27 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez: Precisament el que comentava jo és deixar de seguir el format de WD que ens limita molt l'estructura de la infotaula i posar la tesi a part (cosa que WD no fa) per tal de poder-li posar els qualificadors sense que quedi un embull com ara. Tu estàs d'acord amb això o no? Pau Cabot · Discussió 12:10, 27 gen 2018 (CET)
@Paucabot: Puc coincidir amb tu que, estèticament, és millorable. Si fem el que dius, li haurem d'afegir la universitat on s'ha defensat la tesi, correcte ?. Si és així, ho tindrem redundant amb "alma-mater", correcte?. Llavors podríem pensar en treure el alma_mater com a capítol propi. Ja, però llavors que farem amb la gent que tingui universitat i no tingui tesi ?. Tot té solució en aquesta vida, però m'agradaria saber quin és el disseny global que t'imagines per veure que ni perdem ni repetim res, que és la situació actual.--amador (disc.) 17:43, 27 gen 2018 (CET)
Abans de la unificació de les plantilles teníem tesi, any, url i director de tesi. No posàvem la universitat. En realitat, quan vaig haver de cercar per quina universitat havia fet el doctorat Gauss, vaig cercar a totes les Viquipèdies i no ho vaig trobar i vaig acabar suposant que era una universitat de manera errònia (Ferran Mir em va corregir). O sigui, que la universitat on es va fer la tesi doctoral diria que és un paràmetre del qual fàcilment podríem prescindir (en la línia del que comentàrem aquí).
Llavors la meva solució és deixar alma mater i moure la tesi a l'apartat Activitat professional (i no posar la universitat, així no hi ha cap redundància). Pau Cabot · Discussió 18:45, 27 gen 2018 (CET)

És a dir, tal com surt quan els paràmetres són manuals ? (més l'URL que en aquesta versió no hi era). Per mi no hi ha problema si tu contens als que rondinin quan hi hagi més d'una tesi i/o universitat i demanin vincular-les. --amador (disc.) 21:15, 27 gen 2018 (CET)

No, jo deia de moure la tesi a la secció Activitat professional. A l'exemple que em poses (i en versió automàtica també) és a Dades biogràfiques, on no hi pega gaire.
Si hi ha queixes, en parlam. No hi ha cap solució perfecta, però diria que el que propòs és millor. Pau Cabot · Discussió 21:30, 27 gen 2018 (CET)
@Paucabot: si, en altra ubicació, però l'estructura que proposes és la de la mostra ? --amador (disc.) 23:01, 27 gen 2018 (CET)
Sí. L'estructura podria ser similar aquesta, però amb l'addició de l'URL. Pau Cabot · Discussió 09:10, 28 gen 2018 (CET)
@Paucabot: Mira les proves a Plantilla:Proves persona/actor (només les 3 primeres infotaules). He deixat la versió actual i la teva proposta per tenir la informació com surt ara i poder comparar el canvi. En el nou format he aprofitat per a fer la recuperació més exhaustiva, ja que fa servir diferents formes d'escriure la P1026 (com a statement -què és un error-, com a qualificador de P69 amb les altres dades també com a qualificador de P69 o recuperant-les directament de l'ítem de la tesi). Veuràs que a l'exemple de Hawking no surt a la versió actual i si a la nova. Quan hi ha només una tesi surt bé, però amb dues tesis només tenim un enllaç, data i director i se'ls aplica com si fos de totes dues. He mirat de trobar alguna fórmula per evitar-ho, però no ho he aconseguit. En tot cas, mirant les que tenim, només hi ha 3 o 4 individus amb aquesta situació. Si et sembla bé com queda, anul·laré el codi anitic (l'actual, de fet) i la pujo com a definitiva. Salut !--amador (disc.) 13:23, 4 feb 2018 (CET)
Per mi, va bé. Pau Cabot · Discussió 17:27, 4 feb 2018 (CET)
@Paucabot: Fet Fet!. Ja està. Li he afegit que també les sàpiga trobar si en lloc de dependre de formació a (P69) està depenent de grau acadèmic (P512) ,tal com apareixia en una discussió de WD. Seguim,--amador (disc.) 21:39, 4 feb 2018 (CET)

Infotaula futbolista[modifica]

Bona tarda,

Ara he vist tota la faenada que s'està fent amb la homogeneïtzació de taules, és brutal. Ara tinc un dubte, jo actualitzo i creo, principalment, articles de futbolistes i no sé amb quina taula crear-los ni tampoc com actualitzar les taules dels articles que segueixo. Em podeu orientar? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Lluket (disc.contr.)

@Lluket: Per a totes les biografies hauries de poder fer servir {{infotaula persona}}. En el cas dels futbolistes et sortiran els equips on ha jugat i els gols, si estan carregats a Wikidata. Ànims! --Jey (disc.) 22:15, 28 gen 2018 (CET)
@Lluket: Efectivament. NO facis servir l'antiga {{futbolista}} ja que només està pensada pel període de migració. Totes les persones comparteixen la mateixa plantilla què s'adapta a la informació dels diferents perfils professionals. A la seva documentació trobaràs descrit tots les propietats i qualificadors de WD que es poden fer servir per descriure els trets més significatius del biografiat. Et recomano veure els exemples (100% WD) per tenir una bona mostra de com omplir WD. Suposo que estàs familiaritzat amb WD i com s'actualitza. Si tens algun dubte, compta amb mi per ajudar-te. Bona feina !.--amador (disc.) 17:25, 29 gen 2018 (CET)
@Lluket: Mira aquest exemple d'un dels futbolistes que has ampliat amb la {{infotaula persona}} seguida de l'antiga {{futbolista}}. Més còmode, oi ?. --amador (disc.) 17:40, 29 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez: Llavors es tracta d'afegir-hi la plantilla {{infotaula persona}} al davant? Veig que això fa desconfigurar una sèrie de paràmetres... lluket (disc.) 19:20, 29 gen 2018 (CET)
@Lluket:. Noooo. La versió que t'he enviat és per a que poguessis comparar el que mostrava la infotaula 100% WD i la que tenia l'article. Posteriorment l'he canviada. Si et fixes a la versió de l'article actual només té {{infotaula persona}}. El que jo faig per "tastar" l'estat de WD per aquella persona és escriure la crida a la plantilla sense cap paràmetre (com el que té ara el Yepes. Si la informació que mostra és la que jo seria capaç d'aportar manualment, llavors ja està bé. Si li falten coses que tenim, les carrego a WD. Per últim, aquelles dades menors que sovint donen molta feina crear-les a WD, les hi poso manualment. En aquest darrer punt, em refereixo a casos com el nom dels pares o altres familiars que poden ser persones poc rellevants i mai tindran una entrada, però que a WD s'haurien de crear (perquè ha de ser un ítem) si vols vincular-les a l'individu; en canvi de forma manual només és tracta d'un text sense més transcendència. Per últim, no he entès a que et refereixes amb aixó de "això fa desconfigurar una sèrie de paràmetres". Bé, si alguna cosa no s'entén, ja saps. --amador (disc.) 22:59, 29 gen 2018 (CET)

Estudi i/o taller[modifica]

Bones, em pregunto si té sentit incloure un nou paràmetre que sigui "estudi" o "oficina" enfocat a personalitats polítiques, artistes, etc. que treballin en un lloc determinat que alhora tingui entrada a Wikidata. Veig que n'existeix una de semblant per arquitectes i la taller de (P1774) té una funció diferent. @Amadalvarez: què en penses? La veus factible? Salut, Xavier Dengra (MISSATGES) 02:04, 29 gen 2018 (CET)

@Xavier Dengra: El més generalitzat és fer servir ocupador (P108). Si, complementàriament, fas servir el paràmetre manual |etiqueta_organitzacio= et canviarà l'etiqueta i queda molt aparent (organitzacions, mitjans, . És evident que sigui amb aquest truc o tenint propietats WD en el cas que algú hagi treballat en llocs de denominació variada (empreses, institucions, tallers, etc.), no posaríem més d'una entrada per a ser preciosistes en l'etiqueta, per tant, cal trobar una descripció que millor s'adeqüi en cada cas. --amador (disc.) 07:56, 29 gen 2018 (CET)
@Xavier Dengra:, complement a la resposta anterior (ho he vist ara). La propietat taller de (P1774) està pensada per a fer servir en obres d'art quan l'artista és anònim i permet indicar el taller al que està atribuït. Només es pot fer servir com a qualificador. Per tant, no pot ser alternatiu a ocupador (P108), sinó complementari de creador (P170) = anònim (Q4233718). Salut ! amador (disc.) 05:57, 17 març 2018 (CET)

Càrrecs en curs[modifica]

Què us sembla el que em comenten aquí respecte a Mercedes Aráoz. Salut! --Jey (disc.) 19:39, 1 feb 2018 (CET)

@Jey: He respost allà. Em sembla una bestiesa. --amador (disc.) 23:31, 1 feb 2018 (CET)

Altres noms[modifica]

Caldria limitar a dos o tres els "Altres noms" que poden aparèixer a la infotaula. Mireu la taula de Jesús de Natzaret.--Medol (disc.) 11:56, 7 feb 2018 (CET)

 • @Medol: Arreglat a WD. Els pseudònim (P742) no són multillengua i els "altres noms (nom (P2561)" s'havien col·locat com a pseudònim en anglès i rus. Ara els he traslladat (de P742 a P2561) i ja no sortiran llevat que algú s'animi a entrar les versions catalanes. --amador (disc.) 09:07, 8 març 2018 (CET)

Per esportistes[modifica]

No sé si ha d'anar en aquesta plantilla o en una altra més específica, de fet no sí si ha de ser-hi: classe de competició (P2094). Per classificar per categories esportives: pes en esports de lluita, distància en atletes... Articles amb la propietat a PetScan --Kette~cawiki (disc.) 12:04, 19 març 2018 (CET)

@Kette~cawiki: Tinc dubtes, però m'inclino a pensar que no. Ara com ara, jo pensava que -per a persones- això es recollia a disciplina esportiva (P2416). La classe de competició (P2094) em sembla més adient per a competicions, tal com es pot veure a (Q26214791) on s'expliquen les característiques d'aquesta modalitat dins el seu esport; o com a (Q2806793) on defineix quina és la competició que es practica en aquesta prova olímpica concreta. És cert que a la seva descripció diu que també aplica a persones tot i que és significatiu que no posi cap exemple....
Si fem una query (avall) dels items que ho tenen, s'observa que, a més dels casos de competicions, també ho tenen equips o seleccions, com selecció femenina de futbol d'Alemanya (Q154408) i, en persones, només he sabut trobar casos de boxejadors tots carregats amb un bot d'un alemany que està semiactiu, tal com es pot observar al Petscan que has passat amb el que tenim a la VP. En resum, de moment no l'afegiria i li demano a la @Tiputini: la seva opinió d'experta en conceptes esportius a veure que li sembla. Salut !.
SELECT ?item ?itemLabel ?value ?valueLabel
{
  ?item wdt:P2094 ?value .
  SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "ca,en" } 
} LIMIT 3000
Prova-ho !

--amador (disc.) 15:38, 19 març 2018 (CET)

No entenc massa el que esteu debatent, m'ho podríeu explicar una mica? Tiputini (disc.) 16:17, 19 març 2018 (CET)
@Tiputini: A WD hi ha dos propietats una mica ambigües i es poden confondre. Són classe de competició (P2094) i disciplina esportiva (P2416). Aquesta segona és la que fem servir per indicar en les infotaules de persones l'especialitat dins l'esport que practica una persona. La primera, com jo la interpreto, serveix per ser aplicada en campionats, per descriure com és una disciplina o categoria (ex: (Q26214791)), o per indicar a quina especialitat pertany un club o una selecció nacional(ex: (Q26214791)), etc. però no per les persones. Aquesta interpretació la trec de la seva definició (a la seva pàgina + la seva discussió) i de la llista d'articles que la fan servir. Lamentablement, algú ha carregat una colla de boxejadors fent servir aquesta propietat per a indicar el pes on combaten i a en Kette~cawiki li ha assaltat el dubte. Ens cal la teva ajuda per a "interpretar" per a què se suposa que serveix la classe de competició (P2094) i si lo de fer-la servir pels boxejadors és una aplicació incorrecta del que representa. Merci, --amador (disc.) 18:26, 19 març 2018 (CET)
Val ara ho entenc, a la Carta Olímpica es diu que una modalitat inclou disciplines i que les disciplines es divideixen en proves, estils o categories. De fet competició només es reserva quan es fa referència al fet concret de competir. En el cas conctret de la boxa, un pes ploma és una categoria de pes. Això és la teoria, però després hi ha un gran embolic, provocat en part pels mitjans de comunicació que utilitzen com a sinònims tots aquest conceptes.Tiputini (disc.) 21:11, 22 març 2018 (CET)

Paràmetre de xarxes[modifica]

A Especial:LintErrors/bogus-image-options hi ha un bon nombre de pàgines amb errors provinents d'aquesta plantilla. Pel que m'ha semblat, el paràmetre twitter o facebook hauria de ser net, només amb l'identificador, sense l'enllaç sencer ni altres mandangues. @Amadalvarez: Correcte? Algú té a mà un bot o alguna eina per fer neteja amb el que digui l'Amador? --V.Riullop (parlem-ne) 13:04, 20 març 2018 (CET)

@Vriullop: Res em fa pensar que tinguem codis més bons que a WD, en el millor cas, seran iguals. Per tant, la temptació seria esborrar-los tots. Ara bé, per prudència i respecte als que han deixat la seva vida entrant paràmetres manuals, he deixat un {{rastreig}} que ens retornarà:
 • Infotaula_persona/esborrar_parametre_FB + Infotaula_persona/esborrar_parametre_TW, quan els dos codis són iguals
 • Infotaula_persona/revisar_parametre_FB + Infotaula_persona/revisar_parametre_TW, quan els dos codis són desiguals. Aquí saltarien tots els casos com els que indiques, però també els que tenint una sintaxi correcta, s'han d'analitzar. Espero que sigui curta.
 • Infotaula_persona/importable_parametre_FB + Infotaula_persona/importable_parametre_TW, quan només hi ha codi manual i no a WD.
Quan tinguem els resultats,
  • demanaré un botaire que esborri els paràmetres de la primera llista. Fet Fet! amb AWB, eren uns 350.
  • revisaré la segona llista i actuaré segons correspongui, amb ajuda del AWB. Fet Fet!, eren uns 100 i en un 90% el valor bo era a WD.
  • revisaré la tercera llista, corregiré els possibles formats erronis, miraré de fer un harvest per carregar els valors bons a WD, i demanaré un botaire que elimini els valors manuals un cop acabats de carregar. Fet Fet! correccions format amb AWB. Carregant amb Harvest ....Fet Fet!, via JoRobot. --amador (disc.) 06:59, 22 març 2018 (CET)
Deixem que passin 24h per que es construeixi les llistes. Merci, --amador (disc.) 18:32, 20 març 2018 (CET)
@Vriullop: Estic a la darrera fase del pla previst i ja no haurien de quedar cap amb l'error esmentat. Si te'n trobes, avisa'm. Merci. --amador (disc.) 06:59, 22 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: Bona feina. Encara n'he trobat 10 ja corregits que seguien el patró Especial:Diff/19763216. Com que no surten al rastreig, si vols controlar-los són aquests --V.Riullop (parlem-ne) 10:33, 22 març 2018 (CET)
@Joutbis: Necessito que carreguis a WD el valor del paràmetre facebook de la {{infotaula persona}} (i les que l'enllacen) en la identificador Facebook (P2013) de tots aquells articles que enllacen a Plantilla:Rastreig/Infotaula persona/importable parametre FB i, lògicament, esborrar a continuació el paràmetre manual. He intentat fer-ho amb el harvesttemplates, però em dona error de format per una constraint que té i que desconec. Ara bé, quan carrego la informació a mà no dona cap problema. Merci,--amador (disc.) 18:33, 22 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: OK, m'hi poso. No hauria de ser gaire complicat.--Joutbis (disc.) 22:20, 22 març 2018 (CET)
@Amadalvarez: Ja ho tinc a punt. Quan m'aprovin la sol·licitud a Wikidata, engego. Ja fa tres dies que la vaig fer, espero que no triguin gaire.--Joutbis (disc.) 22:40, 25 març 2018 (CEST)
@Amadalvarez, Vriullop: Fet Fet! Només queden alguns articles usuarificats--Joutbis (disc.) 23:11, 29 març 2018 (CEST)
Gràcies, @Joutbis:. Quan vulguis seguim amb les infotaules !!. Bones festes. --amador (disc.) 16:26, 30 març 2018 (CEST)

2 dates[modifica]

Quan hi ha 2 imatges amb 2 dates es mostren totes dues. Vegeu Sergio Mattarella. --Jey (disc.) 14:09, 30 març 2018 (CEST)

Ho miro. --amador (disc.) 07:55, 4 abr 2018 (CEST)
@Jey: Fet Fet!. Gràcies --amador (disc.) 07:40, 6 abr 2018 (CEST)

Governs de Grècia[modifica]

Un cas de difícil solució en els càrrecs dels governs de Grècia: Elefthérios Venizelos. L'ús de WD és correcte? --Jey (disc.) 23:07, 3 abr 2018 (CEST)

@Jey: Crec que és incorrecte. Segons wikidata:Wikidata:WikiProject every politician/Political data model, hauria de ser el qualificador part de (P361) i no de (P642). --Davidpar (disc.) 23:13, 3 abr 2018 (CEST)
@Jey: Confirmo el que diu el davidpar. La propietat genèrica de (P642) està pensada per a complementar el nom quan no es compta amb un concepte prou detallat, i no és el cas.--amador (disc.) 07:43, 4 abr 2018 (CEST)

Acting president[modifica]

Un cas complicat el de Raúl Castro Ruz que va ser president de Cuba entre 2008 i 2018 i president en funcions entre 2006 i 2008. Crec que a WD està ben codificat com a té el rol (P2868)=ad interim (Q4676846). És possible que no es pugui codificar però, en aquest cas, us sembla que es podria posar un camp "comentaris" en en "carrec1" corresponent per poder inserir de forma manual únicament aquesta particularitat? --Jey (disc.) 00:39, 22 abr 2018 (CEST)

@Jey: A les llistes de dades no podem barrejar dades manual i WD perquè no es pot determinar en quina posició va la dada manual en relació a la llista que et vindrà de WD. Quan totes les dades són manuals l'editor pot controlar en quina posició ho fa aparèixer, però si recuperem des de WD l'ordre estarà condicionat pel contingut de WD i, si hom ho altera allà, la dada manual introduïda aniria a emparellar-se amb qui no toca. En aquest cas, podríem incorporar el qualificador té el rol (P2868) al tractament de la infotaula (ara hi ha 248 casos a WD). En el seu moment no ho vaig incorporar perquè el càrrec (P39) té molts qualificadors molt més nombrosos (mira http://tinyurl.com/ybf84g49). --amador (disc.) 06:39, 27 abr 2018 (CEST)

Errors de subplantilles[modifica]

@Paucabot: @Amadalvarez: Surten forces errors a la infotaula, mireu p.e. Benjamin Britten.--Lohen11 (disc.) 11:15, 26 abr 2018 (CEST)

Ho anava a comentar.--Medol (disc.) 13:13, 26 abr 2018 (CEST)
@Vriullop: Podria ser que fos un dany colateral de l'edició d'avui de matí a Mòdul:Wikidata? Pau Cabot · Discussió 13:19, 26 abr 2018 (CEST)
@Lohen11, Paucabot: Sí, un dany col·lateral. Faltava aplicar el canvi al cas de taules. Corregit. Cal refrescar per veure-ho corregit o esperar a que es refresqui tot sol. --V.Riullop (parlem-ne) 13:35, 26 abr 2018 (CEST)
@Vriullop: Perfecte, gràcies!--Lohen11 (disc.) 15:28, 26 abr 2018 (CEST)

Edat errònia[modifica]

@Amadalvarez: Podries revisar què falla en l'edat de Angelique Rockas? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:39, 1 maig 2018 (CEST)

@Paucabot:Li he reportat al Vicenç perquè penso que s'ha embolicat el mòdul amb el primer valor (1950s) per calcular l'edat i el segon valor (1950) per mostrar l'any. A veure si ho troba i si no esborrem el primer valor que ja consta com a deprecated. A la guait. Merci,--amador (disc.) 21:16, 1 maig 2018 (CEST)
@Paucabot: Arreglat per mister Vriullop. Merci,--amador (disc.) 21:44, 2 maig 2018 (CEST)

Valor desconegut[modifica]

Em sembla que quan el valor és desconegut, caldria que no aparegués a la infotaula. Exemple: Jesús de Natzaret.--Medol (disc.) 09:45, 2 maig 2018 (CEST)

Totalment d'acord.--Arnaugir (discussió) 10:45, 2 maig 2018 (CEST)
Aquest cas és una exageració singular. El concepte "valor desconegut" està molt discutit perquè potser desconegut avui però potencialment descobrible. Però tampoc cal indicar tot allò que no sabem. En general, hi ha alguns casos discutibles però són únics en un ítem. Ara bé, el cas de Jesús és una passada i no em sembla bé haver de torturar el codi de la infotaula per esquivar un error de criteri d'algun editor de WD. La queixa i la discussió s'ha de fer allà. Merci,--amador (disc.) 21:42, 2 maig 2018 (CEST)
Vegeu més amunt #Valor desconegut. --V.Riullop (parlem-ne) 21:47, 2 maig 2018 (CEST)

Categoritzacions errònies[modifica]

No sé perquè Adriano Chicco està categoritzat a Categoria:Articles amb infotaules sense dades en local. Sí que en té de dades en local. @Amadalvarez: Podries fer-hi una ullada? Pista: també categoritza incorrectament a Categoria:Pàgines amb arguments duplicats en utilització de plantilles. Pau Cabot · Discussió 07:22, 14 maig 2018 (CEST)

Tres casos més que tenen aquest mateix problema, per si pot servir per trobar la solució: Albrecht von Wallenstein, Aleksandr Alekhin i Ana García Lozano. Pau Cabot · Discussió 17:55, 15 maig 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 13:30, 17 maig 2018 (CEST)
@Paucabot:A banda que no entenc la utilitat d'aquest control, no hauria de sortir mai en l'actual situació. La posa el mòdul:infobox, però com que aquest mòdul ja no es cridat directament des dels articles, sinó des de les infotaules, sempre tenen algun paràmetre, o manuals o WD. Convido al @Vriullop: a veure com interpreta ell el codi de Mòdul:Infobox que genera el missatge. Merci,--amador (disc.) 19:03, 17 maig 2018 (CEST)
@Amadalvarez, Paucabot: Cony! (perdó) Sense dades locals... arreglat per Special:Diff/19918054. El que fa el mòdul és detectar si no hi ha cap paràmetre "datan=". En aquest cas no era de la infotaula principal sinó de la child pels càrrecs que estava buida. Per aquests casos hi ha el paràmetre decat=yes explicat a {{Infotaula}}. És possible que dels milers de pàgines que hi ha a la categoria hi hagi altres infotaules child implicades i potencialment buides.
Sobre la categoria d'arguments duplicats apareix explicat previsualitzant la pàgina. Diu "Avís: Adriano Chicco crida Plantilla:Tauler d'escacs petit amb més d'un valor pel paràmetre «». Només s'utilitzarà el darrer valor proporcionat." El problema està detectat i explicat a Plantilla Discussió:Tauler d'escacs. --V.Riullop (parlem-ne) 20:04, 17 maig 2018 (CEST)
@Vriullop: Coneixia el decat, però no entenia que l'hagués de posar si no era per forçar la situació. Bé, com que tampoc em semblava útil l'avís, ja ho posaré més sovint. Merci,--amador (disc.) 21:02, 17 maig 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Jo ja he revisat {{IEV}}. Podries revisar tu {{Indret}} i {{Infotaula edifici}}? Gràcies! Pau Cabot · Discussió 09:02, 18 maig 2018 (CEST)

Penso que, per claredat, caldria canviar el nom de la categoria a "Articles amb infotaules sense paràmetres de dades". Poden ser en local o de Wikidata. Correcte? L'únic problema és que si s'està revisant trigarà força en refrescar-se. --V.Riullop (parlem-ne) 10:32, 18 maig 2018 (CEST)

No entenc això de que els paràmetres poden ser en local o de wikidata. Abadia de Cruas sí que té paràmetres de dades, el que no té són aquests paràmetres a la Viquipèdia, no? Pau Cabot · Discussió 10:48, 18 maig 2018 (CEST)
Ara que me'n record, vaig ser jo que vaig proposar reanomenar-la des de Categoria:Articles amb infotaules sense files de dades. Pau Cabot · Discussió 10:53, 18 maig 2018 (CEST)
Doncs el nom anterior era més correcte, en línia amb l'original en:Category:Articles which use infobox templates with no data rows. El mòdul analitza les dades que li passa la plantilla i no sap d'on venen, si estan definits en local en paràmetres de la pròpia plantilla o si són obtinguts de Wikidata. Si estan buits, tant en local com a Wikidata, afegirà l'article a la categoria. L'Abadia de Cruas apareix per alguna child buida, no perquè no tingui cap dada definida en local. --V.Riullop (parlem-ne) 11:05, 18 maig 2018 (CEST)
Ens estam desviant del tema, però veig que vaig cometre un error en pensar que aquesta categoria feia un recompte dels articles que agafaven totes les dades de WD i en realitat, recompta els articles que no tenen cap input. És així? Pau Cabot · Discussió 12:22, 18 maig 2018 (CEST)
Sí, és així. Prové de l'era pre-Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 19:14, 18 maig 2018 (CEST)
@Paucabot, Vriullop:Doncs si som capaçós de corregir errors en lloc de posar decat=yes, aconseguirem detectar els casos d'articles que no tenen res aprofitable a WD o no estan encara vinculats a WD, una situació típica que creix a mida que la gent s'acostuma a no posar cap paràmetre manual. Intento mirar en profunditat persona, indret, edifici quan tingui una estona a la hackathon, tot i que avui volia mirar de pillar algun assistent per demanar-li coses.--amador (disc.) 07:10, 19 maig 2018 (CEST)

Participà en[modifica]

Veient Laura Borràs i Castanyer, proposo canviar "Anys" per "Data" en la secció de Participà en. Però no trobo on canviar-ho! Si algú pot fer-ho.. Merci! --Davidpar (disc.) 12:21, 30 maig 2018 (CEST)

Fet Fet! Special:diff/19951256. Pau Cabot · Discussió 17:09, 30 maig 2018 (CEST)

Agrupar càrrecs[modifica]

Després de veure la infotaula de Pedro Sánchez Pérez-Castejón vaig agrupar les tres legislatures consecutives que Pedro Sánchez va ser diputat. Ho vaig fer motivat perquè la infotaula es veiés bé, però també perquè penso que és com convé posar-ho. De seguida m'ho van revertir. Tenia raó jo o tenia raó el qui m'ho va revertir? Hi ha alguna guia o similar on s'expliqui com s'han d'introduïr els càrrecs consecutius? Jo penso que encara que guanyis diverses eleccions, has estat president una vegada. Bueno, no ho sé.--Medol (disc.) 09:47, 13 juny 2018 (CEST)

@Medol: Fer servir WD ens ha aportat alguns canvis (i impactes) entre com parlem col·loquialment i com és la informació real. Estic d'acord que no cal repetir la capçalera amb el càrrec diverses vegades dient el mateix (quan va consecutiu) com li passa a Pedro Sánchez amb els càrrecs de diputats. Això està pendent de poder-ho fer tècnicament i hem fet experiments que estan una mica aparcats. Ara bé, cada legislatura és una unitat d'informació en sí mateixa i ens hem d'acostumar a respectar-les, ja que contenen atributs diferents. A la teva discussió dius "alguien tiene un cargo y este se renueva, ha tenido un cargo, no dos,"; diries el mateix en el cas de Secretari del PSOE ?, o com que no ha estat consecutiu ho veus més correcte. En aquest cas, no ha estat malintencionada la reversió. Salut, company. --amador (disc.) 07:55, 15 juny 2018 (CEST)

Separar carrera esportiva segons funcions[modifica]

Amb l'article d'en Žan Tabak m'he adonat que a la "trajectòria" no es diferencia entre les etapes de jugador i entrenador, i penso que és important fer-ho. Ara bé, no trobo cap paràmetre a wikidata on indicar-ho. A l'anglesa o l'espanyola ho mostren separat, però a cap de les dues no fan servir pas wikidata a la infotaula. Idees? --Yuanga (disc.) 22:46, 14 juny 2018 (CEST)

@Yuanga: La trajectòria és cronològica i no es fan dos blocs com quan estava manual. Per indicar que feia d'entrenador (o que ocupava una posició diferent respecte al que diu a les dades globals del jugador) es fa amb la posició a l'equip (P413) dins de la corresponent membre de l'equip esportiu (P54). Mira Johan Cruyff com a exemple. Salut !--amador (disc.) 07:40, 15 juny 2018 (CEST)
@Amadalvarez: No em sembla malamament com queda a Johan Cruyff, però encara m'agrada més com quedava abans :P No es pot fer un bucle que recorri les dades de membre de l'equip esportiu (P54) segons el valor de posició a l'equip (P413) (és a dir, un do...while, o quelcom similar)? --Yuanga (disc.) 20:46, 15 juny 2018 (CEST)

Membre de[modifica]

@Amadalvarez: He vist que la infotaula no importa membre de (P463). A Maria Salvo Iborra, per exemple, estaria bé que ho fes. Es podria mirar d'incorporar? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:35, 23 juny 2018 (CEST)

@Paucabot: em sembla que ho vaig descartar perquè hi havia molta barreja i sovint de coses poc interessants. Igual hi ha els partits polítics (que ja hi són en un altre lloc), com ser membre d'un grup de música o d'un club esotèric. Vull dir que per alguns que estiguin bé ens podem trobar molta morralla i després en foten la bronca per fer llistes llargues. Si ho vols provar, http://tinyurl.com/yb6gb6kd ?--amador (disc.) 20:14, 23 juny 2018 (CEST)
@Amadalvarez: He fet la consulta dels articles que tenim a :ca i diria que no hi ha gaire morralla. Jo ho afegiria. Si trobes que pot dur problemes, ho podem plegar com els pares, els germans o els premis. Pau Cabot · Discussió 20:43, 23 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: doncs, tu mateix, que així practiques el sistema de doble capa fa l'ullet --amador (disc.) 21:03, 23 juny 2018 (CEST)
Fet Fet! @Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 21:26, 23 juny 2018 (CEST)
@Paucabot:. Bravo !!! --amador (disc.) 22:05, 23 juny 2018 (CEST)

Sepultura[modifica]

A Ante Pavelić apareix un error en la sepultura (actualment amagat amb "noWD"). Gràcies! --Jey (disc.) 00:10, 19 jul 2018 (CEST)

@Jey:. Ho miro i no trobo l'error. Paciència que no ho deixo.--amador (disc.) 15:36, 19 jul 2018 (CEST)
@Jey:. Fet Fet!. Mira la resolució del cas que té molta tela. Menys mal que tenim al Vriullop que és un crack. Merci, --amador (disc.) 19:45, 19 jul 2018 (CEST)
@Amadalvarez: TE-LA. Gràcies als 2! --Jey (disc.) 20:20, 20 jul 2018 (CEST)

Anys esdeveniments[modifica]

Com que quasi mai es dóna el fet que en la biografia s'informi l'any dels participà en (P1344), proposo agafar la data del propi ítem. Exemple a Gerard Piqué i Bernabeu i Copa del Món de Futbol de 2014 (entre molts d'altres). --Jey (disc.) 14:59, 1 ago 2018 (CEST)

@Jey:No et pensis que no he estat temptat de fer-ho; quasi tant, com d'eliminar la columna del període. Anar a buscar l'any a l'esdeveniment afecta al rendiment (bé, no enfonsarem el servidor, però aquestes infotaules ja van carregadetes); eliminar la columna em sembla una injustícia per tots aquells no relacionats amb l'esport, ja que els esdeveniments no acostumen a tenir l'edició dins el nom. Deixam fer-li unes voltes més a veure quina me'n pesco. Gràcies,--amador (disc.) 10:18, 3 ago 2018 (CEST)
@Jey: Fet Fet!--amador (disc.) 17:05, 3 nov 2018 (CET)

Alçada[modifica]

M'he trobat amb un error curiós al paràmetre "alçada" (exemple). Algú en sap res? --Townie (discussió) 22:22, 11 ago 2018 (CEST)

@Townie: La Plantilla:Convert no funciona amb el símbol de polzades: {{convert|76|″|m}} dóna un error. Tinc dues solucions: 1) A Mòdul:Wikidata/Units canviar a Q218593 ucode = '″' per 'in'. 2) A Mòdul:Convert/data afegir ["″"] equivalent a ["in"]. En tots dos casos sortirà "76 polzades (1,9 m)". @Amadalvarez, Paucabot: quina preferiu? --V.Riullop (parlem-ne) 10:50, 13 ago 2018 (CEST)
A mi m'és indiferent. Pau Cabot · Discussió 11:53, 13 ago 2018 (CEST)
@Vriullop, Paucabot, Townie: M'agrad més la 1)--amador (disc.) 12:59, 13 ago 2018 (CEST)
Fet Fet! --V.Riullop (parlem-ne) 13:27, 13 ago 2018 (CEST)

TemplateData[modifica]

(sorry in advance for writing in English)

We are looking for a way to determine in CX whether a template supports wikidata or not (more details in phab:T199310). One possible approach to it will be to use TemplateData with maps indicating on the mapping of parameters to wikidata property. I would like to hear cawiki (and @Amadalvarez:) opinion about the suggested TemplateData for this template (note: I included in the end a map between few parameters and their wikidata properties, though we probably better to have the full mapping). Are most of the parameters have a direct 1-1 mapping to properties? (so we can at least support the basic) and what are the other cases?

<templatedata>
{
	"params": {
		"wikidata": {},
		"child": {},
		"item": {},
		"amplada_infotaula": {},
		"color_capçalera": {},
		"icona_esquerra": {},
		"icona_dreta": {},
		"prefix_honorific": {},
		"sufix_honorific": {},
		"nom": {},
		"nom_oficial": {},
		"nom_original": {},
		"nom_original_lleng": {},
		"nom_temple": {},
		"nom_postum": {},
		"imatge": {},
		"image": {},
		"peu": {},
		"mida_imatge": {},
		"alt": {},
		"tipus_infotaula": {},
		"membres": {},
		"membres_anteriors": {},
		"instrument": {},
		"instruments_notables": {},
		"colorprofessio": {},
		"Prenomen": {},
		"prenomen": {},
		"PrenomenHiero": {},
		"prenomenhiero": {},
		"Prenomen2": {},
		"prenomen2": {},
		"PrenomenHiero2": {},
		"prenomenhiero2": {},
		"Nomen": {},
		"nomen": {},
		"NomenHiero": {},
		"nomenhiero": {},
		"Nomen2": {},
		"nomen2": {},
		"NomenHiero2": {},
		"nomenhiero2": {},
		"Horus": {},
		"horus": {},
		"HorusHiero": {},
		"horushiero": {},
		"HorusPrefix": {},
		"horusprefix": {},
		"Horus2": {},
		"horus2": {},
		"HorusHiero2": {},
		"horushiero2": {},
		"Nebty": {},
		"nebty": {},
		"NebtyHiero": {},
		"nebtyhiero": {},
		"Golden": {},
		"golden": {},
		"GoldenHiero": {},
		"goldenhiero": {},
		"nom_naixement": {},
		"data_naixement": {},
		"floruit": {},
		"bateig": {},
		"lloc_naixement": {},
		"data_desaparicio": {},
		"lloc_desaparicio": {},
		"data_defuncio": {},
		"lloc_defuncio": {},
		"causa_defuncio": {},
		"causa_mort": {},
		"descobriment_cos": {},
		"sepultura": {},
		"coordenades_sepultura": {},
		"lang": {},
		"residencia": {},
		"nacionalitat": {},
		"ciutadania": {},
		"etnia": {},
		"ideologia": {},
		"religio": {},
		"educacio": {},
		"alma_mater": {},
		"tesi": {},
		"tesi_url": {},
		"tesi_any": {},
		"direccio_tesi": {},
		"conegut_per": {},
		"etiqueta_camp_treball": {},
		"camp_treball": {},
		"etiqueta_ocupacio": {},
		"ocupacio": {},
		"etiqueta_epoca": {},
		"epoca": {},
		"periode_actiu": {},
		"etiqueta_organitzacio": {},
		"organitzacio": {},
		"mitjans": {},
		"ocupador": {},
		"etiqueta_aliats": {},
		"aliats": {},
		"etiqueta_rivals": {},
		"rivals": {},
		"agent": {},
		"obres_notables": {},
		"millors_films": {},
		"alçada": {},
		"pes": {},
		"ulls": {},
		"cabells": {},
		"mesures": {},
		"talla_penis": {},
		"bust_natural": {},
		"genere": {},
		"moviment": {},
		"estil": {},
		"salari": {},
		"patrimoni_personal": {},
		"valor_net": {},
		"lleialtat": {},
		"arma": {},
		"rang": {},
		"unitat": {},
		"comandaments": {},
		"batalles": {},
		"victories": {},
		"imatge_militar": {},
		"periode_actiu_militar": {},
		"temps_espai": {},
		"eva1": {},
		"eva2": {},
		"tripulacio": {},
		"missio_espacial": {},
		"insignia_missio": {},
		"altres_ocupacions": {},
		"altres_carrecs": {},
		"enaltiment": {},
		"venerat_a": {},
		"venerat_en": {},
		"data_beatificacio": {},
		"data_canonitzacio": {},
		"lloc_beatificacio": {},
		"beatificat_per": {},
		"lloc_canonitzacio": {},
		"canonitzat_per": {},
		"lloc_pelegrinatge": {},
		"festivitat": {},
		"fets_destacables": {},
		"iconografia": {},
		"patronatge": {},
		"supressio_culte": {},
		"suprimit_per": {},
		"continuadors": {},
		"orde": {},
		"ordenacio": {},
		"consagracio": {},
		"proclamacio": {},
		"veu": {},
		"discografica": {},
		"influencies_de": {},
		"influi_en": {},
		"mestres": {},
		"deixebles": {},
		"orquestres": {},
		"artistes_relacionats": {},
		"instruments_destacats": {},
		"cataleg": {},
		"director_musical": {},
		"sotsdirector_musical": {},
		"repertori": {},
		"trajectoria": {},
		"papers": {},
		"series": {},
		"films": {},
		"altres_noms": {},
		"alies": {},
		"nom_ploma": {},
		"llengua": {},
		"llengua_materna": {},
		"tematica": {},
		"editor": {},
		"programes": {},
		"primeres_obres": {},
		"art": {},
		"obres": {},
		"patrons": {},
		"estudi_arquitectes": {},
		"principals_edificis": {},
		"principals_projectes": {},
		"principals_dissenys": {},
		"estudiants_doctorals": {},
		"estudiants_notables": {},
		"assessorament_academic": {},
		"autor_abrev_bot": {},
		"autor_abrev_zoo": {},
		"era": {},
		"regio": {},
		"escola_tradicio": {},
		"interessos": {},
		"idees": {},
		"opositors": {},
		"titol_personal": {},
		"extensio_carrecs_successoris": {},
		"carrec": {},
		"carrec2": {},
		"carrec3": {},
		"carrec4": {},
		"carrec5": {},
		"carrec6": {},
		"carrec7": {},
		"carrec8": {},
		"carrec9": {},
		"carrec10": {},
		"ordre": {},
		"escut_carrec": {},
		"inici": {},
		"term_start": {},
		"final": {},
		"term_end": {},
		"predecessor": {},
		"successor": {},
		"junt_a": {},
		"nominat": {},
		"designat": {},
		"a_etiqueta": {},
		"a_nom": {},
		"b_etiqueta": {},
		"b_nom": {},
		"e_etiqueta": {},
		"e_nom": {},
		"f_etiqueta": {},
		"f_nom": {},
		"gabinet": {},
		"oponents": {},
		"k_etiqueta": {},
		"k_nom": {},
		"l_etiqueta": {},
		"l_nom": {},
		"càrrec2": {},
		"office2": {},
		"order2": {},
		"escut càrrec2": {},
		"escut_carrec2": {},
		"inici2": {},
		"term_start2": {},
		"final2": {},
		"term_end2": {},
		"predecessor2": {},
		"successor2": {},
		"junt_a2": {},
		"nominat2": {},
		"designat2": {},
		"a_etiqueta2": {},
		"a_nom2": {},
		"b_etiqueta2": {},
		"b_nom2": {},
		"e_etiqueta2": {},
		"e_nom2": {},
		"f_etiqueta2": {},
		"f_nom2": {},
		"gabinet2": {},
		"oponents2": {},
		"k_etiqueta2": {},
		"k_nom2": {},
		"k_nom 2": {},
		"l_etiqueta2": {},
		"l_nom2": {},
		"càrrec3": {},
		"office3": {},
		"order3": {},
		"escut càrrec3": {},
		"escut_carrec3": {},
		"inici3": {},
		"term_start3": {},
		"final3": {},
		"term_end3": {},
		"predecessor3": {},
		"successor3": {},
		"junt_a3": {},
		"nominat3": {},
		"designat3": {},
		"a_etiqueta3": {},
		"a_nom3": {},
		"b_etiqueta3": {},
		"b_nom3": {},
		"e_etiqueta3": {},
		"e_nom3": {},
		"f_etiqueta3": {},
		"f_nom3": {},
		"gabinet3": {},
		"oponents3": {},
		"k_etiqueta3": {},
		"k_nom3": {},
		"l_etiqueta3": {},
		"l_nom3": {},
		"càrrec4": {},
		"office4": {},
		"order4": {},
		"escut càrrec4": {},
		"escut_carrec4": {},
		"inici4": {},
		"term_start4": {},
		"final4": {},
		"term_end4": {},
		"predecessor4": {},
		"successor4": {},
		"junt_a4": {},
		"nominat4": {},
		"designat4": {},
		"a_etiqueta4": {},
		"a_nom4": {},
		"b_etiqueta4": {},
		"b_nom4": {},
		"e_etiqueta4": {},
		"e_nom4": {},
		"f_etiqueta4": {},
		"f_nom4": {},
		"gabinet4": {},
		"oponents4": {},
		"k_etiqueta4": {},
		"k_nom4": {},
		"l_etiqueta4": {},
		"l_nom4": {},
		"càrrec5": {},
		"office5": {},
		"order5": {},
		"escut càrrec5": {},
		"escut_carrec5": {},
		"inici5": {},
		"term_start5": {},
		"final5": {},
		"term_end5": {},
		"predecessor5": {},
		"successor5": {},
		"junt_a5": {},
		"nominat5": {},
		"designat5": {},
		"a_etiqueta5": {},
		"a_nom5": {},
		"b_etiqueta5": {},
		"b_nom5": {},
		"e_etiqueta5": {},
		"e_nom5": {},
		"f_etiqueta5": {},
		"f_nom5": {},
		"gabinet5": {},
		"oponents5": {},
		"k_etiqueta5": {},
		"k_nom5": {},
		"l_etiqueta5": {},
		"l_nom5": {},
		"càrrec6": {},
		"office6": {},
		"order6": {},
		"escut càrrec6": {},
		"escut_carrec6": {},
		"inici6": {},
		"term_start6": {},
		"final6": {},
		"term_end6": {},
		"predecessor6": {},
		"successor6": {},
		"junt_a6": {},
		"nominat6": {},
		"designat6": {},
		"a_etiqueta6": {},
		"a_nom6": {},
		"b_etiqueta6": {},
		"b_nom6": {},
		"e_etiqueta6": {},
		"e_nom6": {},
		"f_etiqueta6": {},
		"f_nom6": {},
		"gabinet6": {},
		"oponents6": {},
		"k_etiqueta6": {},
		"k_nom6": {},
		"l_etiqueta6": {},
		"l_nom6": {},
		"càrrec7": {},
		"office7": {},
		"order7": {},
		"escut càrrec7": {},
		"escut_carrec7": {},
		"inici7": {},
		"term_start7": {},
		"final7": {},
		"term_end7": {},
		"predecessor7": {},
		"successor7": {},
		"junt_a7": {},
		"nominat7": {},
		"designat7": {},
		"a_etiqueta7": {},
		"a_nom7": {},
		"b_etiqueta7": {},
		"b_nom7": {},
		"e_etiqueta7": {},
		"e_nom7": {},
		"f_etiqueta7": {},
		"f_nom7": {},
		"gabinet7": {},
		"oponents7": {},
		"k_etiqueta7": {},
		"k_nom7": {},
		"l_etiqueta7": {},
		"l_nom7": {},
		"càrrec8": {},
		"office8": {},
		"order8": {},
		"escut càrrec8": {},
		"escut_carrec8": {},
		"inici8": {},
		"term_start8": {},
		"final8": {},
		"term_end8": {},
		"predecessor8": {},
		"successor8": {},
		"junt_a8": {},
		"nominat8": {},
		"designat8": {},
		"a_etiqueta8": {},
		"a_nom8": {},
		"b_etiqueta8": {},
		"b_nom8": {},
		"e_etiqueta8": {},
		"e_nom8": {},
		"f_etiqueta8": {},
		"f_nom8": {},
		"gabinet8": {},
		"oponents8": {},
		"k_etiqueta8": {},
		"k_nom8": {},
		"l_etiqueta8": {},
		"l_nom8": {},
		"càrrec9": {},
		"office9": {},
		"order9": {},
		"escut càrrec9": {},
		"escut_carrec9": {},
		"inici9": {},
		"term_start9": {},
		"final9": {},
		"term_end9": {},
		"predecessor9": {},
		"successor9": {},
		"junt_a9": {},
		"nominat9": {},
		"designat9": {},
		"a_etiqueta9": {},
		"a_nom9": {},
		"b_etiqueta9": {},
		"b_nom9": {},
		"e_etiqueta9": {},
		"e_nom9": {},
		"f_etiqueta9": {},
		"f_nom9": {},
		"gabinet9": {},
		"oponents9": {},
		"k_etiqueta9": {},
		"k_nom9": {},
		"l_etiqueta9": {},
		"l_nom9": {},
		"càrrec10": {},
		"office10": {},
		"order10": {},
		"escut càrrec10": {},
		"escut_carrec10": {},
		"inici10": {},
		"term_start10": {},
		"final10": {},
		"term_end10": {},
		"predecessor10": {},
		"successor10": {},
		"junt_a10": {},
		"nominat10": {},
		"designat10": {},
		"a_etiqueta10": {},
		"a_nom10": {},
		"b_etiqueta10": {},
		"b_nom10": {},
		"e_etiqueta10": {},
		"e_nom10": {},
		"f_etiqueta10": {},
		"f_nom10": {},
		"gabinet10": {},
		"oponents10": {},
		"k_etiqueta10": {},
		"k_nom10": {},
		"l_etiqueta10": {},
		"l_nom10": {},
		"càrrec11": {},
		"office11": {},
		"carrec11": {},
		"order11": {},
		"escut càrrec11": {},
		"escut_carrec11": {},
		"inici11": {},
		"term_start11": {},
		"final11": {},
		"term_end11": {},
		"predecessor11": {},
		"successor11": {},
		"junt_a11": {},
		"nominat11": {},
		"designat11": {},
		"a_etiqueta11": {},
		"a_nom11": {},
		"b_etiqueta11": {},
		"b_nom11": {},
		"e_etiqueta11": {},
		"e_nom11": {},
		"f_etiqueta11": {},
		"f_nom11": {},
		"gabinet11": {},
		"oponents11": {},
		"k_etiqueta11": {},
		"k_nom11": {},
		"l_etiqueta11": {},
		"l_nom11": {},
		"dades_medaller": {},
		"partit_politic": {},
		"membre_de": {},
		"etiqueta_dinastia": {},
		"dinastia": {},
		"conjuge": {},
		"parella": {},
		"fills": {},
		"pares": {},
		"pare": {},
		"mare": {},
		"germans": {},
		"parents": {},
		"carrecs_judicials": {},
		"condemnes": {},
		"situacio_judicial": {},
		"situacio_penal": {},
		"monuments": {},
		"etiqueta_monuments": {},
		"extensio_guardons": {},
		"premis": {},
		"guardons": {},
		"imatgeobra": {},
		"peuobra": {},
		"signatura": {},
		"mida_signatura": {},
		"alt_signatura": {},
		"escutpeu": {},
		"lema_escut": {},
		"esport": {},
		"disciplina": {},
		"especialitat": {},
		"posicio_equip": {},
		"position": {},
		"posició": {},
		"lateralitat": {},
		"ma_joc": {},
		"lliga": {},
		"club_actual": {},
		"clubactual": {},
		"currentclub": {},
		"dorsal_club": {},
		"numeroclub": {},
		"clubnumber": {},
		"draft": {},
		"draft_equip": {},
		"draft_any": {},
		"lloc_debut": {},
		"data_debut": {},
		"lloc_retirada": {},
		"data_retirada": {},
		"entrenador": {},
		"patrocinador": {},
		"convoca_internacional": {},
		"extensio_parametres_esport": {},
		"extensio_carrera_esportiva": {},
		"equips": {},
		"extensio_participacio_esdeveniments": {},
		"website": {},
		"lloc_web": {},
		"web": {},
		"facebook": {},
		"twitter": {},
		"myspace": {},
		"linkedin": {},
		"instagram": {},
		"google+": {},
		"soundcloud": {},
		"snapchat": {},
		"spotify": {},
		"afdb": {},
		"imdb": {},
		"youtube": {},
		"patreon": {},
		"bandcamp": {},
		"registre_veu": {},
		"peu_veu": {},
		"notes": {},
		"color_notes": {},
		"extensio_incrustada1": {},
		"extensio_incrustada2": {},
		"extensio_incrustada3": {},
		"extensio_incrustada4": {},
		"extensio_incrustada5": {},
		"condecoracions": {},
		"honors": {}
	},
	"maps": {
		"wikidata": {
			"P511": [
				"prefix_honorific",
				"sufix_honorific"
			],
			"P18": "imatge",
			"P1559": "nom_original",
			"P1785": "nom_temple",
			"P1786": "nom_postum",
			"P1477": "nom_naixement",
			"P19": "lloc_naixement",
			"P569": "data_naixement"
		}
	}
}
</templatedata>

Thanks, eranroz (disc.) 07:51, 13 ago 2018 (CEST)

@ערן, Vriullop:Excuse me for the delayed answer and for my poor English. I think I understand you, in spite I don't know what does CX mean. May be ContentTranslation ?. Sorry.
 • Since we start with full WD powered infoboxes, we took low interest in maintain TemplateData in order to "push" editors to enter information directly in WD and drop out the use of manual parameters. So, I'm not used with it. You know we are working in a multi language infoboxes and one of the lesson learned is that manual parameters are annoying, because names are in one language, because are really low interest (otherwise it should be as a property) and because everybody wants their own "most important concept" and, finally only serves for a few articles and after creating nobody takes care of. We keep all manual parameters as a strategy to get confidence from community and guarantee that everything that was before new infobox, will be after. However, new article used to have the inbobox call without parameters and, slowly but constantly, we clean the old and outdated manual parameters from previous articles. What I mean, as the phabricator description mentions, I suggest creating just the infobox call without parameters, when translating to cawiki.
 • Regarding the relationship 1:1 (or not) property-parameter, at the moment ratio is 80 direct / 20 multiproperty by one concept. Is true that the most basic parameters are related just with one property. However, the use of qualifiers is increasing and any "vital circumstance" is object to have starting-ending date (occupation, marriage, sport trainer, ...even the burial ! See Giuseppe Peano (Q191029): we handle multivalue qualified by date, etc.); for instance, in cases of position held (P39) we handle til 8 qualifiers, so, very difficult to manage with a TemplateData. On the other hand, the ontology is not always easy and clear and the same thing can be written in different "editor's style" (take a look for coordinates of beginnig-end of a river, for instance). Another aspect that grow up is what I call the "wildcard properties", for instance esdeveniment significatiu (P793) or conté parts del tipus (P2670). Are like a storage room where you can hold everything, but nobody else knows the info is there. Probable it's a flexible solution for a non hard used property, but a risk of becoming a chaotic hole of data. So, in my opinion, in a short time we should have a tool to "enter information on WD by concept". Something as a inverse mirroring of what the infoboxes do to show it.
 • Any way. If you need any kind of clue to know if the template are powered WD or not, I agree with templatedata to hold some kind of indicator, but I don't know what's the best tech solution.
 • By the way, we're finishing the 5 main infoboxes (75% of cawiki articles) in its international version. We hope to be ready to launch at beginnig of setember. Sure that we'll need to get some help with RTL.
Thanks for your trust in our opinion. May be @Vriullop: wants to give us some more light to the solution, --amador (disc.) 22:04, 14 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Right, CX is Content Translation. I agree that a template full powered by Wikidata, like this one, has no need of parameters translated, but this must be indicated somehow in the TemplateData. Think on the reverse, in a translation from Catalan it needs a mapping with Wikidata to fill the target template. For basic data mapping parameter-property would work, but there are some complex cases:
 • Data combining some qualifiers.
 • A list of qualifiers.
 • A selection of qualifiers, by language or by rank.
 • A formatted table with multiple qualifiers.
 • A recursive list of parent properties by administrative entity or by parent taxon.
If necessary we can provide some examples to understand it better. --V.Riullop (parlem-ne) 10:47, 15 ago 2018 (CEST)
As Amador points out, now module Wikidata has i18n, although more work is in process in templates for i18n. Try to preview Uma Thurman with {{infotaula persona|lang=en}}. Not sure if this helpful for CX. --V.Riullop (parlem-ne) 11:06, 15 ago 2018 (CEST)
@ערן: The right test template is {{proves persona|lang=en}}, because it is not still in producton. Thanks, @Vriullop: for your answer, I agree at all.--amador (disc.) 11:17, 15 ago 2018 (CEST)
V.Riullop: Thank you for the examples of non direct mapping - I'm not sure this is something that could represented in TemplateData and probably enough to point to the property e.g by mapping P119<=>sepultura we just indicate sepultura field is derived based on P119 (without saying whether it uses the mainsnak, qualifiers [P580/P582], or both). TemplateData should be included within noinclude tag hence it shouldn't affect the display - I gave it a try in Plantilla:Proves persona. Thanks, eranroz (disc.) 16:56, 18 ago 2018 (CEST)

Dates poc concretes[modifica]

Hola! Disculpeu si ja s'ha comentat. A John Donne, la data de naixement ve a dir que se situa entre el 24 de gener i el 19 de juny de 1572, però només surt l'any. Seria possible que també sortís el dia i el mes? Gràcies! --Davidpar (disc.) 13:10, 18 ago 2018 (CEST)

@Davidpar: Fet Fet!. Espero que no s'espatlli una altra cosa. Si veus quelcom estrany, avisa. --amador (disc.) 21:34, 7 set 2018 (CEST)

Germans[modifica]

Actualment no es mostren els germans a les infotaules (vegeu Paco Jiménez). He mirat el codi i posa "saltar, no es vol recuperar WD". A què es degut? --Yuanga (disc.) 16:03, 18 ago 2018 (CEST)

Ja funciona. --Yuanga (disc.) 15:01, 28 ago 2018 (CEST)

Títol nobiliari[modifica]

Acabo de veure que el paràmetre que abans era "titol" ara és "titol_personal", i mostra "Títol nobiliari" quan abans mostrava només "títol". Resulta que en escacs els jugadors tenen un títol, i ara hi ha uns quants milers de jugadors d'escacs als quals la infotaula els assigna un "títol nobiliari" de Gran Mestre, Mestre Internacional, o el que toqui, cosa lògicament incorrecta. No sé si hauré de traslladar la informació a algun altre paràmetre, o bé si seria més econòmic tornar a canviar "títol nobiliari" a simplement "títol".--Carles (enraonem) 00:39, 21 ago 2018 (CEST)

@CarlesMartin: m'has fet riure una bona estona. No pateixis que trobarem una solució per a què no hagis de traslladar res. Deixam una estona que ara estic ocupat, i m'hi poso. --amador (disc.) 10:50, 21 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Hehe, no passa res, no hi ha cap pressa. A mi ja em va bé que els escaquistes formin, de moment, part de la noblesa: tothom sap que és un joc de reis, hehehehe.--Carles (enraonem) 12:15, 21 ago 2018 (CEST)
@CarlesMartin: disculpa incultura, poden tenir més d'un o és una escala que quan pugen se substitueix l'anterior ?--amador (disc.) 12:28, 21 ago 2018 (CEST)
@CarlesMartin: De moment, ja hauria de dir "Títol". Ho pots confirmar ?. A banda d'això, mira la definició de títol d'escaquista (P2962) on diu "restricció un-de" a veure si són aquests els valors que estem manegant. Si fos així, podem fer que es recuperi directament des de WD pels que ho tinguin informat. --amador (disc.) 12:56, 21 ago 2018 (CEST)
Mira Josep Anton Lacasa Díaz (Q619412) que ja ho té informat des de la web de FIDE amb un bot. Amb ciutadania ESP tenim 20 en total. --amador (disc.) 13:08, 21 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Ah molt bé, ja hi diu "títol" a seques. A mi em va bé així. Sobre si són acumulatius o només se'n pot tenir un, la resposta és que depèn. Hi ha una petita explicació a Títols d'escacs. D'una banda, per exemple, el títol de Mestre Internacional és inferior al de Gran Mestre, i si un jugador assoleix el segon, ja no cal mencionar que tenia també el primer. Però d'altra banda, com que hi ha diferents federacions que donen títols, un mateix jugador en pot tenir diversos simultàniament. Per exemple, Gran Mestre i Gran Mestre de la ICCF. També Campió del món d'escacs és un títol, i és compatible amb qualsevol altre. Un exemple, Albéric O'Kelly de Galway té dos títols de Gran Mestre diferents, a banda d'un títol de Campió del Món, i un altre d'Àrbitre Internacional (que també ho és). En conclusió, la cosa no és senzilla per recuperar la info de WD, perquè no sempre estarà clar si cal mostrar tots els títols o només alguns. I ara a totes les infotaules d'escaquistes ja hi tenim posats a mà tots els títols correctes. Gràcies per l'interès, de tota manera. Salut i gràcies!.
@CarlesMartin: Una cosa no treu l'altra. Allò que tens com a paràmetre manual estaria bé passar-ho a WD. Per què dius que seria difícil recuperar la info des de WD ?. --amador (disc.) 20:54, 21 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Bé, simplement em sembla complicat a mi, probablement perquè mai no m'he parat a desxifrar com funciona realment això, (mentre que tu ets un crack en la matèria, hehe) i a sobre fa mesos que he tingut poc temps per la viquipèdia i he desconnectat molt. Tu mateix, si vols importar els títols de WD endavant, és clar. Salut!.--Carles (enraonem) 23:28, 21 ago 2018 (CEST)
@CarlesMartin:Si més no, agafaré aquesta propietat a la infotaula i després miraré si és fàcil carregar els que tenim per a que no es perdi. Salut!--amador (disc.) 06:56, 22 ago 2018 (CEST)
@CarlesMartin: Torno a la càrrega. Tinc dues preguntes:
 • quin codi (web) és més seriosa/oficial per mostrar el codi dels jugadors a la infotaula, la FIDE o la Chessgames ?. A WD tenim els codis de les dues per cada jugador.
 • Com se sap, o bé on està la categoria FIDE d'un jugador ?. Cal indicar-la ?
Si vols veure com queda amb info 100% WD, mira la mostra de Plantilla:Proves persona. amador (disc.) 18:58, 24 juny 2019 (CEST)
Hola, Amadalvarez, merci per l'interès. Et comento:
 1. La FIDE és la Federació Internacional, única entitat oficial. Chessgames és un lloc web molt conegut i amb prestigi, però privat i no oficial. A la infotaula està bé tenir-hi l'ID de la FIDE, fins i tot és imprescindible. El de Chessgames seria opcional, no cal en la meva opinió.
 2. La "categoria FIDE" seria als nostres efectes el mateix que el títol: Gran Mestre, Mestre Internacional, etc... i es pot veure a la fitxa del jugador a la FIDE. Per exemple a la Fitxa del Magnus hi posa en dos llocs diferents que és "Grandmaster" i en un tercer lloc que és "World Champion". Ser Campió del Món en escacs també és un títol, el més elevat de tots, i vitalici. Potser caldria buscar la manera d'incorporar-ho.
  1. La llista de valors permesos per aquesta propietat està a [7] (on diu un-de)
Ah, està bé. Però quan un escaquista és campió del món la infotaula ho hauria de dir. No sé ben bé com es fa en altres esports, hi ha algun altre camp adient?
 1. L'etiqueta "Puntuació ELO" seria errònia per dos motius. En primer lloc, Elo s'escriu així, i no ELO, ja que no són sigles, sinó el cognom d'una persona (Arpad Elo).Fet Fet! En segon lloc, veig que aquest camp no mostra la puntuació Elo actual, sinó la màxima puntuació Elo. A la infotaula manual de Magnus Carlsen aquesta dada és al camp "Notes" indicant que és el màxim Elo assolit pel jugador. Una cosa és el màxim Elo assolit i una altra l'Elo actual, que canvia cada mes.
  1. Cal que surtin els dos ?. Havia interpretat que amb el màxim n'hi havia prou (he afegit un (màx.) a l'etiqueta per a que s'entengui).
Amb l'Elo màxim està bé. Seria la perfecció que hi hagués un camp d'Elo actual, però no sé si seria massa viable actualment (qui posa les dades mensualment de milers d'escaquistes a wikidata?).
 1. L'etiqueta "ID Fide" en canvi passa a l'inrevés. FIDE sí que són sigles i hauria d'anar en majúscules. De fet, més que "ID FIDE" jo hi posaria "Codi FIDE". Fet Fet! amador (disc.) 22:53, 24 juny 2019 (CEST)
Salut, Amador, merci per la tasca que fas.--Carles (enraonem) 21:08, 24 juny 2019 (CEST)
@CarlesMartin: Responc darrera les teves respostes. amador (disc.) 22:53, 24 juny 2019 (CEST)
@Amadalvarez: Merci, Amador!. T'he posat un parell de respostes aquí a dalt jo també. Salut!.--Carles (enraonem) 22:34, 25 juny 2019 (CEST)
@CarlesMartin: Els dos temes que comentes:
 1. Com a norma general als esportistes individuals que han guanyat una copa del món ja se'ls coneix com a "campió del món" sense dir "l'ex-campió....", per això no ho he posat enlloc, si bé em sembla recomanable emplenar la participà en (P1344) dels campionats on ha guanyat un premi important com els campionats del món o una olimpíada. A banda d'aquesta fórmula de sentit comú, però no controlable si ningú emplena la P1344, si dins el títol d'escaquista (P2962) apareix reconegut com un honor, doncs se li afegeix a la llista com el GM o el GI i que surti a "títol escaquista" a més de que aparegui a l'àrea de resultats de campionats.
 2. Estic amb tu que fa lleig dir "Elo actual" i mostrar el 2017. Tècnicament és possible, i es pot afegir així que veiem que té una actualització freqüent.
Bé, si no tens res més, tanco el punt. En breus dies passaré la versió en proves a definitiva i ja lluirà en tots els que no ho tenien manualment. A partir d'aquí, hauríem d'eliminar tots els paràmetres manuals que estiguin a WD. Salut ! i gràcies pel coneixement temàtic aportat.

Fet Fet! amador (disc.) 12:23, 26 juny 2019 (CEST)

Més d'una foto[modifica]

Hola a tothom. Com veurieu la possibilitat de posar una segona imatge a la infotaula? Hi ha certs casos en que un personatge és conegut en diferents moments de la seva vida, amb una gran diferència d'edat, i per tant també d'aspecte. Com a principal inconvenient trobariem que ocuparien massa espai, però potser es poden amagar de la mateixa manera que s'amaguen dades els medallers en el cas dels esportistes. Se'm venen al cap alguns casos:

 • Persones que van ser conegudes de joves i encara ho són molts anys després (actors, cantants...).
 • Persones que van ser conegudes en dos etapes diferents de la seva vida, com per exemple jugador i entrenador, o jugador i polític.
 • Persones que van ser conegudes en una etapa molt concreta (esportista, actor...), i també en tenim foto actual.--Yuanga (disc.) 15:09, 28 ago 2018 (CEST)
Millor posa-la al cos de l'article, on sigui més adient de la biografia. --V.Riullop (parlem-ne) 15:37, 28 ago 2018 (CEST)
Al meu parer, les infotaules en general i les de biografies en particular són enormes (d'altes). Hauríem de prioritzar més les informacions importants perquè, en molts casos, fins i tot en una pantalla grossa, s'ha de fer scroll per arribar a la data de naixement, per exemple. En articles com Antonio Aige Pascual, Manuel d'Orléans, comte de Charny o Emilio March García, els càrrecs, siguin importants o no, eviten que es vegin altres dades com la data de naixement. Això per no xerrar de la desmesura dels escuts que no aporten res a l'infotaula. Una de les primeres coses que hauríem de fer és llevar els escuts.
O sigui, que jo crec que no. Pau Cabot · Discussió 15:42, 28 ago 2018 (CEST)
Vegeu també: Tema:U32wqzmq60jwbd2b. Pau Cabot · Discussió 15:44, 28 ago 2018 (CEST)
(conflicte d'edicions) D'acord amb vosaltres, i hi afegeixo que sovint quan hi ha dues fotos molt diferents només una és rellevant. Per exemple, el cas dels actors o esportistes retirats fa anys, la foto rellevant és la de quan rebien cobertura que és quan estaven actius. La foto actual no aporta gran cosa, tot i que pot anar al text.--Pere prlpz (disc.) 15:46, 28 ago 2018 (CEST)
Entenc, però hi haurà casos no tan senzills... quina foto per Juanan Morales seria més rellevant, la de quan va ser jugador en actiu o la d'ara que és president del club? --Yuanga (disc.) 17:46, 28 ago 2018 (CEST)
Amb molts temes ens passa que el nombre de fotos necessari per de descriure completament el subjecte és gairebé il·limitat (quines fotos cal de la catedral de Barcelona: la façana, que és neogòtica? la façana original, que no té cap mèrit? l'interior de la nau? el presbiteri?). En tots la solució és tallar per algun lloc i triar, perquè de la mateixa manera que no podem explicar-ho tot a la infotaula (per això els articles porten text), tampoc podem mostrar-ho tot a la infotaula, però tenim molt d'espai al cos de l'article per posar-hi les fotos que calguin.
En alguns temes potser pot estar justificat tenir dues fotos (animal mascle i femella si són diferents, i encara amb dubtes), però amb les persones hi ha dades més importants per incloure a la infotaula i les fotos es poden posar a cada apartat de la biografia.
I de moment, per la gran majoria de persones, el principal criteri encara és la disponibilitat (per exemple, de Juanan Morales només en tenim fotos com a president, no com a jugador).--Pere prlpz (disc.) 17:55, 28 ago 2018 (CEST)
Jo fins i tot en el cas d'animals amb un alt dimorfisme sexual, per les raons ja esgrimides, som partidari de posar només una foto. Com diu en Pere, ni dues ni tres fotos representaran mai completament el subjecte. Ara record aquell usuari, per exemple, que anava posant fotos dels ous a molts d'ocells (en aquest cas, no a l'infotaula, sinó als articles). Pau Cabot · Discussió 18:16, 28 ago 2018 (CEST)
D'acord a només incloure una fotografia. Un altre debat és que la gent no coneix Wikicommons i no sap que pot trobar més fotografies. Potser seria interessant afegir a la infotaula un ítem com Galeria d'imatges que enllaci a la seva categoria de commons. Tenint en compte que som una societat tan visual seria important donar més visibilitat a les galeries de wikicommons ja sigui a la infotaula o rescatant la plantilla de baix de tot.Paputx (disc.) 14:09, 29 ago 2018 (CEST)
Jo no ho faria. Com han comentat en Pere i en Vicenç, les fotos, adequades, amb un mínim de qualitat i contextualitzades, han d'anar a l'article. La resta, desordenades i sense cap filtre, les poden trobar a Commons mitjançant l'enllaç {{Commonscat}} del final, però no és una informació tan important com per anar a la infotaula. A les galeries de Commons sí que hi ha una mica d'ordre i de filtre, però en tenim molt poques. Pau Cabot · Discussió 14:32, 29 ago 2018 (CEST)
D'acord amb en Paucabot a no posar més coses a la infotaula, que ja la tenim prou carregada.
El tema de si l'actual forma d'enllaçar a Commons és adient em sembla interessant, tot i que segurament aquest no és el millor lloc per aquest debat.--Pere prlpz (disc.) 15:40, 29 ago 2018 (CEST)
Si hi ha una bona galeria es pot enllaçar amb {{commons}} o bé {{projectes germans}} amb galeria i categoria. Com diu el Pere, la norma d'estil per usar commoscat o una galeria ja és un altre tema. --V.Riullop (parlem-ne) 15:43, 29 ago 2018 (CEST)
Entesos. +1 a la proposta de Paputx, si més no, de debatre-ho on calgui. --Yuanga (disc.) 16:35, 31 ago 2018 (CEST)

Escuts dels càrrecs[modifica]

D'acord amb el tema anterior, deman si seria possible eliminar els escuts dels càrrecs, que fan la infotaula súper-alta i eviten que es puguin veure informacions importants de la infotaula com la data de naixement. Vegeu, per exemple, Antonio Aige Pascual, Manuel d'Orléans, comte de Charny o Emilio March García. Pau Cabot · Discussió 08:00, 30 ago 2018 (CEST)

De moment, he homogeneïtzat el tractament dels escuts entre la versió de paràmetres manuals (les mostres que has posat) i el tractament dels recuperats de WD què ja tenien un disseny menys invasiu. Tal com queden ara, l'increment respecte a l'ample de la línia amb el càrrec és mínim. Salut !--amador (disc.) 16:09, 31 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Diria que ha millorat. Depenent de l'escut, però, l'encapçalament és més alt o més baix. A Antonio Aige Pascual tots semblem bastant baixets excepte el de la diputació de Lleida. En canvi, a Manuel d'Orléans, comte de Charny, el primer és enorme (i no es distingeix res). La imatge hauria d'estar limitada verticalment, no només horitzontalment com està ara. O sigui 25px -> 25x25px. L'altra opció seria definitivament prescindir dels escuts. Pau Cabot · Discussió 19:56, 4 set 2018 (CEST)
@Paucabot: Els escuts són més verticals que horitzontals. Jo hi posaria 25x30px. Sobre si calen o no, és una qüestió de posar un valor diferencial i una mica de color. No et fixis només en els casos extrems. La gent té 3-5 càrrecs habitualment. Jo no els trauria. --amador (disc.) 22:48, 4 set 2018 (CEST)
Yes check.svg 25x30px. Queda prou bé. Ara no em diguis que no es veuen perquè són petits, eh?. --amador (disc.) 23:08, 4 set 2018 (CEST)
Jo encara els faria més petits. Addicionalment, la terrible veritat és que si els feim prou petits perquè no siguin tan intrusius com fins ara, el problema és, efectivament, que no es distingeix que són. Jo els eliminaria. Pau Cabot · Discussió 07:31, 5 set 2018 (CEST)
Personalment penso que ara és una mida adient. Jo sóc del parer de mantenir-los, aporten informació visual addicional interessant pel lector.--Arnaugir (discussió) 09:28, 5 set 2018 (CEST)
Hi estic d'acord. --Jey (disc.) 16:26, 5 set 2018 (CEST)
Ok. Deixem-ho així, idò. Pau Cabot · Discussió 10:38, 8 set 2018 (CEST)

No sé perquè segueixen apareixent escuts enormes en alguns casos com José Manuel Latre Rebled. Pau Cabot · Discussió 07:40, 12 set 2018 (CEST)

Fet Fet!. S'escapolia una condició. Penso que ara ja estan totes previstes. Gràcies, --amador (disc.) 08:41, 12 set 2018 (CEST)

Ordre dels camps[modifica]

En relació a #Escuts dels càrrecs, he pensat que potser el problema dels càrrecs que no deixen veure altres camps més importants podria ser no només de mida dels escuts sinó també d'ordre dels camps.

Què us semblaria moure els càrrecs per davall, almanco, del naixement i mort i de l'ocupació? Pau Cabot · Discussió 18:10, 17 set 2018 (CEST)

@Paucabot:No és mala idea. Aquest ordre prové d'una tradició i com que la prudència ha estat part de la fórmula d'acceptació de les noves infotaules, doncs, no ho havíem qüestionat mai. Per sota de naixement-mort pot ser fàcil de ser acceptat per la comunitat. L'ocupació està força més avall (mira la plantilla mostra); hi ha un munt de dades personals (ètnia, religió, educació, etc....) abans de l'activitat professional. Una altra cosa és si, a més, ens posem d'acord a pujar-la també. Jo crec que ho has de posar a la taverna per a que ho vegi més gent. Salut !--amador (disc.) 23:49, 18 set 2018 (CEST)
Proposeu pujar els partats de biografia i activitat?--Paputx (disc.) 07:16, 19 set 2018 (CEST)
Molt a favor de pujar dates de naixement i mort. Per la resta m'és força indiferent. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:13, 19 set 2018 (CEST)
D'acord amb els Paus, les dades bàsiques de biografia, com nom de naixement, data i lloc de naixement, data i lloc de mort, i fins i tot ocupació, quedarien probablement millor abans dels càrrecs.--Carles (enraonem) 09:43, 19 set 2018 (CEST)
Totalment d'acord. Les dades bàsiques és el primer que hauria de veure's en una taula.--Pcm (disc.) 11:01, 19 set 2018 (CEST)
Em sembla bé.--Arnaugir (discussió) 12:34, 19 set 2018 (CEST)
Hola a tothom! No em sembla malament prioritzar a les infotaules que aparegui ben aviat això que anomeneu les "dades bàsiques", però no cal perdre de vista que la fitxes de gent que tenim entrades ho són per la seva activitat, no per quan van néixer o morir. Ho dic perquè, a l'hora de fer aquesta reforma, no es comprometés la idea que, amb una ullada ràpida, el primer que informés la infotaula fos "per què és important aquesta persona?" (no em sona ningú que ho sigui per quan o on va néixer o morir). Si no perdem això (que es vegi bé què ha fet), endavant... --jarashi (disc.) 16:19, 19 set 2018 (CEST)
@Jarashi: D'acord que les biografies són bàsicament rellevants per la seva activitat, però a la llista de càrrecs hi són tots, alguns de poc rellevants. Això, deixant a banda que els càrrecs no sempre representen prou bé l'activitat d'un biografiat. Les dates i llocs de naixement i de mort són prou importants, no en sí mateixos, sinó perquè et donen el context del personatge. Pau Cabot · Discussió 12:40, 7 oct 2018 (CEST)
@Paucabot: Tens raó, però em veig incapaç d'establir una regularitat. Hi ha alguns per qui la data de naixement és important (perquè n'indica l'època), per altres el lloc (perquè n'explica l'origen) i en molts casos pel càrrec principal que ha exercit (encara que no té perquè ser el que aparegui primer)… Tot i això, sembla que hi ha consens a l'hora d'apujar només naixement i mort. Potser estaria bé prioritzar també el camp "Conegut per" (que, ho sé, en molts casos no existeix, però es podria anar introduint), que donaria més context del personatge… jarashi (disc.) 15:14, 7 oct 2018 (CEST)

Una mica d'acord amb tots plegats. D'acord que lloc i data de naixement i mort són importants, tot i que es repeteixen al principi del text, però que no cal tirar els càrrecs gaire avall. Aleshores, jo pujaria només el naixement i la mort. La ocupació i les altres dades les deixaria per sota dels càrrecs.

La ocupació no la destacaria gaire, perquè tendeix a ser una mena de calaix de sastre on es barreja l'important i l'anecdòtic (per exemple, en Pau Gasol és esportista i actor, així, les dues coses al mateix nivell).--Pere prlpz (disc.) 17:43, 19 set 2018 (CEST)

D'acord en "apujar" dades de naixement (i defunció), però no necessàriament la professió (en això coincideixo amb l'argumentació d'en Pere prlpz, i si a més l'Amador no ho veu clar...). Comentari per a en jarashi: evidentment no es tracta de si algú és important pel quan o on, però per a situar algú, sí es important (alguns cops, essencial) el quan o on. Cordialment,--FranSisPac (disc.) 18:39, 20 set 2018 (CEST)
Diria que hi ha consens només en pujar el naixement i la mort. Tenc raó? Pau Cabot · Discussió 12:41, 7 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! Special:diff/20393719. Potser s'hauria d'afegir un encapçalament de Càrrecs o similar per tal de separar els dos blocs. Pau Cabot · Discussió 21:30, 13 oct 2018 (CEST)

Premi rebut[modifica]

A Víctor Gómez Labrado apareixen els dos premis sota el header Premi rebut en singular. Supòs que agafa el nom de la propietat de Wikidata. Crec que s'hauria de canviar per Premis rebuts o, encara millor, per Premis. Pau Cabot · Discussió 21:44, 9 oct 2018 (CEST)

Ídem per germà o germana -> Germans. Exemple: Camilo José Cela Trulock. Pau Cabot · Discussió 20:36, 13 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! Special:diff/20393694. Pau Cabot · Discussió 21:18, 13 oct 2018 (CEST)

Error en temps a l'espai[modifica]

En alguns casos, com Michael Collins (astronauta) i Mae Jemison, surt un error. Pel que he vist, és degut que el temps de vol, encara que es multiplica per 60, acaba donant decimals, i això fa petar la plantilla {{EUsec2expr}}. Crec que es pot arreglar canviant la línia:

|{{EUsec2expr|{{#expr:60*{{formatnum:{{#invoke:Wikidata | claim | property=P2873 }}|R}} }}}} per

|{{EUsec2expr|{{#expr:60*{{formatnum:{{#invoke:Wikidata | claim | property=P2873 }}|R}} round 0 }}}} Però com que no domino la plantilla, prefereixo que ho canvieu vosaltres.--Joutbis (disc.) 23:07, 12 oct 2018 (CEST)

@Joutbis: Fet Fet! Special:diff/20393584. Sembla que ara ja no donen error. Pau Cabot · Discussió 20:40, 13 oct 2018 (CEST)

Valors plegats[modifica]

Mirant Camilo José Cela Trulock, veig que hi ha Influències, fills i germans plegats, i que en els tres casos fan més alta la infotaula (a més d'ocultar l'únic paràmetre que hi ha).

Hi ha molts casos de qualcú que tengui 24 o 25 fills o germans? Si no és així, deixaria desplegats aquests paràmetres. Amb aquest formateig perdem molt més del que hi guanyam ... Pau Cabot · Discussió 21:22, 13 oct 2018 (CEST)

@Paucabot:Tens raó. Això és una reminiscència de la fallida versió en que, si només hi havia 2-3 instàncies, no la feia desplegable i si hi havia més, si. Quan va fallar i varem tornar a la situació actual, ho hauriem d'haver tret. Tira milles.amador (disc.) 01:02, 14 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! Special:diff/20394647. Pau Cabot · Discussió 09:02, 14 oct 2018 (CEST)

Falten encapçalaments[modifica]

Mirant Barack Obama, Jordi Pujol i Soley i Camilo José Cela Trulock, potser s'haurien d'afegir els encapçalaments per als blocs càrrecs i dades personals. Pau Cabot · Discussió 12:16, 14 oct 2018 (CEST)

Dates de naixement i mort[modifica]

En aquests moments no apareixen les dates de naixement i mort.--Lohen11 (disc.) 11:27, 15 oct 2018 (CEST)

@Lohen11: Jo sí que les puc veure. A quin article no es veuen? --Yuanga (disc.) 14:14, 15 oct 2018 (CEST)
@Lohen11, Yuanga: Ha estat una pífia meva que ha durat 1 hora. Disculpeu. --amador (disc.) 18:39, 15 oct 2018 (CEST)
@Amadalvarez, Yuanga: Gràcies!--Lohen11 (disc.) 19:27, 15 oct 2018 (CEST)
Solucionat doncs! :D --Yuanga (disc.) 21:22, 15 oct 2018 (CEST)

Alçada de medalla[modifica]

Bon dia. Prenent el cas de Josefina Gómez Mendoza, proposo reduir l'alçada de les imatges de les condecoracions. --Davidpar (disc.) 14:41, 20 oct 2018 (CEST)

Encara que no tant, la creu de Sant Jordi també surt massa grossa: Josep Riba i Ortínez. Pau Cabot · Discussió 14:56, 20 oct 2018 (CEST)
L'he feta bastant més petita: Special:diff/20410614, però potser encara s'hauria de reduir més. Pau Cabot · Discussió 15:19, 20 oct 2018 (CEST)
@Paucabot, Davidpar: Jo no faria tant petit l'amplada, pensa que les horitzontals no feien nosa.--amador (disc.) 15:35, 20 oct 2018 (CEST)
Pots ampliar l'amplada, però està clar que havia de tenir doble restricció. L'exemple que posava Davidpar quedava enorme. Pau Cabot · Discussió 16:41, 20 oct 2018 (CEST)

Error a Premis[modifica]

A Madelaine Petsch surt aquest error a l'apartat premis: "Error de Lua a Mòdul:Wikidata a la línia 865: bad argument #1 to 'find' (string expected, got nil)". Crec que en un altre cas ho vaig solucionar omplint alguna dada de wikidata però ara no ho aconsegueixo, merci.--Castellbo (disc.) 21:06, 2 nov 2018 (CET)

Un error inesperat en la darrera versió del Mòdul:Wikidata, solucionat. --V.Riullop (parlem-ne) 00:20, 3 nov 2018 (CET)

Residència[modifica]

Vegeu la residència a Golda Meir. Malgrat haver viscut a molts llocs només es mostra el primer. Per simplificar, potser podria eliminar-se directament el camp? Gràcies! --Jey (disc.) 11:49, 2 des 2018 (CET)

Es pot fer en «format table», en aquest cas te data d'inici i de finalització per cada una de les residències.--Kette~cawiki (disc.) 12:26, 2 des 2018 (CET)
Un altre exemple a Idi Amin. --Jey (disc.) 19:19, 15 gen 2019 (CET)
@Jey, Kette~cawiki, Paucabot: Per mi ho podem treure, amb el pas del temps, no em sembla massa significatiu. Vaig posar només un perquè vaig interpretar que era l'actual (o el de sempre), però no vaig comptar amb que tingués historial. Que en penseu?.--amador (disc.) 19:53, 15 gen 2019 (CET)
@Amadalvarez: OK per mi! --Jey (disc.) 20:14, 15 gen 2019 (CET)
@Amadalvarez: d'acord.--Kette~cawiki (disc.) 10:57, 16 gen 2019 (CET)
@Jey, Kette~cawiki, Paucabot: Fet Fet! --amador (disc.) 20:39, 16 gen 2019 (CET)

Ah, acabo de descobrir per què no surt el camp de residència a Aliona Bolsova, deu ser per això d'aquí a dalt. En aquest cas em semblava interessant la dada a la infotaula, ja que la gràcia és que és catalana perquè viu a Palafrugell. No podríem deixar el camp per omplir-lo manualment quan vulguem, encara que no xucli el contingut de WD?.--Carles (enraonem) 23:07, 27 maig 2019 (CEST) @Jey, Kette~cawiki, Paucabot, Amadalvarez:

@CarlesMartin: Activat el paràmetre manual, esperem que els editors ho facin servir cabalment. amador (disc.) 23:23, 27 maig 2019 (CEST)

Biaix de gènere[modifica]

M'agradaria destacar que tots sis exemples que es mostren en aquesta pàgina de plantilla són homes. Quan es parla de biaix de gènere i d'invisibilització de la dona també es parla d'això. A més, un d'ells és un reconegut assetjador sexual. Proposo canviar aquests exemples i donar a dones la importància que es mereixen.--Jordiventura96 (disc.) 12:11, 4 des 2018 (CET)

Viquipèdia:Llanceu-vos-hi Res t'impedeix afegir-hi els exemples que vulguis. Els que no hi són és només perquè no els hi has posat.--Pere prlpz (disc.) 15:41, 4 des 2018 (CET)
@Jordiventura96: Tens raó. Les mostres han de tenir un contingut ampli per poder provar que tot va bé quan fem un canvi, per tant, mira de posar casos femenins que generin la mateixa cobertura (quantitativa) de propietats que hi ha ara. Per cert, odio Berlusconi, però té els seus delictes a Wikidata. Si penses canviar-lo, ja saps el que cal aconseguir. Merci per tenir cura dels detalls. amador (disc.) 19:46, 4 des 2018 (CET)

Insígnies astronautes[modifica]

El tema de les insígnies no funciona a Valentina Tereixkova. No tinc clar que hi falta. Gràcies! --Jey (disc.) 19:33, 4 des 2018 (CET)

@Jey: no la pot recuperar de la missió en que va participar, la Vostok 6 no té cap insígnia. La presentació de la dada hauria d'anar condicionada a la seva existència, pot ser amb un rowsubformat(elquesigui)? --Kette~cawiki (disc.) 19:44, 4 des 2018 (CET)
Quelcom semblant a això?
{{#invoke:Wikidata | claim | property=P450 |qualifier=P450/P154 |formatting=table|rowformat = $1 |rowsubformat1= [[file:$1|30px|link=]] | separator=  }}
.--Kette~cawiki (disc.) 19:54, 4 des 2018 (CET)

@Jey: apa, resolt!--Kette~cawiki (disc.) 20:09, 4 des 2018 (CET)

Càrrecs acadèmics[modifica]

Bon dia.

He actualitzat a Wikidata la informació de Elies Rogent i Amat. Concretament volia afegir la seva faceta com a director de l’ETSAB.

El primer dubte m’ha sorgit sobre si calia atribuir-ho a la declaració ‘càrrec’, ‘ocupació’ o a alguna altre.

El segon dubte m’ha sorgit quan he vist com es mostra aquesta informació a la seva infotaula. Malgrat que a Wikidata s’ha incorporat la data d’inici, de fi i la organització de la qual en va ser director, ni com a càrrec ni com a ocupació es mostra a la infotaula tota aquesta informació, que crec que pot ser rellevant. --TTPrats (disc.) 15:20, 7 des 2018 (CET)

@TTPrats:Gràcies per ampliar la bio d'en Rogent a WD. Les ocupacions són professions. Director no és un ofici o professió, sinó un càrrec successori i, com ja ha corregit el company @Kette~cawiki: va al càrrec (P39). T'he esborrat l'entrada "director" de la ocupació (P106) pel que acabo de comentar i, aprofito per comentar que la organització dirigida des d'aquest càrrec (P2389) no s'associa al càrrec d'una persona específica, sinó que va dins de la definició de l'ítem del càrrec, en aquest cas, apareix a director de l'ETSAB (Q59523510). Sembla una mica complex, però amb la pràctica tot resulta més fàcil. I no pateixis ni pels errors, ni per preguntar. Tots hem començat algun cop i de forma molt més maldestra. A disposar, --amador (disc.) 18:53, 7 des 2018 (CET)
Gràcies amador per la informació. Actualitzaré a WD la informació de la resta de directors segons el que indiques. He afegit al WD de l'Etsab la declaració 'càrrec ocupat pel cap de l'organització' indicant 'director de l'Etsab'. Crec que seria bo que en la infotaula d'organització es mostrés també aquesta informació, però imagino que ho hauré de comentar en alguna altre discussió. Fins aviat!
@TTPrats:Si, millor que ho posis a la discussió de la infotaula d'organització, perquè així tenim endreçades les peticions. En el cas de la {{infotaula d'organització}} està pendent de fer-li una revisió en profunditat per incorporar les darreres novetats, o sigui que farem un escombrat de tot el que tinguem pendent a la seva discussió. Suposo que fin gener no m'hi posaré. Merci,--amador (disc.) 21:19, 7 des 2018 (CET)
@TTPrats: Per cert, si penses carregar una sèrie de dades a WD, pot ser t'interessa familiaritzar-te amb l'eina Quick Statements. El seu ús estalvia molt de temps quan fas un treball repetitiu de càrrega, i el Help és molt descriptiu. Si et cal alguna cosa, pregunta. --amador (disc.) 21:29, 7 des 2018 (CET)
Gràcies de nou amador. Quan a la infotaula d'organització faré la consulta al fòrum corresponent per veure si es pot considerar. Quan a l'eina Quick Statements (la desconeixia i gràcies també) pinta molt bé i sembla molt potent, però ara per ara prefereixo fer processos més manuals per familiaritzar-me amb alguns conceptes bàsics. Seguim!

Títols nobiliaris[modifica]

@Paucabot, Jey, Kette~cawiki:, podeu dir la vostra opnió sobre aquest tema que va traure l'@Arnaugir:, Bones festes, --amador (disc.) 07:51, 26 des 2018 (CET) Discussió traslladada des de Discussió:Guerau de Peguera i de Berardo

@Amadalvarez: creant aquest article, m'he adonat que títol nobiliari (P97) no crea un bloc de successions com sí ho fa el càrrec, etc. No ho hauria de fer? al cap i a la fi, té data d'inici, de fi, predecessor, etc. Gràcies--Arnaugir (discussió) 11:05, 17 des 2018 (CET)

@Arnaugir:Tal com ho varem definir a Plantilla:Infotaula_persona#Paràmetres només era pels "NO successoris" i els successoris van a càrrec (P39). Veig, però, que a la definició de la P97 expressament diu que els nobiliaris van aquí amb els mateixos qualificadors. Sembla que el que caldria fer és donar-li el mateix tractament i decidir on el posem, si al mateix lloc que ara o davant/darrere dels altres càrrecs. Ara bé, els reis on van ?, perquè ara a WD molts estan a la P39 Ex.: Elisabet II del Regne Unit (Q9682), Felip VI d'Espanya (Q191045). Li hauríem de donar una volta. Et sembla bé moure aquesta discussió a {{infotaula persona}} i seguir cercant opinions allà ?. Merci, amador (disc.) 14:51, 17 des 2018 (CET)
@Amadalvarez: gràcies per la resposta. Podem seguir-hi pensant, però crec que el millor seria donar-li el mateix tractament que el càrrec, posant-lo a continuació al bloc de successions.--Arnaugir (discussió) 20:09, 18 des 2018 (CET)

Fi de la discussió traslladada


Hauríem de decidir (feu els vostres comentaris darrere les opcions):

 • On va ?:
 • Que fem amb reis i monarques que estan com a càrrec ?.:
  • No crec que sigui un error, sinó que es deu haver considerat que exercien com a cap d'estat o similar. amador (disc.) 21:16, 18 des 2018 (CET)

Error llista càrrecs[modifica]

No acabo de veure perquè a Julie Bishop només s'hi veu un dels càrrecs. Hi ha algun error? Gràcies!--Jey (disc.) 00:31, 20 des 2018 (CET)

@Jey: Culpa meva intentant arreglar un problema de {{infotaula persona/capçalcàrrec}}. Ho he revertit. @Amadalvarez: et deixo a tu com solucionar Abraham Isaac Kook i algun altre cas que dóna error. --V.Riullop (parlem-ne) 12:36, 20 des 2018 (CET)
@Vriullop: Fet Fet!. special:diff/20608867. En tot cas, és un error de dades. Com vaig anunciar a la sessió de la Viquitrobada, els qualificadors multivalors són una patologia. Merci.amador (disc.) 23:34, 20 des 2018 (CET)

Blog[modifica]

Podríem afegir blog oficial (P1581) com a alternativa a lloc web oficial (P856). Exemple: Carme Barba i Corominas. Pau Cabot · Discussió 08:42, 2 gen 2019 (CET)

A favor! --Jey (disc.) 09:57, 2 gen 2019 (CET)
+1.--Kette~cawiki (disc.) 17:32, 2 gen 2019 (CET)
Special:diff/20689227 Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 19:39, 15 gen 2019 (CET)

"Per l'obra"[modifica]

Hi ha alguna manera de posar "Per l'obra" (de l'apartat dels premis) en minúscula? Perquè va després d'una coma. --Davidpar (disc.) 16:18, 13 gen 2019 (CET) @Davidpar: Fet Fet! --amador (disc.) 20:42, 15 gen 2019 (CET)

@Amadalvarez: Disculpa però crec que el que fa {{small}} és que surti més petit. --Davidpar (disc.) 23:02, 15 gen 2019 (CET)
@Davidpar: Òndia. He llegit massa depresa la teva petició. Tens raó. Fet Fet!amador (disc.) 23:32, 15 gen 2019 (CET)

Ordinal a la data de naixement[modifica]

És normal que surti l'ordinal a la data de naixement de la infotaula de Jordi Porta i Ribalta? Pau Cabot · Discussió 17:13, 25 gen 2019 (CET)

Està fet expressament, pel dia primer de cada mes, mira 1 de juliol. Com en francès, per exemple fr:Robert Hue. --V.Riullop (parlem-ne) 20:41, 25 gen 2019 (CET)

Any obres[modifica]

Veig que a les obres, entre parèntesis, s'hi ha incorporat l'any de publicació. Per als compositors també s'hauria de tenir en compte la data d'estrena, per exemple els Two poems for orchestra de Frank Bridge.--Lohen11 (disc.) 21:31, 28 gen 2019 (CET)

@Lohen11: Fet Fet! Special:diff/20749738/20757147. Pau Cabot · Discussió 19:17, 6 feb 2019 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 4-02-2019[modifica]

{{modificació protegida}} Sol·licito que s'afegeixi a la infotaula de Robin Williams, apartat família, subapartat fills, el seu fill Zachary fruit del seu matrimoni amb Valeria Velardi, tal com apareix en el mateix article. Gràcies! 5.225.123.129 (discussió) 18:13, 4 feb 2019 (CET)

Fet Fet!. El pròxim cop si us plau demana-ho a la mateixa pàgina de l'article. Salut! --Jey (disc.) 21:08, 4 feb 2019 (CET)

Nom de naixement duplicat[modifica]

A Maria Girona i Benet (i a molts d'altres articles) hi ha el nom de naixement duplicat. Què us semblaria fer que si nom de naixement (P1477) = PAGENAME, no es repeteixi aquest nom? Pau Cabot · Discussió 19:03, 6 feb 2019 (CET)

Era la intenció, però com que és una combinació múltiple entre nom original, nom de naixement, nom manual i PAGENAME, ha fallat alguna cosa. Ho reviso. Merci, amador (disc.) 06:31, 7 feb 2019 (CET)
@Paucabot: Arreglat special:diff/20766407. Si trobes algun altre cas, avisa. Merci, --amador (disc.) 12:25, 10 feb 2019 (CET)

Format Participà en[modifica]

Veient aquesta secció a Laura Borràs i Castanyer, pens que, per simplificar i fer més coherent la infotaula, hauríem d'usar el mateix format que per als premis: * (any) esdeveniment. Perfectament podem prescindir de l'encapçalament i la data es pot arrodonir a l'any. Pau Cabot · Discussió 19:27, 6 feb 2019 (CET)

@Paucabot: No ho veig clar. Aquí va la participà en (P1344) que suporta esdeveniments diversos segons professió. Mira els casos de Michael Phelps (info addicional), Shakira (precisió dates) o Eddy Merckx a l'exemple de la infotaula (no implantat a l'article encara). Merci, amador (disc.) 06:29, 7 feb 2019 (CET)
Dels tres casos que m'exposes, Michael Phelps i Shakira crec que no invaliden els meus arguments. Potser Eddy Merckx sí, parcialment.
Els encapçalaments data i activitat crec que són massa obvis i que es podrien eliminar. I l'arrodoniment de la data a l'any el defens aquí. Només estam parlant de format, no d'eliminar informació. Els qualificadors es podrien mantenir perfectament.
L'única cosa que em fa dubtar és que no sé com quedaria aquest format comprimit per a un esdeveniment repetit diversos anys com es mostra a Eddy Merckx. Estaria bé fer una prova per veure com quedaria. Pau Cabot · Discussió 07:51, 7 feb 2019 (CET)
De moment, he eliminat els encapçalaments. A veure si qualcú més pot opinar sobre els altres temes. Pau Cabot · Discussió 15:59, 4 març 2019 (CET)

Hola! Una petita petició. La data de l'esdeveniment es va a buscar dins de l'item del respectiu esdeveniment, oi? Proposo que també agafi data de publicació (P577) en casos com manifestos, etc. Merci! --Davidpar (disc.) 22:43, 24 feb 2019 (CET)

@Davidpar: Fet Fet! special:diff/20807221, mira Laura Borràs i Castanyer. amador (disc.) 18:44, 25 feb 2019 (CET)

Format (ubicació) del reemplaçat per[modifica]

Suposo que és general però, a la infotaula de María Luisa Carcedo Roces, observo que al segon i al quart càrrec, que a WD tenen el qualificador reemplaçat per (P1366), el nom d'aquest/a surt a continuació de les dates d'inici i final. Diria que ha d'anar la línia següent, no? --FranSisPac (disc.) 18:06, 9 feb 2019 (CET)

@FranSisPac: és força difícil d'arreglar. Es produeix perquè no existeix predecessor, que és on s'hi fa el salt de línia. Posar-ho després de les dates enlloc d'abans del predecessor, provocaria un salt extra en tots els casos que no hi ha ni predecessor ni successor. L'opció òptima de "posar-ho davant el successor si no hi ha predecessor" és un codi complicat pel lloc on està. En el cas que la manca de predecessor sigui perquè el càrrec és nou, s'arregla posant-li un "sense valor" a WD (com el cas d'"Alta Comissionada..." a l'exemple que has donat), on ja ho he fet, però el cas dels diputats, on no hi ha una successió en el canvi de mandat, però si quan es produeix a meitat de mandat, no tenim una solució fàcil. Merci per confiar. amador (disc.) 11:03, 25 feb 2019 (CET)

[modifica]

Podíem afegir logotip (P154). Ara he vist que hi ha unes quantes persones que en tenen. Pau Cabot · Discussió 15:54, 4 març 2019 (CET)

He mirat el petscan i he eliminat imatges que estaven com a logo. Dels 72 que queden, algun són falsos positius, porque el logo apareix com a qualificador d'un altra cosa, però el Petscan no diferencia. En els casos reals, la majoria són el nom escrit amb un font diferent. No dic que no sigui un logo, però no crec que pagui la pena mostrar-lo. amador (disc.) 20:21, 9 març 2019 (CET)
Hi he pegat una ullada i no veig el motiu per no posar-lo com a {{Infotaula d'organització}}. Els tres darrers, per exemple, diria que són logos que aportarien tant com a l'altra infotaula. En un cas, fins i tot no tenim imatge (P18) i en dos casos dels tres sí que són vertaders logos que no posen ni el nom.
Avui en dia, per als artistes, el logo és tant o més important que més de la meitat del centenar de propietats que importam. Si estam preocupats perquè la infotaula sigui molt alta, sempre podem pensar que no afectarà a molts articles. Pau Cabot · Discussió 20:48, 9 març 2019 (CET)
Es podria posar el logo a doble columna al costat de la signatura forçant una grandària menor d'aquesta última (que tradicionalment es visualitza en ca.wikipedia amb una mida més gran que en altres wikis).--Asqueladd (disc.) 20:54, 9 març 2019 (CET)
Seguint la proposta d'@Asqueladd: podria ser l'equivalent a l'escut d'armes que surt al peu, de fet l'escut d'armes era el logo de l'antiguitat. He mirat a WD i només hi havia 2 casos que teníem ambdues propietats i eren la mateixa imatge, la de l'escut concretament (ara només ho tenen com escut). Que us sembla ?. --amador (disc.) 06:00, 10 març 2019 (CET)

Professora[modifica]

Sabeu per què a Ada Castells Ferrer "professor" no surt en femení? --Davidpar (disc.) 12:41, 13 abr 2019 (CEST)

@Davidpar: Solucionat: d:Special:Diff/921597444. @Amadalvarez: FYI, es queda amb els valors de rang més alt, en aquest cas era només en francès ignorant la resta. Això podria ser un problema en valors multilingüe, no de sintaxi sinó pel mòdul. --V.Riullop (parlem-ne) 09:58, 22 abr 2019 (CEST)

Seccions colapsables infotaula[modifica]

Hola a @tothom,

Abans d’ahir vaig crear l’article Rafael Leonardo Callejas Romero i m’he fixat que en l’apartat ‘Premis’ de la infotaula hi ha l’opció de mostrar-los o d’amagar-los.

No sé de què o de qui depèn que aixó sigui possible, però crec que podria ser interessant si també pogués ser colapsable la relació de detinguts, la relació d’acusats i, eventualment, la relació de condemnats de la infotaula de la pàgina del Cas Fifagate.

Bé, just ara m'adono que la infotaula del Cas Fifagate no és de persona, és d'esdeveniment, però potser el que plantejo podria ser aplicable a totes les infotaules.

Potser primer m'hauria d'haver llegit tots els temes previs... però ho anirè fent poc a poc. Ja em disculpareu si aquest tema ja s'ha tocat, s'ha discutit o s'ha descartat, però sóc relativament nou i amb queda molt per llegir i aprendre.

Moltes gràcies. Voraviu (disc.) 21:35, 21 abr 2019 (CEST)

Tractat a Plantilla_Discussió:Infotaula_esdeveniment amador (disc.) 11:12, 22 abr 2019 (CEST)
Aplicat a "premis" i "obres". amador (disc.) 09:24, 13 juny 2019 (CEST)

Faraons[modifica]

La secció extensio_noms_farao que crea aquest apartat tot usant {{Infotaula persona/parametres}} no acaba s'acaba de mostrar gaire bé: surt dins una caixa i té el logo de WD al peu. Vegeu Osorkon IV, per exemple (on es mostra plegada). Pau Cabot · Discussió 11:24, 26 abr 2019 (CEST)

@Paucabot: No és fàcil de millorar. Li he tret l'enllaç a WD. Ja miraré de millorar-lo, però ara estic força ocupat. Merci. amador (disc.) 17:03, 12 maig 2019 (CEST)

Ordinals[modifica]

A Öznur Çalışkan no surten els ordinals de manera correcta en la secció Participà en. Pau Cabot · Discussió 07:04, 11 maig 2019 (CEST)

@Paucabot: Fet Fet!.amador (disc.) 08:14, 12 maig 2019 (CEST)

Espai a partit polític[modifica]

Bon dia, demano que el nom de l'etiqueta "Partit polític" es canviï a "Partit" a seques. Vegeu l'exemple: Andrea Levy Soler. Crec que és una redundància (perquè queda clar que és polític pels càrrecs i l'ocupació), i que a més genera un espai en blanc innecessari. --Davidpar (disc.) 11:49, 19 maig 2019 (CEST)

@Davidpar: Fet Fet!. Per cert, he començat una actualització de les infotaules de: persona, organització, indret, geografia política, edifici, esdeveniment i ésser viu. Visita els enllaços que apunten a les discussions per si vols afegir alguna cosa. Merci, amador (disc.) 18:19, 25 juny 2019 (CEST)
@Amadalvarez: Moltes gràcies!!!!!!!! Ho miro --Davidpar (disc.) 19:56, 25 juny 2019 (CEST)

Participà en[modifica]

A Alfred García Castillo apareix que quedà "4è" en una de les participacions. No he trobat com arreglar-ho. Gràcies! --Jey (disc.) 14:10, 1 juny 2019 (CEST)

@Jey: Fet Fet!: special:diff/21253780. Sempre havia funcionat malament, però no ens havíem fixat. Merci, amador (disc.) 21:34, 1 juny 2019 (CEST)

capçalera en biografia[modifica]

@Paucabot, Jey, FranSisPac, Pere prlpz, Arnaugir:@Jarashi: M'adono que quan vàrem moure els noms i les dates per davant els càrrecs, les dades de biografia que es van quedar darrera (formació, ideologia, religió,...) no tenen capçalera pròpia i es veuen enganxades al darrer càrrec (ex.:Laura Borràs i Castanyer). Posar una altra capçalera pot ser massa carregat en els casos que només tingui una de les dades possibles, perquè de seguida ve l'activitat professional (ex.: Luis Bárcenas Gutiérrez). Potser podríem posar una línia separadora simple per diferenciar-lo. Que suggeriu que fem ? amador (disc.) 07:28, 8 juny 2019 (CEST)

Potser es podria pujar l'encapçalament d'Activitat al final del càrrec i que aixoplugués totes aquestes dades. En aquest cas, podríem mantenir-li el nom o posar-ne un de més genèric (Currículum, Carrera…) jarashi (disc.) 11:37, 11 juny 2019 (CEST)
@Jarashi: Ummmm. No és tan fàcil triar quelcom que no sigui repetir "biografia". La llista complerta de variables (algunes només manuals) que han quedat entre "càrrecs" i "Activitat" són: {{{alies|}}} {{{residencia|}}}{{{nacionalitat|}}}{{{ciutadania|}}}{{{etnia|}}}{{{ideologia|}}}{{{religio|}}}{{{educacio|}}}{{{alma_mater|}}}{{{conegut_per|}}}{{{aliats|}}}{{{rivals|}}}{{{alçada|}}}{{{pes|}}} {{{ulls|}}}{{{cabells|}}}{{{mesures|}}}. Provo a posar una ratlla de separació i a veure que us sembla i, si no, seguim pensant. Veure Miquel Batllori i Munné, sense càrrecs i per tant, sense ratlla; i Laura Borràs i Castanyer, amb la ratlla com a separador amador (disc.) 19:44, 12 juny 2019 (CEST)
@Amadalvarez: No em desagrada com queda amb la ratlla, però —per no renunciar a l'encapçalament— què et semblaria posar-ne un de "Dades personals", tenint en compte el tipus d'informació que hi ha quedat... jarashi (disc.) 20:51, 12 juny 2019 (CEST)
@Jarashi: Sempre o només quan hi hagi càrrecs ?. Ho dic perquè, quan hi han poques dades, amb la capçalera "biografia" ja n'hi hauria prou per tot i, si forcéssim la capçalera "Dades personals", podríem tenir un excés d'encapçalaments (de fet, em sembla que fa 2-3 anys, amb el @Paucabot: ja vàrem fer una poda de capçaleres). Per contra, si hi ha càrrecs, té sentit el que dius, quadra prou amb el contingut i no és redundant amb "biografia". Que n'opineu ?. amador (disc.) 21:41, 12 juny 2019 (CEST)
@Amadalvarez: Totalment d'acord! NOMÉS si hi ha càrrecs, en lloc de la ratlla, hi posaria la capçalera de "Dades personals". Si no hi ha càrrecs, em sembla molt bé que "Biografia" sigui l'encapçalament comú. Gràcies! jarashi (disc.) 11:18, 13 juny 2019 (CEST)

tancat tancat amador (disc.) 18:30, 25 juny 2019 (CEST)

Noves propietats candidates[modifica]

Estic preparant una revisió general de la infotaula, o sigui que si teniu suggeriments a fer, aquest és el moment. També he fet una repassada de les darreres propietats creades i poso aquí una llista de les que tenen relació amb persona per a comentar-les i decidir quines posem.

Propietats
logotip (P154) Fet Fet! com alternatiu a imatge de l'escut d'armes (P94)
nacionalitat esportiva (P1532) Fet Fet!, proveïdor de l'uniforme (P5995) Fet Fet!,
gabinet (P5054) Fet Fet!, lloc de devoció (P5873) Fet Fet!, copilot (P2095) Fet Fet!,
Propietats pendents discussió
gols totals de la carrera (P6509), assistències totals de la carrera (P6545), punts totals de la carrera (P6544), tirs totals de la carrera (P6543), minuts de càstig totals de la carrera (P6546),
motiu de sortida (P1643) (descartada. No utilitzar),
millores i temes que estaven pendents

Podeu fer canvis o afegits a aquestes mateixes llistes per a tenir-ho concentrat. amador (disc.) 23:00, 22 juny 2019 (CEST)

Hola @Amadalvarez: Admeto que no és una qüestió molt important i, a més, ignoro la complexitat tècnica. Però dos petits suggeriments de cara a la revisió general. 1) Quan només hi ha una data de finalització del càrrec (cas de Marta Camps i Torrens), proposo posar un guionet al davant per evitar que algun lector es pensi que és la data d'inici. Entenc que haurien de ser-hi les dues dates i que hauria de ser una situació "interina" fins a completar la informació. I 2) Quan només hi ha a Wikidata el successor del càrrec (cas de Sergi Sabrià i Benito), queda a la mateixa línia de les dates i per mantenir l'estil proposo que surti a sota. Això és tot per avui! ;))) --Davidpar (disc.) 21:04, 29 juny 2019 (CEST)
@Davidpar: És conegut; el segon punt ho van denunciar fa unes setmanes. És molt difícil de solucionar, perquè per arreglar aquesta situació, podriem generar una línia en blanc en altres situacions. M'ho tornaré a mirar a veure si li trobo una drecera. En tot cas, és una bogeria intentar arreglar des de la infotaula les patologies de continguts. Merci,amador (disc.) 21:10, 29 juny 2019 (CEST)
Sí, tens raó --Davidpar (disc.) 21:11, 29 juny 2019 (CEST)
@Amadalvarez: gabinet (P5054) no es mostra, no? L'he vist a Jacques Delors. gràcies! --Jey (disc.) 15:11, 30 juny 2019 (CEST)
@Jey: Disculpa, les marques de Fet Fet! volen dir que les he fet a la versió {{proves persona}}. La tinc en la incubadora fins veure si demanàveu alguna cosa més. Si fas una previsualització d'un article posant-li "proves persona" podràs comprovar com queda. Merci, amador (disc.) 16:11, 30 juny 2019 (CEST)

Tres idees:

finalitzem aquesta entrada
@Jey, Davidpar: Ja he pujat la versió de proves a producció; haurien de funcionar tots els canvis comentats.
Incorpora els 3 darrers canvis esmentats pel David. Merci pels suggeriments. Lamentablement no he reeixit amb els salts de línia dels càrrecs després d'intentar diverses alternatives durant tota la tarda d'ahir. Em sap greu, n'haurem d'estar més a sobre de les dades.
Tornem al règim normal de peticions. Salut ! amador (disc.) 07:22, 2 jul 2019 (CEST)

tancat tancat

Més coses[modifica]

Una de curiosa. A Néstor Kirchner tenim el càrrec Primera Dama de l'Argentina (Q24703451) que hauria d'agafar la forma masculina de l'etiqueta (P3321) quan sexe o gènere (P21) sigui home (Q6581097). O hi ha alguna altra manera de fer-ho? Gràcies! --Jey (disc.) 18:37, 2 jul 2019 (CEST)

@Jey: Jod.... Jo li trauria, tampoc deu un ser un càrrec del que se sentiria orgullós. La forma masculina de l'etiqueta (P3321) no la fem servir i, a més, així em vaig comprometre a una discussió de WD on es volien pelar la forma femenina de l'etiqueta (P2521) i ho varen suspendre temporalment. De veritat, jo li trauria... amb nocturnitat, si cal. amador (disc.) 07:10, 6 jul 2019 (CEST)
@Jey, Amadalvarez: Hola! Pel que llegeixo, és un càrrec no-oficial i no-reglat en el cas de l'Argentina, per tant, jo veig que es podria treure. Si no, una alternativa és podria ser càrrec (P39) primer cavaller (Q985799) de (P642) Argentina (Q414). Una primera dama (Q203184) és una subclasse de (P279) de dona (Q467) i oposat a (P461) a primer cavaller (Q985799) (el qual és subclasse de (P279) de home (Q8441)). --Davidpar (disc.) 11:00, 6 jul 2019 (CEST)
Totalment d'acord amb el davidpar. Ara no es veu perquè aquest senyor té els paràmetres en manual, però jo el liquidaria discretament. Per cert, he vist que això de forma masculina pot arribar a utilitzar-se de forma obsessiva, com a rei d'Espanya (Q3847454). En fi, amador (disc.) 13:50, 6 jul 2019 (CEST)

Posició a l'equip[modifica]

posició a l'equip (P413) també podria estar feminitzada. Exemple a Florijana Ismaili. Gràcies! --Jey (disc.) 23:06, 7 jul 2019 (CEST)

Fet Fet! amador (disc.) 06:48, 17 jul 2019 (CEST)

Selecció nacional[modifica]

La selecció nacional a Megan Rapinoe no surt correctament, entenc que és perquè és selecció nacional de futbol femení (Q23905105) enlloc de selecció nacional de futbol (Q6979593). No soc capaç de veure com cal modificar-ho... --Jey (disc.) 21:12, 9 jul 2019 (CEST)

@Jey: Disculpa el retard. Estic concentrat en un megacanvi i passo menys freqüentment per les discussions si no em fan un ping. Bé, està Fet Fet!. Com que als items de seleccions nacionals hi ha tantes P31 com combinacions esport/genere/estat existeixen, la infotaula ho determina per la subclasse de (P279) de l'item de la selecció que ha de tenir selecció nacional (Q1194951). Veure d:special:diff/980848106. Salut ! amador (disc.) 06:43, 17 jul 2019 (CEST)
@Amadalvarez: moltes gràcies!!! --Jey (disc.) 20:27, 17 jul 2019 (CEST)

Anys càrrecs[modifica]

Quan els càrrec (P39) no tenen data d'inici (P580) o data de finalització (P582) haurien de fer servir (P585) com en Jeanne Moreau. Gràcies! --Jey (disc.) 19:06, 31 jul 2019 (CEST)

Juntament amb[modifica]

A l'apartat Juntament amb hi apareix un error, vegeu Amat de Montsoriu.--Lohen11 (disc.) 17:27, 7 ago 2019 (CEST)

Fet Fet! Special:diff/21643072 Havia esborrat un claudàtor per error. Pau Cabot · Discussió 17:45, 7 ago 2019 (CEST)

Errors de Lua[modifica]

A Arcàngel Gabriel i Miquel (arcàngel). El problema està l'etiqueta de patró de (P2925). Pau Cabot · Discussió 09:16, 26 ago 2019 (CEST)

@Paucabot: Suposo que era el problema del sexe dels àngels, solucionat per Plantilla Discussió:Infotaula personatge#Error de Lua. --V.Riullop (parlem-ne) 10:40, 26 ago 2019 (CEST)

Educació[modifica]

Vegeu el fil a https://twitter.com/deyzaguirre/status/1165578064270696449 suggerit per (Q57685194). Realment formació a (P69) és un fals amic de l'anglès educated at. L'etiqueta "educació" en lloc de "educat a" surt per Special:Diff/20395277 (@Paucabot:). La meva proposta és directament "alma mater", gens ambigu, o bé "format a", corregit a Wikidata i obtingut directament per Plantilla:Infotaula persona/formatglobal label32. Ping Amadalvarez. --V.Riullop (parlem-ne) 10:38, 26 ago 2019 (CEST)

@Vriullop: Sense llegir tot el fil de TW, m'hi he llençat a posar "Formació", que bé podria ser "Formació a". "Alma mater" és confós (en algun lloc de WD vaig veure una discussió) perquè assumeix que parlem de formació universitària i en alguns casos no ho és; també perquè a vegades l'expressió "alma mater" s'aplica a la uni de referència d'un investigador o professor, barrejant la formació amb l'ocupació. Va bé, o canvio? amador (disc.) 11:21, 26 ago 2019 (CEST)
@Amadalvarez: Endavant. --V.Riullop (parlem-ne) 11:24, 26 ago 2019 (CEST)
La tesi del tuitaire pontificador és, com a mínim, discutible. Els centres no només formen asèpticament sinó que també eduquen (conscientment o no). Però això ja és un altre debat que seria estèril discutir (i menys a Twitter). Pau Cabot · Discussió 11:28, 26 ago 2019 (CEST)

Parents[modifica]

La llista de parents, en casos com el de Íñigo Méndez de Vigo Montojo, pot quedar molt llarga. --Davidpar (disc.) 08:39, 30 ago 2019 (CEST)

@Davidpar: Li he deixat una nota a l'autor, perquè em sembla malaltís. amador (disc.) 19:21, 30 ago 2019 (CEST)
@Davidpar: Ho pots seguir a [[:d:User_talk:Up_and_Go#Genealogy_in_parent (P1038)]], A veure si evoluciona la proposta que li he fet. amador (disc.) 21:01, 30 ago 2019 (CEST)

Premis[modifica]

@Amadalvarez: crec que aquest canvi elimina completament la llista de premis. Ho podries revisar? Gràcies! --Jey (disc.) 00:18, 2 set 2019 (CEST)

Gràcies, @Jey:. Fet Fet!, com una cosa tan petita pot causar tanta pèrdua ! Salut. amador (disc.) 07:32, 2 set 2019 (CEST)

Edat naixement[modifica]

Hi ha un error en l'edat de Yuki Okoda. Si els càlculs no em fallen tindria entre 19 i 29 anys.--Jey (disc.) 18:18, 4 set 2019 (CEST)

@Jey: Ha millorat. Té a veure amb un efecte estrany que em van explicar un cop els de WD. Quan posem 1990s, com a dècada, tot i que vegis 1990s, internament té un any que, si no dius res, és el darrer de la dècada i això afecta als càlculs. Per evitar aquest efecte cal escriure 1990 i canviar l'escala de "any" a "dècada", llavors veuràs 1990s i els càlculs funcionaran bé. Si, ja sé el que em diràs. Jo tampoc ho entenc, però funciona.amador (disc.) 19:38, 4 set 2019 (CEST) Fet Fet!
@Amadalvarez: jaja em consola veure que tu tampoc ho entens. gràcies! --Jey (disc.) 20:50, 4 set 2019 (CEST)
@Jey: Cada cop hi ha més coses que no entenc, però en les que hi crec. I no és del camp de la religió, més aviat és tecnologia. amador (disc.) 12:07, 7 set 2019 (CEST)

Errors en la plantilla quan no existeix l'ítem de Wikidata[modifica]

Quan encara no s'ha creat l'ítem de Wikidata, la plantilla dona dos Error de l'expressió: Operador < inesperat (que abans no donava). Exemple: Jordi Dalmau. @Amadalvarez: Hi pots pegar una ullada? Pau Cabot · Discussió 07:58, 7 set 2019 (CEST)

Deu ser cosa del mòdul perquè ara veig que també passa a Habitatge al carrer Bonavista, 7. @Vriullop:. Pau Cabot · Discussió 08:14, 7 set 2019 (CEST)
També passa amb {{Indret}}: Grianán de Ailech. Pau Cabot · Discussió 08:44, 7 set 2019 (CEST)
Corregit temporalment Corregit temporalment a {{infotaula edifici}} [8]... Però no sé si aquesta és una solució definitiva que cal aplicar a cada plantilla que faci comparacions numèriques amb el nombre de declaracions d'una certa propietat, o bé es pot fer quelcom més general amb #ifexpr i #iferror. --Álvaro (disc.) 08:47, 7 set 2019 (CEST)
Corregit en el mòdul. La funció numStatements retorna zero quan no existeix la propietat i ara també quan no existeix element associat a Wikidata. Ja no cal aquest iferror que amagaria un valor d'ítem erroni, cas estrany que acabaria petant per alguna altra banda, però potser interessa fer un tractament diferent quan és igual a zero. --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 9 set 2019 (CEST)

Edat en el moment de la mort[modifica]

Bon vespre, @Amadalvarez:. A «Isaac Comnè (fill de Joan II)» (i possiblement en altres articles), en no tenir data de defunció coneguda, la infotaula li dóna una edat de 905/906 anys. Es podria arreglar d'alguna manera? Gràcies.—Leptictidium (digui) 21:19, 5 oct 2019 (CEST)

@Leptictidium, Amadalvarez: Hi ha dues possibles solucions: 1) l'article diu "mort després del 1146", si es posa la defunció en la dècada del 1140 llavors calcularà l'edat amb 10 anys de marge, però no veig referències clares, més aviat podria ser entre 1146 i 1154, no sé si hi ha possibilitat de definir un rang així, si no també podria ser valor desconegut per tal de considerar-lo mort; 2) la funció years_old del Mòdul:Wikidata pot ignorar les edats superiors a un valor determinat, per exemple 120 anys o la quantitat que ens sembli raonable, i habilitar un rastreig d'aquests casos. --V.Riullop (parlem-ne) 22:14, 5 oct 2019 (CEST)
@Leptictidium: Efectivament, les dates des de fa uns mesos entén moltes expressions que ajuden a afinar la imprecisió. Arreglat amb d:special:diff/1026596372. La segona opció que comenta en @Vriullop: no la recomano perquè a vegades es fa servir per éssers amb escales superiors, com els personatges fantàstics o mitològics. Tota la info a {{Circa}}. Salut ! amador (disc.) 23:30, 5 oct 2019 (CEST)
Gràcies, @Amadalvarez:!—Leptictidium (digui) 08:33, 6 oct 2019 (CEST)

Participà en[modifica]

Vegent la infotaula d'Usain Bolt, probablement convendria plegar participà en (P1344). Pau Cabot · Discussió 12:03, 12 oct 2019 (CEST)

A favorA favor Suport --Jey (disc.) 21:37, 12 oct 2019 (CEST)
@Amadalvarez: Podries fer-ho. Ho he intentat i veig que no ho he aconseguit. Pau Cabot · Discussió 09:56, 13 oct 2019 (CEST)
@Paucabot, Jey: No és candidat a plegar-la, és candidat a no mostrar-la. Té 276 entrades i farà cascar el sistema qualsevol dia. De moment, l'he anul·lat amb participa_en=noWD, perquè he intentat posar el filtre que ja tenim a altres paràmetres i no me'n sortit. Quan tingui un moment més calmat, ho miro bé. Merci per avisar. amador (disc.) 17:58, 13 oct 2019 (CEST)

Noms d'indrets[modifica]

No em sembla correcta la manera com es presenten les dades a la infotaula per a lloc de naixement i de defunció. Les agafa directament de WD, però només mostra el nom de la localitat, sense context, a diferència de com ho fem aquí:

 • localitat (comarca) ---> per als Països Catalans
 • localitat (província, estat o similar) ---> per al Regne Unit, l'estat espanyol, els EUA o el Canadà, per exemple

Això fa que no estiguem seguint el llibre d'estil de la Viquipèdia, especialment quan es fa servir la plantilla {{IniciBio}}, que fa exactament el mateix. En la meva opinió, hauríem de solucionar la manera com es presenten les dades de WD a la nostra infotaula, i que agafi el nom de l'article i el de l'estat/província/regió/comarca/etc entre parèntesi. Per a llocs com Londres o Barcelona pot no ser problemàtic, però per a la gran majoria de localitats sí presenta problemes. Per exemple: a Lluís Soler i Auladell hauria de dir-hi "Manlleu (Osona)", i a Richie Sambora dir-hi "Perth Amboy (Nova Jersey)". En el cas de Lillian Hellman podem veure clarament que l'error es trasllada a la introducció de l'article, també, ja que fa servir la plantilla {{IniciBio}}.

D'altra banda, hi ha moltes localitats que no les tenim creades encara, i clicant allà on diu "nom-de-la-localitat" porta a WD en comptes de dur-te a la pàgina "nom-de-la-localitat (Wisconsin)". A banda de que hi apareix un petit llapis, que torna a traslladar-se a la plantilla {{IniciBio}}.

Per cert, que la meva idea inicial va ser canviar el nom de l'entrada de WD amb el format "nom-de-la-localitat (Wisconsin)". Em van revertir el canvi al·legant que no desambigüem en el nom de l'entrada de WD.

En resum: podeu solucionar el format com es presenta la informació de locatalitat a la infotaula persona? Gràcies. --Judesba (digues...) 01:20, 31 oct 2019 (CET)

És un tema complicat de definir, hi ha molts casos a tractar de forma diferent. Si tot plegat és pel problema de la plantilla:iniciBio, no l'usis. Aquesta plantilla és un error, cap plantilla hauria de tenir text enciclopèdic no editable. En tot cas usa {{subst:IniciBio}} i edita el resultat com vulguis. L'argument per usar-la és que així s'actualitza en cas de defunció, però això ja ho fa la infotaula i es pot detectar per altres vies. Si parlem de la infotaula, es pot discutir si els enllaços a localitats haurien de ser vermells o enllaços a Wikidata. El criteri no té per què ser el mateix que en el text. El problema és que pot generar enllaços a desambiguacions o enllaços incorrectes a llocs no desambiguats. En tot cas, el llapis surt quan no té etiqueta en català independentment de com sigui l'enllaç. --V.Riullop (parlem-ne) 10:00, 31 oct 2019 (CET)
@Vriullop: Si consideres que la plantilla és un error (no ets el primer que ho diu) mirem com substituir-la (suposo que podem passar un bot que canviï "x" per "subst:x" en totes les pàgines que l'utilitzen). El que no veig com actualitzar per altres vies el seu contingut quan es crea la data o el lloc de defunció (o de naixement, pel cas). A més pot ser que faci alguna cosa malament però {{subst:IniciBio}} no em funciona...--Jey (disc.) 20:56, 31 oct 2019 (CET)
@Jey: Cert, el subst aquí no funciona. És una plantilla complexa que hauria de fer subst en cada pas. Ja m'ho miraré, en tot cas ho discutim a banda. M'interessava separar el problema d'aquesta plantilla de la qüestió de la infotaula. De moment estic pensant fer un mòdul per obtenir el municipi amb el seu determinant. No és immediat, cal separar d'entrada Espanya, Andorra, França i els EUA de la resta, d'Espanya separar CAT, PV i IB i finalment aplicar excepcions sense determinant. --V.Riullop (parlem-ne) 21:31, 31 oct 2019 (CET)
Gràcies pels comentaris, però la meva proposta no anava centrada en la plantilla {{IniciBio}} (que no la he utilitzat mai perque no m'agrada). En realitat va dirigida a intentar que les dades apareguin a la infotaula com haurien d'aparèixer: "localitat (àrea més gran de la qual forma part)". Vriullop, quan dius "És un tema complicat de definir, hi ha molts casos a tractar de forma diferent", a què et refereixes? --Judesba (digues...) 23:06, 31 oct 2019 (CET)
Per treure-ho de Wikidata cal consultar primer l'estat. Si és Espanya cal discriminar la comunitat. Si és Catalunya o el País Valencià cal quedar-se amb la comarca excepte si és un derivat de la capital: evitar Barcelona (Barcelonès), Ripoll (Ripollès), Alacant (Alacantí), etc. Si és Illes Balears cal quedar-se amb l'illa, excepte Formentera i la vila d'Eivissa. En la resta de comunitats cal trobar la província excepte les capitals. La Franja de Ponent queda definida per província. Si l'estat és França, trobar el departament. En el cas de la Catalunya Nord no hi ha comarques definides i es queda com a Pirineus Orientals. Per Andorra no tinc clar si cercar la parròquia o quedar-se amb l'estat (de fet geogràficament equivalent a comarca). Pels EUA cal trobar l'estat federat. D'Itàlia no estic segur si cal distingir les dues grans illes Sardenya i Sicília. En la resta d'estats, indicar l'estat. En el cas de dependències (Martinica, Samoa Nord-americana,...) cal analitzar-ho. Tot plegat cal afegir excepcions amb un criteri subjectiu de redundància que no tenim definit: París, Londres, NYC, Washington, vés a saber. --V.Riullop (parlem-ne) 09:44, 1 nov 2019 (CET)
I doncs, com podríem solucionar-ho? Perque potser seria més fàcil definir el nom de l'entrada a WD, no? Jo de programació de bots i plantilles i trasvassament d'informació no hi entenc... :-/ --Judesba (digues...) 14:03, 1 nov 2019 (CET)
Amb un mòdul Lua. Ja ho tinc pensat i només em cal una horeta de tranquil·litat. Modificar les etiquetes de Wikidata no és bona idea. Pensa que no som els únics usuaris de Wikidata. Per posar un exemple versemblant, podrien sortir a Google Maps. --V.Riullop (parlem-ne) 19:59, 3 nov 2019 (CET)
Gràcies, Vicenç! --Judesba (digues...) 20:11, 3 nov 2019 (CET)

@Judesba: Ja està preparat, ho deixo uns dies en proves. Dues formes de provar-ho: 1) en una pàgina de proves, amb l'id de Wikidata com a Special:Permalink/22224997, 2) en una pàgina d'una localitat previsualitzant {{#invoke:Location|debug}}. Per a proves avançades, Amadalvarez, està a Wikidata/proves amb case=location. En aquesta plantilla es poden previsualitzar pàgines amb lloc_naixement = {{#invoke:Wikidata/proves | claim | property=P19 | list=false | case=location }}. A notar que Viquipèdia:Localitats és molt genèric i ho he adaptat lliurement segons els criteris anotats més amunt. Tot plegat es pot veure a Mòdul:Location. Ja em direu. --V.Riullop (parlem-ne) 10:34, 4 nov 2019 (CET)

Vriullop Moltes gràcies, sincerament. El problema està en que de la primera manera no hen entès gaire com havia de fer-ho... :-( En la pàgina de proves, on se suposa que he de posar l'id de WD que comentes? En una infotaula?
He provat el segon mètode, i he fet diverses proves en moltes pàgines de localitat, simplement afegint la plantilla en la línia de dalt de tot (abans de les desambiguacions i les infotaules), per veure quin text retornava. Tampoc no sé on aniria col·locada, de manera que si no ho he fet correctament ja m'ho diràs. Trobo que va molt bé, gràcies. També he descobert diverses irregularitats; la majoria tenen a veure amb que no s'han incorporat a la llista de "casos especials" les províncies del Canadà i Austràlia, i tampoc Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord:
 • Regina (Canadà) hauria de ser Regina (Saskatchewan); Ciutat de Quebec (Canadà) hauria de ser Ciutat de Quebec (Quebec), etc.
 • Newcastle (Austràlia) hauria de ser Newcastle (Nova Gal·les del Sud); Brisbane (Austràlia) hauria de ser Brisbane (Queensland), etc
 • Exeter (Regne Unit) hauria de ser Exeter (Anglaterra); Edimburg (Regne Unit) hauria de ser Edimburg (Escòcia); Cardiff (Regne Unit) hauria de ser Cardiff (Gal·les), etc
I llavors també he trobat casos com Lhasa (República Popular de la Xina) -que crec que hauria de ser Lhasa (Tibet)-, Perpinyà (Pirineus Orientals) -que crec que hauria de ser Perpinyà (Catalunya Nord)- i Fraga (Osca) -que crec que hauria de ser Fraga (Franja de Ponent)-.
D'altra banda, he apreciat una irregularitat amb Estella, que retorna "Estella-Lizarra (Navarra)". En canvi, Vitòria retorna correctament Vitòria (Àlaba) i no pas Vitòria-Gasteiz (Àlaba).
Bé, de moment res més. :-) Salut! --Judesba (digues...) 23:24, 4 nov 2019 (CET)
El mateix resultat de proves, enllaçat a l'article, és el que desprès sortirà a la infotaula, si a l'Amador li sembla bé. Vaig per casos:
 • Canadà i Austràlia: es pot fer per províncies canadenques o estats australians, però no tinc la sensació que ajudi a situar-se millor. Preferiria veure opinions per assegurar-nos de quin és el consens.
 • Regne Unit: fet per país constituent, pràctica habitual.
 • Tibet: fet. Sense necessitat d'entrar en territoris disputats, entenc que és una referència geogràfica consolidada que situa millor les localitats. Administrativament és una de les regions autònomes de la Xina i només he considerat aquesta.
 • Catalunya Nord i Franja de Ponent: estrictament hauria de ser per comarques però l'estructura administrativa de Wikidata no defineix la Catalunya Nord, ni la Franja de Ponent ni les seves comarques. Fixa't en les infotaules dels articles Cotlliure i Mequinensa. Ara per ara no veig manera de definir-ho tractant les dades de Wikidata.
 • País Basc/Navarra: treu les etiquetes existents a Wikidata, Estella (Q646620), Vitòria (Q14318), però sortiran enllaçades amb el títol que tinguem en l'article. Se suposa que l'etiqueta en català a Wikidata hauria de ser la forma més comuna d'anomenar-lo en català, i se suposa que el títol de l'article a la Viquipèdia també ho és. En teoria haurien de ser iguals, però aquí no hi vull entrar.
--V.Riullop (parlem-ne) 09:35, 5 nov 2019 (CET)
Gràcies, Vicenç!
O sigui, el codi {{#invoke:Location|debug|Q13804}} per aconseguir "Manlleu (Osona)" hauria d'afegir-lo a la infotaula persona, amb el paràmetre "lloc_naixement" per a que quedi així: {{infotaula persona | lloc_naixement = {{#invoke:Location|debug|Q13804}} }}, no? Ho he provat així en algunes biografies fent servir localitats diferents, i funciona bé.
Pel que fa al Regne Unit i el Tibet, genial; per Estella: solucionat a WD; per Catalunya Nord i Franja de Ponent: esperem a veure si es pot arreglar. Però pels casos del Canadà i Austràlia (i molt especialment el cas del Quebec), crec que hauríem de seguir el criteri general de separar-los per territoris, ja que és així com ells mateixos ho fan. I seria molt més fàcil que amb els EUA, que tenen 50 casos! :-D
Val a dir que he fet diverses proves i molt bé tot. Però he trobat un error (el primer article que he provat, justament), i no funciona bé: Durham (Anglaterra) dóna com a resultat "Durham (Anglaterra) (Anglaterra)". Podria ser que no estigués ben enllaçat/desambiguat d'alguna manera? Perque Durham és el nom del comtat i també de la ciutat. Que no sé com funciona la programació, però igual està agafant un "(Anglaterra)" de cada...
On demanem opinions, del tema Canadà/Austràlia? Salut, --Judesba (digues...) 01:06, 6 nov 2019 (CET)
Solucionat el tema de Durham, també. No hi havia caigut abans, però estava incorrectament a WD com "Durham (Anglaterra)". --Judesba (digues...) 01:09, 6 nov 2019 (CET)
El codi en la infotaula està bé per a fer proves. En situació final quedarà integrat en la plantilla. Sobre el concepte de "fàcil", en aquest cas pel mòdul és igual, ni més ni menys. Es tracta de si un lector català se situa millor amb un referent o un altre. Jo no tinc cap problema amb Saskatchewan però potser els lectors no el sabrien situar ni a Amèrica ni a l'Àsia. El mapa d'estats dels EUA no el sabria reproduir, però com a mínim sonen a un dels EUA, i en un segon nivell sonen de la costa est, l'oest o del sud. Si fem una enquesta sobre Ontàrio no crec que surti de forma indiscutible al Canadà. Bé, són percepcions personals i tot plegat és una definició subjectiva encara que basada en la pràctica habitual. Ho he demanat a Tema:Valflod7wkeekft4. --V.Riullop (parlem-ne) 16:20, 6 nov 2019 (CET)
Entès l'argument Austràlia/Canadà. Però seguiria reivindicant Quebec com a cas apart. --Judesba (digues...) 00:17, 7 nov 2019 (CET)

Fet Fet! Comentat a la taverna. --V.Riullop (parlem-ne) 10:01, 12 nov 2019 (CET)

Dates[modifica]

Un problema similar al que he plantejat en l'entrada anterior el tenim amb les dates de naixement i mort: "7 abril 1976" hauria de ser "7 d'abril de 1976". Es pot arreglar, també? Passa el mateix amb la infotaula pel·lícula (exemple), així que entenc que potser afecta a totes les infotaules. --Judesba (digues...) 01:27, 31 oct 2019 (CET)

Això diria que ha de ser així. He estat cercant on ho tenim definit i només he trobat {{Data consulta}} i Tema:Sila69ae0uq7sd8m, que ja ho donen per suposat. Pau Cabot · Discussió 06:56, 31 oct 2019 (CET)
En un text la data va amb les preposicions. En un context sintètic, com la citació de referències, el format és simplificat sense preposicions. Es pot veure el criteri de l'IEC que es va usar per les referències i d'aquí aplicat a d'altres casos. El format simplificat és l'aplicat per defecte en les dates tretes de Wikidata. Es pot modificar cas a cas però diria que en una infotaula les dades han de ser sintètiques, igual que posem codis a les unitats: min per minuts i $ per dòlars. --V.Riullop (parlem-ne) 08:51, 31 oct 2019 (CET)
Gràcies a tots dos, doncs; tot entès. :-) --Judesba (digues...) 23:02, 31 oct 2019 (CET)

Fet Fet!

Alumnes[modifica]

Sembla que Nadia Boulanger va tenir molts alumnes. Pleguem la secció? --Jey (disc.) 20:48, 31 oct 2019 (CET)

@Jey: Més que plegar-la, li posaré un limitador de quantitat. Actualment hi ha oberta una discussió per eliminar-la per culpa d'aquesta gent que hi posa la llista de classe en lloc dels destacats. Hi ha una subopció que opta per no eliminar, sinó passar un bot per reduir-lo al sentit comú. amador (disc.) 22:35, 31 oct 2019 (CET) Fet Fet! amador (disc.) 00:19, 1 nov 2019 (CET)
@Amadalvarez: més que posar el número, perquè no poses els 5 primers i un enllaç a la secció de WD? El mateix amb els premis. Gràcies! --Jey (disc.) 11:03, 1 nov 2019 (CET)
@Jey: Ho varem comentar quan es va instal·lar d'urgència perquè cascaven les infotaules. Ningú assegura que els 5 primers siguin els més interessant. Crec que cal aclarir primer aquests temes a nivell de WD si no volen morir col·lapsats per l'excés de cel d'algú que no entén l'ontologia. De fet, la volen eliminar i deixar que només existeixi mestre (P1066), la qual cosa obligarà a crear la fórmula correcta per mi: posar una llista dins el cos de l'article construït amb una listeriabot que accedeix via backlinks. Posar un enllaç a WD pot ser una solució; ho miro. Merci, amador (disc.) 11:19, 1 nov 2019 (CET)
d'acord que els cinc primers no tenen per què ser els més rellevants, millor llistes o alguna altra solució--barcelona (disc.) 14:07, 1 nov 2019 (CET)
@Jey, Barcelona: Els que superen el límit no es llisten; s'indica la xifra enllaçada a la llista a WD de la propietat afectada. Tema Fet Fet! amador (disc.) 00:45, 3 nov 2019 (CET)

Data defunció[modifica]

A la data de defunció surt el dia com a ordinal, crec no hauria de ser així. Vegeu Mariss Jansons.--Lohen11 (disc.) 11:11, 1 des 2019 (CET)

Ara no surt així, però hi ha una discrepància entre el que diu l'article i el que diu la infotaula. Si la data de defunció és avui, sí que ha d'anar amb ordinal: #Ordinal a la data de naixement. Pau Cabot · Discussió 15:39, 1 des 2019 (CET)
Les referències diuen l'1 i algú ho canvia al 30. Però vaja, el tema és l'ordinal que se'm fa estrany. Què en penses @Enric:--Lohen11 (disc.) 16:46, 1 des 2019 (CET)?
El problema de l'ordinal només es presenta el dia 1 de cada mes, en les altres dates usem sempre el cardinal. Ara bé, a mi l'ordinal em fa pensar més en una data assenyalada (tipus el Primer de Maig), però en canvi per parlar d'una data corrent em sona més habitual l'u de febrer, tot i que és cert que es poden usar tots dos indistintament (malgrat el que digui en Bibiloni, segons el qual fer servir "l'u" en comptes de "el primer" és per influència del castellà, tot i que en castellà també es dona aquesta ambivalència, per exemple: Hospital Primero de Mayo; en aquest cas diríem que és per influència del català?).

Per mi tan bo és l'un com l'altre, però si per a totes les altres dates fem servir el cardinal, per analogia també utilitzaria el cardinal per al dia 1 del mes. Però vaja... --Enric (discussió) 19:40, 1 des 2019 (CET)