Plantilla Discussió:Infotaula temporada club esportiu

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Infotaula temporada club de bàsquet[modifica]

@Paucabot, Amadalvarez: se'm passa pel cap fer-ne una plantilla per a temporades de clubs de basquetbol. És millor fer-ne una específica o fer aquesta més genèrica? --Yuanga (disc.) 22:43, 22 abr 2018 (CEST)

@Yuanga: Sempre millor fer una plantilla més genèrica. Com menys plantilles a mantenir, millor. Fins i tot aquesta plantilla s'hauria de mirar de fusionar amb {{Competició esportiva}}. Pau Cabot · Discussió 07:16, 25 abr 2018 (CEST)
@Paucabot: A aquesta mateixa no caldria canviar-li gairebé cap paràmetre, potser només reanomenar-la. No veig clar els paràmetres de {{Competició esportiva}} per fer-la servir ara mateix, però si s'ha de fusionar properament em puc esperar. --Yuanga (disc.) 22:04, 25 abr 2018 (CEST)
@Yuanga, Paucabot: Per tenir una orientació del que tenim/ens cal, fa un temps vaig preparar la documentació que es recull en aquesta pàgina. És cert que després no l'he seguit mantenint però serveix (vaser validada pels experts en esports) per saber les relacions entre equips, competicions, jugadors, partits, etc. Molts dels elements que es mostren a l'estructura ja estan cobertes amb la infotaula persona o la infotaula organització, i altres, però encara resten alguns d'aquestes entitats que no estan creades. Cert que probablement n'hi ha que no es faran mai, com ara un partit o un resultat específic, però si més no tenim un mapa per no fer feina duplicada. Fes-li un cop d'ull i si et cal, ho comentem en detall. Salut !.--amador (disc.) 22:29, 25 abr 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Acabo de provar la plantilla en un parell d'articles de bàsquet (aquest i aquest) i caldrà fer canvis: d'una banda es podrien ampliar les estadístiques de la temporada (assistents, triplistes...) i d'altra millorar alguns camps com el de 2n entrenador (hi poden haver tres). --Yuanga (disc.) 20:22, 26 abr 2018 (CEST)
@Yuanga: Li pego una ullada el cap de setmana.--amador (disc.) 06:07, 27 abr 2018 (CEST)

@Yuanga: He fet les màximes millores possibles pel que fa a la incorporació de WD, fins el moment. Aquí pots veure la infotaula per a Temporada 2016-2017 del Club Joventut Badalona sense cap paràmetre. Tot el tema de resultats no ho he abordat perquè no està clar com i quines propietats s'han d'escriure i on. He demanat ajut (a un usuari i a la taverna) i no sembla que ningú hagi fet (encara) aquesta anàlisi pel cas d'una temporada esportiva d'un club (Q1539532); com a molt existeixen temporada esportiva (Q27020041) per una lliga i any determinat, exemple: 2018–19 Cypriot Second Division (Q52124857) o per un campionat o lligueta com 1978-79 Cypriot Cup (Q28945). De moment, haurem d'esperar per avançar en aquesta línia. El que si podríem anar fent és millorar els continguts WD de les temporades de l'ACB, seguint el model dels grecs, esmentat més amunt. També he observat que el que es mostra en una infotaula d'equip (encara no normalitzades) i en aquesta que estem té molts elements en comú, si bé la primera presenta la info actual i la segona mostra la "foto" d'un moment anterior. Suggereixo que continuem avançant en el desenvolupament d'aquesta mirant de reüll les infotaules d'equips, confiant que finalment podrem harmonitzar (o compartir) totes dues. Seguim, --amador (disc.) 08:12, 29 abr 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Gràcies, mentres està enllestida aniré afegint dades a wikidata de la resta de temporades. De moment ho he fet a la temporada 2017-18. Veig que posa els entrenadors cronològicament per data, spas si es pot forçar el canvi aquesta posició d'alguna manera? Carles Duran és l'entrenador actual, i surt el darrer a la llista, per sota fins i tot dels entrenadors assistents.--Yuanga (disc.) 17:41, 29 abr 2018 (CEST)
@Yuanga: Arreglat. Estava de més antic a més nou i ha de ser al revès. Se m'havia colat.--amador (disc.) 20:52, 29 abr 2018 (CEST)
@Yuanga: T'has deixat el Anterior (P155) i Següent (P156) com a qualificadors de Temporada esportiva de (P3450). --amador (disc.) 20:58, 29 abr 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Fet Fet! m'ho havia descuidat, cert. Ara, a falta de poder mostrar els resultats aconseguits durant la temporada en les diferents competicions o els títols aconseguits, crec que ja la tenim molt avançada i puc començar a inserir-la als articles. --Yuanga (disc.) 22:17, 29 abr 2018 (CEST)

@Amadalvarez, Paucabot: En el cas concret del basquetbol no acabo de veure gens destacat que a la trajectòria hi figurin els partits jugats i els punts aconseguits. En aquest esport s'acostuma a parlar més de mitjanes de punts, rebots i assistències. Crec que a wikidata ni tan sols és possible emmagatzemar aquesta informació. Algún suggeriment al respecte? --Yuanga (disc.) 15:40, 7 jul 2018 (CEST)

@Yuanga:Pensar bé quantes coses ens calen i demanar-ho. Les propietats d'esports estan poc treballades perquè la varietat és molt gran. Hi ha coses curioses com tenir Historial d'individuals (P564) i Historial de dobles (P555) per tennis (que podria estar perfectament amb els genèrics Partits/jocs guanyats (P1355) i Partits/jocs perduts (P1356) com a qualificadors de la Disciplina esportiva (P2416)) i per contra no tenen forma de recollir quants campionats ha guanyat. Si t'animes, et votaré, però ja t'aviso que és un curro.--amador (disc.) 09:39, 8 jul 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Iep, no m'havia arribat notificació de la teva resposta. Estaria molt bé poder tenir les cinc dades estadístiques que es controlen al basquetbol: points (Punts/gols anotats (P1351)), rebounds, assists, steals and blocked shots, tot i que penso que seria molt més útil poder mostrar les mitjanes. Seria fàcil calcular les mitjanes si tenim la dada Nombre de partits jugats (P1350) o creus que es millor demanar també propietats per les mitjanes? --Yuanga (disc.) 16:40, 28 jul 2018 (CEST)
@Yuanga: No hi entenc prou, però no he vist res de mitjanes en esports. Per què no et passes per la pàgina del projecte i demanes opinió ?. O en el genèric d'esports. És una forma per trobar adhesions que et faran falta per aprovar la petició i potser t'expliquen si és un tema tractat i com va acabar. Salut !.--amador (disc.) 19:35, 28 jul 2018 (CEST)
@Amadalvarez: He fet una consulta a esports, a veure com va... Merci per tot! --Yuanga (disc.) 16:03, 29 jul 2018 (CEST)

Reanomenament[modifica]

Us sembla que la puc reanomenar ja a {{Infotaula temporada esportiva}}? Pau Cabot · Discussió 17:00, 30 abr 2018 (CEST)

@Paucabot, Yuanga: Deixa'm uns dies perquè tinc dubtes si haurem de diferenciar entre "temporada esportiva" (Primera divisió espanyola de futbol 2017-2018) i "temporada esportiva d'un club" (aquest cas). Penso que ho podrem gestionar tot junt, però no tinc tota la informació. Merci,--amador (disc.) 12:00, 1 maig 2018 (CEST)
Sí. Això també ho vaig pensar. En cas que necessitem dues infotaules diferents, els noms podrien ser {{Infotaula temporada esportiva}} i {{Infotaula temporada club esportiu}}. Pau Cabot · Discussió 12:18, 1 maig 2018 (CEST)
SI. De fet, de la primera ja en tenim en versió desnormalitzada: {{Temporada de lliga de futbol}} i altres. Abans d'arremangar-se amb aquestes, miraria d'ampliar i estabilitzar aquesta que estem treballant i ja veurem després cap on tirem. Per cert, he descobert una cosa remenant per WD que li donarà color a aquesta i a les de clubs. M'ho reservo per donar-vos una sorpresa ...!--amador (disc.) 19:17, 1 maig 2018 (CEST)
@Paucabot, Yuanga: Per cert, no oblidem que tenim, l'esmentada al començament de l'altre fil, {{Competició esportiva}} que, és un nivell superior de "temporada esportiva". Jo veig dues jerarquies:
  • Línia esport: Competició esportiva (1 per concepte lliga/campionat amb info gral. + de la temporada en curs) --> temporada esportiva (1 per any i competició esportiva)
  • Línia equip(o club?): Equip (info gral. + situació temporada en curs) --> temporada esportiva d'un equip (conté informació històrica de les diferents lligues esportives -nacional/champions/copa- on ha participat en un any).
Tinc dubtes si la info de la temporada en curs d'un equip ha de figurar en el seu ítem (com es fa ara) i a final de temporada permet crear el seu registre històric de "temporada 20xx-20yy de l'equip nn", o bé aquest item cal crear-lo quan comença la temporada i emmagatzemar la informació variable de cada any dins seu (plantilles, resultats, vestimenta, etc.).
S'accepten opinions. amador (disc.) 07:06, 2 maig 2018 (CEST)
@Paucabot, Amadalvarez: Ho sento, però no veig la diferència en el teu dubte... --Yuanga (disc.) 07:38, 2 maig 2018 (CEST)
@Yuanga:Parlo d'un problema que encara no tenim. Si mires un equip (no sempre la infotaula, però si al text) veuràs que hi ha 3 tipus d'informació: "quasi-permanent" (esport, data fundació, nom, estadi, himne...), renovables o "evolutius" (president, vestiments, socis, ...) i "de temporada" (equip, competicions/lliga i resultats). Ara no hi figura quasi bé res d'aquest darrer bloc a l'ítem de l'equip (potser hi ha lliga o entrenador en algun cas o històric de competicions guanyades). Amb l'estructura que explico més amunt, en algun moment haurà d'existir l'ítem "temporada 2017-2018 del FC Barcelona" amb la descripció de plantilla, equip i resultats de les competicions que ha tingut en aquella temporada. El dubte és si aquest ítem cal a) crear-lo quan acaba la temporada o b) quan comença per anar anotant l'evolució de la temporada. Si opten per l'opció "a" (la més fàcil) certa informació "de temporada" haurà de figurar dins l'ítem de l'equip durant tota la temporada (potser entrenador, lliga, màxim golejador, classificació a la general, ...). És obvi que l'opció "b" requereix una disciplina de manteniment superior i no sé si algú molt rigorós estarà per la labor d'actualitzar cada setmana tot allò que passa dins l'esport i cadascun dels seus equips, però com a disseny del model de dades cal apostar per una o altra i vist que a aquest nivell de contingut no s'ha arribat encara a WD (segons em va respondre l'expert al que vaig preguntar), potser haurem de fer nosaltres una proposta. amador (disc.) 08:19, 2 maig 2018 (CEST)

@Paucabot, Yuanga: No us he oblidat, però això s'està embolicant molt perquè aquest món de les temporades d'un club està molt poc currat. Si voleu participar, passeu per aquesta discussió i dieu la vostra. Pel moment tinc algunes coses clares:

  • un club pot tenir entre 1 i N equips.
  • els clubs són candidats a ser tractats com "organitzacions", tot i que no em precipitaria ara a canviar res. Hi ha coses més urgents.
  • els equips han de tenir dades "quasi-permanent", com explicava més amunt.
  • en dependència de l'ítem d'equip (i encara no sé com) els equips han de tenir un ítem per temporada amb les característiques d'aquella temporada. Algunes d'aquestes dades es coneixen en començar (plantilla, entrenador, lliga, equipament, etc.). Altres se sabran al final (canvis equip, resultats, campionats,..). En un mateix ítem han de figurar les diferents lligues/campionats on ha participat durant la temporada incorporant els resultats com a qualificadors. Això respon el meu dubte expressat més amunt: aquest ítem s'ha de crear al començar la temporada i s'ha d'evitar tenir dins l'ítem de l'equip, aquelles propietats que es poden agafar d'aquí. D'aquesta forma, les dades que es mostren a l'article de l'equip sempre mostraran les de la temporada més actual.

Seguim, --amador (disc.) 00:27, 5 maig 2018 (CEST)

D'acord que els clubs són organitzacions. I els equips són organitzacions que formen part del club. És per això que vaig proposar fusionar {{Infotaula club esportiu}} amb {{Infotaula organització}}. Diria que, efectivament, si no ho hem fet, és perquè suposa bastanta feina i ara mateix, les dues plantilles ja importen dades de WD. Seria un canvi de codi però externament ningú no se n'adonaria (a excepció de la icona). La resta, és cert que encara està una mica verda ... Pau Cabot · Discussió 06:58, 5 maig 2018 (CEST)
@Paucabot: Això de la fusió està clar, però actualment molts "equips" fan servir {{Infotaula club esportiu}} i s'haurà de fer cirurgia fina.--amador (disc.) 06:30, 6 maig 2018 (CEST)
@Paucabot, Amadalvarez: D'acord en tot. Disculpeu que no pugui afegir gaire més al tema! --Yuanga (disc.) 22:50, 5 maig 2018 (CEST)
Us sembla que puc reanomenar ja a {{Infotaula temporada club esportiu}}? Pau Cabot · Discussió 20:57, 16 maig 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 13:29, 17 maig 2018 (CEST)
@Paucabot, Yuanga:Si, si. Tira milles, perquè això va per llarg. Caldrà crear noves propietats, no hi ha casos clars d'ontologia d'aquestes entitats d'informació, el tema dels uniformes està resolt d'una forma arcaica i quan varen intentar crear les propietats necessàries els hi van tombar la proposta. En fi, això és un Wikiprojecte en si mateix. Els propers dies baixaré la intensitat d'activitat i no és un bon moment per fer coses complexes. Merci per la paciència.--amador (disc.) 18:47, 17 maig 2018 (CEST)

Navegació entre temporades[modifica]

@Amadalvarez: Hola, de sobte la infotaula ha deixat de mostrar els enllaços de navegació que permetien canviar de temporada. Agafa les dades de Anterior (P155) i Següent (P156) com a qualificadors de Temporada esportiva de (P3450). Saps que pot haver passat? --Yuanga (disc.) 21:44, 15 maig 2018 (CEST)

@Yuanga: arreglat. La Temporada esportiva de (P3450) és per a lligues o competicions regulars. Aquesta setmana han creat una del mateix concepte però per a clubs i equips, la Temporada del club o equip esportiu (P5138). Han passat un bot canviant els continguts preexistents i per això el que abans funcionava va deixar de funcionar. --amador (disc.) 17:46, 16 maig 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Gràcies. Seguim doncs! --Yuanga (disc.) 20:41, 16 maig 2018 (CEST)

Pantalons[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot: A Temporada 2016-2017 del Club Joventut Badalona no es veuen els pantalons. Sabeu si pot ser problema d'aquesta plantilla, de {{Equipació esportiva}} o del codi que he posat a l'article? --Yuanga (disc.) 23:04, 9 nov 2018 (CET)

@Yuanga: el paràmetre shorts s'espera un codi de color pla, és a dir, 8 dígits hexadecimals. Quan el color té algun dibuix o combinació -com çes el cas- llavors ha de ser una imatge i se li indica mitjançant pattern_s. Eh, voilà el canvi. Salut !. --amador (disc.) 06:31, 10 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: Gràcies Amador! --Yuanga (disc.) 15:28, 10 nov 2018 (CET)