Plantilla Discussió:Infotaula videojoc

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Caldria crear els paràmetres per llicència, versió beta i data de la versió beta. Sobretot pels videojocs lliures. Si algú sap com fer-ho... a la wiki anglesa surt.el comentari anterior sense signar és fet per Aljullu (disc.contr.) 17:05, 24 des 2007 (CET)--Aljullu (+) 17:06, 24 des 2007 (CET)

Es podria afegir Web o lloc de web oficial --Ripo20 (Digues-me?☎) 22:28, 27 jul 2010 (CEST)

He afegit el paràmetre lloc web, pel que fa als altres paràmetres no entenc per a que serveixen. Bé ja m'ha costat entendre per a que servien els que hi havia. --Bestiasonica (disc.) 17:21, 28 abr 2011 (CEST)

Wikidata[modifica]

He fet que la plantilla importi diversos paràmetres de Wikidata. Ara són 18 i en queden uns quants més per importar. En poder, ho faré i ho indicaré a la documentació. Si hi ha errors o problemes, avisau-ho aquí mateix. Pau Cabot · Discussió 21:48, 27 oct 2016 (CEST)

Fet Fet! Ara importa 21 propietats de WD. Coses pendents:
Fet Fet! Ara importa un total de 44 propietats de Wikidata. Pau Cabot · Discussió 09:36, 30 oct 2016 (CET)

Versions[modifica]

El camp "darrera versió" porta a confusió (vegeu per exemple, pokémon Go) Per començar, importa totes les versions emmagatzemades a wikidata i, a més, no les ordena per data.

  • Si es vol mantenir tota la llista de versions, hauríem de canviar el nom de "darrera versió" a "versions".
  • Si volem mostrar només una haurem de jugar amb el codi. Posant list=false fem que mostri només una versió, però no sé com ordenarles per tal que mostri només la més recent i que filtri per plataformes. --Yuanga (disc.) 15:01, 28 des 2016 (CET)
@Yuanga: Tens tota la raó. T'animes a canviar-ho? Pots demanar ajuda a Amadalvarez (que sap ordenar llistes), si la necessites. Pau Cabot · Discussió 16:01, 28 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: És això possible? He estat mirant al Mòdul:Wikidata i he provat amb tablesort i sorting però no sembla alterar l'ordre. --Yuanga (disc.) 09:15, 29 des 2016 (CET)
@Yuanga: És això ?. --amador (disc.) 10:51, 29 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: Sí, moltes gràcies! Però es continuen barrejant les versions d'iOS amb les d'Android, que tenen numeracions diferents en alguns casos (torno a posar l'exemple de Pokémon Go). Potser seria millor mostrar només la última versió de cada plataforma? Si fos una consulta a una bbdd ho faria jo, però no conec encara gaire bé com funcionen les funcions de wikidata.--Yuanga (disc.) 11:05, 29 des 2016 (CET)
Com podeu veure a l'historial de la plantilla, ara he separat els dos conceptes: la llista de versions és versions i la darrera versió és versió o version. El primer importa de WD, el segon no. Ho he fet així perquè segueixin funcionant les darreres versions que hi havia introduïdes en local com a StarCraft (encara que potser estiguin desactualitzades). Potser amb un "|list=false" es podria importar la darera versió de WD també si no hi ha res aquí (encara que jo me'n fiaria més de WD que dels paràmetres locals que tenim fossilitzats aquí). Pau Cabot · Discussió 11:21, 29 des 2016 (CET)

@Paucabot, Yuanga: Ja he intentat fer alguna combinació que fos més pràctica, però no és possible tal com està muntat i com funciona el mòdul wikidata. Amb list=false, només recupera 1 valor i com que tenim dos sistemes, hi ha dos "darreres versions". He provat de posar el sistema darrera de la versió, però és repetitiu. Li he afegit la data de llançament i queda massa llarg. En fi, ja direu.--amador (disc.) 18:02, 29 des 2016 (CET)

@Paucabot, Amadalvarez: Entenc. Es podrien recuperar registres amb list=false, només si el qualificador és x (Android o iOS)? --Yuanga (disc.) 22:43, 30 des 2016 (CET)
A veure si això ens serveix: l'article en rus ja ho fa. He vist la seva "infotaula de videojoc" i tenen aquest codi: {{Wikidata/p348|{{{последняя версия|{{{latest release version|}}}}}} {{#if: {{{дата последней версии|{{{latest release date|}}}}}}| / {{{дата последней версии|{{{latest release date|}}}}}} }}}} --Yuanga (disc.) 23:02, 30 des 2016 (CET)
@Yuanga: Els mòduls:wikidata de cada llengua són diferents i responen a lògiques diferents. --amador (disc.) 23:47, 30 des 2016 (CET)
@Yuanga: Un cop més el gran Vriullop ens ha regalat les festes amb una funcionalitat nova de WD que millora el tema versions. Espero que t'agradi més ara.--amador (disc.) 15:13, 3 gen 2017 (CET)
Cert, m'agrada molt més ara. Gràcies a tots dos! --Yuanga (disc.) 15:24, 3 gen 2017 (CET)

Preparació per la fusió[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot, Yuanga: faig un ping als que veig que passeu per aquesta pàgina de discussió. Doncs això, estic preparant la infotaula per fusionar-la amb {{Infotaula de programari}} i ja m'he trobat amb alguns «petits problemes». He passat el bot per eliminar els paràmetres de la versió anglesa i resulta que alguns no consten a la infotaula, ni que sigui per compatibilitat: writer, programmer, designer, producer... Hi ha dues opcions, o afegir els camps de la versió anglesa per localitzar (rastreig) els articles i actualitzar-los al paràmetre nostre o deixar-los en l'oblid. En un principi per no perdre res jo opto per la primera opció. També podem fer neteja de paràmetres que no tenen gaire sentit i que han estat discutits a enwiki com: requeriments o media. Be, anirem fent.--Kette~cawiki (disc.) 16:44, 10 maig 2020 (CEST)

@Kette~cawiki: Pots intentar conservar-ho tot, però el futur de les infotaules és Wikidata. Ara mateix, a moltes infotaules, tenim molts paràmetres manuals pitjors que els de Wikidata. I dic pitjors per no revisats, no actualitzats o erronis. Ho sé de bona font perquè he fet moltíssima neteja d'infotaules. En un futur no molt llunyà, tanmateix, haurem de començar a prioritzar Wikidata per sobre de les coses locals. Pau Cabot · Discussió 17:07, 10 maig 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: En aquesta línia, també evitaria posar la sintaxi manual per copiar-i-enganxar a la documentació. D'aquesta manera només feim que perpetuar l'ús dels paràmetres locals i no ajudam a la migració d'aquestes informacions a Wikidata. Els paràmetres locals els entenc per garantir la compatibilitat amb les infotaules antigues, però no s'haurien d'usar per les noves. Si hi ha qualque paràmetre que només està en local (com és el cas), basta posar el nom perquè es pugui usar. Jo no ho facilitaria més que això si volem anar educant als editors. Pau Cabot · Discussió 07:43, 14 maig 2020 (CEST)
@Paucabot: sí, d'acord en anar reduint els paràmetres manuals tot i que moltes vegades el que vols posar no és a WD i molts editors no estan avesats a crear items a WD. En aquesta línia anava a suprimir la possibilitat d'introduir dades en local a l'apartat de qualificació dels jocs, els que la tenen segur que hi és a WD i només presentar la informació de WD de forma compacta per la fusió amb programari. Una mostra, estaria sota l'encapçalament «Qualificacions»:
ESRB
ESRB 2013 Mature.svg
PEGI
PEGI 18.svg
USK
USK 18.svg
CERO
CERO D.svg

--Kette~cawiki (disc.) 10:00, 14 maig 2020 (CEST)
Per cert, en la mateixa línia, fora bo suprimir uns quants paràmetres que només estan en local i que poden considerar-se obsolets, que ara no tenen gaire sentit com són «display», «sound», «requisits»... Ja faré una llista per decidir quins es queden i quins marxen. Abans vull «netejar» de codi i eliminar molts paràmetres que van quedar pel camí amb les fusions.--Kette~cawiki (disc.) 10:05, 14 maig 2020 (CEST)

@Kette~cawiki: Si et fixes en la pàgina de documentació, els noms dels paràmetres ja hi són a la secció #Descripció dels paràmetres. Jo deia de llevar les dues seccions següents que no ajuden gaire a obligar la gent a fer la migració. Mira com ho vaig fer a Plantilla:Infotaula d'ésser viu/ús.
Respecte dels logos de les qualificacions i de la neteja de paràmetres, totalment d'acord. Pau Cabot · Discussió 11:16, 14 maig 2020 (CEST)

@Paucabot, Manlleus: (sembla que Manlleus també toca aquest pal, ens trobem arreu!) doncs només manca el vistiplau per fer la fusió. Aquí la base del treball amb comparatives: Usuari:Kette~cawiki/proves/Plantilla:Infotaula de programari. Si es vol provar en altres articles es pot afegir {{Infotaula de programari/prova}} a sobre de la que te i amb «Mostra previsualització» (sense desar) mostra la comparativa. M'oblidava, els paràmetres en local «obsolets» ja no hi són, sempre estarem a temps per recuperar-los. Ja direu res.--Kette~cawiki (disc.)

Roblox amb la infotaula de prova.--Kette~cawiki (disc.) 22:07, 24 jul 2020 (CEST)
Bona feina, Kette~cawiki. Em sembla que ha quedat molt bé. L'únic que faria és, en lloc d'obtenir la imatge més grossa quan cliques sobre la qualificació, que et vagi a l'ítem de WD que explica quina és la qualificació. Ara, a Roblox, per exemple, hi ha imatges que no són gaire explícites i que jo no sé que signifiquen. Una altra idea (addicional o alternativa) seria usar l'onmouseover. Pau Cabot · Discussió 11:29, 25 jul 2020 (CEST)
@Paucabot: sobre el tema de les icones, l'explicació està a l'enllaç que hi ha just a sobre, és l'article de l'entitat certificadora. A l'article que he deixat de mostra tenim un problema, que les dues últimes qualificacions, enllaços vermells, no tenim article i és molt difícil de consultar, suposo que anteriorment també ho era. Ara per comparar deixaré les dues infotaules, és cosa de poc temps, espero que ningú s'esveri! TAmbé em miro el tema «mouseover» per veure l'edat mínima--Kette~cawiki (disc.) 11:57, 25 jul 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Sí, he vist que hi havia aquest enllaç, però seguesc pensant que estaria bé explicitar-ho una mica més. Pots clicar a l'enllaç de sobre però no saps quina de les qualificacions era. En realitat, ara ho acab de mirar i és exactament igual que com jo ho vaig fer a {{IEV}} (exemple: Llenega negra), la qual cosa no implica que no es pugui millorar, és clar.
Potser sí que l''onmouseover bastaria ... Pau Cabot · Discussió 12:15, 25 jul 2020 (CEST)
@Paucabot: la solució més fàcil (mes que fer res amb javascript) és lligar la icona a l'ìtem de WD, dubto que cada tipus de qualificació arribi a tenir article. Prova amb la primera qualificació de Roblox. Recordo haver fet res semblant al mouseover quan no hi havia article per enllaçar, al passar per sobre d'una paraula sortia una explicació emergent, ho vaig utilitzar en una infotaula per explicar l'etiqueta... i no recordo a on...--Kette~cawiki (disc.) 13:21, 25 jul 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Sí, jo crec que millor posar l'enllaç a l'ítem, de moment, mentre no poguem fer això de l''onmouseover. Pau Cabot · Discussió 13:26, 25 jul 2020 (CEST)
@Paucabot: li he donat una volta més, com es veu ara?--Kette~cawiki (disc.) 13:46, 25 jul 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Una mica barroc, però molt més informatiu. Potser deixant només l'edat? Pau Cabot · Discussió 14:14, 25 jul 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Bones! La plantilla em sembla bé, cal destacar la part de qualificacions, bona feina, no he revisat la resta de camps però si va agafant de WD i es mantenen les locals no veig problema, l'únic que crec que no estan creats tots els camps, al ser alguns més tècnics. Salutacions--Manlleus (disc.) 10:22, 1 ago 2020 (CEST)