Pneumònia fúngica

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de malaltiaPneumònia fúngica
Tipus pneumònia i micosi
Recursos externs
MeSH D008172 i D008172
DOID DOID:11341
Modifica les dades a Wikidata
Pneumònia
Streptococcus pneumoniae.jpg
Pneumònies infeccioses

Pneumònies causades per agents infecciosos o no infecciosos

Pneumònia no infecciosa

Modifica les dades a Wikidata

La pneumònia fúngica és una micosi dels pulmons. Pot ser causada per fongs endèmics, oportunistes, o una combinció d'ambdós. La mortalitat de les pneumònies fúngiques pot assolir fins a un 90% en els pacients immunodeficients,[1][2] tot i que en general els pacients immunocompetents responen bé a la teràpia antifúngica.

La pneumònia fúngica és rara, però pot afectar individus amb problemes immunitaris deguts a la sida, medicaments immunosupressors o altres problemes mèdics. La fisiopatologia de la pneumònia provocada per fongs és semblant a la de la pneumònia bacteriana. La pneumònia fúngica és causada sovint per Histoplasma capsulatum, Blastomyces, Cryptococcus neoformans, Pneumocystis jiroveci i Coccidioides immitis. La histoplasmosi és especialment comuna a la conca del riu Mississippi i la coccidioidomicosi al sud-oest dels Estats Units.

Referències[modifica]

  1. , Meersseman W, Lagrou K, Maertens J, Van Wijngaerden E. Invasive aspergillosis in the intensive care unit. Clin Infect Dis. 2007 Jul 15;45(2):205-16.
  2. , Bulpa P, Dive A, Sibille Y. Invasive pulmonary aspergillosis in patients with chronic obstructive pulmonary disease. Eur Respir J. 2007 Oct;30(4):782-800.