Pol Antràs i Puchal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPol Antràs i Puchal
Biografia
Naixement30 juny 1975 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióInstitut de Tecnologia de Massachusetts
Universitat Pompeu Fabra Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiDaron Acemoğlu i Jaume Ventura Fontanet Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióeconomista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata
Membre de
ProfessorsXavier Sala i Martín, Andreu Mas-Colell i Gérard Debreu Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralDanial Lashkari, Morten Graugaard Olsen, Heiwai Tang, Sergi Basco Mascaro, Eduardo Morales i Kirill Borusyak (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Twitter (X): pol_antras Modifica el valor a Wikidata

Pol Antràs i Puchal (Barcelona, 30 de juny de 1975) és un economista català, especialitzat en comerç internacional. És el fill petit dels quatre fills d'una mare ballarina a l'esbart Verdaguer i d'un pare advocat.[1] Va estudiar a la Universitat Pompeu Fabra i s'hi va diplomar en economia el 1999, més endavant va doctorar en economia al Massachusetts Institute of Technology el 2003. Després d'ocupar càrrecs de professor assistent o associat a diverses universitats, d'ençà el 2007 treballa com a professor d'economia a la Universitat Harvard.[2]

És especialista en economia internacional i globalització.[1] Ha estudiat, entre d'altres l'anàlisi de les cadenes de valor mundials i de la interacció entre comerç, desigualtat i redistribució costosa.[2] Veu un perill en la creixent desigualtat de la distribució dels bens per la globalització que genera populisme que proposen solucions simplistes a problemes complexos.[3]

« Els beneficis de la globalització no s’han repartit de manera proporcional: alguns se n’han beneficiat molt i d’altres hi han perdut. […] S’han reduït els impostos als rics i els subsidis als pobres. »
— Pol Antràs[3]

Fou guardonat amb el premi de la Fundació Banco Herrero el 2009. El 2011 va formar part del consell assessor de Convergència i Unió a les eleccions generals espanyoles.[4] El novembre de 2012 fundà amb diversos altres catedràtics catalans el Col·lectiu Wilson.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Barnils, Andreu; Koenigsberg, Adiva «Pol Antràs: “Com més anirà, més idees vindran de la Xina”». VilaWeb, 19-12-2021.
  2. 2,0 2,1 «Pol Antràs Robert G. Ory Professor of Economics» (en anglès). Harvard University.
  3. 3,0 3,1 Font Manté, Àlex «L’advertència del catedràtic Pol Antràs: “El covid tindrà uns efectes molt importants sobre la desigualtat”». https://www.ara.cat/economia/l-advertencia-catedratic-pol-antras-covid-tindra-efectes-importants-desigualtat_1_4172393.html, 05-11-2021.
  4. Martí, Pere «Duran fitxa l'escriptor Joan Barril com a assessor per a la campanya electoral de les generals». Ara, 16-09-2011. «El cap de llista de CiU crea un consell assessor en què també hi figuren Xavier Bru de Sala, Alfred Pastor, Pol Antràs, l'exconseller Antoni Comas i els actuals consellers Felip Puig i Andreu Mas-Colell»

Enllaços externs[modifica]

  • Bibliografia extensiva de les obres de Pol Antràs: «Publications» (en anglès). Harvard University.