Policia de Fronteres d'Israel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula unitat militarPolicia de Fronteres d'Israel
משמר הגבול
מִשְׁמַר הַגְּבוּל Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Un policia de fronteres israelià.
TipusPolicia
SeuLod Modifica el valor a Wikidata
Fundació1949
PaísIsrael Israel
EspecialitatGuàrdia de fronteres
Quarter generalLod Modifica el valor a Wikidata
Guerres i batalles
Crisi de Suez, Guerra dels Sis Dies, Guerra del Líban de 1982, Primera intifada i segona intifada Modifica el valor a Wikidata
Cultura militar
Bandera
Lloc webgov.il… Modifica el valor a Wikidata

La Policia de Fronteres d'Israel (en hebreu: משמר הגבול) (transliteració: Mishmar HaGvul) és la branca de la Policia d'Israel encarregada de la vigilància fronterera. És coneguda també pel seu acrònim en hebreu: (Magav, מג"ב), que significa guàrdia de frontera. Va ser instaurada l'any 1949, com a unitat de control de fronteres de la Policia d'Israel, amb la missió de vigilar les zones rurals i les fronteres. La Policia de Fronteres es va ocupar des del principi de la seguretat dels nous Assentaments israelians i d'evitar la infiltració de terroristes, especialment a través de la frontera amb Egipte i Jordània. En els darrers anys, també ha participat en operacions antiterroristes i en sufocar revoltes com la Segona intifada.

L'àrea on es destina un major nombre d'efectius és la ciutat de Jerusalem, considerat el punt de major risc per a la seguretat, on pràcticament la totalitat d'agents uniformats que patrullen els carrers són guàrdies de frontera. A més de Jerusalem, s'ocupen de la seguretat en ciutats cisjordanes com Jenin, Tulkarem, Qalqilya, Nablus, Jericó, Ramal·lah i Hebron.

El cos, que s'estima en uns 6.000 efectius, compta entre les seves files amb membres no jueus (cristians, drusos, beduïns i àrabs). Està format per professionals a sou, encara que és reforçat per reclutes destinats des de les Forces Armades. També compta entre els seus membres amb un important nombre de voluntaris, que s'integren en unitats especials, molts d'ells procedents de la immigració jueva. Tots ells reben entrenament de combat i contra-terrorista, a més del treball específicament policial i d'anti-avalots. L'any 2005, la Policia de Fronteres va participar de forma destacada en el Pla de retirada unilateral israeliana de la Franja de Gaza.

Galeria d'imatges[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Policia de Fronteres d'Israel