Polvoró

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Polvorons)
Infotaula menjarPolvoró
Característiques
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Gastronomiagastronomia d'Espanya i gastronomia de les Filipines Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusrebosteria Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsfarina, sucre, llet, list of culinary nuts (en) Tradueix i Almendra (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

El polvoró és un producte típic de la rebosteria nadalenca d'Espanya. Generalment se li poden afegir ametlles moltes, i poden tenir altres additius com a coco ratllat, sèsam, etc. per crear diversos tipus segons el gust del consumidor. Se serveix generalment en un plat acompanyat de trossos de torró i confits. Aquest plat generalment queda a disposició de les persones durant l'època de Nadal.

Fabricació[modifica]

Andalusia[modifica]

Polvoró de Medina.

Són famosos els elaborats en el municipi d'Estepa, a la Província de Sevilla, i els fabricats en Fondón, a la Província d'Almeria, on s'elaboren més de 120.000 kg de polvorons a l'any.

Castella i Lleó[modifica]

El municipi de la Província de Valladolid de Tordesillas compta amb alguna de la més cèlebres marques de qualitat en polvorons de la geografia castellana y lleonesa.

Costums[modifica]

Sol vendre's embolicat en un paper i quan se serveix abans de menjar, a causa de la seva consistència pulverulenta, sol estrènyer-se a la mà de tal manera que la pasta queda atapeïda i pot obrir-se amb garantia de no desfer-se.

Diferències Polvoró/Mantegada[modifica]

La diferència està en diverses característiques:

Mantecat.
  • Composició. La mantegada porta una composició major de llard de porc, i el polvoró porta molta més farina (per aquesta raó es desfà en menjar-lo, ja que no té l'aglutinant de la clara de l'ou).
  • Forma el polvoró és rodó, ovalat mentre que el mantecat és quadrat.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Polvoró