Pont de troncs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Pont de troncs senzill sobre l'Alzou a França.

Un pont de troncs és un pont de fusta que utilitza troncs ,[1] ja hagin caigut de manera natural o s'hagin tallat i col·locat intencionalment a través de rierols. Els primers ponts artificials amb un abast significatiu eren probablement arbres talats intencionadament.[2] L'ús de troncs emplaçats sobre rierols, s'utilitza de vegades en ponts temporals emprats en l'explotació de carreteres, on s'ha de fer servir un tracte forestal i abandonar-lo després. Aquests ponts de troncs tenen una vida molt limitada[3] causa del contacte amb el sòl, la putrefacció subseqüent i la infestació d'insectes que es mengen la fusta.

Els ponts de tronc més duradors es poden construir utilitzant troncs tractats i/o proporcionant bases ben drenades [4] de pedra o formigó combinades amb un manteniment regular per tal d'evitar la infiltració del sòl. Aquesta cura en la construcció es pot veure el pont de l'Alzou il·lustrat a la foto, que compta amb pilars de pedra ben tancats i secs i amb un camí anivellat amb taulers.

Diversos dissenys de ponts de troncs[modifica]

Referències[modifica]

  1. National Parks Conference, Department of the Interior. Proceedings of the National parks conference held at Berkeley, California March 11, 12, and 13, 1915. Washington: Government Printing Office, 1915, p. 60. 
  2. Bennett, David. «The history and development of bridges». A: Ryall. The manual of bridge engineering (Google books). Londres: Thomas Telford, 2000, p. 1. ISBN 978-0-7277-2774-9. 
  3. National Parks Conference 1915, p. 59. "The chief objection to a log bridge ... is the shortness of its life."
  4. National Parks Conference 1915, p. 59. "If we can design the abutment so that no moisture can collect under the logs the life of the bridge is materially increased."

Vegeu també[modifica]