Porro (cigarret)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
1. Un porro abans de ser caragolat.
2. Un porro enrotllat.

Porro és un terme popular per a designar els cigarrets fets manualment amb marihuana o haixix.[1] El nom té a veure amb el seu aspecte, que recorda aquesta hortalissa. El mateix nom, probablement d'origen català, es fa servir en altres idiomes, com el gallec.

Altres noms populars, segons les regions, són: "canut", "canudes", "lenyo", "petard", "peta", "flai", "pei", "just", "canyeta del Josué, "canya" (a L'Alguer), "canyot", "mai", "junt/joint", "cigarret del riure", "bili", "lenyot", "un fari", "un amanit", "llescot", "morgan", "llesca", "mei", "un vegetal", "petardazo", "piorru"...

Segons la mida i la forma, els porros reben un nom o altre, per exemple: "ela", "nyèbit", "biturb", "triturb", "fletxa", "ceba", "tres papers", "quatre papers", "divuit papers", "trompeta", "bob", "marley", "elote", "tronc", "petilla", "illa", "revòlver", "blunt"...

Tipus[modifica]

En el cas de la marihuana, es pot fumar sola o mesclada amb tabac. L'haixix, que és resina concentrada de cannabis, cal mesclar-lo sempre amb tabac i/o marihuana. En aquest cas s'anomena "mexicà".

Els porros també es poden barrejar amb altres drogues, com la cocaïna. Aquests darrers s'anomenen "xinos", "nevadets", "enfarinats".

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Porro
  1. ESCOHOTADO, Antonio. Historia General de las Drogas. Barcelona: Plaza & Janés, 2004.

Vegeu també[modifica]