Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Portada/Altres llengües)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 543.351 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Imatge de l'Acròpoli d'Atenes

L'art de l'antiga Grècia és l'estil elaborat pels antics artistes grecs, caracteritzat per la recerca de la «bellesa ideal», recreant el «món ideal» del model platònic, o mitjançant la «imitació de la natura» en el sentit de la mimesi aristotèlica.

Els historiadors d'art defineixen en general l'art grec antic com l'art produït a la regió de parla grega entre el segle X aC i el segle I dC i n'exclouen, en general, l'art de les civilitzacions minoica i micènica. L'Acròpoli d'Atenes és l'acròpoli grega més important. Una gran part dels edificis arquitectònics de què consta es van edificar durant l'època de Pèricles (499-429 aC).

Els pintors i els escultors grecs van adquirir la seva tècnica per l'aprenentatge. Encara que alguns es van tornar coneguts i admirats, no tenien el mateix estatut social que els poetes o els dramaturgs de la mateixa època. Només des del període hel·lenístic, després del 320 aC, va ser quan els artistes van començar a ser reconeguts com una categoria social de ple dret.

Actualitat
Wikibar.png
Ferran Latorre
Dissabte 27 de maig
Dijous 25 de maig
Dimarts 23 de maig
Diumenge 21 de maig
Defuncions recents: Roger Moore, Francesc Sanuy, Nicky Hayden, Pilar Cabot, Chris Cornell, Antonio Galbis, Josep Aznar, Qian Qichen.

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats
 Sabíeu que...
 En sabeu la resposta?

Sabíeu que...

  • ...el nom oficial de San Marino és Serenissima Repubblica di San Marino?
  • ...el pont aeri de Berlín va ser el mecanisme utilitzat per les forces britàniques i nordamericanes durant la Guerra Freda per abastir Berlín oest després que l'URSS bloquegés la ciutat entre el 25 de juny de 1948 i el 12 de maig de 1949. I que en aquest període de temps es van arribar a comptabilitzar 278.228 vols que proveïren la ciutat amb més de 2,11 milions de tones de mercaderies, de les quals 490.000 eren queviures?
Efemèrides
Wikibar.png

27 de maig:

Garibaldi

Dies recents: 26 de maig25 de maig24 de maig

Imatge del dia
Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png
 Altres llengües
 Projectes germans

  • Més de 5.000.000 d'articles: Anglès
Llista completa · Coordinació multilingüe