Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Portada/En sabeu la resposta?)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 466.040 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Localització d'Escòcia

Escòcia (en scots i anglès, Scotland; en gaèlic escocès, Alba) és el més septentrional dels quatre països constituents del Regne Unit. Juntament amb Anglaterra i Gal·les, forma part de l'illa de la Gran Bretanya. Ocupa un terç de la seva superfície total i és format per més de 790 illes. Limita al nord i oest amb l'oceà Atlàntic; a l'est amb el mar del Nord, al sud amb Anglaterra i al sud-oest amb el Canal del Nord i el mar d'Irlanda. El territori escocès abraça 78.772 km2, i la seva població s'estima en 5.116.900 habitants, d'on resulta una densitat de població de 65 habitants per km2. La capital n'és Edimburg, i és un dels grans centres financers europeus. La ciutat més gran és Glasgow, l'àrea metropolitana de la qual agrupa un 20% del total de la població escocesa.

Sorgit al segle XIX, l'independentisme escocès ha guanyat influència des de finals del segle XX; representat per l'Scottish National Party (SNP, "Partit Nacional d'Escòcia"), que treballa per la independència d'Escòcia, i va obtenir la majoria simple al parlament escocès a les eleccions del març del 2007.

Actualitat
Wikibar.png
Dissabte 27 de juny
Divendres 26 de juny
Dilluns 22 de juny
Dijous 18 de juny
Dimecres 17 de juny
Defuncions recents: Josef Masopust, Walter Browne, Marujita Díaz, James Horner, Laura Antonelli, Kazuya Tatekabe, Ron Clarke, Süleyman Demirel

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats


Sabíeu que...

...el 22 de juny de 1633, Galileo Galilei va admetre el seu error davant la Inquisició, i va negar que el Sol fos el centre de l'Univers i que la Terra girés entorn del seu eix i al voltant del Sol? L'Església Catòlica va mantenir la seva acusació d'heretgia fins al 1992, en què Joan Pau II la va retirar i va demanar disculpes.
Efemèrides
Wikibar.png

1 de juliol:

Walkman

Dies recents: 30 de juny29 de juny28 de juny

Imatge del dia
Wikibar.png
Jornada de las Estrellas de Balonmano 2013 - Selección masculina de España - 04.jpg
El jugador d'handbol Albert Rocas fent un llançament durant la Jornada de les Estrelles 2013.

Més imatges seleccionades - Arxiu

Altres projectes
Wikibar.png

Llista completa · Coordinació multilingüe