Portal:Atles de la Plana Baixa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
modifica 

Atles de la Plana Baixa

La Plana Baixa

La Plana Baixa és una comarca valenciana, costanera i valencianoparlant del nord del País Valencià, amb capital a Borriana. Limita al nord amb la Plana Alta i l'Alcalatén, a l'est amb la mar Mediterrània, al sud amb el Camp de Morvedre, a l'oest amb l'Alt Millars i l'Alt Palància.

Després de la denominació musulmana i el passatger episodi del Cid, la comarca tingué importància capital en la Reconquesta ja que Borriana, que fou batuda en 1233 després d'un atac de dos mesos, es convertiria en centre d'operacions per a futures conquestes. La zona reconquerida més tardana fou, naturalment, la dels castells de la Serra d'Espadà i concretament la Batlia d'Eslida, que no es va rendir fins la Quaresma de 1238, és a dir, poc abans de la conquesta de la ciutat de València.

Vegeu Plana Baixa.
modifica 

Municipis

Municipis

La comarca es composa per 20 municipis que sumen una població de 187.716 habitants (l'any 2007). La localitat de Borriana és la seua capital i té 33.265 habitants (2007).

La comarca, es distribueix de la següent manera:

modifica 

Vegeu també

modifica 

Viquiatles

L'Atles dels Països Catalans és una col·lecció organitzada i comentada dels mapes disponibles a la Viquipèdia sobre els territoris on es parla la llengua pròpia d'aquest projecte.

Atles del món
Atles del món

Vegeu també l'Atles del món a Commons.

modifica 

Índex

modifica 

Coordinació

Podeu col·laborar en aquest projecte. Vegeu els objectius i la guia d'estil.

modifica 

Vegeu també

modifica 

Enllaços externs