Portal:Còmic/juny/24

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Portal:Còmic/juny/24
Α article cat. Ω
1928 Jesse Santos dibuixant 2013
1929 Vic Carrabotta dibuixant 2022
Joan Boix Solà-Segalés és un autor badaloní nascut el 1945: amb setze anys va publicar la seva primera historieta en la revista Sissi d'Editorial Bruguera, d'altres editorials per les qui va treballar són; Editorial Toray, a la sèrie Hazañas Bélicas, a Ediciones Galaor, per la sèrie Batallas Decisivas, i La Tierra del Futuro (aquesta és la seva primera obra d'autor). El 1969 va començar a treballar pel mercat exterior, amb diferents gèneres de còmic, romàntic, western, d'aventures i còmic bèl·lic entre d'altres. Posteriorment i ja per el mercat espanyol va dibuixar històries de terror per les revistes Dosier Negro, SOS i Creepy. Un dels seus personatges amb el que l'autor se sent més identificat és Robny el Vagabundo. També ha dibuixat els personatges, Masters del Universo, Jem, Arsat, Shera i Biggi, per diversos països. Per l'editorial Dolar va crear Mentalman i va dibuixar per les revistes Comix Internacional, Zona 84 i Totem. El 1993 va començar a dibuixar The Phantom, que es publicà a diversos països simultàniament.
Mike Wieringo (1963-2007) fon un dibuixant estatunidenc, reconegut pel seu treball junt a Mark Waid en títols com The Flash —per al qual creà el personatge d'Impulse— o Els 4 Fantàstics, a més d'altres com Friendly Neighboorhood Spider-Man, Legion of Superheroes o la seua pròpia sèrie per a Image Comics, Tellos, cocreada amb Todd DeZago. En 2017 Tellos fon recopilada en dos volums que fan cinc-centes pàgines, amb material inèdit de més de dos-cents artistes com Stan Sakai o Mark McKenna: l'edició, rebatejada The Mike Wieringo Tellos Tribute en homenatge a Ringo, estigué limitada a les sol·licituds de precompra i els beneficis foren destinats en la totalitat a l'Associació Americana per a la Prevenció de la Crueldat contra Animals en nom de Wieringo.
Altres efemèrides
Larry Alcala (m. 2002) · Vic Carrabotta (n. 1929) · Yvan Delporte (n. 1928) · Reiko Okano (n. 1960) · Savage Dragon (1991)