Portal:Esoterisme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
El portal de l'Esoterisme

"La Filosofia Esotèrica concilia totes les religions, les nua de les seves vestidures humanes externes i demostra que l'arrel de cadascuna d'elles és la mateixa de totes les altres religions"- Helena Blavatsky

Benvingut al Viquiportal de l'esoterisme de la Viquipèdia. Aquest portal està pensat com a pàgina principal per a aquells interessats en assumptes relacionats amb l'esoterisme,ocultisme,màgia,Càbala i societats iniciàtiques. Des d'aquí podeu accedir fàcilment a diferents articles relacionats amb tots aquests àmbits, organitzar les tasques pendents o afegir un article a la llista d'articles sol·licitats.

L'esoterisme es refereix a tota doctrina que requereix un cert grau d'iniciació per estudiar-la en la seva total profunditat. En contrast, el coneixement exotèric és fàcilment accessible per al públic comú i és transmès lliurement.

Segons l'estudiós maçó René Guénon, totes les doctrines tradicionals tenen un nucli esotèric, que per la seua complexitat simbòlica roman ocult per a la majoria dels creients. La idea de l'esotèric va unida a les d'iniciació i ocultisme, perquè el sentit dels rituals iniciàtics és, precisament, penetrar en eixe cercle intern i accedir al coneixement ocult.

Esquadra i compàs, emblema de la maçoneria

refresca - Modifica

Per on començar?
Conceptes filosòfics i metafísics Escoles Esotèriques
Camps interdisciplinars

Modifica