Portal:Joves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo Portal Joves Viquipedistes.svg

Portal de Joves viquipedistes


Us donem la benvinguda al portal de viquipedistes joves!

Aquest projecte neix per la necessitat d’arreplegar, aglutinar i posar en contacte els viquipedistes més joves. Creiem que és important la dinamització i promoció de la participació de la gent més jove –novella o no– a la Viquipèdia. Per aquest motiu els membres i simpatitzants més joves de l'Associació Amical Wikimedia van crear la Comissió Jove a la Viquitrobada 2019. D'aquell primer compromís ha sorgit aquest portal de joves plenament autogestionat, a fi que qualsevol viquipedista des de qualsevol edat i fins a finals de la vintena s'hi pugui unir. Volem fer caliu, cohesió de grup i compartir idees per millorar el projecte i difondre'l!

Wiki Takes Barcelona - pujant fotos.jpg
VisualEditor - Icon - Advanced - white.svg

Integrem i acollim la nova fornada de voluntaris del futur
Objectius


  1. Augmentar el nombre de viquipedistes joves i promoure la seva participació a la Viquipèdia i a la resta de projectes Wikimedia en català.
  2. Facilitar la mentorització, l'aprenentatge i la transferència de coneixements als viquipedistes joves.
  3. Normalitzar l'ús de la Viquipèdia per part de noies editores, així com incrementar-ne i visibilitzar-ne la seva participació com a peça fonamental en l'èxit del projecte.
  4. Elevar el sentiment de pertinença a la comunitat viquipedista a través de l'organització de trobades i activitats.
  5. Oferir suport en cas de problemes d'interacció, accessibilitat o discriminació cap als viquipedistes més joves.
  6. Compartir i difondre públicament la necessitat de compartir i consumir coneixement lliure i en català a partir de l'adolescència i la nostra tasca com a viquipedistes.
  7. Atorgar eines i discurs als viquipedistes més joves no només en l'edició, sinó també perquè adquireixin un esperit crític en el debat dels joves, la llengua i el coneixement obert en el paradigma tecnològic.


Catalan young Wikimedians meeting.jpg
Community Noun project 2280 white.svg

Som diferents i d'arreu, però compartim la passió per la llengua i pel coneixement obert
Quins joves hi fem pinya

Tingueu en compte que tots els participants d'aquest grup s'espera que siguin viquipedistes més o menys actius (o en procés d'aprenentatge) i als quals podeu contactar a la seva discussió. En cas que passats uns mesos deixin de ser actius en l'edició, es treuran de la llista per evitar confusions i missatges sense resposta. La majoria estan també connectats per un grup de missatgeria de Signal.També m'agradaria formar-ne part!   Dubtes i qüestions
Viquimarató de refranys de Viquidites 2019 (15).jpg
Bullhorn font awesome (white).svg

Sense pressa i amb una bona companyia, assolim objectius conjunts
Què hem fet fins ara com a grup?


Desembre 2019
Estada conjunta dels viquipedistes joves al mateix espai durant la Viquitrobada 2019, per tal de conèixer-nos, fer caliu i crear un bon ambient després de molts anys sense cap apropament digital o presencial.
Gener 2020
Creació del grup de Signal de la Comissió Jove per agrupar els viquipedistes joves, donar acollida als usuaris novells i mantenir un contacte més àgil i fluid.
Abril 2020
Primera trobada virtual de joves viquipedistes d'entre 15 i 28 anys a través de videoconferència, amb 14 assistents.
Maig 2020
Publicació del Portal Jove, el primer espai de contacte i de coordinació del Grup de Joves Viquipedistes.
Selecció d'articles i propostes pel Viquiprojecte:ViquiPAU 2020.
Octubre 2020
Reunions en línia i confecció de màscares de la Viquipèdia i Viquidones.
Novembre 2020
Reunions en línia, autoformació i difusió multimèdia.
Reunió del 15 de novembre

Viquimarató ESMUC 2017 03.jpg
OOjs UI icon ongoingConversation-ltr-invert.svg

El wiki com a centre, però amb la immediatesa de les noves tecnologies
Connexió i organització


La comissió rep el suport tècnic i logístic de l'associació Amical Wikimedia, però té l'objectiu que sigui autogestionada pels propis joves. Està oberta a qualsevol persona: no cal ser soci per formar-ne part o participar-hi. Disposem de l'espai de discussió per fer votacions o escriure idees, propostes, dubtes o allò que ens ve pel cap. Sentiu-vos-hi lliures de participar! A més, a banda d'aquest espai, ens trobem i parlem regularment amb les següents plataformes de codi lliure:

Signal ultramarine icon.svg Signal és la missatgeria mòbil que fem servir per comunicar-nos en el dia a dia.
Logo Jitsi.svg Jitsi és el gestor de videoconferències que fem servir per a les trobades digitals.

Editathon- Barcelona Royal Shipyards- Viquimarató Drassanes (2).JPG
Emoticon white icon.svg

La Viquipèdia és un espai per créixer plegats i que no entén d'edats
I si soc menor d'edat?


No pateixis! Molts de nosaltres hem començat a editar amb 8, 10, 12 o 14 anys, un exemple de com n'és de plural i integradora l'enciclopèdia lliure. També vam assistir a viquitrobades o actes presencials de ben marrecs, sovint amb permís parental. La Viquipèdia ens ha fet créixer amb uns valors solidaris i lingüístics i per això sabem que seràs una peça fantàstica del grup! Si per a qualsevol acte presencial al que vulguis assistir necessites o prefereixes que parlem primer amb la teva família, envia'ns un correu a comunicacio@wikimedia.cat i ho farem amb molt de gust. Molts de nosaltres hem viscut per la mateixa situació, no pateixis!


Amical Wikimedia logo.svg L'Associació Amical Wikimedia és l'entitat de voluntaris i sense ànim de lucre que promou el coneixement lliure i la llengua i cultura catalanes en l'àmbit digital a través de la Viquipèdia i els projectes Wikimedia. Fou guardonada l'any 2014 amb el Premi Nacional de Cultura i és declarada entitat d'utilitat pública.