Portals del carrer Major (la Pobla de Massaluca)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Portals del carrer Major
Dades
TipusPortal Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii, XIX, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Pobla de Massaluca (Terra Alta) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 11 i 41
Map
 41° 10′ 49″ N, 0° 21′ 13″ E / 41.180265°N,0.353572°E / 41.180265; 0.353572
IPA
IdentificadorIPAC: 32530

Els Portals del carrer Major és una obra de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Per les dates que figuren a l'entrada de l'església i sobre moltes portes del poble sembla que des de les primeries del segle xviii fins a finals del XIX va haver-hi una llarga època de riquesa i expansió que va permetre la construcció de nombrosos edificis de certa qualitat i els portals reflecteixen la intenció donar a conèixer a la resta del poble el poder econòmic de cada família. Sobre les portes es troba sovint l'escut de la família amb la data de construcció o reconstrucció de l'edifici i, a sobre acostuma a haver-hi una balconada amb una gran llosa de pedra. La majoria de portes que es conserven són originals i de fusta de qualitat, encara que moltes reflecteixen la manca de manteniment.[1]

Referències[modifica]

  1. «Portals del carrer Major». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 agost 2018].

Enllaços externs[modifica]