Preboggion

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Fulles de borratja, ingredient principal del preboggión

El preboggion o prebugiún és una barreja d'herbes, generalment no cultivades, que constitueix un ingredient típic de la cuina de Ligúria.

Ingredients[modifica]

Calen fulles i tiges tendres de les plantes següents:

Les proporcions i el nombre de plantes que hom fa servir com a ingredient varien segons el gust i el lloc, però els dos primers, la borratja i el lletsó d'hort, són essencials.

Preparació i usos[modifica]

Les plantes que serveixen com a ingredient del preboggión es cullen a la primavera i principis d'estiu. És una bona ocasió o excusa per una sortida al camp amb família o amics, de la mateixa manera que hom va al bosc a collir bolets. La barreja es talla a trossos i es fa bullir molt poc de temps, fins que les fulles s'arronsen. Es pot conservar en el congelador una vegada bullida.

Serveix per farcir ravioli[1] i pansoti, així com per afegir a la sopa minestrone i la frittata.[2] També es pot menjar tal qual amb patata bullida i un raig d'oli d'oliva.

La tradició de farcir preparacions amb herbes en lloc de carn a certes zones d'Itàlia es considerava molt adient al període de la quaresma. Els farcits vegetals no contenien carn i estaven compostos principalment de bledes, borratges i altres herbes que, tot i llur feble amargor s'associaven a les "herbes amargues" bíbliques (Èxode 12:8).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]