Premi Extraordinari de Fi de Carrera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi Extraordinari de Fi de Carrera
Nom en la llengua original(es) Premio Extraordinario de Fin de Carrera
(es) Premio Extraordinario de Licenciatura
(es) Premio Extraordinario de Grado
(en) Bachelor's Degree Extraordinary Award
(ca) Premi Extraordinari de Fi de Carrera
(eu) Ikasketa Amaierako Sari Berezia Modifica el valor a Wikidata
Tipusguardó
tipus de premi Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Conferit peruniversitat Modifica el valor a Wikidata

El Premi Extraordinari de Fi de Carrera o Premi de Fi de Carrera (també anomenat Premi Extraordinari de Fi d'Estudis o Premi Extraordinari de Grau) és la major distinció oficial acadèmica concedida anualment per cada universitat d'Espanya als estudiants que han finalitzat un grau universitari o llicenciatura universitària amb millor expedient acadèmic i millor trajectòria acadèmica de l'alumne.[1][2]

El Premi Extraordinari de Fi de Carrera és concedit anualment pel Consell de Govern de cada universitat (o la Junta de Govern de la Facultat,[3] en el cas de grans universitats) espanyola per cada titulació oficial de les quals s'imparteixen en cadascun dels seus centres als estudiants que tinguin els millors expedients acadèmics.[4]

A l'ésser un premi universitari, cada universitat aprova la seva pròpia normativa sobre la concessió del Premi Extraordinari de Fi de Carrera.[5][6] Els premis extraordinaris es concediran pel Rector de la universitat a proposta del Centres, Facultats o Escoles. Els premis solen tenir una dotació econòmica, ja sigui en manera directa o de manera d'exempció de pagaments en els estudis posteriors.[7][8]

Entre alumnat cèlebre que va ser guardonat per la seva universitat amb el Premi Extraordinari de Fi de Carrera per tenir el millor expedient acadèmic de la seva promoció en la universitat estan, entre altres:

Referències[modifica]

  1. «Els premis extraordinaris de grau reconeixen l'esforç i la dedicació dels estudiants - Reportatges - Focus UPF (UPF)». [Consulta: 10 octubre 2021].
  2. CONSUMER (https://www.consumer.es/), EROSKI. «Premis fi de carrera». [Consulta: 10 octubre 2021].
  3. «Normativa - Facultad de Química» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 octubre 2021].
  4. «Premis extraordinaris - Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals - Universitat de Barcelona - Universitat de Barcelona». [Consulta: 31 octubre 2021].
  5. «Tesinas, examen de grado y premios extraordinarios - Estudiantes de Grado - UPV/EHU» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 octubre 2021].
  6. «Propias | Portal Universidad de Sevilla». [Consulta: 10 octubre 2021].
  7. «Premis extraordinaris de titulació - UAB Barcelona». [Consulta: 10 octubre 2021].
  8. «La UdL concedeix els Premis extraordinaris de graus i màsters corresponents al curs 2018-19». [Consulta: 10 octubre 2021].
  9. «Macarena Olona, abogada del Estado, encabezará la lista de Vox por Granada» (en castellà), 20-03-2019. [Consulta: 31 octubre 2021].
  10. Aparicio, Roro. «Hombre del día: Josu Jon Imaz, CEO de Repsol» (en castellà), 07-04-2020. [Consulta: 31 octubre 2021].
  11. 20minutos. «Quién es Gonzalo Caballero, candidato del PSOE en las elecciones gallegas 2020» (en castellà), 08-07-2020. [Consulta: 31 octubre 2021].