Premi PEN/Faulkner de Ficció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi PEN/Faulkner de Ficció
Tipuspremi literari Modifica el valor a Wikidata
Vigència1981 Modifica el valor a Wikidata - 
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
ImpulsorFundació PEN/Faulkner Modifica el valor a Wikidata
Conferit perFundació PEN/Faulkner Modifica el valor a Wikidata

El Premi PEN/Faulkner de Ficció (PEN/Faulkner Award for Fiction, en anglès) és un premi literari lliurat cada any per la Fundació PEN/Faulkner a l'autor estatunidenc de la millor obra de ficció de l'any. El guanyador rep 15.000 dòlars i cada un dels quatre finalistes, 5.000. La fundació porta el guanyador i els finalistes a Washington DC a llegir els seus treballs al Gran Saló de la Folger Shakespeare Library.

La Fundació PEN/Faulkner és una creació de la generositat de l'escriptor William Faulkner quan va donar el seu Premi Nobel de Literatura de 1949 «per a establir un fons per a donar suport i encoratjar nous escriptors de ficció». Està afiliada amb l'organització PEN Club Internacional d'escriptors.

El premi va ser lliurat per primera vegada el 1981.[1]

Guanyadors i finalistes[2][modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Krebs, Albin; Thomas, Robert «Notes on People; New York Writer Getting PEN/Faulkner Award» (en anglès). The New York Times, 18-04-1981. ISSN: 0362-4331.
  2. "Llista de guanyadors i finalistes," última modificació: 2018, https://www.penfaulkner.org/award-for-fiction/past-award-winners-finalists// Arxivat 2019-09-18 a Wayback Machine.
  3. «Deesha Philyaw receives PEN/Faulkner award for 'Secret Lives of Church Ladies'» (en anglès). Pittsburgh Post-Gazette. [Consulta: 15 abril 2021].