Premi Wolf

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi Wolf
Imatge
Tipuspremi científic
premi artístic Modifica el valor a Wikidata
EpònimRicardo Wolf Modifica el valor a Wikidata
Vigència1978 Modifica el valor a Wikidata - 
EstatIsrael Modifica el valor a Wikidata
Conferit perWolf Foundation (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webwolffund.org.il Modifica el valor a Wikidata

El Premi Wolf ha estat lliurat anualment des de 1978 a científics i artistes vius "pels seus assoliments en interès de la humanitat i de les relacions fraternals entre els pobles (...) sense distingir nacionalitat, ètnia, color, religió, sexe o tendències polítiques". El premi es lliura a Israel per la Fundació Wolf, fundada pel Dr. Ricardo Wolf, un inventor alemany i antic ambaixador plenipoteciari de Cuba a Israel.

Premis[modifica]

S'atorguen en sis camps: Premi Wolf en Agricultura, Premi Wolf en Química, Premi Wolf en Matemàtiques, Premi Wolf en Medicina, Premi Wolf en Física, i un Premi de la Fundació Wolf de les Arts que roda anualment entre arquitectura, música, pintura i escultura. Cada premi consisteix en un diploma i $100,000 dòlars.

Els premis Wolf atorgats en matemàtica, física o química són sovint considerats els més prestigiosos premis en aquests camps després del Premi Nobel o la Medalla Fields. El premi de Medicina és el tercer més prestigiós, després del Premi Nobel i el Premi Lasker. El Premi Wolf en matemàtiques és especialment prestigiós a causa de l'absència de premis Nobel en aquesta disciplina.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Premi Wolf