Primal Fear

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPrimal Fear

El grup al Bloodstock Open Air del 2008
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997, Alemanya
Activitat
Activitat1997–actualitat
MembresRalf Scheepers
Henny Wolter
Magnus Karlsson
Mat Sinner
Randy Black
Segell discogràficFrontiers Records
Artistes relacionatsJudas Priest, Gamma Ray, Sinner
GènerePower Metal
Speed Metal
Instrument destacatGuitarres elèctriques, baixos elèctrics, Bateria, Teclat
Format per

Lloc webPrimal Fear
Facebook: PrimalFearOfficial Twitter (X): Matsinner1 Instagram: primalfearofficial Souncloud: primalfearofficial Spotify: 1yfiDL3YUEJlQCgb5Pun6g iTunes: 13550239 Last fm: Primal+Fear Musicbrainz: 32567eb3-aeca-467f-8b89-a69b11fcb781 Songkick: 352176 Discogs: 291160 Allmusic: mn0000361245 Amazon Music: B000QKELG8 Deezer: 4807 Modifica el valor a Wikidata

Primal Fear és un grup alemany de Power Metal o Heavy Metal format el 1997 per Ralf Scheepers (cantant/ex-Gamma Ray), Mat Sinner (baix i veu/sinner), Stefan Leibing i Tom Naumann (guitarres). Té un estil de so power metal heavy. Scheepers va formar el grup després que fos acceptat com a substitució de Rob Halford a Judas Priest, una feina que va quedar com a finalista, però que va guanyar en Tim "Ripper" Owens. L'últim àlbum amb el nom de New Religion va ser publicat el 2007 i va ser acompanyat amb una gira al costat de U.D.O.

Procedència[modifica]

Primal Fear va tenir gran èxit com exponent del Power Metal. Té un estil bastant dur molt semblant a Judas Priest, en general, però també té cançons més melòdics com Bleed For Em o Seven Seals. Van debutar amb un àlbum homònim sota el segell de Nuclear Blast, que va obtenir un èxit acceptable per a ser una banda emergent. L'any següent la banda llança l'àlbum Jaws Of Death, amb el qual s'obren pas dintre de les bandes power. Dos anys després, segueix l'àlbum Nuclear Fire; la banda ja fa gires per Europa i per països escandinaus. Al començament del 2008, el guitarrista Stefan Leibing la va abandonar per motius familiars, i va ser substituït pel guitarrista suec Magnus Karlsson.

Sorgiment[modifica]

El 2002 la banda llança dos àlbums, Horroscope i Black Sun, el segon va tenir un gran èxit i diverses cançons van acabar en els primers llocs de les llistes. Fins i tot a l'any següent llancen un DVD amb concerts en viu per tota Europa titulat The History Of The Fear.

Consagració[modifica]

Sense dubte, la fama la van assolir amb Devil's Ground, llançat el 2004, que inclou la cançó «Metal Is Forever», amb la qual assoleixen un èxit a les llistes europees. Tant és l'èxit que la banda fa gires en tota Europa i en alguns països de l'Amèrica del Sud i als Estats Units.

Últims treballs[modifica]

El 2005 acaben l'àlbum Seven Seals, una obra més melòdica. Entre el 2005 i el 2006 la banda promociona l'àlbum en una gira mundial. Després de tot l'èxit collit, fan un recopilatori, Metal is forever, amb 25 cançons i versions en dos discos.

El 21 de setembre de 2007 surt a la venda el nou material de la banda, el disc New Religion, amb onze cançons. En la cançó «Every Time It Rains», hi canta la vocalista d'Epica Simone Simons entre altres artistes convidats.

Membres actuals del grup[modifica]

Membres anteriors[modifica]

Discografia[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Primal Fear