Prisa TV

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióPrisa TV, S.A.
Dades bàsiques
Tipus entitat Societat Anònima
Sector Mitjans de comunicació
Forma jurídica societat cotitzada en borsa
Història
Fundació 1989
Activitat
Productes Televisió
Organització i govern
Seu central 
Persona clau Rodolfo Martín Villa, President
Societat matriu PRISA
És propietat de PRISA
Filials Digital+

Web prisatv.es
Modifica dades a Wikidata

Prisa TV (antigament anomenat Sociedad Gestora de Canal+ i més tard, Sogecable) és un grup de mitjans de comunicació espanyol, dedicat a la televisió i líder en la televisió de pagament a Espanya, fundat el 1989. Ha estat el pioner en la introducció de sistemes interactius i principalment de la Televisió Digital Terrestre a Espanya. La seva activitat principal és gestionar i adquirir drets audiovisuals i també la distribució i producció de canals i gestió d'abonats. Altres de les seves activitats més importants són la producció, distribució i exhibició cinematogràfica.

Restructuració[modifica]

El procés de reestructuració començà l'octubre de 2003 i va acabar el desembre de 2004, amb la integració de Vía Digital. D'aquesta manera, es pretenia redimensionar i reordenar les activitats de l'anomenada Sogecable absorbint els compromisos amb canals temàtics, proveïdors amb drets audiovisuals i altres serveis. Amb aquesta reestructuració es va contribuir al rellançament audiovisual a Espanya.

La productorade cine de Prisa TV era Sogecine i l'empresa distribuïdora i gestora de drets era Sogepaq, tot i que degut a l'estreta relació que tenen aquestes empreses era normal referir-se a elles amb el nom de Sogecine-Sogepaq. Actualment, però, formen Prisa Cine i és una de les principals distribuïdores i productores al territori espanyol.

Les instal·lacions de Prisa TV es troben a Tres Cantos, produint cada dia 23 canals de televisió, incloent les nou versions de Canal+ i uns altres 14 canals que estan especialitzats en l'emissió de diverses matèries en exclusiva, com esports, cinema, documentals, infantil o música. Aquestes s'emeten i són distribuïdes a través de Digital+, cable i ADSL.

Accionariat[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]