Professor Layton and the Curious Village

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Professor Layton and the Curious Village

PublicacióJapó 15 febrer 2007
Estats Units 10 febrer 2008
Austràlia 10 abril 2008
Corea del Sud 11 setembre 2008
Europa 7 novembre 2008[1]
Gènerevideojoc de trencaclosques Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesHershel Layton, Luke Triton, Flora Reinhold, Granny Riddleton (en) Tradueix, Don Paolo (en) Tradueix, Inspector Chelmey (en) Tradueix i Stachenscarfen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid i iOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaNintendo DS, Android, iOS i iPadOS Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatEEPROM i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Level-5 Modifica el valor a Wikidata
EditorNintendo Modifica el valor a Wikidata
DirectorTatsuya Shinkai
ProductorAkihiro Hino Modifica el valor a Wikidata
CompositorTomohito Nishiura Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorNintendo eShop, Google Play i App Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
CERO

Més informació
Lloc webprofessorlaytonds.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesprofessor-layton-and-the-curious-village Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1313016 Musicbrainz: c60d3417-cf11-4c96-a226-e5ab6f6f0885 Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: Professor Layton Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Professor Layton and the Curious Village (レイトン教授と不思議な町, Reiton-kyōju to Fushigi na Machi, literalment El professor Layton i la vila misteriosa) és un videojoc de trencaclosques i d'aventura gràfica per a Nintendo DS. Va ser desenvolupat per Level-5 i publicat per la mateixa empresa. Va sortir al mercat del Japó el 2007 i a Europa, el 2008. The Curious Village és el primer dels videojocs de la sèrie Professor Layton, i el seu successor és Professor Layton and Pandora's Box.

El videojoc se centra en el professor Hershel Layton i el seu aprenent, en Luke Triton, que investiguen la vila de St. Mystère i la Poma Daurada, el tresor que el difunt baró Augustus Reinhold ha deixat com a herència al seu testament, i que rebrà qui el trobi. Els habitants del poble són aficionats als puzles, i sovint demanaran al jugador que els ajudi a resoldre'n.

Professor Layton and the Curious Village va aconseguir crítiques positives, que destacaven el fet d'haver pogut combinar satisfactòriament els gèneres de trencaclosques i d'aventura gràfica, així com la seva presentació i escenes animades. Només al Japó se'n van vendre prop d'un milió de còpies,[2] i 3,17 milions més a la resta del món.[3]

Jugabilitat[modifica]

A The Curious Village el jugador controla els moviments del professor Layton i del seu aprenent Luke al poble de St. Mystère per a trobar la Poma Daurada i resoldre altres misteris que apareguin durant la seva investigació. El poble està dividit en seccions, algunes de les quals són inaccessibles fins que la història ha avançat. El jugador pot parlar amb els personatges o investigar objectes a la pantalla tocant-los. En molts casos, els personatges plantejaran un puzle al jugador, a més, hi ha puzles amagats que es poden trobar investigant objectes determinats.

Els trencaclosques són molt variats, i tots tenen una puntuació en "picarats", que va disminuint si s'introdueix una resposta incorrecta. El jugador té pistes a la seva disposició, que pot desbloquejar amb monedes que trobi durant la història per tal de resoldre el puzle més fàcilment. Els puzles són adaptacions dels originals creats per Akira Tago.

Ocasionalment, quan el jugador completa un puzle rep un objecte addicional, que pot ser un moble, una peça d'un quadre o un fragment d'un aparell. Aquests objectes poden ser utilitzats en els tres mini jocs disponibles. Els mobles es poden utilitzar per decorar l'habitació d'hotel del professor Layton i d'en Luke, els trossos de quadre serveixen per recompondre un retrat, i els fragments són útils per construir un robot. Completar correctament els mini jocs suposarà obtenir puzles addicionals.[4]

A part dels 138 puzles disponibles durant l'aventura, se'n poden descarregar 25 més a través de la connexió Wi-Fi de Nintendo. Des que el joc va ser llançat, es publicava un puzle cada setmana, així fins a vint-i-cinc. Tanmateix, i des del maig del 2014, el servei de la connexió Wi-Fi de Nintendo ja no està operatiu.

Argument[modifica]

El videojoc comença quan el professor Hershel Layton i el seu jove aprenent Luke es dirigeixen al poble de St. Mystère després de rebre una carta de Lady Dahlia, la vídua del baró Augustus Reinhold. El baró ha deixat escrit al testament que qualsevol persona que resolgui el misteri de la Poma Daurada heretarà la seva fortuna. La parella entra a la vila i s'adona que la majoria dels seus habitants són afeccionats als puzles.

Poc després de la seva arribada i de trobar-se amb Lady Dahlia, en Simon, un habitant del poble, és trobat mort. De la investigació del cas se n'encarrega l'inspector Chelmey, de Scotland Yard. Mentre en Layton i en Luke continuen la recerca de la Poma Daurada, veuen que un dels criats de Lady Dahlia és segrestat al mig del carrer. Aquests estranys esdeveniments faran sospitar en Layton que la vila de St. Mystère amaga un secret que ningú no és capaç d'imaginar.[5]

Banda sonora[modifica]

Noms del videojoc en altres llengües
  • Reiton Kyouju to Fushigi na Machi (japonès)
  • Professor Layton und das geheimnisvolle Dorf (alemany)
  • El profesor Layton y la villa misteriosa (castellà)
  • Professeur Layton et l'Étrange Village (francès)
  • Il professor Layton e il paese dei misteri (italià)
  • 레이튼 교수와 이상한 마을 (coreà)

La banda sonora del videojoc va ser composta per Tomohito Nishiura. Al Japó es va llançar un àlbum titulat Layton Kyouju to Fushigi na Machi Original Soundtrack, amb tota la música del videjoc.[6]

Doblatge[modifica]

Versió japonesa

Referències[modifica]

  1. Professor Layton comes to Nintendo DS, 2008-09-04, nintendo.co.uk
  2. Gantayat, Anoop. «First Professor Layton Crosses One Million». Adriasang, 2011. Arxivat de l'original el 2012-12-28. [Consulta: 7 juny 2011].
  3. «Financial Results Briefing for Fiscal Year Ended March 2010» (PDF) p. 10. Nintendo, 07-05-2010. [Consulta: 8 maig 2010].
  4. «http://www.ign.com/articles/2008/02/13/professor-layton-and-the-curious-village-review» (en anglès). [Consulta: 23 gener 2015].
  5. «http://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-DS/Professor-Layton-and-the-Curious-Village-272563.html» (en anglès). [Consulta: 25 març 2014].
  6. Miller, Kyle. «Professor Layton and the Curious Village OST». RPGFan Music. Arxivat de l'original el 8 de setembre 2013. [Consulta: 30 agost 2013].

Enllaços externs[modifica]