Protector de mugrons

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Protectors de mugrons

Els protectors de mugrons són discs de plàstic lleugers i buits usats dins del sostenidor per ajudar a corregir els mugrons plans o invertits, ja sigui per preparar o després de la lactància. També es poden utilitzar per protegir els mugrons sensibles o recollir la llet quan el nadó no ha acabat l'alletament.[1] Els protectors de mugrons funcionen aplicant una pressió suau però ferma a la regió que envolta el mugró per estirar les adherències subjacents i treure el mugró.[2] Els protectors de mugrons es poden confondre amb les mugroneres, però les mugroneres estan destinades a l'ús durant la lactància materna, mentre que els protectors es fan servir per preparar o després de la lactància materna.

Ús[modifica]

Un protector de mugrons es compon de seccions internes i exterior que s'uneixen i tanquen el mugró. La secció interna, que envolta el mugró i pressiona el teixit mamari que l'envolta, sovint està revestida de material tou, com la silicona. La secció exterior rígida separa el mugró del sostenidor i la roba, i deixa un espai que pot recollir la llet.[1][3] El protector és lleugerament còncau per ajustar-se a la forma del pit. Malgrat això, encara es pot veure de vegades sota una roba ajustada. Els protectors se separen per rentar-los, la qual cosa s'ha de fer sovint, ja que el protector també tendeix a fer suar la mama i pot augmentar el creixement dels bacteris i causar irritació.

Si s'utilitza els protectors per ajudar a preparar la mare a la lactància materna, el millor és fer-ho durant l'embaràs perquè el protector pot augmentar la fuita de llet materna o calostre. D'altra banda, algunes dones duen protectors de mugrons per recollir fuites de llet mentre alleten al nadó a l'altre pit.[1] Si s'utilitzen per corregir els mugrons plans o invertits, normalment es porten els dipòsits durant el tercer trimestre (fins a 10 hores diàries) a mesura que la comoditat de la mare ho permet.[2]

Crítica[modifica]

Algunes investigacions suggereixen que els protectors de mugrons utilitzats en els mugrons invertits poden dificultar o no afectar la capacitat de la mare per alletar amb èxit. Un estudi de dones amb mugrons invertits o no protràctils no va trobar cap diferència estadísticament significativa en la reeixida de la lactància materna entre l'ús de protectors de mugrons i sense fer res.[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Woessner, Candace. Breastfeeding Today (en anglès), 1r de gener de 1995, p. 220–221. 
  2. 2,0 2,1 Mohrbacher, Nancy. The Breastfeeding Answer Book. La Leche League International, 1r de gener de 2003, p. 472. 
  3. «BH waschen, aber richtig» (en alemany). BH Kaufen.
  4. Alexander, JM «Randomised controlled trial of breast shells and Hoffman's exercises for inverted and non-protractile nipples» (en anglès). British Medical Journal, 304(6833), Abril l 1992, pàg. 1030–1032. DOI: 10.1136/bmj.304.6833.1030. PMC: 1881748. PMID: 1586788.

Vegeu també[modifica]