Puf

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Puf

Un puf és un escambell baix i tou que generalment no té respatller. És un terme d'origen francès (pouf) que indica sovint un accessori d'una butaca o d'un canapè, i que s'utilitza per col·locar els peus o les cames i poder-los estirar a la mateixa alçada del seient. Pot ser un dels elements d'una "duchesse" trencada. Es troba generalment a la sala d'estar o al saló. El puf pot utilitzar-se igualment com escambell.

Home assegut en un puf gran

Pot tenir forma clàssica de tamburet, forma rectangular encoixinada o d'acord amb els desenvolupaments més recents forma de matalàs que també pot ser utilitzat com un llit.

Pufs de sac[modifica]

Avui dia el terme designa igualment escambells constituïts d'un sac omplert de petites boles de poliestirè expandit, concebut per poder fer joc amb el seient. Per la posició molt baixa i inclinada que imposen, aquestes pufs són sobretot utilitzats per la lectura dins la llar, com les gandules transatlàntiques a l'exterior.

El puf és un seient compost d'un farciment de material tou cobert per una tela rígida que pot ser de diferents materials: cuir, tela, plàstic, etc.. L'interior està farcit de trossos de poliestirè, que ho fa adaptable a diferents espais i usos. Per la seva estructura sembla un gran coixí sense potes, reposant tota la seva base sobre el sòl.

El puf és un moble versàtil que pot usar-se per asseure's, recolzar-se, tombar-se o reposar-hi els peus. A la llar és un moble molt útil doncs pot recollir-se en qualsevol racó o en espais de petites dimensions. La seva lleugeresa permet a més traslladar-ho en el moment d'usar-lo.

Els pufs són ideals per a pisos d'estudiants, cambres infantils, apartaments petits i espais exteriors com jardins o terrasses. Solen ser rodons però també n'hi ha ovalats, quadrats, en forma de butaca, etc. Es presenten en gran multitud de dissenys i colors, des dels llisos fins als molt cridaners, sent habituals els pufs estampats i fins i tot personalitzats.

Galeria[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Puf