Pygmaeocereus bylesianus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPygmaeocereus bylesianus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill crític
UICN152527 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreCaryophyllales
FamíliaCactaceae
TribuTrichocereeae
GènerePygmaeocereus
EspèciePygmaeocereus bylesianus Modifica el valor a Wikidata
Andreae i Backeb.

Pygmaeocereus bylesianus és una espècie botànica de plantes que pertanyen a la família de les cactàcies. És endèmica del Perú on es distribueix a la regió d'Arequipa, i es troba a una altura d'entre 50 i 1.000 msnm. És una espècie comuna en llocs localitzats.

Descripció[modifica]

Pygmaeocereus bylesianus creix tiges esfèriques a cilíndrics curts de color verd fosc de fins a 8 centímetres de llarg i 2 cm de diàmetre. Les tiges es ramifiquen a la base, formant petits coixins. Té una arrel carnosa pivotant disponible. Les 12 a 14 costelles apareixen inicialment i posteriorment es divideixen en diferents geps. Les 10 a 15 espines són fosques i tornen a canoses amb l'edat, fan de 3 a 7 mil·límetres de llarg i no es distingeixen clarament les espines centrals i les radials. Les espines centrals ocasionalment són llargues, d'1-2 a 2 centímetres. Les flors són en forma d'embut ample, de color blanc que fan 6 centímetres de llarg, amb un tub molt prim i llarg. Els fruits són esfèrics i de color vermell amb uns 15 mil·límetres de grandària. Tenen parets gruixudes i desgast longitudinal o secs.

Taxonomia[modifica]

Pygmaeocereus bylesianus va ser descrita per Andreae i Backeb. i publicat en National Cactus and Succulent Journal 12(4): 86. 1957.[1]

Etimologia

Pygmaeocereus: nom genèric que deriva del llatí: "pygmaeus" = "nan" i "Cereus" = un gènere de la cactàcies; per tant significa "Cereus nan".

bylesianus: epítet atorgat en honor del botànic Ronald Stewart Byles.

Sinonímia
  • Arthrocereus bylesianus
  • Pygmaeocereus akersii
  • Pygmaeocereus rowleyansus
  • Arthrocereus rowleyanus

Referències[modifica]

  1. «Pygmaeocereus bylesianus». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. [Consulta: 31 maig 2015].

Bibliografia[modifica]

  1. Brako, L. & J. L. Zarucchi. (editors) 1993. Catalogui of the Flowering Plants and Gymnosperms of Peru. Monogr. Syst. Bot. Missouri Bot. Gard. 45: i–xl, 1–1286.
  2. Rauh, W. 1958. Beitrag zur Kenntnis der peruanischen Kakteenvegetation. Stizungsber. Heidelberger Akad. Wiss., Math.-Naturwiss. Kl. 1–542.
  3. Ritter, F. 1981. Kakteen in Südamerika. Vol. IV. Peru 1239–1692. Friedrich Ritter Selbstverlag, Spangenberg.

Enllaços externs[modifica]