Quarter General de l'Exèrcit Israelià

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Bandera de l'Exercit de Terra Israelià
Estructura de comandament del Mazi

El Quarter General de l'Exèrcit de Terra, (en hebreu: זרוע היבשה ) també conegut com : Mazi , és el quarter general que unifica tot els comandaments dels cossos de terra de les Forces de Defensa d'Israel. La mida actual de les Forces Terrestres Israelianes pot sumar gairebé 125.000 soldats actius i 600.000 soldats en reserva.

Nom[modifica | modifica el codi]

L'Oficina del Comandant General d'Israel, es coneix com Mazi , a causa de la pronunciació hebrea de Comando de l'Exèrcit de Terra: Mifkedet Zro'a HaYabasha.

Unitats i estructura[modifica | modifica el codi]

El Mazi inclou els següents cossos:

El cos de maniobres :

  • Cossos d'Infanteria Israelià (חיל הרגלים)
  • Cos de Blindats d'Israel (חיל השריון)

Els cossos d'assistència en combat :

  • Cos d'Artilleria Israelià (חיל התותחנים)
  • Cos d'Enginyers Israelià (חיל ההנדסה הקרבית)
  • Cos d'Intel·ligència Militar Israelià (חיל האיסוף הקרבי)

El Mazi inclou quatre divisions:

  • Divisió de Planificació (Pressupost i Organització)
  • Divisió de Base (Entrenament i Doctrina)
  • Divisió de Personal
  • Divisió tecnològica (Material, Recerca i desenvolupament)

El tercer braç de les Forces de Defensa Israelià[modifica | modifica el codi]

Article principal: Forces de Defensa d'Israel

Després de la reforma de modernització del 2000, el Mazi va passar a convertir-se en la tercera branca de les Forces de Defensa d'Israel, al costat de les Forces Aèries i la Marina. Fins a la creació del Mazi, totes les forces de terra de les FDI quedaven subordinades directament des del Ramatcal (que seria el Comandant en Cap), a través dels Comandos Regionals (Nord, Sud i Central).

La intenció de la reforma era subordinar les forces terrestres a un únic comandament de terra, homòleg a la situació de les forces navals i aèries, que tenien el seu propi comandament únic. Aquesta situació és molt semblant als exèrcits europeus com l'espanyol, però oposada a la doctrina nord-americana que subordina la Força Aèria, l'Armada i el Cos de Marines als comandaments Unificats de Combat.

La reforma proposta va ser rebutjada, i l'exèrcit de terra israelià manté els seus 3 comandaments regionals. De la mateixa manera els equips de suport segueixen sent dirigits pels Directius de les Forces de Defensa Israelianes. En temps de guerra, el Comandant de l'Exèrcit de Terra funciona com un conseller del Cap General de les FDI a la guerra terrestre. Com a branca de les Forces de Defensa d'Israel, l'Exèrcit de Terra té capacitat per preparar i organitzar als components terrestres, combinar-los i coordinar-los entre els diferents cossos. Això també inclou la instrucció dels soldats i les unitats, la redacció i publicació de la doctrina, l'organització de les missions de terra, la recerca i el desenvolupament, i l'adquisició de material. El comandant de terra de l'exèrcit no exerceix cap autoritat sobre altres cossos militars encara que siguin de terra com la policia militar.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Quarter General de l'Exèrcit Israelià Modifica l'enllaç a Wikidata