Quasar (còmic)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeQuasar
Tipuspersonatge de còmic
personatges homònims de còmic Modifica el valor a Wikidata
Context
Universunivers Marvel Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsStarhawk Modifica el valor a Wikidata
Altres
Membre deEls Venjadors Modifica el valor a Wikidata

Quasar és el nom de diversos superherois de ficció a l'univers de Marvel Comics i també el títol d'una sèrie de còmic sobre un dels herois amb dit nom. Destaquen per portar les Quantum Bands (les Canelleres Quàntiques), avançada tecnologia alienígena d'un passat llunyà que atorga a l'usuari un poder impressionant.

Biografia de ficció[modifica]

Wendell Vaughn[modifica]

Vaughn és qui adopta la persona de Quasar per més temps, i el primer en emprar el nom.[1]

Phyla-Vell[modifica]

Phyla-Vell es converteix en Quasar per un temps després de prendre les Quantum Bands a Annihilus.

Richard Rider[modifica]

Per a evitar que mori mentre està privat de la Nova Force, Rider temporalment agafa les Quantum Bands de Vaughn, per tant convertint-se en Quasar.

Avril Kincaid[modifica]

Avril Kincaid és una agent S.H.I.E.L.D. que va debutar durant la història Avengers: Standoff!. Mentre treballa a Pleasant Hill, una comunitat tancada que té superdolents als quals Kobik els ha rentat el cervell, Avril porta un centre de dia com a careta per a amagar la seva identitat. Quan el Baró Helmut Zemo i Fixer recuperen la seva memòria, comencen uns aldarulls. Kincaid és atacada pels Blood Brothers aleshores, però és salvada pel Capità Amèrica (Sam Wilson) i el Winter Soldier. Després el Capità Amèrica desconnecta el sistema de seguretat al Museu Pleasant Hill, i Kincaid entra i es troba el director d'aquest; un Wendell Vaughn retirat.[2] Com a part d'un pla de contingència per si S.H.I.E.L.D. perdia mai el control sobre Kobik, Vaughn li dona les Quantum Bands a Kincaid. Després de l'ocorregut a Pleasant Hill, Kincaid es converteix en el nou Quasar amb Vaughn fent del seu mentor.[3] Més tard es revela que ella és homosexual.

Kincaid és més tard vista intentant prevenir un atac dels chitauri, però pel que sembla mor en l'intent. La seva aparent mort porta el govern dels Estats Units a donar al Capità Amèrica el control dels militars i de les forces de l'ordre, alhora que Steve Rogers assumeix el control de Hydra.[4] Més tard es revela que Kincaid es troba en un estat comatós.[5] Quan desperta, destrueix l'escut planetari que el Steve Rogers de Hydra havia estat utilitzant per a mantenir alguns dels herois més poderosos fora del planeta.[6] No obstant, aquest acte aparentment li costa la vida a Avril; amb Captain Marvel afirmant que Avril va morir després d'enderrocar l'escut.[7]

Després de l'aparent defunció d'Avril, Wendell Vaughn reprèn el seu paper com a Quasar. No obstant, després de quedar atrapat en un forat negre Vaughn veu a Avril, que encara està viva, però perduda per algun lloc de l'espai.[8]

En altres mitjans[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Videojocs[modifica]

Referències[modifica]

  1. Brevoort, Tom; DeFalco, Tom; Manning, Matthew K.; Sanderson, Peter; Wiacek, Win. Marvel Year By Year: A Visual History. DK Publishing, 2017, p. 242. ISBN 978-1465455505. 
  2. Captain America: Sam Wilson núm.7
  3. Avengers Standoff: Assault on Pleasant Hill Omega núm.1
  4. Secret Empire núm.0
  5. Secret Empire núm.3
  6. Secret Empire núm.8
  7. The Mighty Captain Marvel núm.8
  8. Guardians of the Galaxy Annual núm.1
  9. McGloin, Matt. «Quasar Comes To Lego Marvel Avengers». Cosmic Book News, 25-01-2016.

Enllaços externs[modifica]