Els Quatre Fantàstics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Quatre Fantàstics)
Per a altres significats, vegeu «Els Quatre Fantàstics (desambiguació)».
Infotaula personatgeEls Quatre Fantàstics

Cosplayers dels Quatre Fantàstics a la NYCC 2016
Tipusequip de superherois
organització fictícia
quartet de ficció Modifica el valor a Wikidata
Creat perStan Lee i Jack Kirby Modifica el valor a Wikidata
Data de creació1961 Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraFantastic Four Modifica el valor a Wikidata
Universunivers Marvel Modifica el valor a Wikidata
EditorialMarvel Comics Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc web oficialmarvel.com… Modifica el valor a Wikidata
GCD1482, 10251, 11218, 56740, 62349, 69567, 79254, 127448 i 21499 Modifica el valor a Wikidata
Logotip dels Quatre Fantastics

Els Quatre Fantàstics són els personatges de ficció d'un còmic estatunidenc creat per Stan Lee i dibuixat per Jack Kirby que fou publicat per primera vegada el 8 d'agost de 1961,[1] amb data de portada novembre de 1961, i és considerat el començament de l'Univers Marvel. El grup el formen: Mister Fantàstic, la Torxa Humana, la Dona Invisible i la Cosa. Aquesta sèrie ha estat considerada durant dècades com l'espina vertebral de tot l'Univers Marvel, tot i que no ha tingut vendes tan elevades com X-Men o Spiderman, l'adaptació cinematogràfica va tornar la col·lecció a primera línia.[2]

Biografia de ficció[modifica]

Tres homes i una dona, fan un viatge espacial a bord d'un coet, en el transcurs d'aquest viatge experimental, reben un bany de radiació del Cinturó de Van Allen, aquestes radiacions els donen uns poders sobrehumans.[3] El pilot de la nau, Ben Grimm, és qui en surt més mal parat, i es transforma en la Cosa, un esser enorme, d'aspecte petri, amb una força enorme, i amb molt males puces. El científic, Reed Richards, obté el poder de l'elasticitat, és a dir, que pot estirar el seu cos, fins a uns límits inimaginables, i és conegut pel sobrenom de Mister Fantàstic.[4] El tercer ocupant del coet, era el jove i impulsiu, Jhonny Storm, després de l'incident de la radiació, adquireix la propietat d'encendre, tot o part del seu cos, com si fos una torxa humana, i així és com passa a anomenar-se, La Torxa Humana. La quarta, i única dona del vol experimental, és Sue Storm, germana de Jhonny Storm, en un primer moment, els poders que adquireix Sue Storm, és el de la invisibilitat, més endavant serà capaç de crear, escuts protectors invisibles, amb aquests poders, s'anomenara, La Dona Invisible.[3]

Personatges[modifica]

Els quatre fantàstics, amb She-Hulk, que va ser membre de l'equip

El grup el formen:

  • Mister Fantàstic: sobrenom de Reed Richards, científic, que té el poder de l'elasticitat. Casat, amb Sue Storm, La Dona Invisible, amb la qual té un fill.
  • La torxa humana: la propietat d'encendre, tot o part del seu cos com si fos una torxa humana, és la que dona el sobrenom a aquest personatge, que per d'altra banda és el germà de Sue Storm. El seu nom real és Johnny Storm.
  • La dona invisible: com el seu sobrenom ja diu, els seus poders, són els de la invisibilitat. Casada amb Reed Richards, tenen un fill en comú. El seu nom es Sue Storm, i és germana de Johnny Storm.
  • La Cosa: la principal característica d'aquest personatge és el seu cos d'aspecte petri, amb una força enorme, i amb molt males puces. La cosa és un sobrenom, ja que el seu nom és Ben Grimm.

Els enemics:

  • Galactus: en els seus inicis s'anomena, Galán, originari del planeta Taa, Galactus, és l'únic sobrevivent del Big Crunch, d'un univers, anterior al Big Bang, aquest fou l'origen, de l'Univers Marvel actual.

Altres mitjans[modifica]

Al cinema[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Fantastic Four #1» (en anglès). Grand Comics Database. [Consulta: 30 juny 2019].
  2. Frattini, Eric; Palmer, Óscar. Guia Básica del Cómic (en castellà). Madrid: Nuer ediciones, 1999, p.64. ISBN 8480680547 [Consulta: 21 agost 2014]. 
  3. 3,0 3,1 Lorenzo Díaz. Diccionario de Superhéroes. Ediciones Glénat, S.L., 1996.Pag. 36. ISBN 84-88574-61-4. 
  4. «Els Quatre Fantàstics». TVC. Arxivat de l'original el 2013-10-23. [Consulta: 9 març 2013].
  5. «Llengua catalana». Generalitat de Catalunya. Arxivat de l'original el 29 d’octubre 2013. [Consulta: 9 març 2013].

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Els Quatre Fantàstics
  • Lorenzo díaz. Diccionario de Superhéroes. Ediciones Glénat, S.L., 1996.Pag. 36. ISBN 84-88574-61-4. 
  • Figuras Marvel de Colección (fascicles). Ediciones Altaya,S.A., 2009.Pag.. ISBN 978-84-487-2813-7.