Quatre Tigres Asiàtics

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Els Quatre Tigres Asiàtics

Els Quatre Tigres Asiàtics (亞洲四小龍 en xinès) són quatre economies d'ÀsiaCorea del Sud, Hong Kong, Singapur i Taiwan—que experimentaren un sorprenent creixement econòmic sostingut per més de dues dècades. En l'actualitat, són considerats territoris desenvolupats econòmicament.

Aquests països o territoris s'enfocaren en el desenvolupament de béns per a l'exportació a les nacions industrialitzades, i no per al consum intern, i per tant, experimentaren excedents comercials. A més, els Quatre Tigres Asiàtics promogueren l'educació en tots els nivells com a mètode per a incrementar la productivitat. Ja que estos quatre països o territoris eren molt pobres durant la dècada de 1960, tenien un avantatge comparatiu en mà d'obra barata. Açò i les reformes educatives, permeteren que la força laboral fos no només competitiva en preu sinó en productivitat. També promogueren la igualtat per mitjà de les reformes agràries que incloïen el dret a les propietats, així com subsidis especials.

Els Quatre Tigres Asiàtics, també coneguts com els Quatre Dragons Petits d'Àsia (아시아의 네 마리 호랑이 en coreà), experimentaren taxes de creixement econòmic sorprenents—fins i tot de dos dígits—durant les dècades de 1960 a 1980. Tanmateix, tots quatre tingueren governs no democràtics o autoritaris durant els primers anys de la seua expansió econòmica.

Vegeu també[modifica]