QuickTime VR

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 12:17, 22 oct 2014 amb l'última edició de EVA2.0 (bot) (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

QuickTime VR (QTVR on VR són les sigles en anglès de realitat virtual) és un format d'arxiu creat per la companyia Apple Inc que permet la visualització d'imatges panoràmiques. També permet simular l'exploració d'objectes, a través d'imatges capturades des de diversos punts de vista. Actualment, a través d'una àmplia gamma de programaris disponibles al mercat, i també de lents per a càmeres fotogràfiques especialitzats, és possible generar panorames immersius de tot tipus, des imatges panoràmiques parcials, panorames en 360 graus, i panorames cúbics, que permeten visualitzar una escena lliurement en totes direccions. La tecnologia QTVR no és permesa pel sistema operatiu Windows de 64 bits, cosa que ha obligat a desenvolupadors a migrar els seus panorames a formats més amigables com Adobe Flash.

Exemple d'imatge panoràmica, font per a la creació d'un arxiu QTVR en 360 graus. Capturada amb càmera Nikon D50, sector Calaix del Maipo, Xile

Vegeu també

Enllaços externs