Quincy (manga)

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Els Quincy (クインシー Kuinshī?) eren un clan d'humans que, al llarg dels segles, van adquirir l'ús del poder espiritual. Podien absorbir l'energia espiritual i manipular-la per a usos ofensius. Normalment reconstruïen les partícules espirituals en diferents tipus d'arcs i fletxes, però també podien concentrar l'energia espiritual en la forma d'espases o explosius. Els Quincy feien servir els seus poders per combatre els hollows, protegint als habitants del món humà amb més èxit que els shinigamis. Però a diferència dels shinigami, que purifiquen les ànimes dels hollows, els Quincy destruïen completament els hollows. Això creava un desequilibri entre el món dels vius i dels morts, que podia arribar a destruir ambdós mons. Per tal de prevenir-ho, els shinigamis van exterminar els Quincy. La campanya d'exterminació dels Quincy passa 200 anys abans de la història principal.[1] Actualment només queden 2 Quincy vius:

Uryū Ishida (石田 雨竜 Ishida Uryū?)és el Quincy principal de la sèrie. Tot i odiar als shinigamis sol lluitar juntament amb l'Ichigo Kurosaki, shinigami substitut. Ell i el seu pare són els últims Quincy.[2]

Ryūken Ishida

 • Seiyū: Ken Narita (Japonès)

Ryūken Ishida (石田 竜弦 Ishida Ryūken?) és el pare de Uryū Ishida. És un home fred i la seva relació amb Uryū no és molt bona, pare i fill estan molt allunyats. És l'amo de l'hospital de Karakura. Ryūken és un Quincy molt hàbil, capaç de derrotar dos arrancar incomplets amb només 3 trets del seu arc d'una sola mà. S'autoanomena "l'últim Quincy", ja que creu que Uryū té massa poc talent per mereixes el títol. Ryūken retorna a Uryū els poders de Quincy que havia perdut, amb la condició que aquest no es torni a associar mai més amb shinigamis, tot i que desobeeix l'ordre quasi immediatament amb l'excusa que l'Ichigo és només un shinigami substitut i que aquest actua independentment de les ordres de la Societat d'Ànimes.

Sōken Ishida

 • Seiyū: Eiji Maruyama (Japonès)

Sōken Ishida (石田 宗弦 Ishida Sōken?) és el pare de Ryūken i l'avi d'Uryū. Va entrenar a Uryū en les habilitats de Quincy durant la seva infantesa, i va esdevenir el seu mestre en el procés. Sōken va intentar de fer les paus amb els shinigamis i lluitar conjuntament amb ells creant un nou sistema de resposta als atacs de hollow: Els Quincy serien una primera resposta, protegirien als humans dels hollows fins que arribessin els shinigamis. La seva proposta mai va ser acceptada, i va morir durant un atac de hollows. Mayuri Kurotsuchi rebel·la a Uryū que ell n'era el responsable; ell va fer arribar tard als shinigamis que havien de protegir a Sōken perquè ell pogués estudiar l'ànima de Sōken.

Combat[modifica]

Armes[modifica]

Les armes dels Quincy solen ser l'arc i les fletxes. Tot i així, i a certes peculiaritats.

 • Guant Sanrei (散霊手套 sanrei shutō?): aquest és el guant que utilitza Uryū quan va a la Societat d'Ànimes. Segons el seu mestre, amb aquest guant es pot arribar a aconseguir el màxim poder dels Quincy, però és necessari portar-lo ficat durant una setmana sensera per dominar-lo. Un cop fet, mai més es podrà treure. En cas de fer-ho, el portador obtindria la forma final dels Quincy, amb un poder immens durant un poc temps i després perdria tots els seus poders de Quincy.
 • Quincy Bangle (装身具?): és un braçalet de disseminació de partícules espirituals. Va ser introduït en la saga dels Bount. Amb aquest braçalet, Uryū pot utilitzar els seus poders de Quincy tot i que els havia perdut amb la lluita contra en Mayuri. El problema d'aquest objecte era que no era estable i que en cas de fallar, podia explotar d'una manera molt potent. A més a més, en cas de forçar els poders, l'arc, fet d'un metall desconegut, s'aniria trencant a poc a poc i al final el braçalet es trencaria. Al no ser estable, els poders podien pujar i baixar sense control i acabar perdent el control del braçalet, que provocaria la seva explosió.
 • Seele Schneider (魂を切り裂くもの? Allò que talla l'ànima): aquesta és una espècie de fletxa que es pot agafar com una espasa. Les partícules que la formen es mouen a una velocitat tan alta que pràcticament poden tallar i travessar qualsevol cosa. És l'arma definitiva dels Quincy. Aquesta arma l'obté Uryū agafant-la del magatzem de l'hospital del seu pare a Karakura.[3]
 • Tubs de Plata (銀筒 gintō?): són uns tubs en els quals Uryū va guardar poder espiritual mentre entrenava. Amb ells, tot i haver perdut els seus poders, podia utilitzar alguns encanteris similars al kidō dels shinigamis, i són:
  • Heizen (聖噬 haizen?): en alemany "colpejar"; en japonès "mossegada sagrada". Aquesta tècnica utilitza cinc tubs que colpegen i tallen a l'oponent.
  • Gritz (五架縛 Gurittsu?): amb aquesta tècnica es crea un escut de la mida d'un home que recobreix i protegeix de qualsevol atac.
  • Wolke (緑杯 Vorukōru?): en alemany significa "núvol" i en japonès "calze verd". Aquesta tècnica s'utilitza per disparar un núvol de fum. Uryū va utilitzar aquesta tècnica per poder frenar quan estava caient.
  • Sprenger (破芒陣 Supurengeru?): en alemany "detonador" y en japonès "formació segadora". S'utilitzen 5 Seele Schneider per crear un pentàgon que, en activar-se amb els tubs de plata, provoca una explosió massiva dins d'aquest. És l'habilitat més poderosa dels tubs de plata que se ha vist.

Tècniques[modifica]

Les tècniques conegudes són dos:

 • Hirenkyaku (飛簾脚 'lit. "pas de Déu"?): equivalent del Shunpo dels shinigamis i del Sonido dels Arrancar. Utilitzen les partícules espirituals que els rodegen per poder desplaçar-se a gran velocitat. La primera vegada que es veu és quan el Kamaitachi (Jirōbō Ikkanzaka) ataca a Inoue i Uryū la salva.
 • Ransōtengai (乱装天傀 'lit. "fils celestials"?): és una tècnica d'alt nivell creada pels ancians dels Quincy per poder seguir lluitant contra els hollows. Crea fils de reiatsu que rodegen extremitats i parts del cos que han estat danyades i no es poden moure per poder moure-les. Es va inventar amb el propòsit de poder lluitar fins a la mort, encara que el cos del Quincy estigués fet pols. Segons Mayuri, dels 2661 Quincy que va investigar, cap a part d'Uryū havia estat capaç d'utilitzar aquesta tècnica ni tan sols de la manera més simple.

Referències[modifica]

 1. Deb Aoki. «Interview: Tite Kubo (page 2)». About.com. [Consulta: 16 setembre 2008].
 2. Kubo, Tite. «Chapter 36». A: Bleach, Volume 5. Viz Media, 2005. ISBN 1-59116-445-1. 
 3. Kubo, Tite. «Chapter 51». A: Bleach, Volume 6. Viz Media, 2005. ISBN 1-59116-728-0.