Ràpid i brut

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ràpid i brut[1] (de l'anglès quick-and-dirty) és un terme utilitzat en referència a arreglar un problema de manera ràpida però imperfecta.[2][3] Aquest ús és popular entre els furoners, que l'utilitzen per descriure una solució primitiva o una implementació imperfecta, poc elegant o, fins i tot, inadequada, però que resol o emmascara el problema, i generalment és més ràpida i senzilla d'utilitzar que buscar una solució apropiada.

Les solucions ràpides i brutes sovint se centren en un cas concret d'un problema en lloc d'arreglar la causa del problema general. Per això, s'utilitzen algunes vegades per mantenir una part del programari o maquinari funcionant temporalment fins que es pugui trobar una solució adequada. La frase també s'utilitza per descriure documents o programes d'aprenentatge que només donen una visió general d'una cosa, sense entrar en gaires detalls sobre per què o com funciona.

El primer sistema operatiu de Microsoft, MS-DOS, fou anomenat originalment Quick and Dirty Operating System (QDOS), abans de la seva compra a Seattle Computer Products.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Barceló, 2008, p. 117.
  2. «Quick-and-dirty» (en anglès). Computer Hope, 13 novembre 2018. [Consulta: 23 juny 2022].
  3. Balaban et al., 2021, p. 1.

Bibliografia[modifica]