Réquiem por un campesino español

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreRéquiem por un campesino español
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorRamón J. Sender Modifica el valor a Wikidata
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEspanya
Dades i xifres
TemaGuerra Civil espanyola Modifica el valor a Wikidata
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata

Réquiem por un campesino español és una novel·la breu de Ramón J. Sender, un dels novel·listes espanyols més destacats de la postguerra en l'exili.[1] Apareguda originalment sota el títol de Mosén Millán a Mèxic (1953), va adquirir el seu nom actual el 1960.[2]

La seva publicació a Mèxic va ser motivada per la censura que va sofrir Espanya durant els anys del franquisme. Va ser inclosa en la llista de les 100 millors novel·les en espanyol del segle XX del periòdic espanyol «El Mundo».[3]

Adaptacions a altres mitjans[modifica]

Aquesta novel·la va ser adaptada al cinema pel director Francesc Betriu: Rèquiem per un camperol espanyol, sent un dels primers papers d'Antonio Banderas, i a còmic per Carlos Giménez. Els actors principals de la pel·lícula van ser: Antonio Banderes, Antonio Ferrandis, Fernando Fernán Gómez, Terele Pávez, Ana Gracia, Emilio Gutiérrez Caba i Conrado Sanmartín, entre altres. Cal destacar també el paper de José Antonio Labordeta com a pregoner del poble i del Pastor d'Andorra com jotero.

Referències[modifica]

  1. Martínez Jiménez, José Antonio; Muñoz Marquina, Francisco; Sarrión Mora, Miguel Ángel. «Las formas del discuros. La descripción (I)». A: Lengua Castellana y Literatura (en español). Akal. Madrid: Akal Sociedad Anónima, 2011, p. 131. ISBN 9788446033677 [Consulta: 26 novembre 2016]. 
  2. Conversaciones con R. J. Sender, Madrid, Magisterio Español, 1970. p. 131
  3. «Lista completa de las 100 mejores novelas en castellano del siglo XX > elmundolibro - Anticuario». [Consulta: 14 abril 2017].