Radar de tram

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Càmeres de SPECS sobre una autopista

Un Radar de tram o càmera SPECS és un sistema d'acotament de velocitat mitjana en un tram de carretera o autopista emprant un sistema de càmeres amb reconeixement de matrícula a l'inici i al final d'un tram amidat prèviament, cronometrant el temps que es triga en traspassar-lo. Té aquest nom, encara que les ones de Radar no hi intervenen, ja que és un procediment de cronometratge automatitzat semblant al sistema de cronometratge manual VASCAR emprat als EUA des dels anys 60.

Al  principi els equips van ser fabricats per Speed Check Services, d'on va agafar el seu nom en anglès, SPECS.[1] És un dels sistemes utilitzats en la campanya reforç sobre el límit de velocitat en el Regne Unit. La firma Speed Check Services va ser adquirida per Vysionics el 2010.[2]

Les càmeres SPECS van ser introduïdes a UK el 1999.[3]

Sobre les càmeres SPECS[modifica]

Les càmeres anomenades SPECS operen en grups de dues o més càmeres instal·lades al llarg d'una ruta fixa que pot anar des dels 200 metres (660 peus) als 10 quilòmetres (6.2 mi) de longitud.[4] Fan ús un reconeixement automàtic de número de matrícula (ANPR) sistema per enregistrar la matrícula frontal d'un vehicle a cada lloc de càmera fix. Mentre la distància és sabuda entre aquests llocs, la velocitat mitjana pot ser calculada per dividir aquest tram pel temps que es triga a viatjar entre els seus dos punts extrems.[5] Les càmeres utilitzen fotografia infraroja, permetent-les operar tant de dia com de nit.

El disseny del sistema és tal que les càmeres només poden operar per parelles, cada parell pot monitorar només un carril d'una via multi carril. És per això possible, com a mínim en teoria, fugir de la detecció canviant de carril entre les càmeres d'entrada i les càmeres de sortida: al final el vehicle serà detectat per la càmera de sortida d'un carril diferent. Tanmateix, en la pràctica les autoritats són capaces de derrotar fàcilment aquesta tàctica arranjant dos o més conjunts de parells de càmeres per superposar les àrees a controlar. D'aquesta manera el conductor no pot dir quines càmeres són d'entrada i quines són de sortida i no es poden escapar de la detecció.

El sistema té una altra deficiència atès que les càmeres estan situades per a poder llegir només la matrícula frontal d'un vehicle. Així les motocicletes infractores escapen a la detecció perquè no tenen número de matrícula frontal.

Les càmeres estan sovint pintades de groc i al Regne Unit se les ha donat el sobrenom de 'yellow vultures' (voltors grocs).[6]

Incidents[modifica]

El febrer de 2007 una carta bomba va explotar en l'administració de Speed Check Services Limited, formant part del que es creu que va ser un atac a les organitzacions relacionades amb el test d'ADN i el control del transport en carretera.[7]

Sistemes utilitzats en diferents països[modifica]

Alguns dels sistemes similars utilitzats en diferents països:

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «SPECS ¦ Average Speed Check Cameras & Speed Enforcement». Vysionics. [Consulta: 18 març 2013].
  2. «Supplying ANPR Cameras, Speed & Traffic Solutions». Vysionics. [Consulta: 18 març 2013].
  3. http://www.vysionics.com/product/specs
  4. Speed Check Services Limited (2005-03-15). "SPECS - At a glance" (PDF). Nota de premsa. Consulta: 2007-04-19. Arxivat de l'original a data de 14 octubre 2006.
  5. «A Guide to Type-Approval Procedures for Automatic Distance/Time Speedmeters used for Road Traffic Law Enforcement in Great Britain». Home Office, 20-04-2006. [Consulta: 23 juliol 2008].
  6. David Leask «'Yellow Vultures' to target speeders». The Scotsman, April 11, 2010 [Consulta: 14 abril 2010].
  7. «Two hurt in 'mail bomb' explosion». BBC News, February 6, 2007 [Consulta: 11 juny 2008].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Radar de tram Modifica l'enllaç a Wikidata