Rafel Sala

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaRafel Sala

Rafel Sala (Granollers (Vallès Oriental), 1955 – idem. 27 de setembre de 2020), fou un guitarrista, compositor i professor de música granollerí.

Sala va començar a estudiar música a l'Escola Municipal de Música de Granollers, amb el mestre Josep Maria Ruera i Pinart, i més tard a Barcelona amb Fernando Quiroga. Va perfeccionar-se amb la guitarra a Alcoi amb José Luis González Juliá, i va fer estudis de música de cambra amb Phillipe Vallet i Àngel Soler i Renales. Interessat en la interpretació amb instruments històrics, va rebre classes de Hopkinson Smith, Manuel Morais, Bobby Clancy i David Russell, entre d'altres.

Com a guitarrista va tocar també amb solistes com de la talla de Claudi Arimany també granollerí i Carles Riera Pujal, Yoshimi Itani, Rubén Parejo, Ferran Saló o Joan Bosch. Va actuar com a solista en un gran nombre de festivals de l'Estat espanyol, Itàlia, França, Alemany i Turquia. El 1976 va guanyar el premi Joan Altisent d'interpretació. Sala té dos treballs discogràfics, Capricci i A Piaccere.

Com a docent, durant 37 anys, des de 1982, va donar classes a l'Escola Municipal Joan Valls de Caldes de Montbui i l'Escola Josep Aymerich de la Garriga, quan tots dos centres encara tenien molt pocs alumnes. A Caldes de Montbui també va dirigir l'orquestra de l'escola i la coral Guisla, i a La Garriga, l'orquestra municipal.

L'any 2018, s'acomiadà de la docència amb dos concerts, i interpretant els concerts amb el seu instrument preferit; la seva guitarra, una replica d'un model de 1820.

Referències[modifica]

  • Diari 9 el Nou. nº. 3056, de 28 de setembre de 2020, pàg.24