Rattlesnake

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Rattlesnakes o serps de cascavell en sentit laxe, són un grup de serps verinoses dels gèneres Crotalus i Sistrurus[1] dins la subfamília Crotalinae. Se'n coneixen 32 espècies i unes 70 subespècies,[2] totes elles són natives d'Amèrica i la seva distribució va des del sud d'Alberta i sud de British Columbia al centre de l'Argentina.

L'amenaça d'enverinament, l'anuncien fent tremolor fortament la part del seu cos que fa soroll al final de la cua anomenada en anglès: rattle ("sonall"). Amb aquest comportament dissuadeix molts depredadors. No obstant això, les serps de cascavell són víctimes de falcons, mosteles, serps reials, i una varietat d'altres espècies. Un gran nombre de serps de cascavell són matades pels éssers humans. Les poblacions de cascavell en moltes zones són severament espècies amenaçades la destrucció d'hàbitat, la caça furtiva, i per campanyes d'extermini.

Les rattlesnakes consumeixen ratolins, rates, ocellets i altres animalons.[3]


Referències[modifica]

  1. Price, Andrew H.. Venomous Snakes of Texas: A Field Guide. University of Texas Press, 2009, p. 38–39. ISBN 978-0-292-71967-5. 
  2. Barceloux, 2008: p. 1026
  3. Klauber, 1997: p. 612

Biografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]