Reagrupament Democràtic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióΔημοκρατικός Συναγερμός
Dades
TipusPartit polític xipriota
Ideologia políticaDemocràcia cristiana, Conservadorisme
Alineació políticacentredreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1976
FundadorGlafkos Klerides (oc) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre dePartit Popular Europeu Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaNicos Anastasiades
President of Democratic Rally (en) Tradueix Modifica el valor a WikidataAverof Neofytou (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Afiliació europeaPartit Popular Europeu
Representació18 escons al Parlament de Xipre
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp://www.disy.org.cy/

Resagrupament Democràtic (grec: Δημοκρατικός Συναγερμός, Dimokratikós Sinayermós), o DISi, és un partit polític de centredreta de Xipre, dirigit per Nicos Anastasiades. Va ser fundat el 4 de juliol de 1976 pel veterà polític Glafkos Klerides, que fou elegit president de Xipre de 1993 a 2003.

A les eleccions europees de 2004 va obtenir el 28,2% dels vots i 2 eurodiputats, Ioannis Casoulides i Panayiotis Demetriou, que es van unir al grup PPE-DE juntament amb l'expresident del partit Yannakis Matsis.

Els dirigents del partit van donar suport al Pla Annan per a l'anomenada reunificació de Xipre. Després del rebuig per la comunitat greco-xipriota, quatre diputats (Sillouris, Prodromou, Erotokritou i Taramoundas) que s'havien oposat a la línia de partit van ser expulsats i un nombre de membres van renunciar voluntàriament. Els diputats expulsats va formar un partit anomenat Democràcia Europea, que el 2005 es va fusionar amb Nous Horitzons i crearen el nou Partit Europeu. L'expresident del partit Yiannakis Matsis dirigí l'escissió Per Europa a les eleccions al Parlament Europeu. Matsis va guanyar un escó al Parlament europeu i també s'uní a grup del PPE (encara és membre de DISY).

A les eleccions legislatives xipriotes de 2006, el partit va obtenir 30,3% i 18 dels 56 escons, repetint les mateixes posicions de les eleccions legislatives xipriotes de 2001.

Enllaços externs[modifica]